In dit artikel

Automatisering in Boekhoudprogramma: Tijd en Geld Besparen (2023)

In dit artikel

Automatisering in een boekhoudprogramma kan veel tijd en geld besparen. Het helpt organisaties om hun taken snel te doen. Ook is het makkelijk om automatisering te leren en te gebruiken.

Het maakt nauwkeurige boekhouding mogelijk. Deze nauwkeurigheid verbetert de resultaten van een bedrijf.

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Robotic accounting is een soort automatisering. Het versnelt het proces van facturen, wat ook tijd bespaart. Dit soort software maakt de boekhouding makkelijk en snel. Het hoeft ook niet veel te kosten.

Dit helpt bedrijven om hun geld goed te gebruikten. Online boekhouden is nog een manier om kosten te besparen. Het geeft real-time financiële inzichten die helpen om goedkeuringen te maken.

Dit helpt ook weer met tijd en geld besparen.

Kosten besparen door automatisering

Masterdata vervolledigen, facturen digitaal ontvangen en automatisch verwerken, controleren met goedkeuringsflows, digitaal archiveren, werken met betalingsbestanden en automatisch inlezen van bankbestanden, automatische herinneringen en koppelen met favoriete software.

Dit zijn allemaal manieren waarop automatisering in een boekhoudprogramma kosten kan besparen.

Masterdata vervolledigen

Het bijwerken van de masterdata is een slimme stap. Het helpt je om tijd en geld te besparen. Dit betekent dat je alle gegevens op één plek bewaart. Je hebt dan alles snel bij de hand.

Dit haalt fouten uit je werk. Je hoeft niet meer op zoek naar gegevens. Ook hoef je gegevens niet meer dubbel in te voeren. Dit maakt je werk makkelijk en snel!

Digitaal ontvangen van facturen

Ik ben erg blij dat ik facturen digitaal kan ontvangen in mijn geautomatiseerde boekhoudprogramma. Het bespaart me veel tijd en gedoe. In plaats van fysieke facturen te moeten zoeken en invoeren, hoef ik alleen maar de digitale versies te uploaden en het systeem doet de rest.

Dit betekent minder kans op fouten en dubbele invoer, waardoor ik me kan concentreren op andere belangrijke taken. Bovendien worden de facturen automatisch gearchiveerd, wat betekent dat ik altijd toegang heb tot al mijn documenten wanneer ik ze nodig heb.

Dit bespaart niet alleen tijd bij het zoeken naar facturen, maar ook fysieke opslagruimte. Kortom, het digitaal ontvangen van facturen is een grote stap voorwaarts in het efficiënt beheren van mijn boekhouding.

Automatisch verwerken van facturen

Het automatisch verwerken van facturen kan veel tijd en moeite besparen. Hier zijn enkele manieren waarop het kan worden gedaan:

 • Factuurgegevens kunnen automatisch worden ingelezen in het boekhoudprogramma, waardoor handmatige invoer wordt geëlimineerd.
 • Het systeem kan de facturen controleren op juistheid en volledigheid, zodat er minder kans is op fouten.
 • Nadat de factuur is verwerkt, kan het systeem automatisch betalingsvoorstellen genereren op basis van de betalingstermijnen.
 • Goedgekeurde facturen kunnen vervolgens automatisch worden geboekt en gekoppeld aan de juiste grootboekrekeningen.

Controleren met goedkeuringsflows

Met goedkeuringsflows kunt u het proces van het controleren van facturen gemakkelijker maken. Goedkeuringsflows helpen bij het stroomlijnen van het goedkeuringsproces door de juiste personen op de hoogte te stellen en hen in staat te stellen de facturen te bekijken en goed te keuren.

Dit bespaart tijd en voorkomt fouten omdat u niet handmatig hoeft te controleren of de facturen zijn goedgekeurd. Met goedkeuringsflows kunt u ook de voortgang van de goedkeuringen volgen en eventuele vertragingen snel identificeren.

Dit zorgt voor een efficiëntere afhandeling van facturen en helpt kosten te besparen doordat er geen tijd wordt verspild aan onnodige communicatie en controles.

Digitaal archiveren

Het digitaal archiveren van documenten is een belangrijk onderdeel van geautomatiseerde boekhoudsystemen. In plaats van fysieke papieren te bewaren, kunnen alle documenten elektronisch worden opgeslagen en georganiseerd.

Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat documenten gemakkelijk kunnen worden teruggevonden wanneer dat nodig is. Met een digitaal archiveringssysteem kunt u belangrijke documenten, zoals facturen en bonnetjes, snel scannen en opslaan.

Dit helpt bij het verminderen van fouten en zorgt ervoor dat uw administratie efficiënt en geordend blijft. Bovendien kunnen digitale archiefsystemen gekoppeld worden aan andere softwareprogramma’s, waardoor u eenvoudig gegevens kunt delen en samenwerken met andere teamleden.

Werken met betalingsbestanden

Het werken met betalingsbestanden kan de administratie aanzienlijk vereenvoudigen. Hier zijn enkele manieren waarop het werken met betalingsbestanden tijd en geld kan besparen:

 1. Efficiënte verwerking van betalingen: Door het automatisch inlezen van bankbestanden kunnen betalingen snel en nauwkeurig worden verwerkt, waardoor er minder tijd wordt besteed aan het handmatig invoeren van gegevens.
 2. Automatische reconciliatie: Betalingsbestanden kunnen ook worden gebruikt om de boekhouding automatisch af te stemmen met de bankafschriften. Dit helpt bij het identificeren en oplossen van eventuele verschillen, wat tijd bespaart bij het handmatig controleren en reconciliëren.
 3. Snellere betalingen: Het werken met betalingsbestanden maakt het mogelijk om betaalopdrachten direct naar de bank te sturen, wat resulteert in snellere betalingen aan leveranciers en crediteuren. Dit kan helpen bij het voorkomen van boetes of late kosten.
 4. Betere cashflowbeheer: Door gebruik te maken van betalingsbestanden kunt u uw cashflow effectiever beheren door inzicht te krijgen in openstaande facturen en onbetaalde bedragen. Dit helpt u bij het plannen van uw uitgaven en zorgt ervoor dat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor belangrijke zakelijke behoeften.

Automatisch inlezen van bankbestanden

Het automatisch inlezen van bankbestanden kan veel tijd besparen en zorgen voor een nauwkeurige financiële administratie. Enkele voordelen van het automatisch inlezen van bankbestanden zijn:

 • Snellere verwerking: Banktransacties worden automatisch ingelezen en gekoppeld aan de juiste boekingen, waardoor handmatige invoer overbodig wordt.
 • Minder fouten: Doordat het inlezen van bankbestanden geautomatiseerd is, worden menselijke fouten verminderd.
 • Real-time inzicht: Het automatische inlezen zorgt ervoor dat de financiële administratie altijd up-to-date is, wat real-time inzicht biedt in de financiële situatie van de organisatie.
 • Efficiëntie: Het proces van het handmatig invoeren en controleren van banktransacties kan tijdrovend zijn. Met het automatisch inlezen wordt dit proces efficiënter en kunnen medewerkers zich op andere taken concentreren.

Automatische herinneringen

Met automatische herinneringen in uw boekhoudprogramma kunt u gemakkelijk follow-ups sturen naar klanten die nog openstaande facturen hebben. Dit bespaart u tijd en moeite, omdat het systeem dit automatisch voor u doet.

U hoeft niet langer handmatig herinneringen te sturen naar elke individuele klant. Het automatiseren van herinneringen zorgt ervoor dat u snel en efficiënt kunt zorgen dat uw klanten hun betalingen op tijd voldoen.

Dit helpt u niet alleen om het cashflowproces soepeler te laten verlopen, maar bespaart u ook geld doordat u minder tijd kwijt bent aan het handmatig opvolgen van openstaande facturen.

Koppelen met favoriete software

Ik kan mijn favoriete software koppelen aan het geautomatiseerde boekhoudprogramma, wat erg handig is. Hierdoor kan ik gemakkelijk gegevens uitwisselen tussen verschillende softwareprogramma’s, zoals mijn CRM- of voorraadsysteem.

Dit bespaart me tijd en zorgt ervoor dat ik efficiënter kan werken. Met de koppeling kan ik ook automatisch gegevens importeren en exporteren, waardoor ik geen tijd hoef te besteden aan het handmatig invoeren van gegevens.

Het is een geweldige functie die ervoor zorgt dat ik mijn favoriete software naadloos kan integreren met het boekhoudprogramma en zo nog meer tijd en geld kan besparen.

Voordelen van geautomatiseerde boekhouding

Tijdsbesparing is een groot voordeel van geautomatiseerde boekhouding.

Tijdsbesparing

De automatisering van boekhoudprogramma’s kan ons veel tijd besparen. Door het gebruik van geautomatiseerde systemen kunnen we administratieve taken en dubbele invoer verminderen, waardoor we efficiënter kunnen werken.

Met robotic accounting worden facturen sneller verwerkt, waardoor we meer tijd overhouden voor andere belangrijke taken. Het automatiseren van de boekhouding helpt ons om onze werklast te verminderen en tijd te besparen.

Dit betekent dat we meer tijd kunnen besteden aan andere taken die ons bedrijf laten groeien. Dus ja, automatisering kan zeker een grote impact hebben op onze tijdsbesparing.

Kostenbesparing

Het automatiseren van boekhoudprogramma’s kan organisaties helpen kosten te besparen. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen kunnen administratieve handelingen en dubbele invoer worden verminderd, waardoor tijd wordt bespaard.

Bovendien zorgt het automatisch verwerken van facturen en het controleren ervan met goedkeuringsflows voor een efficiëntere boekhouding en minder kans op fouten. Daarnaast kunnen betalingsbestanden automatisch worden ingelezen, wat het proces versnelt en kostbare fouten voorkomt.

Door de boekhouding te automatiseren, kunnen bedrijven dus niet alleen tijd besparen, maar ook kosten besparen.

Verminderde fouten

Als we boekhoudprogramma’s automatiseren, helpt het ons om fouten te verminderen. Handmatige invoer van gegevens kan leiden tot menselijke fouten, zoals typfouten of verkeerde cijfers.

Maar met geautomatiseerde boekhouding worden gegevens direct van de ene naar de andere software overgedragen, waardoor de kans op fouten wordt verminderd. Dit betekent dat we minder tijd hoeven te besteden aan het corrigeren van fouten en ons kunnen concentreren op andere belangrijke taken.

Het automatiseren van boekhoudprogramma’s kan dus helpen om nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan overweldigend zijn, maar onze complete gids boekhoudprogramma biedt een gedetailleerd overzicht voor een geïnformeerde keuze. Overweeg je een verandering naar een cloud-based boekhoudprogramma? We wegen de voor- en nadelen voor je af. Zorg ervoor dat je weet hoe je je huidige data kunt importeren en welke functionaliteiten beschikbaar zijn om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Dive dieper in de technische aspecten, zoals de automatisering, het gemak van belastingaangifte en de mogelijkheden voor financiële analyse. Kijk ook naar hoe je bankrekeningen kunt koppelen en ontdek de prijs-kwaliteitsverhouding. Veiligheid is cruciaal, vooral als het gaat om online boekhoudprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste updates en upgrades. Verder hebben we ook informatie over de kosten-batenanalyse, het belang van facturatie, hoe een CRM-systeem te integreren, en opties voor non-profit organisaties.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Automatisering in Boekhoudprogramma: Tijd en Geld Besparen?

Automatisering in boekhoudprogramma’s kan tijd en geld besparen door het automatiseren van taken zoals in- en verkoopfacturen, uitgavenbeheer en elektronische facturatie.

2. Hoe kan boekhoudsoftware helpen met het verminderen van fouten?

Met boekhoudsoftware kunt u foutjes voorkomen die vaak gemaakt worden bij het overtikken van gegevens. Automatiseringsfuncties in het digitale boekhoudsysteem verminderen deze fouten.

3. Wat zijn de voordelen van online boekhouding?

Online boekhouding zorgt voor efficiënt boekhouden. Je kunt jouw administratie automatiseren en optimaal gebruik maken van automatiseringsfuncties, zoals bankkoppeling.

4. Kan het digitale boekhoudsysteem facturatie automatiseren?

Ja, een digitaal boekhoudsysteem kan facturatie automatiseren. Het systeem kan ook helpen met het beheer van in- en verkoopfacturen.

5. Hoe kan ik tijd besparen met online boekhoudprogramma’s?

Online boekhoudprogramma’s kunnen tijd besparen door taken te automatiseren. Zo hoef je minder tijd te besteden aan je administratie, waardoor je meer tijd over hebt voor andere zaken.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *