In dit artikel

Email Marketing Software en AVG: Wat Moet Je Weten (2023)

In dit artikel

Vraagt u zich af hoe de AVG-wetgeving uw e-mailmarketing software beïnvloedt? U bent niet alleen, ik heb dezelfde vragen gesteld en ontdekte dat de wet AVG een positieve impact kan hebben op onze e-mailmarketing.

In dit artikel krijgt u inzicht in belangrijke aspecten van de AVG zoals dataprofilering, het recht van vergetelheid en de koppeling met CRM-systemen. Lees verder en ontdek hoe u kunt zorgen dat uw e-mailmarketing software voldoet aan de AVG-richtlijnen.

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

 • Data profilering onder de AVG-wetgeving vereist voorzichtigheid bij het verzamelen van gegevens voor e-mailmarketing.
 • Het recht van vergetelheid betekent dat mensen het recht hebben om hun persoonsgegevens te laten verwijderen uit e-maillijsten.
 • E-mailmarketing moet worden gekoppeld aan een CRM-systeem om persoonsgegevens nauwkeurig bij te houden en te beheren.
 • Om ervoor te zorgen dat e-mailmarketingsoftware AVG-compliant is, moeten stappen worden ondernomen zoals het verkrijgen van toestemming, transparantie in privacybeleid, beveiliging van klantgegevens en het opstellen van een verwerkersovereenkomst.

Belangrijke punten van de nieuwe privacy wetgeving AVG voor e-mailmarketing

– Data profilering wordt strenger gereguleerd onder de nieuwe AVG-wetgeving, wat invloed kan hebben op e-mailmarketingcampagnes.

– Het recht van vergetelheid stelt dat personen het recht hebben om hun gegevens te laten verwijderen, wat betekent dat e-mailadressen mogelijk moeten worden verwijderd uit e-maillijsten.

– E-mailmarketing moet worden gekoppeld aan het CRM-systeem om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens nauwkeurig worden bijgehouden en beheerd.

Data profilering

Data profilering gaat over het verzamelen van gegevens. Met de nieuwe AVG wet, moet je extra voorzichtig zijn. Elk stukje data dat je verzamelt, moet veilig zijn. Ook moet je kunnen uitleggen waarom je die data nodig hebt.

Het is belangrijk om alleen de gegevens te verzamelen die je echt nodig hebt voor je marketing. Zo houd je je aan de AVG regels en bescherm je de persoonsgegevens van je klanten beter.

Dus, zorg dat je weet wat data profilering is en hoe het werkt. Het kan een groot verschil maken voor jouw email marketing.

Recht van vergetelheid en e-mailmarketing

Als marketeer moet je ook rekening houden met het recht van vergetelheid in de e-mailmarketing. Dit houdt in dat mensen het recht hebben om hun persoonsgegevens te laten verwijderen als ze daarom vragen.

Met de komst van de AVG wetgeving is dit recht versterkt. Het is belangrijk om te weten hoe je hiermee om moet gaan als je e-mailcampagnes verstuurt. Zorg ervoor dat je een procedure hebt waarin staat hoe mensen hun gegevens kunnen laten verwijderen en reageer snel en adequaat op deze verzoeken.

Zo zorg je ervoor dat je voldoet aan de wetgeving en het vertrouwen van je klanten behoudt.

E-mailmarketing gekoppeld aan CRM systeem

Ik gebruik e-mailmarketingsoftware die is gekoppeld aan mijn CRM-systeem. Hierdoor kan ik mijn klantgegevens efficiënt beheren en gepersonaliseerde e-mailcampagnes verzenden. Met de AVG moet ik extra voorzichtig zijn met het verwerken van persoonsgegevens.

Ik moet ervoor zorgen dat ik toestemming heb om de gegevens te gebruiken en dat ik de juiste beveiligingsmaatregelen heb genomen. Het is belangrijk om mijn e-mailmarketingsoftware AVG-compliant te maken en te blijven voldoen aan de wetgeving.

Zo kan ik mijn klanten beter beschermen en boetes voorkomen.

Hoe zorg je ervoor dat je e-mailmarketing software AVG-compliant is?

Om ervoor te zorgen dat je e-mailmarketing software voldoet aan de AVG, moet je de volgende stappen ondernemen:

 • Zorg ervoor dat je toestemming hebt van de ontvanger om hen e-mails te sturen. Dit betekent dat je een opt-in formulier moet gebruiken waar mensen actief hun toestemming geven om e-mails van jou te ontvangen.
 • Zorg voor transparantie in je privacybeleid. Leg duidelijk uit welke gegevens je verzamelt, hoe je ze gebruikt en waarom. Ook moet je vermelden hoe mensen zich kunnen afmelden voor je e-mails.
 • Beveilig de opgeslagen klantgegevens goed en neem maatregelen om datalekken te voorkomen.
 • Stel een verwerkersovereenkomst op met je e – mailmarketing softwareprovider, waarin duidelijk staat wie er verantwoordelijk is voor het beschermen van de persoonsgegevens.
 • Houd goed bij welke data je verzamelt en waarvoor je het gebruikt. Zorg ervoor dat deze gegevens relevant zijn voor het versturen van gerichte e-mails naar de doelgroep.

Meer over ‘Email Marketing software’

Voor iedereen die zich wil verdiepen in email marketing software is onze complete gids een must-read. Het begrijpen van de top 10 functies kan enorm helpen bij het kiezen tussen platformen zoals Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. En wist je dat de CRM-integratie een cruciale rol speelt in het beheer van je contacten?

Effectieve optimalisatie van email campagnes en slimme automatisering zijn slechts het begin. Het is ook essentieel om inzicht te hebben in de analyse van campagne data. Houd bij het versturen van e-mails altijd rekening met de AVG. Verbeter de betrokkenheid van je ontvangers door personalisatie in emails, A of B testen en het begrijpen van de open rate en click through rate. Bekijk hoe de toekomst van email marketing software eruit ziet, ontdek de voordelen van cloud-based oplossingen, implementeer social media integraties en optimaliseer je bereik met segmentatie van je email lijst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Email Marketing Software en AVG: Wat Moet Je Weten?

Email Marketing Software en AVG is nodig voor emailmarketing. AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming legt wettelijke regels op voor privacy en bescherming van gegevens. Je moet ze kennen voordat je emailcampagnes begint.

2. Voor wie is deze software bedoeld?

Deze software is handig voor iedereen die met emailmarketing werkt, zoals ZZP-ers, MKB-ers, webshops en ecommerce bedrijven.

3. Wat gebeurt er als ik de AVG regels overtreed?

Als je de AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming regels breekt, kun je hoge boetes krijgen. Dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn.

4. Hoe kan ik me voorbereiden op AVG?

Om u voor te bereiden op de AVG, moet je de juridische regels kennen, toesteming vragen voor emailmarketing en zorgen dat je aan alle eisen voldoet

5. Kan automatisering helpen bij email marketing?

Ja, automatisering kan helpen bij email marketing. Het kan het proces van verzenden en antwoorden op emails gemakkelijker maken, en helpt ook bij naleving van AVG regels.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

 • De beste email marketing software – Brevo
 • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
 • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *