In dit artikel

Balkenplanning: Een Overzicht

In dit artikel

Heeft u moeite met het effectief beheren van projectdeadlines? Ik weet hoe dat voelt, want ik heb ook dezelfde uitdaging gehad. Na veel onderzoek en proberen ben ik op de hoogte van een robuuste planningstechniek genaamd “balkenplanning”.

In dit artikel zal ik uitleggen wat een balkenplanning is, hoe je er een maakt, en hoe het kan helpen bij projectmanagement. Klinkt interessant, toch? Laten we dan meteen beginnen!

Samenvatting

 • Balkenplanning is een robuuste planningstechniek die kan helpen bij het beheren van projectdeadlines.
 • Een balkenplanning zet taken op een tijdlijn en laat zien hoe lang elke taak duurt, wanneer het begint en eindigt.
 • Het overzicht dat een balkenplanning biedt, helpt bij het monitoren van het project en het identificeren van problemen.
 • Het maken van een balkenplanning kan eenvoudig zijn door de juiste stappen te volgen, zoals het identificeren van activiteiten, het visualiseren van de planning en het regelmatig updaten ervan.

Wat is een balkenplanning?

Een balkenplanning is een super tool voor projectplanning. Het zet taken op een tijdlijn. Een balk laat zien hoe lang een taak zal duren. Het toont ook wanneer die begint en eindigt.

Dit noemen we de doorlooptijd. Balken kunnen boven en onder elkaar staan. Zo zie je welke taken tegelijk lopen. Het helpt ook om te zien welke taken van andere taken afhangen. Zo zorg je dat er geen vertraging komt in je project.

Het mooiste aan een balkenplanning is het overzicht. Je ziet in een keer alles wat er moet gebeuren in je project. Dit helpt om alles in de gaten te houden. Ook kun je hiermee goed zien waar er problemen zijn.

Dan kun je snel actie ondernemen. Je kunt een balkenplanning maken met Excel of speciale software zoals MS Project. Met deze tools kun je ook gemakkelijk veranderingen doorvoeren als dat nodig is.

Dit maakt de balkenplanning tot een handige assistent voor elk project!

Hoe maak je een balkenplanning?

Het maken van een balkenplanning kan eenvoudig zijn met de juiste stappen:

 • Identificeer alle activiteiten die moeten worden uitgevoerd voor het project.
 • Bepaal de verwachte duur van elke activiteit en hun onderlinge afhankelijkheden.
 • Plaats de activiteiten in chronologische volgorde op een tijdlijn.
 • Gebruik softwaretools zoals Excel of MS Project om de balkenplanning visueel weer te geven.
 • Wijs verantwoordelijkheden toe aan projectleden voor elke activiteit.
 • Controleer regelmatig en update de balkenplanning om eventuele vertragingen of wijzigingen aan te pakken.
 • Zorg ervoor dat de activiteiten realistisch zijn gepland en rekening houden met beschikbare resources en doorlooptijd.

Meer over ‘Online Groei’

Als het gaat over online groeien, zijn er verschillende facetten waarmee je rekening moet houden. Bijvoorbeeld het begrijpen van het goed koopmansgebruik en hoe tijdschrijven je kan helpen bij het beheren van projecten. Het is ook van belang om het verschil tussen freelance en zzp te kennen, gezien dit impact kan hebben op hoe je jouw bedrijf structureert.

Financiële aspecten spelen een cruciale rol. Van het doorgronden van de proportioneel variabele kosten en het begrijpen van vlottende passiva, tot het correct verwerken van een inkoopfactuur en het inzichtelijk maken van je financiële overzicht middels een jaarrekening. Dit, gecombineerd met een effectieve balkenplanning, kan je helpen bij het monitoren van de groei. Daarnaast zijn kennis over de berekening van wettelijke rente, het verschil tussen indirecte kosten en directe kosten, evenals het belang van een inkoopverklaring, essentieel. Begrippen zoals progressief variabele kosten, het netto werkkapitaal berekenen, en begrijpen wat een aanmaning is, zijn eveneens onmisbaar voor wie echt wil floreren in de online wereld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Balkenplanning: Een Overzicht?

Balkenplanning: Een Overzicht is een manier om projecten en activiteiten te plannen met het gebruik van planningssjablonen.

2. Hoe maak ik een balkenplanning?

Je kunt een balkenplanning maken met behulp van Excel-planningssjablonen of de bureaubladversie van Microsoft Project. Deze tools helpen bij het opstellen van een exacte planning.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van balkenplanningstechnieken?

Balkenplanningstechnieken bieden een duidelijke visuele planning. Ze helpen bij het plannen van mijlpalen en het bewaken van het project.

4. Wat is een Gantt-diagram in balkenplanning?

Een Gantt-diagram is een type balkenplanningssysteem. Het wordt vaak gebruikt in werkplanning en projectkaarten om taken en mijlpalen te volgen.

5. Is er software voor balkenplanning?

Ja, er is speciale software voor balkenplanning. Deze software gebruikt ontwerpsjablonen om een duidelijk beeld te geven van hoe het project eruit zal zien.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *