In dit artikel

Belastingaangifte doen met een Boekhoudprogramma (2023)

In dit artikel

Het doen van belastingaangifte kan voor velen een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Ook ik heb me hier vaak genoeg over verbaasd, en daarom ben ik op zoek gegaan naar een efficiëntere manier.

In dit artikel deel ik de voordelen en hoe je belastingaangifte kunt doen met een boekhoudprogramma, gebaseerd op mijn ervaring en diepgaand onderzoek. Lees verder en ontdek hoe je deze taak eenvoudiger kunt aanpakken!

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Samenvatting

 • Een boekhoudprogramma maakt belastingaangifte gemakkelijk en efficiënt, zonder gedoe met papieren en handmatige berekeningen.
 • Met een boekhoudprogramma kun je een zorgvuldige administratie bijhouden van al je financiële gegevens, waardoor je belangrijke informatie niet vergeet of verliest.
 • Het gebruik van een boekhoudprogramma bespaart kosten omdat je geen boekhouder nodig hebt en minder tijd en geld kwijt bent aan zoeken naar bonnetjes en facturen.

Voordelen van belastingaangifte doen met een boekhoudprogramma

– Je kunt gemakkelijk en efficiënt je belastingaangifte doen zonder gedoe met papieren en handmatige berekeningen.

– Een boekhoudprogramma zorgt voor een zorgvuldige administratie waarbij alle gegevens overzichtelijk worden bijgehouden.

– Het gebruik van een boekhoudprogramma bespaart kosten omdat je geen boekhouder hoeft in te schakelen voor je belastingaangifte.

Gemakkelijk en efficiënt

Een boekhoudprogramma kan mijn leven makkelijker maken. Het bespaart tijd en moeite. Met een druk op de knop doe ik mijn belastingaangifte. Het helpt me ook om fouten te voorkomen.

Ik hoef geen rekenmachine of papieren documenten meer te gebruiken. Alles zit in mijn computer. Met het boekhoudprogramma kan ik ook de ontvangen en betaalde btw berekenen. Dit is echt handig voor mij als zzp’er.

Ook het bijhouden van de administratie is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Ik kan alles snel vinden en inzien. Dus, het gebruik van een boekhoudprogramma is niet alleen efficiënt, maar ook gemakkelijk.

Zorgvuldige administratie

Een boekhoudprogramma kan je helpen bij het bijhouden van een zorgvuldige administratie. Met behulp van dit programma kun je alle financiële gegevens gemakkelijk en overzichtelijk opslaan en organiseren.

Je kunt bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaven eenvoudig bijhouden, bonnetjes scannen en bewaren, en facturen genereren. Door een zorgvuldige administratie bij te houden, heb je altijd al je financiële gegevens bij de hand wanneer je belastingaangifte moet doen.

Dit kan tijd besparen en voorkomt dat je belangrijke informatie vergeet of verliest.

Kostenbesparing

Met een boekhoudprogramma kun je kosten besparen bij het doen van je belastingaangifte. Je hebt geen papieren documenten meer nodig, waardoor je geen kosten hoeft te maken voor printen en verzenden.

Bovendien kun je met een boekhoudprogramma gemakkelijk en snel je administratie bijhouden, waardoor je minder tijd en geld kwijt bent aan het zoeken naar bonnetjes en facturen. Een boekhoudprogramma kan ook helpen bij het berekenen van de ontvangen en betaalde btw, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken voor een boekhouder.

Dit maakt belastingaangifte doen met een boekhoudprogramma een kostenbesparende optie voor zelfstandige ondernemers.

Hoe belastingaangifte te doen met een boekhoudprogramma

– Gebruik aangifte- of administratiesoftware voor het gemakkelijk en efficiënt invullen van je belastingaangifte.

– Schakel een fiscaal intermediair in om je te helpen bij het doen van je belastingaangifte met behulp van een boekhoudprogramma.

– Doe je belastingaangifte online via de Belastingdienst met behulp van je boekhoudprogramma.

Gebruik van aangifte- of administratiesoftware

Het gebruik van aangifte- of administratiesoftware kan je helpen bij het doen van je belastingaangifte. Hier zijn enkele voordelen:

 1. Eenvoudig en efficiënt: Met de juiste software kun je gemakkelijk al je financiële gegevens invoeren en berekeningen maken voor je belastingaangifte.
 2. Zorgvuldige administratie: De software helpt je bij het bijhouden van een zorgvuldige administratie, zodat je alles overzichtelijk hebt en niets over het hoofd ziet.
 3. Kostenbesparing: Door het gebruik van boekhoudsoftware kun je kosten besparen doordat je niet langer een boekhouder hoeft in te schakelen voor eenvoudige taken.
 4. Fiscaal intermediair: Sommige software heeft ook functies die specifiek gericht zijn op fiscale ondersteuning, waardoor je tijd en geld kunt besparen door geen aparte fiscaal intermediair in te huren.
 5. Online via de Belastingdienst: Veel boekhoudprogramma‘s bieden ook de mogelijkheid om rechtstreeks online via de Belastingdienst aangifte te doen, wat het proces nog eenvoudiger maakt.

Fiscaal intermediair

Een fiscaal intermediair kan je helpen bij het doen van je belastingaangifte als je er zelf niet zeker van bent hoe je dit moet doen. Ze zijn experts op het gebied van belastingzaken en kunnen je adviseren over welke aftrekposten je kunt claimen en hoe je optimaal gebruik kunt maken van belastingvoordelen.

Een fiscaal intermediair kan ook helpen bij het opstellen van een winst- en verliesrekening en het berekenen van de balans. Ze zorgen ervoor dat je belastingaangifte nauwkeurig en volgens de regels wordt ingediend, zodat je geen problemen krijgt met de Belastingdienst.

Het is handig om een fiscaal intermediair in te schakelen als je niet zeker bent over bepaalde fiscale zaken en graag professioneel advies wilt bij het doen van je belastingaangifte.

Online via de Belastingdienst

Online belastingaangifte doen via de Belastingdienst is een eenvoudige en handige manier om je administratie op orde te krijgen. Met behulp van de online tools van de Belastingdienst kun je gemakkelijk en efficiënt je aangifte invullen en indienen.

Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je geen papieren formulieren hoeft in te vullen of documenten hoeft op te sturen. Bovendien maakt de Belastingdienst gebruik van vooraf ingevulde gegevens, waardoor je alleen nog maar eventuele wijzigingen hoeft door te geven.

Het online systeem van de Belastingdienst zorgt er ook voor dat je direct kunt zien of je recht hebt op belastingteruggave of dat je nog belasting moet betalen. Hierdoor heb je altijd een duidelijk overzicht van je financiële situatie en kun je snel actie ondernemen als dat nodig is.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan overweldigend zijn, maar onze complete gids boekhoudprogramma biedt een gedetailleerd overzicht voor een geïnformeerde keuze. Overweeg je een verandering naar een cloud-based boekhoudprogramma? We wegen de voor- en nadelen voor je af. Zorg ervoor dat je weet hoe je je huidige data kunt importeren en welke functionaliteiten beschikbaar zijn om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Dive dieper in de technische aspecten, zoals de automatisering, het gemak van belastingaangifte en de mogelijkheden voor financiële analyse. Kijk ook naar hoe je bankrekeningen kunt koppelen en ontdek de prijs-kwaliteitsverhouding. Veiligheid is cruciaal, vooral als het gaat om online boekhoudprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste updates en upgrades. Verder hebben we ook informatie over de kosten-batenanalyse, het belang van facturatie, hoe een CRM-systeem te integreren, en opties voor non-profit organisaties.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Belastingaangifte doen met een Boekhoudprogramma?

Belastingaangifte doen met een Boekhoudprogramma is het proces van het gebruik van aangifte of administratiesoftware om je inkomstenbelasting te berekenen en bij te houden.

2. Hoe helpen Boekhoudprogramma’s bij het opstellen van winstenverliesrekening en balans?

Met een Boekhoudprogramma kun je eenvoudig je winsten en verliezen bijhouden. Het helpt ook om de balans op te stellen, dat is een overzicht van je financiën op een specifieke datum.

3. Kunnen eenmanszaken ook gebruik maken van een Boekhoudprogramma voor hun belastingaangifte?

Ja, zeker! Eenmanszaken kunnen gebruik maken van een Boekhoudprogramma om hun inkomstenbelasting en BTWaangifte gemakkelijk te doen.

4. Hoe kan de Aangifte software me helpen met mijn inkomstenbelasting?

De Aangifte software kan je inkomsten en uitgaven bijhouden en berekenen hoeveel inkomstenbelasting je moet betalen. Het maakt boekhouding gemakkelijk door alles op één plek te houden.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *