In dit artikel

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Beste Aangifte Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Als ondernemer ontkom je er niet aan: het indienen van zakelijke belastingaangiftes. Normaal gesproken is dit vrij complex, maar je kunt het gelukkig (erg) simpel voor jezelf maken. Dit doe je door gebruik te maken van de beste aangifte software. Wat de beste aangifte software van dit moment is, deel ik graag met je in dit artikel. Goed om te weten: als ondernemer moet je verschillende soorten belastingaangiftes doen. Zo is het logisch dat je een BTW aangifte moet doen, maar mogelijk krijg je ook met een opgaaf ICP of aangifte voor een uitstelregeling te maken. Indien je voor één van onderstaande aangifte softwaresystemen kiest, kun je de meeste aangiftes moeiteloos en snel indienen.

Beste aangifte software 2023: Mijn selectie

 1. Beste aangifte software – Fiscaal Online
 2. Beste belastingaangifte programma – e-Boekhouden
 3. Beste aangifteprogramma – Fiscaal Online

Indien je een belastingaangifte programma wilt gebruiken, ik je bovenstaande programma’s aan. Goed om te weten: je kunt kiezen uit speciale software of uit een speciaal aangifteprogramma. Mocht je voorkeur naar een compleet aangifteprogramma uitgaan, raad ik je Fiscaal Online aan. Voor een belastingaangifte programma raad ik je echt e-Boekhouden aan. Hoe dit precies zit, deel ik graag in onderstaande reviews met je.

Aangifte software vergelijken: hoe doe ik dat?

Kies je voor IB aangifte software, voor VPB aangifte software of voor gratis aangifte inkomstenbelasting software? Het is aan jou om te bepalen. Feit is dat je op dit moment uit meerdere interessante programma’s kunt kiezen. Om je met de juiste keuze een handje te helpen, heb ik onderzoek gedaan naar de beste software voor het indienen van een belastingaangifte. Mijn bevindingen deel ik in mijn korte reviews met je.

1. Fiscaal Online

Fiscaal Online is naar mijn mening de beste aangifte software én het beste aangifteprogramma. Wat dit betekent? Dit betekent dat je met deze aangifte software echt alle kanten op kunt. Dit betreft bijvoorbeeld aangifte software voor IB, aangifte software voor VPB en zelfs fiscale aangifte software. De software van Fiscaal Online is óók voor belastingadviseurs geschikt.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Wil je geen gebruik maken van de aangifte software van de Belastingdienst? Dan biedt Fiscaal Online dus uitkomst. Met deze software dien je moeiteloos een aangifte in. Het mooie is dat je hierbij uit allerlei producten kunt kiezen: BTW aangifte, Suppletie, ICP-aangifte, BTW-nummercontrole, IB-aangifte, VPB-aangifte, Uitstelregeling en Deponeren zijn hier voorbeelden van. Fiscaal Online is dus véél meer dan alleen aangifte software.

Fiscaal Online is voor meerdere partijen geschikt. Ongeacht wat voor bedrijf je hebt of hoe groot je bedrijf is, kun je voor deze aangifte software kiezen. Dat is ook het geval als je een belastingadviseur bent. Mocht je een belastingadviseur zijn, maak je je leven een stuk makkelijker met deze software.

Wat kost Fiscaal Online?

Wil je graag van Fiscaal Online gebruiken maken? Besef dan dat deze aangifte software niet gratis is. Nee, je moet onderstaande prijzen voor het bijbehorende softwarepakket betalen:

 • Software aangifte inkomstenbelasting: €199,95
 • Software BTW aangifte: €99,95
 • Software VPB aangifte: 299,95
 • Software ICP-aangifte: €129,95
 • Uitstelregeling: €89,95
 • Suppletie: €89,95
 • BTW-nummercontrole: €89,95
 • Deponeren: €99,95

Voordelen Fiscaal Online

✅ Voor alle aangiftes geschikt;

✅ Eenvoudig te gebruiken;

✅ Verkleint de foutenkans aanzienlijk;

✅ Geschikt voor ondernemers en belastingadviseurs;

✅ Prima ondersteuning & gratis uit te proberen.

Nadelen Fiscaal Online

❌ Kosten lopen fors op.


Klik hier voor meer informatie!

2. e-Boekhouden

Ben je op zoek naar het beste belastingaangifte programma van dit moment? En wil je ook nog voor BTW aangifte software gratis gaan? In beide gevallen raad ik je graag e-Boekhouden aan. Dat deze aangifte software gratis is, geldt overigens alleen voor startende ondernemers. Vanaf de inschrijvingsdatum van je onderneming maak je van e-Boekhouden 15 maanden gratis gebruik.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Dit is in ieder geval prima BTW aangifte software, met name voor de kleinere ondernemers. Als je geen al te complexe boekhouding hebt, sluit e-Boekhouden sowieso op je wensen aan. Maar, de BTW aangifte via deze software is al helemaal eenvoudig te noemen. Je hoeft alleen maar je facturen in te boeken, waarna deze fiscale aangifte software de rest voor je doet.

Ben je op zoek naar software voor een aangifte van vennootschapsbelasting? Dan moet je verder kijken. De software van e-Boekhouden is vooral voor kleine en startende ondernemers geschikt. Voor hen is de prijsstelling ook uiterst interessant. De eerste 15 maanden dien je je BTW aangiftes volledig gratis in. En hou je ook nog je gehele boekhouding gratis bij.

Wat kost e-Boekhouden?

Bij e-Boekhouden ben je van zeer interessante maandelijkse kosten verzekerd:

Voor ZZP’ers of kleine bedrijven:

 • Boekhouden: €9,95 per maand. Maximaal 240 boekingen per boekjaar.
 • Factureren: gratis, indien je voor het boekhoudpakket kiest.

Voor alle ondernemers:

 • Boekhouden: €14,95 per maand. Onbeperkt aantal boekingen per jaar.
 • Factureren: €9,50 per maand. Onbeperkt aantal factureren.

Voor startende ondernemers is e-Boekhouden de eerste 15 maanden dus volledig gratis. Dit wordt gerekend vanaf de inschrijvingsdatum van je onderneming.

Voordelen e-Boekhouden

✅ Voor veel ondernemers geschikt;

✅ Ideaal voor de IB aangifte;

✅ Zeer goedkoop;

✅ Eerste 15 maanden gratis voor startende ondernemers;

✅ Veel bijkomende functies.

Nadelen e-Boekhouden

❌ Minder geschikt voor andere aangiftes;

❌ Niet voor grotere bedrijven geschikt.


Klik hier voor meer informatie en 15 maanden gratis!

3. SnelStart

Wil  je graag van handige belastingdienst aangifte software gebruik maken? Eén van de beste keuzes die je dan kunt maken, is kiezen voor SnelStart. Wat mij bij deze aangifte software vooral opgevallen is, is het gemak. Je hoeft alleen maar je facturen in te boeken, waarna SnelStart automatisch de BTW aangifte voor je klaar zet.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Wel is het goed om te beseffen dat SnelStart niet voor iedereen geschikt is. Ben je op zoek naar aangifte software voor de vennootschapsbelasting? Dan valt SnelStart eigenlijk direct af. Net zoals e-Boekhouden is SnelStart meer geschikt voor de kleinere ondernemers.

Ook bij SnelStart geniet je in ieder geval van interessante prijzen per maand. Daarbovenop komt ook nog dat je met SnelStart je gehele boekhouding bij kunt houden. Voor je boekhouding én je BTW aangifte heb je dus nog maar één softwaresysteem nodig. Ideaal!

Wat kost SnelStart?

Bij SnelStart heb je de keuze uit meerdere pakketten:

 • inStap: €11 per maand
 • inKaart: €16,5 per maand
 • inBalans: €30,50 per maand
 • inZicht: €40 per maand
 • inControle: prijs op aanvraag

Wat voor jou het juiste pakket is, hangt af van je bedrijfsvorm, bedrijfsgrootte en wensen. Check daarom even goed de website van SnelStart, waarop de verschillende pakketten uitgebreid besproken worden.

Voordelen SnelStart

✅ Ideaal voor BTW aangifte;

✅ Keuze uit 5 pakketten;

✅ Eenvoudig je gehele boekhouding bijhouden;

✅ Interessante prijs per maand;

✅ Veel bijkomende functies & mogelijkheden.

Nadelen SnelStart

❌ Minder geschikt voor andere aangiftes;

❌ Niet voor grotere bedrijven geschikt.


Klik hier voor meer informatie!

4. Exact

Wil je makkelijk je belastingaangiftes kunnen doen? Dan is het aan te raden om eens naar Exact te kijken. Met Exact is het namelijk een fluitje van een cent om een BTW aangifte te doen. Dit komt onder meer doordat deze boekhoudsoftware over een geïntegreerde BTW aangiftetool beschikt. Met deze tool dien je binnen mum van tijd een correcte BTW aangifte in.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Wil je ook andere aangiftes met je nieuwe softwaresysteem kunnen doen? Dan ben je niet helemaal goed uit met Exact. Bij Exact lijkt het namelijk alleen mogelijk te zijn om een BTW aangifte te doen. Mocht je bijvoorbeeld de aangifte voor de vennootschapsbelasting willen doen, moet je voor Fiscaal Online kiezen.

Met Exact geniet je in ieder geval van veel gemak. Het systeem werkt eenvoudig, biedt talloze (extra) functies en stelt je in staat om bepaalde zaken te automatiseren. Ook heb je de keuze uit 4 pakketten waarover we je hieronder graag iets meer vertellen.

Wat kost Exact?

Wil je met Exact makkelijk je BTW aangifte doen? Dan maakt het niet zozeer uit voor welk pakket je kiest. Het is echter wel goed om te beseffen dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen, waarbij elk pakket extra functies met zich mee brengt:

 • Boekhouden Essentials: €42 per maand
 • Boekhouden Plus: €82 per maand
 • Boekhouden Professional: €122 per maand
 • Boekhouden Premium: €212 per maand

Voordelen Exact

✅ Ideaal voor het doen van de BTW aangifte;

✅ Keuze uit 4 pakketten;

✅ Ook voor grotere bedrijven geschikt;

✅ Veel bijkomende functies;

✅ Geïntegreerde BTW aangifte software.

Nadelen Exact

❌ Vrij duur;

❌ Minder geschikt voor andere aangiftes.


Klik hier voor meer informatie!

5. Visma e-accounting

Ongeacht wat voor ondernemer je bent, kun je ook voor Visma e-Accounting kiezen. Met dit softwaresysteem van Visma kun je je gehele boekhouding bijhouden. Daarbij is het ook mogelijk om met een paar klikken op de muisknop een btw aangifte in te dienen. 

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Bij Visma e-Accounting hoef je eigenlijk maar één ding te doen: alle facturen op de juiste manier te verwerken. Als je dat doet, zet dit programma automatisch de btw aangifte voor je klaar. Die dien je snel in, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor fouten. Met Visma e-Accounting kun je bovendien nog veel meer. Je kunt dit namelijk als een compleet boekhoudpakket met talloze functies zien. Dankzij Visma e-Accounting behoud je de controle over je boekhouding, je onderneming en je resultaten.

Wat kost Visma e-Accounting?

Spreekt de aangifte software van Visma e-Accounting je aan? Dan moet je voor één van deze pakketten kiezen:

 • Visma e-Accounting Factureren: €8 per maand
 • Visma e-Accounting Standaard: €21 per maand
 • Visma e-Accounting Pro: €29 per maand

Wat voor jou het beste pakket is? Dat hangt vooral van de grootte van je onderneming af en van je voorkeuren. Alle pakketten kun je in ieder geval 30 dagen geheel vrijblijvend uitproberen.

Voordelen Visma e-Accounting

✅ Ideaal voor de btw aangifte;

✅ Voor veel bedrijven geschikt;

✅ Interessante maandtarieven;

✅ Met veel bijkomende functies;

✅ Keuze uit 3 pakketten.

Nadelen Visma e-Accounting

❌ Minder geschikt voor andere aangiftes.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste aangifte software 2023

Wat mij betreft is Fiscaal Online de beste aangifte software van dit moment. Dat is onder meer te danken aan de vele functies.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Met deze software kun je in principe alle mogelijke aangiftes indienen. Hierbij kun je aan de IB aangifte denken, maar ook aan de ICP-, VPB en andere soorten aangiftes. Je houdt hierbij alle touwtjes in eigen handen, geniet van veel gemak en geniet van correcte aangiftes. Mocht je puur en alleen de BTW aangifte willen doen, zit je met e-Boekhouden ook erg goed.


Klik hier voor meer informatie!

Aangifte Software ervaringen en reviews

Wil je weten hoe andere mensen (vooral klanten) denken over de verschillende aangifte software systemen? Ik heb verschillende aangifte software ervaringen verzameld om je hier een goed beeld van te geven. Doe er je voordeel mee!

Fiscaal Online review

Verreweg het grootste gedeelte van de gebruikers loopt weg met deze aangifte software. Men roemt de eenvoudige werking, de onmogelijkheid om fouten te maken en de vele functies. Zoals ik hierboven omschreven heb, moet je wel goed bepalen van welke functies je gebruik wilt maken. Bij Fiscaal Online betaal je immers per product.

e-Boekhouden review

De meeste ondernemers die van e-Boekhouden gebruik maken, spreken vol lof over deze BTW aangifte software. Met deze software is het een fluitje van een cent om een BTW aangifte in te dienen, aldus de gebruikers. Ook de vele bijkomende functies en het voordelige prijskaartje tonen bij veel klanten een glimlach op hun gezicht.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

SnelStart review

De meeste klanten die voor SnelStart hebben gekozen, zijn hier vol lof over. Daarover kan ik ook nog stellen dat dit om opvallend veel klanten gaan. In de laatste jaren is SnelStart hard gegroeid, mede door het gemak. Dat is dan ook iets dat je in veel online beoordelingen over SnelStart terugleest. Verder zijn veel mensen vol lof over de prijs per maand.

Exact review

Door de jaren heen is Exact uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven van ons land. Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit die dit bedrijf levert, maar ook aan de diversiteit van softwaresystemen. Over de aangifte software zijn de meeste klanten in ieder geval erg te spreken. Het is niet zo dat ik online (veel) negatieve beoordelingen over Exact tegengekomen ben.

Visma e-Accounting review

Het grootste gedeelte van de klanten loopt weg met Visma e-Accounting. Veel klanten geven aan dat het programma makkelijk te gebruiken is én dat je heel makkelijk een btw aangifte in kunt dienen. Ook spreken mensen vol lof over de bijkomende functies en de prijsstelling. Visma e-Accounting is inderdaad niet de duurste aangifte software.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Waarom kiezen voor aangifte software?

Is het voor elke ondernemer cruciaal om van aangifte software gebruik te maken? Het is wellicht niet helemaal cruciaal, maar dergelijke software brengt zeker veel voordelen met zich mee:

 • Je doet een stuk korter over het indienen van een aangifte. Goede aangifte software neemt simpelweg heel veel werk voor je uit handen. Het indienen van een aangifte, ongeacht welke aangifte, gaat hierdoor een heel stuk sneller.
 • Je bent van een kleine foutenkans verzekerd. Als je van één van de beste aangifte softwaresystemen gebruik maakt, is de foutenkans heel klein. Je bent er hierdoor vrij zeker van dat je de aangifte op de juiste manier indient.
 • Je kunt het combineren met een boekhoudprogramma. Met meerdere van bovenstaande aangifte softwaresystemen hou je ook je gehele boekhouding bij. Dit betekent dat je je boekhouding bij kunt houden, waarna de software automatisch al je btw aangifte klaarzet. Dit maakt ondernemen een heel stuk makkelijker (en leuker)!
 • Je geniet van veel gemak. Onder aan de streep geniet je met aangifte software ook gewoonweg van veel gemak. Je hebt een stuk minder omkijken naar de aangiftes, je hebt een stuk meer zekerheid en je hoeft minder bang te zijn voor fouten.

Aangifte software uitkiezen: hier moet je op letten!

Wil je graag van bovenstaande voordelen profiteren? Dan is het zaak om naar de beste aangifte software op zoek te gaan. Wat de beste aangifte software is, hangt vooral van jezelf en je eigen voorkeuren af. Mede daarom raad ik je aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Met deze aandachtspunten kies je snel de juiste aangifte software uit.

Soort aangiftes

Allereerst moet je bepalen wat voor soort aangiftes je in moet dienen. Gaat het om uitsluitend btw aangiftes? Dan kun je voor de 5 bovenstaande aangifte softwaresystemen kiezen.

Wil je een ander soort aangifte doen, bijvoorbeeld de aangifte voor de vennootschapsbelasting? In dat geval is het beter om voor Fiscaal Online te kiezen. Die software is immers voor alle mogelijke aangiftes geschikt.

Het is dus zaak om te bepalen wat voor aangiftes je wilt doen. Hoe je dat doet? Onder meer door naar je rechtsvorm en de manier van zakendoen te kijken. Drijf je bijvoorbeeld veel handel met bedrijven uit andere Europese landen? Dan moet je een ICP aangifte indienen, waarvoor je ook Fiscaal Online kunt gebruiken.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Je bedrijf

Ten tweede moet je goed naar je bedrijf kijken. Dit punt gaat eigenlijk hand in hand met bovengenoemd punt, maar er komt nog meer om de hoek kijken.

Hoe groot is je bedrijf precies? Dat is bepalend voor het pakket waar je per aangifte softwaresysteem het beste voor kunt kiezen. Als je een klein bedrijf hebt, kies je het beste voor e-Boekhouden. Mocht je een startende ondernemer zijn, is het zelfs de eerste 15 maanden gratis om van dit pakket gebruik te maken.

Heb je een groot bedrijf met een complexere boekhouding? Dan kom je al snel bij Fiscaal Online uit. Dat komt ook doordat je in dat geval waarschijnlijk met meerdere belastingaangiftes te maken krijgt.

Pakket & prijs

Heb je geschikte aangifte software gevonden? Dan is het zaak om voor het juiste pakket te kiezen. Zoals ik bij bovenstaande softwaresystemen benoemd hebt, hanteert elke aanbieder andere pakketten. Het is dus zaak voor jou om op zoek naar het meest geschikte pakket te gaan.

Daarbij moet je uiteraard ook heel goed naar de prijs per maand kijken. Daarover raad ik je graag het volgende aan:

 • Staar je niet blind op alleen de prijs. Het is van belang dat je je niet alleen op de prijs blindstaart, maar dat je vooral voor de beste aangifte software kiest. Dat is de software die het beste op jouw bedrijf en wensen aansluit. Mocht je voor die software meer geld moeten betalen, is dat nu eenmaal zo. Voor kwaliteit moet je altijd betalen.
 • Kijk goed naar een gratis proefperiode. Bij meerdere aangifte softwaresystemen kun je van een gratis proefperiode gebruik maken. Doe dat vooral, aangezien je daarmee een duidelijkere indruk van de aangifte software krijgt.

Beoordelingen van andere klanten

Tot slot raad ik je aan om goed naar de beoordelingen van andere klanten te kijken. Zodra de meeste beoordelingen positief zijn, is dat een goed teken. Dat geeft in principe aan dat de aangifte software doet wat ‘ie moet doen. Check dit in ieder geval voor de zekerheid even.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Conclusie: wat is de beste aangifte software?

De beste aangifte software is de software van Fiscaal Online. Bij deze software kun je uit allerlei producten kiezen: BTW aangifte, Suppletie, ICP-aangifte, BTW-nummercontrole, IB-aangifte, VPB-aangifte, Uitstelregeling en Deponeren. Dit betekent concreet dat je met Fiscaal Online alle mogelijke aangiftes kunt doen. Hoef je alleen maar BTW aangifte te doen? Dan kun je ook prima voor e-Boekhouden kiezen.

Beste Aangifte Software Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over aangifte software

Wat is de beste aangifte software?

De beste aangifte software is Fiscaal Online. Met dit softwaresysteem kun je alle mogelijke belastingaangiftes doen, variërend van de BTW aangifte tot aan de vennootschapsbelasting aangifte. Als je alleen maar de BTW aangifte in hoeft te dienen, raad ik je vooral e-Boekhouden aan. Bij die aangifte software geniet je van een zeer lage prijs per maand.

Hoe gebruik je aangifte software?

Aangifte software is makkelijk in gebruik. Je moet je gehele boekhouding bijhouden, waarna de software automatisch de aangiftes voor je opstelt. Je hoeft deze aangiftes alleen nog maar te controleren en te verzenden. Dankzij goede aangifte software geniet je dus van heel veel gemak.

Wat zijn de voordelen van aangifte software?

Met aangifte software geniet je van meerdere voordelen:
 
–      Je verkleint de foutenkans aanzienlijk, aangezien de software veel werk voor je uit handen neemt
–      Je dient een aangifte super snel in, waardoor je veel tijd bespaart
–      Je combineert de aangifte vaak met het bijhouden van je gehele boekhouding. Ook daar heb je met goede aangifte software minder omkijken naar. (1)

Conclusie beste aangifte software 2023

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *