In dit artikel

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Beste Agenda Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Heb je elke dag één of meerdere afspraken staan? Ben je bang dat je deze afspraken vergeet? Dan heb je absoluut baat bij goede agenda software. Met de beste planning software hou je makkelijk je agenda bij. Je hoeft hierdoor nooit meer een afspraak te missen/vergeten. Ook weet je elke dag waar je aan toe bent. Spreekt dit je aan? Neem dan vooral deze review op je gemakje door. In deze review maak je kennis met de 5 beste agenda softwaresystemen.

Beste agenda software 2023: Mijn selectie

 1. Beste agenda software – Monday
 2. Beste agenda software Mac – Workspace
 3. Beste agenda software Windows – Microsoft 365

Agenda software vergelijken: hoe doe ik dat?

Wil je voor een alles in één oplossing gaan? Wil je voor een handige agenda app gaan? Of ben je op zoek naar online agenda software voor op je PC? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van planning softwaresystemen waaruit je kunt kiezen. Binnen dit aanbod ben ik op zoek naar de beste agenda software gegaan. Mijn bevindingen deel ik graag in de 5 onderstaande planning met je.

1. Monday – beste agenda software

Ga je graag voor het beste van het beste? In de wereld van planning software betekent dit dat je voor Monday kiest. Uit mijn onderzoek is gebleken dat deze agenda software de beste oplossing van dit moment is. De software van Monday is méér dan alleen planning software. Met deze software ga je ook met bijvoorbeeld projectbeheer, taakbeheer, HR, marketing en CRM aan de slag. Wil je specifiek software voor je eigen planning hebben? Dan sluit Monday ook prima op je wensen aan. Je hoeft namelijk niet van alle bovenstaande functies/modules gebruik te maken.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Het systeem van Monday biedt in ieder geval veel mogelijkheden. Je kunt namelijk met Gantt planningen aan de slag gaan, evenals met Kanban. Je hebt hierdoor niet alleen inzicht in je agenda, maar ook in de uit te voeren zaken. Het dashboard van Monday laat bovendien direct zien wat je moet doen.

Wat kost Monday?

Bij Monday heb je de keuze uit vier pakketten:

 • Basic CRM: €10 per gebruiker per maand.
 • Standaard CRM: €14 per gebruiker per maand.
 • Pro CRM: €24 per gebruiker per maand.
 • Onderneming CRM: prijs op aanvraag

Wil je ook voor je collega’s goede agenda software hebben? Dan lopen de kosten per maand dus aanzienlijk op.

Voordelen Monday

✅  Geweldige agenda module

✅ Veel bijkomende modules

✅ Overzichtelijk dashboard

✅ Voor elk individu en bedrijf geschikt

Nadelen Monday

❌ Vrij prijzige oplossing


Bekijk meer informatie over deze software

2. Gripp

Wil je de volledige grip op je agenda en planning houden? Dan zit je met de software van Gripp goed. Deze software is niet alleen voor kleine teams geschikt, maar ook voor grotere teams. Het is namelijk mogelijk om in elkaars agenda te kijken. Om samen afspraken in te plannen. En om de planning voor een ieder te stroomlijnen. Gripp doet ook nog dienst als een agenda online. Dit komt vooral doordat je deze software aan andere online tools kunt koppelen. Zo kun je Gripp rechtstreeks aan Microsoft Outlook en Google Agenda koppelen. Als je bijvoorbeeld Google Agenda privé gebruikt, is het ideaal om beide agenda’s aan elkaar te koppelen.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Wil je dat afspraken uit e mailberichten direct in je agenda verschijnen? Dan hoef je dus Gripp alleen maar aan Microsoft Outlook te koppelen. Gemak dient de mens met deze software! In mijn ogen is dit een geweldige alles in één oplossing voor elke werknemer en ondernemer. Dit is ook te danken aan de bijkomende functies. Zo kun je met Gripp ook met CRM aan de slag gaan.

Wat kost Gripp?

Bij Gripp heb je de keuze uit 2 pakketten:

 • Gripp: €110 per maand voor 3 gebruikers.
 • Gripp Plus: €144 per maand voor 3 gebruikers.

Het is bij Gripp niet mogelijk om een abonnement voor 1 gebruiker af te sluiten.

Voordelen Gripp

✅ Te koppelen aan online apps

✅ Onwijs overzichtelijk

✅ Handige bijkomende functies

✅ Ideaal voor grotere teams

Nadelen Gripp

❌ Geen abonnement voor 1 gebruiker


Bekijk meer informatie over deze software

3. Workspace – beste agenda software Mac

Wil je op je Mac van geweldige planning software genieten? Dan raad ik je graag Google Workspace aan. Deze online tool is op elke pc te gebruiken, waaronder dus ook de computers van Apple. Wel zo wenselijk, aangezien weinig andere softwaresystemen specifiek voor Mac’s geschikt zijn. Met Google Workspace hou je probleemloos je online agenda bij. Dit is onder meer te danken aan de verschillende programma’s die tot deze tool behoren. Het gaat hierbij om onder meer Meet, Chat, Drive, Gmail, Agenda en Spreadsheets. Met Google Workspace breng je je gehele software infrastructuur naar een hoger niveau.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Is Workspace een volwaardige software voor je agenda? Ja, daar komt het wel op neer. Doordat het om een 100% online agenda gaat, heb je bovendien altijd toegang tot je agenda. Ongeacht waar je bent.

Wat kost Google Workspace?

Bij Google Workspace kun je van de volgende kosten uitgaan:

 • Business Starter: €5,75 per gebruiker per maand.
 • Business Standard: €11,50 per gebruiker per maand.
 • Business Plus: €17,25 per gebruiker per maand.
 • Enterprise: prijs op aanvraag

Voordelen Workspace

✅ Op elke PC te gebruiken

✅ Agenda altijd online inzichtelijk

✅ Met veel bijkomende functies

✅ Keuze uit 4 pakketten

Nadelen Workspace

❌ Minder geschikt voor grote teams


Bekijk meer informatie over deze software

4. Microsoft 365 – beste agenda software Microsoft

Ben je op zoek naar de beste agenda software voor Microsoft? Dan kun je eventueel voor Google Workspace kiezen, maar je kunt beter voor Microsoft 365 kiezen. Van dit agenda softwaresysteem ben ik in ieder geval erg blij geworden. Als je voor Microsoft 365 kiest, kies je voor verhoogde productiviteit. Binnen dit systeem vind je namelijk alle diensten van Microsoft, waaronder Outlook. Ook PowerPoint, Teams, Word en Excel behoren tot deze dienst van Microsoft.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Deze cloudgebaseerde software is altijd bij je. Overal waar je bent, kun je van Microsoft 365 gebruik maken. Je geniet hierbij van een overzichtelijke interface, van een uitgebreide agenda en van koppelmogelijkheden. Zo kun je meerdere agenda’s in Microsoft Outlook inladen.

Wat kost Microsoft 365?

Bij Microsoft 365 kun je uit vier verschillende pakketten kiezen:

 • Microsoft 365 Business Basic: €5,60 per gebruiker per maand.
 • Microsoft 365 Business Standard: €11,70 per gebruiker per maand.
 • Microsoft 365 Business Premium: €20,60 per gebruiker per maand.
 • Microsoft 365 apps voor bedrijven: €9,80 per gebruiker per maand.

Let op: dit zijn de kosten voor bedrijven. Je kunt Microsoft 365 ook voor Thuisgebruik kopen. In dat geval kun je kiezen voor Microsoft 365 Family (€99 per jaar) of Microsoft 365 Personal (€69 per jaar)

Voordelen Microsoft 365

✅ Altijd toegang tot je agenda

✅ Ook toegang tot andere Microsoft diensten

✅ Overzichtelijke interface

✅ Veel mogelijkheden

Nadelen Microsoft 365

❌ Niet alle pakketten zijn even uitgebreid


Bekijk meer informatie over deze software

5. Exact

Ben je op zoek naar de beste agenda app? Wil je alleen voor méér gaan dan alleen het bij kunnen houden van je agenda/planning? Dan is de software van Exact een geschikte optie voor je. Deze cloudgebaseerde software is onwijs uitgebreid en heeft hierdoor voor elke onderneming veel te bieden. Met de software van Exact zet je snel de juiste stappen met je onderneming. Dit is vooral te danken aan de diversiteit van de planning tools van Exact. Met deze tools plan je niet alleen je eigen agenda perfect in, maar ook de agenda’s van je collega’s of teamleden.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Met de tools van Exact geniet je ook op andere vlakken van veel voordelen. Zo kun je met projectbeheer en met facturatie aan de slag gaan. Je krijgt dus veel inzicht in je agenda, maar ook in andere processen binnen je onderneming. Veel van deze processen kun je perfect stroomlijnen.

Wat kost Exact?

Bij Exact heb je keuze uit 4 (uitgebreide) pakketten:

 • Exact Online Projecten Essentials: €159 per maand voor 1 gebruiker.
 • Exact Online Projecten Plus: €289 per maand voor 1 gebruiker.
 • Exact Online Projecten Professional: €389 per maand voor 1 gebruiker.
 • Exact Synergy Project Management & Globe+: vanaf €214 per maand voor 1 gebruiker.

Voordelen Exact

✅ Uitgebreide planning tool

✅ Veel bijkomende modules & functies

✅ Ideaal voor grotere teams

✅ Intuïtieve interface

Nadelen Exact

❌ Erg duur voor planning software


Bekijk meer informatie over deze software

Mijn beste agenda software 2023

In mijn ogen is de software van Monday de beste keuze van dit moment. Met deze agenda app geniet je van veel mogelijkheden. Op het gebied van de agenda/planning, maar ook op het gebied van bijkomende functies.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Dit is zeker geen gratis agenda software, maar ik raad je toch aan om hierin te investeren.


Bekijk meer informatie over deze software

Agenda software ervaringen en reviews

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar de planning software ervaringen van andere gebruikers? Dat kan ik me goed voorstellen. Daarom heb ik hieronder een agenda software review verzameld van alle softwaresystemen.

Monday reviews

De Monday reviews zijn stuk voor stuk positief te noemen. Men roemt dat je bestaande kalenders aan de tool toe kunt voegen. Ook kun je deze tool voor tal van andere zaken gebruiken binnen je onderneming. Monday is méér dan alleen een planning software.

Gripp reviews

De reviews over Gripp zijn nagenoeg allemaal erg positief te noemen. Men roemt de mogelijkheden van deze software, evenals de koppelingen. Je koppelt Gripp makkelijk aan andere systemen, waardoor je nog meer inzicht krijgt. Wil je ook online boekingen verwerken in je agenda? Of wil je een locatie toevoegen aan je afspraak? Volgens de gebruikers van dit Gripp is al dit moois ook mogelijk.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Workspace reviews

Door de jaren heen hebben miljoenen mensen voor Workspace gekozen. Op basis van de reviews lijkt dit een logische keuze te zijn. De meeste gebruikers van Workspace spreken hier vol lof over. Dit heeft betrekking op de agenda tool, maar ook op de andere tools die binnen Workspace vallen.

Microsoft 365 reviews

De reviews over Microsoft 365 zijn ook super positief. De agenda tool, Outlook gewoon, kan op veel lovende woorden rekenen. Dit geldt echter ook voor de andere tools die je in Microsoft 365 vindt. Eigenlijk is dit een totaal oplossing die bij veel mensen in de smaak valt.

Exact reviews

Speciaal voor jou ben ik ook op zoek naar Exact reviews gegaan. Het lastige is alleen dat er weinig specifieke reviews over de planning tools van Exact te vinden zijn. Kijk ik naar de reviews over Exact in zijn algemeenheid? Dan word ik direct blij. Dit softwarebedrijf kan op onwijs veel lovende woorden online rekenen.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Wat kun je precies met agenda software?

Maak je op dit moment gebruik van Google agenda, van een losse agenda of van een Excel Bestand? Dan heb je met de nodige beperkingen te maken. Dit komt onder meer doordat deze systemen niet echt intuïtief zijn. Dat geldt gelukkig wel voor bovenstaande agenda softwaresystemen. Met deze softwaresystemen geniet je van meerdere voordelen:

 • Je kunt makkelijk een afspraak inplannen. Dit kun je in je persoonlijke agenda doen, maar kun je ook in de agenda’s van bijvoorbeeld collega’s doen. Ook is het mogelijk om direct een uitnodiging voor een afspraak te versturen. Accepteert de ontvanger deze uitnodiging? Dan ontvang je hier automatisch een melding van.
 • Je krijgt meer inzicht in je agenda en planning. Met een goed softwaresysteem krijg je meer inzicht in je agenda en planning. Je krijgt al het inzicht in je eigen agenda, maar ook in bijvoorbeeld de planning van lopende projecten. Ook is het dus mogelijk om inzicht in een andere agenda te krijgen.
 • Makkelijk te integreren. Kies je voor één van bovenstaande softwaresystemen? Dan geniet je van een eenvoudige integratie. Bij alle softwaresystemen is het mogelijk om dit systeem aan je andere systemen te koppelen. Super handig.
 • Veelal cloudgebaseerd. Veel van de beste planning softwaresystemen bevinden zich in de cloud. Dit betekent dat je, net zoals bij Google Calender bijvoorbeeld, altijd inzicht in je planning hebt.
 • Veel bijkomende functies. Een systeem als Google Agenda biedt veel gemak, maar daar blijft het dan ook bij. Kies je echter voor één van bovenstaande softwaresystemen? Dan geniet je van veel bijkomende functies. Zo kun je deze systemen ook voor andere functies en processen gebruiken.
Beste Agenda Software Review 5x Test!

Agenda software vergelijken: hier moet je op letten!

Ben je niet tevreden met je huidige agenda? Ongeacht hoe je op dit moment je agenda bijhoudt, is het zaak om dit probleem op te lossen. Dit doe je het beste met de bovenstaande planning softwaresystemen. Maar, wat is nou de beste digitale agenda software? Om het antwoord op die vraag voor jezelf te vinden, moet je goed op onderstaande punten letten.

Het gewenste gebruik

Je moet allereerst goed over het gewenste gebruik nadenken. Wil je de software alleen voor jezelf gebruiken? Of wil je voor de beste agenda software voor bedrijven kiezen? Dit is van grote invloed op de softwaresystemen waar je zoal uit kunt kiezen.

Ook moet je goed naar je (mobiele) apparaat kijken. Wil je bijvoorbeeld speciale agenda software Mac of Windows hebben? Dan moet je goed naar de mogelijkheden kijken. Wil je altijd op je smartphone inzicht in je agenda hebben? Dan heb je cloudgebaseerde software nodig.

Let ook goed op het aantal gebruikers. Als je met veel gebruikers van de software gebruik wilt maken, moet je met forse kosten rekening houden. Daar kom ik graag verderop in deze review nader op terug.

Functionaliteiten

Bij elk softwaresysteem moet je goed naar de functionaliteiten kijken. Kijk je bijvoorbeeld naar Google Agenda? Dan zie je een beperkt aantal functionaliteiten naar voren komen. Kies je echter voor bijvoorbeeld Monday of Gripp? Dan krijg je de beschikking over veel meer functionaliteiten.

Het is belangrijk dat je dit punt afstemt op het gewenste gebruik? Hoe wil je precies van de software gebruik maken? En welke functionaliteiten heb je daar zoal voor nodig? Dit moet je goed met elkaar laten matchen.

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Soort software

Het is ook belangrijk om goed naar het soort software te kijken. Zoals hierboven al in het kort besproken, moet je goed naar het apparaat kijken. Wil je de agenda online kunnen bekijken? Dan heb je hier cloudgebaseerde software voor nodig.

Wil je de agenda alleen op je pc of laptop inzichtelijk hebben? Dan heb je hier andere software voor nodig. Ook dit gaat weer hand in hand met het gewenste gebruik.

Interface & mogelijkheden

Bij elke planning software moet je goed naar de interface kijken. Vind je de software overzichtelijk? Vind je de software goed te begrijpen? En spreekt het dashboard je aan? Dit zijn belangrijke vragen om naar te kijken. Uiteraard is dit lastig om op voorhand te bepalen. Gelukkig kun je bij meer en meer softwaresystemen een gratis demo aanvragen.

Ook moet je goed naar de mogelijkheden kijken. Wil je bijvoorbeeld speciale evenementen in de agenda kunnen verwerken? Wil je van verschillende weergaven gebruik kunnen maken? Wil je meerdere agenda’s koppelen? Of heb je een andere wens? Al deze wensen moet je goed afstemmen op de mogelijkheden.

Ondersteuning

Ga je het softwaresysteem in je onderneming integreren? Dan wil je uiteraard dat dit feilloos gebeurd. Ook wil je dat je met je vragen altijd bij een behulpzame helpdesk terechtkunt. Het is daarom zaak om goed naar de ondersteuning bij het softwaresysteem te kijken.

Ga bijvoorbeeld goed na welke hulp bij de integratie aangeboden wordt. Ga ook goed na op welke manieren je met de helpdesk contact op kunt nemen. Verder kun je ook op dit gebied even naar de ervaringen van andere gebruikers kijken. In de reviews vind je hier vaak wel wat meer informatie over.

Kijk ook even goed naar de agenda software update. Moet je deze updates zelf uitvoeren? Of wordt dit automatisch voor je gedaan?

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Prijs & kwaliteit

Als je voor de beste planning software wilt gaan, moet je hiervoor investeren. Dit moet je vooral als een investering zien: de tijdsbesparing waar je van profiteert, levert je op termijn alleen maar gemak op. Uiteraard is het wel zaak om even goed naar de prijs per maand te kijken.

Ook raad ik je aan om goed naar de kwaliteit van de software te kijken. Hoe je dit kunt bepalen? Dat is lastig. Kies je echter voor één van bovenstaande systemen? Dan ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd. Kwaliteit qua software zelf, maar ook kwaliteit qua ondersteuning.

Beoordelingen van andere klanten

Je bent zeker niet de enige die van planning software gebruik wilt maken. Veel mensen zijn je al voorgegaan en doen dit met plezier. Althans; dat blijkt uit de positieve beoordelingen over bovenstaande softwaresystemen. Om hier zelf een goede indruk van te krijgen, raad ik je aan om die beoordelingen even goed door te nemen.

Hiermee krijg je een duidelijk beeld van het softwaresysteem. Deze ervaringen uit eerste hand bieden je gewoonweg veel eerlijke en reële informatie.

Conclusie: wat is de beste agenda software?

Mijn absolute voorkeur gaat uit naar Monday. Deze software biedt geweldige mogelijkheden qua planning, qua koppelingsmogelijkheden en qua bijkomende functies. Je moet dit dan ook vooral zien als méér dan alleen software voor het bijhouden van je agenda.

Spreekt Monday je niet helemaal aan? Dan doe je er verstandig aan om ook even naar Gripp, Google Workspace, Microsoft 365 en Exact te kijken. Ook bij deze softwaresystemen geniet je van veel gemak en de gewenste inzichten. Hoe je uiteindelijk tot de juiste keuze komt? Mijn advies is om vooral heel goed naar het gewenste gebruik te kijken!

Beste Agenda Software Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over agenda software

Wat is de beste agenda software?

1. Monday. Dit is met afstand de beste agenda software, mede door de vele mogelijkheden. Deze tool zet je ook voor tal van andere processen in.
2. Gripp. Met Gripp krijg je echt grip op je planning en agenda.
3. Google Workspace. Dit is wat mij betreft de beste agenda software voor Mac.
4. Microsoft 365. Dit is wat mij betreft de beste agenda software voor Microsoft.
5. Exact. De planning tools van Exact bieden onwijs veel mogelijkheden.

Wat is agenda software?

Dit is software waarmee je je agenda perfect bij kunt houden. Niet alleen je eigen agenda, maar ook de agenda’s van collega’s of teamleden. Ook kun je met deze software gericht met planningen aan de slag gaan.

Wat kost goede agenda software?

Goede gratis agenda software ben ik niet tegengekomen. Wel kun je voor een paar euro per maand al gebruik maken van één van de beste agenda softwaresystemen. (1)

Conclusie beste agenda software 2023

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *