In dit artikel

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Beste Antivirus Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel


Veiligheid gaat boven alles! Je kunt in 2023 niet meer zonder antivirus. Een antivirus scanner op de desktop of laptop is echt geen overbodige luxe. De antivirussoftware beschermt jou tegen malware, spyware, phishing en andere bedreigingen. Je moet er niet aan denken om belangrijke gegevens van jouw onderneming of privé gegevens te verliezen. Met antivirussoftware houd je antivirussen buiten de deur. Benieuwd naar de beste antivirus of op zoek naar de beste gratis antivirus software? Lees dan snel verder. Ik heb de belangrijkste antivirusprogramma’s naast elkaar gehouden en bekeken met welke antivirus software jij de beste bescherming hebt.

Beste Antivirus Software van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Antivirus Software voor complete bescherming – Norton
 2. Beste Antivirus Software met garantie – McAfee
 3. Beste Antivirus Software voor Mac en Apple – Intego

Antivirus Software vergelijken; hoe doe ik dat?

Bij het vergelijken van antivirus software kijk ik naar verschillende mogelijkheden van de software. Je kunt ervan uitgaan dat goede antivirus software bescherming biedt als het gaat om malware, virussen, ransomware, een Trojaans paard, phishing, adware en meer bedreigingen. Maar welk antivirusprogramma heeft ook wachtwoordbeheer? En als ik thuiswonende kinderen heb, geeft deze antivirus dan ook voldoende bescherming door bepaalde websites af te schermen of online aankopen te blokkeren? Als ik gebruikmaak van een openbaar WIFI netwerk, ben ik dan ook voldoende beschermd? En natuurlijk kijk ik ook naar de kosten van de verschillende aanbieders.

1. Norton – beste Antivirus Software voor complete bescherming

Iedereen heeft wel van Norton gehoord. Dit is één van de grootste aanbieders van antivirus software. Norton 360 Deluxe biedt meerdere beschermingslagen voor je apparaten. Het Norton 360 Deluxe pakket heeft bijvoorbeeld ook Secure VPN – om veilig buiten te deur online te gaan – en een Dark Web monitoring. Wat een hele fijne bijkomstigheid is van dit totaalpakket, is de mogelijkheid om wachtwoordbeheer in te schakelen. Dit is een tool om je wachtwoordgegevens, creditcardgegevens en andere informatie veiliger online te genereren, op te slaan en te beheren. Verder waarschuwt Norton 360 Deluxe je ook voor hackers die proberen jouw webcam over te nemen, zodat ze van een afstand kunnen meekijken.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Heb je nog thuiswonende kinderen? Norton 360 Deluxe heeft een tool voor ouderlijk toezicht, waarmee je de online activiteiten van jouw kinderen kunt monitoren. Deze antivirus software is dus zowel voor zakelijk als privé gebruik in te zetten. Het Norton 360 Deluxe pakket kan op 5 apparaten tegelijk draaien, ook op smartphones of tablets. Als je het pakket aanschaft, heb je meteen jouw gehele huishouden online beveiligd.

Ben je gek op gamen of heb je kinderen die graag gamen? Ook daar heeft Norton aan gedacht met het speciale Norton 360 for Gamers pakket. Deze krachtige bescherming, door middel van verschillende beschermingslagen, zorgt voor casual en hardcore gamers. Zij kunnen met een gerust hart gamen, want hun accounts en digitale middelen zijn beschermd.

Bij Norton Antivirus kun je uit vier verschillende pakketten kiezen, variërend van €15 tot bijna €60 euro per jaar. De genoemde prijzen zijn aanbiedingen. Norton geeft op dit moment tussen de 42% en de 60% korting als je de antivirus software afneemt.

Voordelen Norton

✅ Zowel zakelijk als privé te gebruiken;

✅ Er bestaat een speciaal pakket voor gamers;

✅ Norton waarschuwt als hackers proberen jouw webcam over te nemen;

✅ Inclusief wachtwoordbeheer;

✅ De mogelijkheid om het gratis uit te proberen;


✅ Pakketten zijn er al vanaf €15 per jaar.

Nadelen Norton

❌ Gebruikers vinden de abonnementskosten voor volledige bescherming hoog;

❌ Gebruikers zijn negatief over het automatisch verlengen van abonnementen;

❌ De hoeveelheid reclame is hinderlijk.


Klik hier voor de beste deal

2. McAfee – beste Antivirus Software met garantie

Antivirus software McAfee beschermt op verschillende manieren. Zo is er bijvoorbeeld automatisch ingeschakelde VPN op onveilige netwerken. Je hoeft dus niet buiten de deur bij ieder openbaar WIFI netwerk eerst VPN in te schakelen. Vergeet je het een keer? Geen probleem. Antivirus McAfee houdt jou veilig en gaat wanneer het nodig is over tot actie.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Verder heeft McAfee een beschermingsscore. Deze score controleert hoe gezond jouw online bescherming is en geeft tips en tricks hoe je deze kunt verbeteren. De beschermingsscore zit bij ieder pakket in. Een ander groot voordeel van de antivirussoftware van McAfee is de garantie. Zij beloven virussen van al jouw apparaten te kunnen verwijderen. Kunnen ze deze belofte niet nakomen? Dan krijg je je geld terug. Ook als je niet helemaal tevreden bent met McAfee kun je gebruikmaken van de geld-terug-garantie termijn van 30 dagen. Daarnaast is de gebruikersinterface erg gebruiksvriendelijk. Met een eenvoudige configuratie zijn al jouw apparaten beschermd.

De abonnementen beginnen bij €29,95 per jaar. Dan heb je het Basis pakket afgenomen. McAfee raadt zelf het Premium pakket aan wat €44,95 per jaar kost en daarmee het meest duurste pakket is wat zij aanbieden. Let wel op dat de kosten voor een abonnement bij verlengen hoger liggen. Alleen het eerste jaar betaal je €29,95 voor het Basis pakket, daarna kost het pakket €85,95 per jaar.

Voordelen McAfee

✅ In de pakketten zit een veilig VPN, ouderlijk toezicht en wachtwoordbeheer;

✅ De abonnementen beginnen al bij €29,95 per jaar;

✅ De beschermingsscore is een goede en mooie toevoeging op de antivirus software pakketten;

✅ 100% garantie dat McAfee virussen van jouw computer kan verwijderen.

Nadelen McAfee

❌ Automatische verlenging van je abonnement moet ingeschakeld zijn voor de 100% virusvrij garantie;

❌ Als de antivirussoftware aan het scannen is, kan dit de desktop/laptop vertragen;

❌ Je ziet wel welke activiteiten door McAfee geblokkeerd zijn, maar niet waarom en wat je er zelf tegen kunt doen.


Klik hier voor de beste deal

3. Intego – beste Antivirus Software voor Mac en Apple

Als je een specialist wil op het gebied van Macs en Apple-apparaten, dan moet je bij antivirusprogramma Intego zijn. Sinds 1997 maakt Intego zich sterk voor de beveiligingsbehoeften van Mac-gebruikers. Ze heeft een volledig assortiment producten om Macs te beschermen, evenals producten voor iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPad. Hoewel ze al jarenlang gespecialiseerd is in Macs en Apple-producten, heeft deze antivirus scanner sinds kort twee pakketten beschikbaar voor Windows; Intego Antivirus en Intego Privacy Bescherming. Ook voor de zakelijke markt zijn er mogelijkheden om met Intego zowel Mac- als Windows-pc’s te beschermen.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Een specialist op het gebied van Mac en Apple is natuurlijk ontzettend fijn als je met deze apparaten werkt, maar wat kan Intego nog meer bieden? Als we kijken naar de Mac Premium Bundle X9 (een volledig pakket voor bescherming en beveiliging), dan is dat best veel. In het pakket zit een VirusBarrier X9 inbegrepen, een NetBarrier X9, de Mac Wasmachine X9, Mac-software voor ouderlijk toezicht en een persoonlijke back-up 10.9.

Dat zijn een heleboel termen, maar wat kun je ermee? De NetBarrier X9 beschermt tegen onbevoegde toegang en de Mac Wasmachine X9 is een Mac reiniger. Deze ruimt de Mac op en versnelt de computer. Het ouderlijk toezicht spreekt voor zich, maar de persoonlijke back-up 10.9 is nog wel interessant om toe te lichten. Dit is een opstartbare back-up voor jouw Mac. Deze maakt automatisch een back-up van alle essentiële bestanden. Met de Intego VirusBarrier heb je real-time antivirusbescherming. Deze scant bestanden wanneer je ze opent en zorgt ervoor dat jouw computer vrij van malware blijft. Naast het beschermen tegen Mac-bedreigingen, detecteert de VirusBarrier pc-gebaseerde malware. Die zorgt ervoor dat je geen geïnfecteerde bestanden naar vrienden, familie of collega’s stuurt.

Het ouderlijk toezicht in dit pakket is zeer uitgebreid. Je kunt gebruikersprofielen aanmaken en per profiel instellen welke websites wel of niet geblokkeerd moeten worden. Daarnaast kunnen er tijdslimieten worden ingesteld en heeft de Intego ContentBarrier een Anti-Predator chat monitoring technologie. Aanstootgevende chatinhoud en ongepaste chats worden geblokkeerd.

Wat betaal je voor dit uitgebreide Mac Premium Bundle X9 pakket? De kosten voor 1 jaar zijn nu €69,99 (normaal €84,99). Het abonnement wordt automatisch verlengd.

Voordelen Intego

✅ Specialist op het gebied van Mac en Apple-apparaten;

✅ Real time antivirusbescherming;

✅ Automatische back-ups van jouw essentiële bestanden;

✅ Wanneer je een Iphone, Ipad of Ipod aansluit op je computer, worden ook deze automatisch gescand zodat er geen malware naar de computer gaat.

Nadelen Intego

❌ Voor Windows gebruikers is de expertise op het gebied van Mac en Apple minder relevant;

❌ De kosten zijn aan de hoge kant;

❌ Abonnement wordt automatisch verlengd;


Klik hier voor de beste deal

4. Avast

Antivirus Avast onderscheidt zich van de rest door de gratis antivirussoftware. Naast Avast Ultimate en Avast Premium Security heeft deze aanbieder het beste gratis antivirus. In ieder geval het meest uitgebreide gratis antivirus programma. “Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zich veilig online te begeven. Daarom bieden wij onze bekroonde gratis antivirussoftware aan miljoenen mensen overal ter wereld aan”, aldus Avast.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Voordat we naar Avast Ultimate en Avast Premium Security kijken, zoom ik nog even in op dit gratis pakket. Meestal zijn gratis pakketten beperkt in functies en mogelijkheden. Dat is hier niet het geval. Avast Free Antivirus bevat naast antivirussoftware ook 6 beschermingslagen, is eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk, heeft gratis VPN en biedt bescherming tegen ransomware-aanvallen.

Ben je op zoek naar meer bescherming? Dan is Avast Premium Security een goede oplossing. Dit pakket biedt bekroonde antivirusfunctionaliteit plus bescherming tegen meer geavanceerde dreigingen, waaronder hackers. Wat een fijne bijkomstigheid van deze antivirussoftware is, is de mogelijkheid om online te winkelen zonder bang te zijn dat je financiële gegevens op straat komen te liggen. Premium Security scant websites en checkt of deze echt zijn. Avast Ultimate is het meest complete pakket inclusief Avast Premium Security, Avast Secureline VPN, Avast Cleanup Premium en Avast Antitrack (die voorkomt dat je wordt gevolgd online).

Voor Avast Premium betaal je €69,99 per jaar voor 1 PC en €79,99 per jaar voor 10 apparaten. Bij Premium Security liggen de prijzen op €39,99 (1 PC) en €49,99 (10 apparaten).

Voordelen Avast

✅ Het gratis pakket is zeer uitgebreid;

✅ De gebruikersinterface wordt door gebruikers omschreven als fantastisch;

✅ De pakketten zijn gratis uit te proberen door middel van een proefversie.

Nadelen Avast

❌ Als je gaat voor Avast Premium Security of Avast Ultimate, dan zijn de kosten relatief hoog;

❌ De integriteit van Avast wordt door een relletje in 2020 nog steeds in twijfel getrokken;

❌ Klantenservice is volgens reviews slecht bereikbaar.


Klik hier voor de beste deal

5. Panda Security

De laatste antivirus software aanbieder die echt niet in deze top 5 mag ontbreken is Panda Security. Uiteraard heeft ook deze antivirus de mogelijkheid voor ouderlijk toezicht, een beveiligde VPN en de mogelijkheid om wachtwoorden te onthouden met de wachtwoordmanager. Echter weet Panda Security zich te onderscheiden door al deze diensten ook los aan te bieden. Je kunt kiezen voor een volledig pakket, maar bijvoorbeeld ook alleen voor de wachtwoordmanager.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Wil je alleen gebruikmaken van Panda Dome Family om de schermtijd van jouw kinderen in de gaten te houden en te monitoren welke websites zij bezoeken? Dan betaal je €22,49 voor één jaar en ben je op drie apparaten beschermd. De kinderen kunnen niet langer online aankopen doen zonder toestemming en komen niet in aanraking met ongepaste content. Met Panda VPN Premium blijf je overal anoniem. Je krijgt onbeperkt toegang tot internet, maar wel met gegarandeerde privacy en digitale veiligheid. Voor alleen dit pakket betaal je €29,99 per jaar.

Complete pakketten zijn er uiteraard ook. Die kun je momenteel aanschaffen met maar liefst 50% korting. Het Panda Dome Complete pakket komt daarmee op €35,49 wat een heel schappelijk bedrag is in vergelijking met andere aanbieders (let op: dit is alleen het eerste jaar). Je hebt dan antivirus en firewall voor Windows, realtime bescherming voor Mac- en Android, VPN Free (150 MB per dag), ouderlijk toezicht, een generator voor sterke wachtwoorden, de clean-up die voorkomt dat jouw computer traag wordt én complete bescherming van persoonlijke gegevens.

Voordelen Panda Security

✅ Alle onderdelen zijn los te bestellen;

✅ De kosten zijn laag;

✅ Het is heel inzichtelijk wat de pakketten bieden.

Nadelen Panda Security

❌ De pop-up meldingen ervaren gebruikers als storend;

❌ Gebruikers adviseren na een jaar op te zeggen en een nieuw abonnement af te sluiten om de kosten te drukken;

❌ Dit pakket is in de winkel goedkoper dan wanneer je het online aanschaft.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste Antivirus Software 2023

De beste antivirus software is de antivirussoftware van Norton. Norton biedt het meest complete totaalpakket aan met de laagste kosten. Het goedkoopste pakket kost slechts €15 per jaar en bovendien kun je eerst de antivirus scanner gratis uitproberen.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Wat fijn is aan Norton, is dat ze oplossingen hebben voor zowel zakelijk als privé en dat je daar niet twee verschillende abonnementen voor hoeft af te sluiten. Ook is er een speciaal pakket voor gamers. Dit geeft een krachtige bescherming door middel van verschillende beschermingslagen voor je apparaten, gameaccounts en digitale middelen.


Klik hier voor de beste deal

Antivirus Software ervaringen en reviews

Nu we weten welke antivirus het beste antivirus is, is het tijd om te kijken naar de reviews van gebruikers. Als het gaat om antivirus testen of antivirus kopen kunnen zij immers zeggen of je waar krijgt voor je geld. Zijn Norton 360 Deluxe en Avast premium security zo goed als dat de bedrijven zelf beweren?

Norton review

Norton beschermt al jaren onze familiecomputers. Wij hebben de software op meerdere laptops en desktops staan. Het werkt goed en neemt mij zorgen uit handen. Ik ben tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Norton blokkeert regelmatig websites die gevaarlijk zijn. Ik zou Norton 360 Deluxe zeker aanraden,” aldus Peter.

McAfee review

“Ik voel mij veilig bij McAfee. Wanneer de antivirus software een verdachte situatie ontdekt, onderneemt het antivirusprogramma gelijk actie. Ik krijg een melding van inbreuk, waardoor ik weet wat er aan de hand is en dat ik weer veilig ben. Dan hoef ik mij nergens zorgen over te maken. Wat mij betreft is dit de beste antivirus,” laat Angela weten.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Intego ervaring

Paul schrijft: “Intego biedt hele professionele antivirus software. De prijs kwaliteit verhouding is bij deze antivirussoftware uitstekend. Van alle antivirussen op de markt zou ik gaan voor Intego. Het is een top product van een top bedrijf en het gebruikersgemak is groot.”

Avast review

“De gebruikersinterface van Avast software is fantastisch. Of je nu kiest voor de Avast Premium Security of de Avast Ultimate. Ik gebruik het al jaren. Eerst gratis en nu met een betaald abonnement. Het is de beste gratis antivirus die je kunt krijgen,” aldus een anonieme review.

Panda Security ervaring

Indra laat weten: “Het installeren en het gebruiken van Panda Security verloopt probleemloos. De interface van Panda Security is heel gebruiksvriendelijk. Ik heb al heel wat antivirussen uitgeprobeerd, maar Panda Security spant de kroon. Mijn PC blijft snel, alles loopt goed, ik ben gewoon zeer content met deze antivirus software. Wat mij betreft is het de beste antivirus scanner en ik zou zeker deze antivirus testen als ik jou was.”

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test

Heb je nog antivirus nodig tegenwoordig?

Ja, antivirus is echt belangrijk en ik zou je zeker aanraden om antivirus software op jouw laptop of desktop te installeren. Voor een klein bedrag kun je antivirus kopen en vaak zelfs gratis antivirus testen. Met een antivirus test weet je direct of jouw laptop of desktop op dat moment te maken heeft met bedreigingen van buitenaf.

Door de jaren heen is de juiste bescherming alleen maar belangrijker geworden, omdat er steeds meer vormen van malware, virussen en andere gevaren bij zijn gekomen. Met een goed antivirus programma kun jij rustiger slapen en weet je dat jouw apparatuur wordt beveiligd.

Meest gestelde vragen over antivirus software

Het uitzoeken van een goed antivirus software pakket kan voor sommige mensen lastig zijn. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Grote kans dat de antwoorden hieronder staan.

Beste Antivirus Software Review (2022) 5x Test
Wat is de beste antivirus software?

De beste antivirus software is de software van Norton. Niet alleen omdat Norton het meest complete pakket heeft, maar ook omdat de prijzen zeer aantrekkelijk zijn. Bovendien is Norton de enige aanbieder in deze top 5 die zich ook richt op gamers en waarbij je een pakket kunt afnemen wat je zowel privé als zakelijk kunt gebruiken. Geen gedoe met dubbele abonnementen! Nog niet overtuigd? Norton kun je gratis uitproberen. Zo kun je zien of dit ook voor jou het beste gratis antivirus programma is van alle antivirusprogramma’s. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat Norton het beste antivirus is op de markt.

Waarom is het belangrijk om antivirus software op jouw computer te hebben?

Iedere desktop, laptop, smartphone of tablet kan last krijgen van virussen en malware. Zodra je gebruikmaakt van internet loop je het risico op een infectie. Ook als je voorzichtig bent kun je ongemerkt op een website komen die besmet is met malware. Bovendien is niet iedereen zo voorzichtig als dat jij misschien bent. Het gebeurt regelmatig dat er virussen worden verspreid vanaf een computer van een vriend of familielid. Nietsvermoedend open je de e-mail omdat je de afzender kent en dan ben je al de klos. Met een goed antivirusprogramma ben je beschermd tegen alle soorten malware, ook tegen de virussen die niet makkelijk te herkennen zijn. (1)

Hoe weet je of je een virus op jouw computer/tablet/smartphone hebt?

Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op een virus. Bijvoorbeeld een computer die trager is en vaak vastloopt. Als je tijdens het surfen op internet continu pop-ups in beeld krijgt is dat ook een duidelijk signaal dat er iets mis is. Andere signalen zijn bijvoorbeeld; vreemde meldingen, bestanden die verdwijnen of juist zijn toegevoegd, jouw startpagina is gewijzigd of je krijg een bericht van vrienden/familie dat zij vreemde e-mails ontvangen die via jouw e-mailadres zijn verstuurd.

Conclusie beste Antivirus Software 2023

 • Beste Antivirus Software voor complete bescherming – Norton
 • Beste Antivirus Software met garantie – McAfee
 • Beste Antivirus Software voor Mac en Apple – Intego
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *