In dit artikel

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Beste Cloud Security | Review (2023) | 3x Test!

In dit artikel

Werken in de cloud is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden. De meeste softwareprogramma’s en apps werken online. Het opslaan van documenten, het delen van documenten, alles gaat via de cloud. Hoe zit het dan met jouw cloud beveiliging? De cloud beveiligen is ontzettend belangrijk als je geen documenten kwijt wil raken of deze ongewenst wil delen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van ESET cloud security of de security cloud Kaspersky. Wat het verschil is tussen deze cloud security software en welke cloud security tools jij het beste kunt inzetten (zowel zakelijk als privé)? Dat lees je in deze blog over security in de cloud. Let’s go!

Beste Cloud Security van 2023: Mijn selectie

 1. Beste cloud security in het algemeen – Trend Micro
 2. Beste cloud security zakelijk en privé – Kaspersky
 3. Beste cloud security met bekroonde antivirus – ESET

Cloud security vergelijken; hoe doe ik dat?

Bij het vergelijken van de verschillende cloud security aanbieders, kijk ik naar het totaalplaatje. Wat zit er allemaal in het cloud security softwarepakket en uit welke pakketten kun je kiezen? Werk je vanuit huis? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een softwarepakket te gaan dat niet alleen jouw onderneming van de nodige bescherming voorziet, maar ook meteen de rest van je huishouden. Wel zo gemakkelijk! Natuurlijk is de prijs een doorslaggevende factor, net als de bereikbaarheid van de klantenservice. Wat misschien wel het allerbelangrijkst is, zijn de reviews onderaan deze blog. Gebruikers laten daarin weten of de cloud security software echt zo handig in gebruik is als dat het bedrijf zelf beweert.

1. Trend Micro – beste cloud security in het algemeen

In de cloud security top 10 staat Trend Micro vaak op 1. In mijn selectie ook! De cloud security van Trend Micro Cloud One netwerk security biedt geavanceerde cloud-native netwerkbeveiligingsdetectie, bescherming en verstoring van online bedreigingen. Cloud-native is een term die aanduidt hoe applicaties worden gecreëerd en ingezet. Met de cloud security software van Trend Micro ben je verzekerd van een krachtige netwerklaagbeveiliging, die ervoor zorgt dat inkomend en uitgaand verkeer wordt geïnspecteerd.

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Nu denk je misschien ‘daar wordt mijn desktop of laptop zeker erg traag van?’ Nee, zeker niet. De cloud secure van Trend Mircro beschermt het netwerk snel met eenvoudige en flexibele implementatieopties, die jouw bedrijfsprocessen niet verstoren. Waarschijnlijk maak je momenteel al gebruik van een firewall en hopelijk ook van antivirus software, maar met cloud security kun je bedreigingen voor netwerken ook uitfilteren. Dit zijn bedreigingen die niet worden gedetecteerd door traditionele firewalls.

Wanneer je kiest voor Trend Micro Cloud One, dan kies je voor een platform dat de volgende onderdelen in huis heeft; beveiliging van workloads, containerbeveiliging, beveiliging van bestandsopslag, applicatiebeveiliging, overeenstemming (beheer van cloudbeveiliging en compliance-houding) en open source security. Al deze onderdelen zijn gratis uit te proberen!

Als we inzoomen op de beveiliging van de workloads, zien we dat Trend Micro Cloud One nieuwe en bestaande workloads kan beschermen. Dit gebeurt allemaal automatisch, zowel bij de nieuwe als bestaande workloads en applicaties. Deze bescherming is ook tegen onbekende dreigingen.

Als je kiest voor een specifiek Cloud One-onderdeel, dan zijn er altijd gratis mogelijkheden. Bij de Cloud One – Open Source Security zijn bijvoorbeeld de eerste 15 projecten per dag gratis. En bij Cloud One – Network Security is de eerste 10 GB die wordt geïnspecteerd per maand gratis. Online kun je met een handige tool uitrekenen wat je per maand kwijt bent om jouw cloud te beveiligen.

De klantenservice heeft twee verschillende telefoonnummers. Eén nummer voor midden- en kleinbedrijf en een apart nummer voor grotere ondernemingen. Het voordeel hiervan is dat je iemand aan de lijn krijgt die gespecialiseerd is in jouw ondernemingsgrootte. Ook is er online een forum beschikbaar om vragen te stellen en informatie uit te wisselen met andere gebruikers. Kom jij er niet uit? Dan kun je er met de ervaring van vele andere gebruikers zeker wel uitkomen.

Voordelen Trend Micro

✅ Zeer uitgebreide opties om jouw cloud goed te beveiligen;

✅ De eerste 30 dagen zijn gratis;

✅ Veel gratis mogelijkheden per pakket;

✅ Je kunt online uitrekenen wat je per maand kwijt bent aan een secure cloud;

✅ Trend Micro is meerdere malen uitgeroepen tot leider in de Forrester Wave.

Nadelen Trend Micro

❌ Engelstalige website, dus niet zo handig als je de taal niet goed beheerst;

❌ De gratis pakketten bieden minder hulp bij antivirussen dan de betaalde.


Klik hier voor de beste deal

2. Kaspersky – beste cloud security zakelijk en privé

De Kaspersky security cloud beveiliging heeft vele opties. Zo kun je bij cloud security aanbieder Kaspersky bijvoorbeeld kiezen voor de ‘Kaspersky security cloud personal’ of de ‘Kaspersky hybrid cloud security’. Laten we ‘Kaspersky – Cloud Security hybrid cloud security’ server nader bekijken. ‘Kaspersky hybrid cloud security’ zorgt ervoor dat het proces van digitale transformatie veilig en efficiënt verloopt. Kaspersky ziet dat steeds meer bedrijven vandaag de dag zich richten op hun digitale transformatie, waardoor ze versneld overstappen op de cloud. Dat is geen probleem, als de beveiliging maar op orde is. Dit softwarepakket is één product voor alle behoeftes die je kunt hebben als het gaat om cloud beveiliging. Met één licentie en één console hoef je je geen zorgen meer te maken om de beveiliging. Zo kun je jouw hybride infrastructuur volledig beheren. En houd je tijd over!

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Bovendien ben je dankzij de optimale meerdere lagen van beveiliging proactief beveiligd tegen diverse soorten cyberaanvallen. Het product is bruikbaar op meerdere platforms en biedt uitzonderlijke beveiliging, zonder in te leveren op de voordelen van virtualisatie en cloudgebaseerde taken. ‘Kaspersky hybrid cloud security enterprise’ is er één om in gedachten te houden!

Zoals aangegeven, heeft Kaspersky meer mogelijkheden om jouw cloud secure te maken. Met Kaspersky cloud personal bijvoorbeeld of met de antivirus Kaspersky cloud. Kies je als particulier voor Kaspersky cloud personal, dan krijg je beveiliging bij het shoppen, streamen, bankieren en browsen op het internet. Veel particuliere klanten kiezen voor Kaspersky Total Security. Met dit pakket heb je gratis VPN (maximaal 300 mb verkeer per dag), gratis Kaspersky Password Manager Premium en gratis Kaspersky Safe Kids Premium. Bij Kaspersky cloud personal heb je meteen antivirussoftware die realtime beschermt tegen veelvoorkomende dreigingen en anti-malware, zoals spyware en adware aanvallen.

Kaspersky heeft een aantal mogelijkheden die altijd gratis zijn. Zoals de Kaspersky QR Scanner (verkrijgbaar in de Google Play of App Store). Daarmee kun je een QR-code scannen en direct zien of de link veilig is. Ook de Kaspersky Battery Life (om de batterijduur van je Android-apparaten te verbeteren), Kaspersky Rescue Disk en Kaspersky Virus Removal Tool zijn altijd gratis. Wat fijn is bij deze aanbieder, is dat je de pakketonderdelen ook los kunt bestellen en in één overzicht kunt zien wat welk pakket inhoudt. Met de Kaspersky security cloud premium suite heb je het totaalpakket aan online beveiliging, de kosten beginnen bij €41,96 per jaar.

Ben je op zoek naar cloud security voor jouw eigen zaak? Dan maakt Kaspersky security cloud een onderscheiding in de grootte van het bedrijf. Er zijn Kaspersky internet security cloud pakketten voor bedrijven tot 50 werknemers, van 50 tot 1.000 werknemers en vanaf 1.000 werknemers. In de pakketten zit standaard de optie om blokkering van ransomware en schadelijke activiteiten terug te draaien en bijvoorbeeld de Password Manager te gebruiken. De Kaspersky security cloud 2023 is nu beschikbaar, maar de Kaspersky security cloud 2019 blijft ook een goede versie.

Zo heb je met Kaspersky een secure cloud! Ik raad de cloud security Kaspersky dan ook zeker aan. Kaspersky is actief in meer dan 200 landen, met 34 kantoren over de hele wereld. De klantenservice is bovendien 24/7 bereikbaar.

Voordelen Kaspersky

✅ Veel verschillende soorten pakketten voor zowel particulier als zakelijk;

✅ Klantenservice is 24/7 bereikbaar;

✅ Veel pakketonderdelen zijn gratis beschikbaar in de Google Playstore of de App Store;

✅ De jaarlijkse kosten vallen reuze mee voor deze uitgebreide mogelijkheden.

Nadelen Kaspersky

❌ Er zijn zoveel pakketten, dat het onoverzichtelijk kan overkomen;

❌ Kaspersky heeft last van een reputatieprobleem: op veel websites wordt deze aanbieder in verband gebracht met Russische, geheime diensten. De Nederlandse overheid werkt hierdoor niet langer met de software van Kaspersky.


Klik hier voor de beste deal

3. ESET – beste cloud security met bekroonde antivirus

Het succesverhaal van ESET, met vandaag de dag vele cloud security mogelijkheden, gaat ver terug. ESET begon namelijk als pionier op het gebied van antivirus bescherming en het waren de oprichters van ESET die in 1987 het eerste online virus vonden. Het begon dan wel met bekroonde detectie software, maar tegenwoordig kun je met ESET protect cloud, ESET secure business cloud en ESET advanced cloud alles beschermen wat je maar kunt bedenken. Het doel van ESET is dan ook om iedereen te laten genieten van de mogelijkheden die deze technologie te bieden heeft. Het bedrijf biedt op dit moment in meer dan 200 landen beveiligingsoplossingen aan, zowel aan bedrijven als aan consumenten. ESET is ook het eerste product dat ooit 100 VB100 Awards van Virus Bulletin heeft gewonnen.

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Terug naar de ESET cloud en de cloud security die zij kunnen bieden, zodat jij een secure cloud hebt. Bij ESET kun je kiezen voor beveiliging van jouw huis en thuiskantoor. De beveiliging gaat tot 10 apparaten en kan dus prima worden gebruikt voor ondernemers die vanuit huis werken. Zo weet je meteen – wanneer het per ongeluk misgaat met phishing of malware – dat jouw gezin ook is beschermd. Het ESET Internet Security pakket is ideaal voor moderne gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy en actief gebruikmaken van het internet om te winkelen, bankieren, werken en communiceren. Dit pakket, met bekroonde antivirus, is geschikt voor Windows-, Mac- en Android-apparaten. Het biedt bescherming tegen bekende en nieuwe vormen van mallware.

Voor kleine en middelgrote bedrijven is er Endpoint security. ESET kijkt niet naar het aantal werknemers, maar naar het aantal apparaten. De Endpoint security bestaande uit ESET Protect Entry, ESET Protect Advanced en ESET Protect Complete, is geschikt voor bedrijven met tussen de 10 en 999 apparaten. Het meest gekozen pakket is het ESET Protect Advanced pakket, laten we daar wat dieper op ingaan. Voor 10 apparaten betaal je namelijk €441 voor 1 jaar. Het is een uitgebreide beveiligingsoplossing voor elke bedrijfsgrootte.

Met de Endpoint Protection van ESET Protect Advanced krijg je geavanceerde beveiliging op meerdere lagen, voor computers, smartphones en virtuele machines. De File Server Security zorgt voor geavanceerde real-time beveiliging voor de overdracht van bedrijfsgegevens via alle algemene servers. Dan is er nog de Full Disk Encryption; een robuuste encryptieoplossing voor systeemschijven, partities of volledige apparaten, om te voldoen aan de wetgeving. Het secure cloud pakket is gratis uit te proberen. Dat is natuurlijk altijd fijn. Zo kun je eerst uitproberen of dit pakket bij jou past.

Voordelen ESET

✅ Nederlandse klantenservice;

✅ Eenvoudige installatie;

✅ Minimale systeembelasting;

✅ Uitstekende malware detectie.

Nadelen ESET

❌ Gebruikers hebben moeite met het verlengen van een abonnement;

❌ Het inzien en beheren van verschillende licenties, schijnt lastig te zijn.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste cloud security 2023

De beste cloud security software is de software van Trend Micro. Met de cloud security software van Trend Micro ben je verzekerd van een krachtige netwerklaagbeveiliging, die ervoor zorgt dat inkomend en uitgaand verkeer wordt geïnspecteerd. Andere pluspunten van Trend Micro is dat er veel gratis mogelijkheden per pakket zijn.

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

De eerste 30 dagen zijn gratis en ze bieden een zeer uitgebreid pakket om jouw cloud goed te beveiligen. De cloud security van Trend Micro is meerdere malen uitgeroepen tot leider in de Forrester Wave. Dat is een gids voor consumenten, waarin onder andere cloud security pakketten voor een secure cloud worden getest en met elkaar worden vergeleken.


Klik hier voor de beste deal

Cloud security ervaringen en reviews

Alle drie de cloud security aanbieders (Trend Micro, Kaspersky en ESET), hebben mooie en uitgebreide pakketten. Ze hebben tevens awards gewonnen voor hun goede producten. Naast het vergelijken van de voor- en nadelen per aanbieder, is het belangrijk om te weten hoe gebruikers van deze security cloud opties deze software beoordelen. Valt Trend Micro echt in de smaak? En krijgt Kaspersky ook een tien van haar klanten? Laten we snel kijken naar de reviews!

Trend Micro review

“Ik gebruik Trend Micro nu al een paar jaar en de software heeft mij echt beschermd tegen potentiële beveiligingsrisico’s. Ik heb veel verschillende programma’s gebruikt, maar voor mij is dit het meest betrouwbare beveiligingsprogramma. De software werkt zichzelf bij, zonder dat ik iets hoef te doen. Dat vind ik echt ontzettend fijn. Ook worden malware en phishing-pogingen geblokkeerd zonder dat ik er naar hoef om te kijken. Het is in mijn ogen een snel, veilig en betrouwbaar programma,” aldus Janneke.

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Kaspersky review

Eric: “Ik heb getwijfeld om deze populaire virusscanner te gebruiken, door de reputatie van het bedrijf. Deze heeft de afgelopen jaren flink schade opgelopen. Ik heb tijdens het gebruik van de software niets kunnen vinden waardoor ik mij nu nog zorgen maak. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik vind het antivirusprogramma van Kaspersky één van de beste die je kunt vinden. In tegenstelling tot de concurrentie zijn belangrijke beveiligingsfuncties niet alleen beschikbaar bij een betaald abonnement. Je hebt dus toegang tot uitstekende realtime- en ransomwarebescherming.”

ESET review

In een anonieme review is te lezen: “Als ik met een probleem zit en contact opneem met de klantenservice word ik ontzettend goed geholpen. Ik krijg niet alleen antwoord op mijn vraag, maar ook screenshots zodat ik weet waar ik moet klikken en wat ik moet invullen. De medewerker van de klantenservice herkende mij zelfs toen ik voor de tweede keer belde! Ik voel mij daardoor allesbehalve een nummer bij ESET.  Ze zijn zeer duidelijk, ervaren en vriendelijk.”

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Cloud security kopen checklist: hier moet je op letten!

Ben je er klaar voor om cloud security te kopen? Dat is een goed plan! Door cloud security aan te schaffen ben je verzekerd van een secure cloud. Jouw documenten, de workloads en alles wat je online doet is dan voorzien van een beveiliging die bestaat uit meerdere lagen.

Waar moet je eigenlijk opletten als je voor het eerst cloud security koopt? Kijk goed naar de verschillende pakketten en wat je ermee kunt. Alle drie de aanbieders hebben een uitgebreid aanbod. Kies de aanbieder die het beste aansluit bij wat jij nodig hebt. Ben je een kleinere ondernemer die vanuit huis werkt? Kies dan voor cloud security software die gelijk het hele huishouden beschermt. Dat is net zo gemakkelijk!

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste antivirus software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met cloud security en endpoint detection response. Persoonlijk zou ik ook altijd adviseren om te werken met een VPN.

Beste Cloud Security Review (2022) 3x Test

Meest gestelde vragen over cloud security

Wil je na het lezen van deze blog meer weten over cloud security en wat dit voor jou kan betekenen? Ik heb de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

Wat is de beste cloud security?

De beste cloud security software is de software van Trend Micro. Trend Micro heeft in vergelijking met de andere twee aanbieders de meeste pluspunten. Zo kun je de eerste 30 dagen de cloud security gratis uitproberen, zijn ze in het verleden meerdere keren beloond met de Forrester Wave en er zijn veel gratis mogelijkheden per pakket. Ook zou ik kiezen voor Trend Micro omdat de netwerklaagbeveiliging goed op orde is. Deze zorgt ervoor dat inkomend en uitgaand verkeer wordt geïnspecteerd. Met het cloud security pakket van Trend Micro hoef je nergens meer naar om te kijken.

Wat is cloud security?

Cloud security is een vorm van beveiliging die al jouw online processen bewaakt. Het is de volledige bundel van technologie en protocollen die cloud-computing omgevingen, applicaties die in de cloud draaien én gegevens die in de cloud worden bewaard, beschermen. Alles wat jij online doet, van internetbankieren tot het bewaren van belangrijke documenten, krijgt optimale bescherming. Cloud security bestaat onder andere uit een goed antivirusprogramma en een beveiligde VPN verbinding, waardoor je veilig gebruik kunt maken van openbare WIFI netwerken. Met cloud security kun je met een gerust hart ’s avonds slapen, omdat je weet dat jouw gegevens beschermd zijn.

Waarvoor gebruik je cloud security?

Cloud security gebruik je om jouw persoonlijke en zakelijke gegevens te beschermen tegen bijvoorbeeld hackers, verschillende vormen van phishing en malware. Het werken in de cloud heeft vele voordelen. Vooral het gemak waarmee je altijd en overal bij jouw documenten en gegevens kunt komen, is erg fijn. Echter is er een kans dat indringers van buitenaf ook online altijd en overal bij jouw documenten kunnen komen. Daarom heb je een cloud security pakket. Het is een volledige bundel (waar antivirusbeveiliging bij in zit die je op vele manieren beschermt). Je wilt er niet aan denken dat je belangrijke gegevens kwijtraakt, toch? (1)

Wat is de cloud?

Werken in de cloud betekent dat je online werkt en dat je je werk online opslaat. Bestanden, programma’s, alles gaat via het internet. Je slaat jouw bestanden dus ook online op en niet alleen op de computer. Het voordeel van werken in de cloud is dat je vanaf elk apparaat, waar dan ook, bij jouw bestanden kunt (mits er natuurlijk een internetverbinding is). Jouw documenten zijn veilig. Ook bij brand of inbraak raak je niets kwijt, omdat deze gegevens online staan. Je kunt eenvoudig gegevens delen en je hebt altijd een back-up! Doordat je niet alle bestanden op je desktop of laptop opslaat, blijft het werkgeheugen vrij en zal je computer niet trager worden.

Conclusie beste cloud security 2023

 • Beste cloud security in het algemeen – Trend Micro
 • Beste cloud security zakelijk en privé – Kaspersky
 • Beste cloud security met bekroonde antivirus – ESET
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *