In dit artikel

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Beste Credit Management Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Als ondernemer heb je altijd met debiteuren te maken. Meerdere klanten betalen je facturen waarschijnlijk pas over enige tijd, waardoor je enig omkijken naar het innen van de facturen hebt. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, kies je het beste voor credit management software. Met credit management software heb je plots een heel stuk minder omkijken naar je debiteurenbeheer.

Beste credit management software 2023: Mijn selectie

 1. Beste credit management software: e-Boekhouden
 2. Beste credit management software grotere bedrijven: Exact
 3. Beste goedkope credit management software: e-Boekhouden

Credit management software vergelijken: hoe doe ik dat?

Heb je de wens om ook van credit management software gebruik te maken? Voordat je dit kunt doen, moet je goed naar je wensen, het gewenste gebruik én de verschillende softwaresystemen kijken. Hier help ik je graag een handje bij. Speciaal voor jou ben ik namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste credit management softwaresystemen. De bevindingen die ik opgedaan heb, deel ik graag hieronder met je. Neem onderstaande 5 reviews door om te bepalen wat de beste credit management software voor jou is.

1. e-Boekhouden

Wil je puur voor het beste van het beste gaan? Dan kun je niet om e-Boekhouden heen. Dit is niet alleen het beste boekhoudprogramma voor veel ondernemers, maar ook de beste credit management software. Dit is onder meer aan het debiteurenbeheer van dit boekhoudprogramma te danken. Als je in dit programma inlogt, krijg je in één oogopslag te zien welke facturen nog openstaan. Ook kun je met één druk op de knop een herinnering dan wel een aanmaning te sturen.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Wat bij e-Boekhouden ook subliem is, is het kostenplaatje. Als je een startende ondernemer bent, maak je namelijk de eerste 15 maanden gratis gebruik van dit programma. Ja, je leest dit goed. Vanaf de inschrijvingsdatum van je onderneming kun je e-Boekhouden 15 maanden gratis gebruiken.

Zeker voor startende ondernemers is e-Boekhouden daarom ideaal. Hier bovenop komt ook nog dat dit boekhoudprogramma super veel te bieden heeft. Het biedt de nodige handige functies en mogelijkheden, waardoor je alle kanten met e-Boekhouden op kunt.

Wat kost e-Boekhouden?

Voor startende ondernemers is e-Boekhouden de eerste 15 maanden gratis. Na deze 15 maanden kun je uit één van de volgende pakketten kiezen:

Voor ZZP’ers of kleine bedrijven:

 • Boekhouden: €9,95 per maand. Maximaal 240 boekingen per boekjaar.
 • Factureren: gratis, indien je voor het boekhoudpakket kiest.

Voor alle ondernemers:

 • Boekhouden: €14,95 per maand. Onbeperkt aantal boekingen per jaar.
 • Factureren: €9,50 per maand. Onbeperkt aantal factureren.

Voordelen e-Boekhouden

✅ Eerste 15 maanden gratis voor starters;

✅ Geweldig debiteurenbeheer;

✅ Keuze uit meerdere pakketten;

✅ Zeer simpel in gebruik;

✅ Veel aanvullende functies.

Nadelen e-Boekhouden

❌ Niet ideaal voor grotere bedrijven.


Klik hier voor meer informatie en 15 maanden gratis!

2. Exact

Voor grote bedrijven raad ik de credit management software van Exact aan. Mogelijk ken je het bedrijf Exact al; dit bedrijf biedt talloze soorten softwaresystemen voor bedrijven aan. In tegenstelling tot e-Boekhouden ligt de focus bij Exact veel meer op grote bedrijven.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Dit blijkt onder meer uit de samenstelling van het programma. Met dit programma ben je in staat om je gehele boekhouding bij te houden en om je debiteurenbeheer te stroomlijnen. Daarbij is het ook mogelijk om dit programma aan andere softwaresystemen te koppelen. Juist dát is iets waarmee Exact zich weet te onderscheiden. In het voordeel van grotere bedrijven welteverstaan.

Met het online boekhoudprogramma van Exact ga je ook nog veel tijd besparen. Je hebt veel minder omkijken naar je debiteurenbeheer, maar ook naar het bijhouden van je boekhouding. Dat komt onder meer door verschillende automatiseringsmogelijkheden. Ook draait Exact bijvoorbeeld automatisch rapportages voor je uit.

Wat kost Exact?

Dat dit de beste credit management software voor grotere bedrijven is, blijkt onder meer uit de prijsstelling. Exact is namelijk aanzienlijk duurder dan e-Boekhouden:

 • Boekhouden Essentials: €42 per maand
 • Boekhouden Plus: €82 per maand
 • Boekhouden Professional: €122 per maand
 • Boekhouden Premium: €212 per maand

Op de website van Exact vind je meer informatie over deze pakketten. Ook is het daarbij mogelijk om direct de software van Exact gratis uit te proberen.

Voordelen Exact

✅ Ideaal voor grotere bedrijven;

✅ Keuze uit 4 pakketten;

✅ Perfect debiteurenbeheer;

✅ Veel andere functies;

✅ Automatiseringsmogelijkheden & rapportages.

Nadelen Exact

❌ Duurder dan e-Boekhouden.


Klik hier voor meer informatie en start gratis!

3. SnelStart

Welke eisen stel jij aan je nieuwe credit management software? Blijkt uit je wensen dat je vooral zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn? Dan kun je prima voor e-Boekhouden kiezen, maar je kunt ook voor SnelStart kiezen. Dit is namelijk ook goedkope credit management software!

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Met het programma van SnelStart kun je de nodige kanten op. Je bent hiermee in staat om je debiteurenbeheer te perfectioneren en om daarmee een hoop tijd te besparen. Dat geldt echter ook voor andere boekhoudkundige taken. Zo biedt SnelStart veel functies, veel automatiseringsmogelijkheden en koppelingen met andere softwaresystemen.

Verder valt de eenvoud van SnelStart op. Zelfs als je nog niet eerder van credit management software gebruik gemaakt hebt, spreekt het systeem van SnelStart direct voor zich. Ook is het een voordeel dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen. Dit stelt je in staat om een geschikt pakket voor jouw onderneming uit te kiezen.

Wat kost SnelStart?

Bij SnelStart heb je de keuze uit meerdere pakketten:

 • inStap: €11 per maand
 • inKaart: €16,5 per maand
 • inBalans: €30,50 per maand
 • inZicht: €40 per maand
 • inControle: prijs op aanvraag

check vooral even de website van SnelStart voor meer informatie over deze pakketten. Ook is het mogelijk om deze pakketten gratis uit te proberen. Probeer dat vooral eens, aangezien je daarmee een goed beeld van deze credit management software krijgt.

Voordelen SnelStart

✅ Geweldig & simpel debiteurenbeheer;

✅ Voor veel ondernemers geschikt;

✅ Veel aanvullende functies;

✅ Interessante prijzen;

✅ Gratis proefperiode.

Nadelen SnelStart

❌ Geen klantenservice in het weekend.


Klik hier voor meer informatie!

4. Outstanding24

Als je serieus met debiteurenbeheer aan de slag wilt gaan, zit je met de software van Outstanding24 goed. Wat deze partij erg goed doet, is dat zij zich uitsluitend op debiteurenbeheer richten. Bovenstaande softwaresystemen zijn algemene boekhoudprogramma’s, maar Outstanding24 is een programma waarmee je serieus met debiteurenbeheer aan de slag gaat.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Belangrijk voordeel is dat je het debiteurenbeheer volledig kunt automatiseren. Dit komt onder meer doordat je van meerdere extra functies geniet. Tevens biedt Outstanding24 een geïntegreerd incassotraject en verstuurt het automatisch herinneringen.

Met Outstanding24 geniet je van nóg een belangrijk voordeel: je krijgt je facturen sneller uitbetaald. Dat is iets dat Outstanding24 op haar eigen website aangeeft in ieder geval. Ook is het goed om te weten dat je met deze credit management software uit meerdere pakketten kunt kiezen. Dit maakt Outstanding24 voor veel bedrijven geschikt.

Wat kost Outstanding24?

Wil je graag voor de credit management software van Outstanding24 gaan? Houd dan rekening met een vrij forse kostenpost poer jaar. Je hebt namelijk de keuze uit de volgende pakketten:

 • Basic: €23 per maand en €250 implementatiekosten
 • Advanced: €62 per maand en €499 implementatiekosten
 • Pro: €125 per maand en €750 implementatiekosten

Outstanding24 is zodoende zeker niet de goedkoopste partij. Overigens kun je via de website van dit softwarepakket een offerte op maat aanvragen.

Voordelen Outstanding24

✅ Je krijgt je facturen 20% sneller uitbetaald;

✅ Veel functies;

✅ Specifieke credit management software;

✅ Voor veel bedrijven geschikt;

✅ Veel automatische processen.

Nadelen Outstanding24

❌ Erg hoge implementatiekosten.


Klik hier voor meer informatie!

5. CreditDevice

Heb je de perfecte credit management software nog niet gevonden? Dan raad ik je aan om ook nog even naar CreditDevice te kijken. Met de software van CreditDevice geniet je van zwaarwegende voordelen op het gebied van debiteurenbeheer.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Zo geniet je met deze software van een betere cashflow. Dit komt door de automatische processen, maar ook doordat je met deze software de doorlooptijd van de openstaande facturen verkort. Tevens zorgt deze software voor duidelijke rapportages en voor een effectieve communicatie.

CreditDevice biedt echter nog meer mogelijkheden. Zo ben je met CreditDevice ook van kredietinformatie verzekerd; je krijgt hierdoor meer zekerheid bij het accepteren van klanten. Ook kun je met deze software met PolisManagement aan de slag gaan. CreditDevice heeft dus méér te bieden dan alleen debiteurenbeheer.

Wat kost CreditDevice?

Wat je voor CreditDevice moet betalen, hangt af van het aantal facturen per jaar:

 • Minder dan 5000 facturen: €175 per maand
 • 5001 tot 9999 facturen: €250 per maand
 • 10.000 tot 14.999 facturen: €325 per maand
 • 15.000 tot 20.000 facturen: €385 per maand
 • Meer dan 20.000 facturen: prijs op aanvraag

CreditDevice is dus zeker niet de goedkoopste credit management software. Deze software is dan ook hoofdzakelijk voor grotere bedrijven geschikt.

Voordelen CreditDevice

✅ Uitmuntend debiteurenbeheer;

✅ Ideaal voor grotere bedrijven;

✅ Naar wens uit te breiden met extra functies;

✅ Mogelijkheid voor een gratis demo;

✅ Uitgebreide applicatie.

Nadelen CreditDevice

❌ Vrij duur;

❌ Minder geschikt voor kleine bedrijven.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste credit management software 2023

Als ik nu voor één credit management softwaresysteem zou moeten kiezen, zou ik absoluut voor e-Boekhouden kiezen. Deze software werkt opvallend eenvoudig, heeft veel in zijn mars, zorgt voor een flinke kostenbesparing en is ook nog goedkoop.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Ben je een startende ondernemer? Dan maak je volledig gratis gebruik van e-Boekhouden tijdens de eerste 15 maanden van je ondernemerschap. Het is hierdoor des te interessanter om met e-Boekhouden serieus met je debiteurenbeheer aan de slag te gaan.


Klik hier voor meer informatie en 15 maanden gratis!

Credit Management Software ervaringen en reviews

Wil je weten hoe andere mensen (vooral klanten) denken over de verschillende credit management software ? Ik heb verschillende credit management software ervaringen verzameld om je hier een goed beeld van te geven. Doe er je voordeel mee!

e-Boekhouden review

Dat e-Boekhouden de beste credit management software is, heeft uiteraard meerdere redenen. Eén van de redenen is in de tevredenheid van andere klanten te vinden. Nagenoeg alle klanten spreken vol lof over dit programma. Zij geven onder meer aan dat je hier perfect je boekhouding mee kunt stroomlijnen. Dit heeft dus ook betrekking op het debiteurenbeheer.

Exact review

Verreweg de meeste van de klanten van Exact spreken vol lof over de software. Zij geven aan dat de software veel te bieden heeft en voor een aanzienlijke tijdsbesparing zorgt. Dit is het geval op het gebied van debiteurenbeheer, maar ook op andere boekhoudkundige vlakken. Dit maakt Exact dan ook zo geschikt voor grotere bedrijven.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

SnelStart review

Door de jaren heen hebben tienduizenden ondernemers voor SnelStart gekozen. Een groot gedeelte van deze groep is uiterst te spreken over deze software. Veel mensen roemen de mogelijkheden voor debiteurenbeheer, maar ook de bijkomende functies. Verder spreken veel klanten vol lof over de ondersteuning vanuit SnelStart en de relatief aantrekkelijke prijzen.

Outstanding24 review

Op de website van Outstanding24 vind je meerdere ervaringen van klanten. Hierbij valt op dat veel klanten vol lof over deze software spreken. Men spreekt echter niet alleen vol lof over de software, maar ook over bijvoorbeeld de ondersteuning. Verder valt op dat het om meerdere soorten bedrijven gaat. Dit geeft mij de indruk dat Outstanding24 voor zo’n beetje elk bedrijf geschikt is.

CreditDevice review

Klanten die op dit moment van CreditDevice gebruik maken, spreken hier vol lof over. Zij spreken vol lof over de processen, over de automatiseringsmogelijkheden en over de ondersteuning. Ook het feit dat je deze software met bijkomende functies uit kunt breiden, valt bij veel klanten in de smaak.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Wat zijn de voordelen van credit management software?

De keuze voor credit management software is voor elke ondernemer een aanrader. Met deze software geniet je namelijk van zwaarwegende voordelen:

 • Je geniet van een veel efficiënter proces. Doordat het proces veel efficiënter ingericht is, heb je minder omkijken naar het debiteurenbeheer. De credit management software neemt gewoonweg heel veel werk voor je uit handen.
 • Je geniet van een kosten- en tijdsbesparing. Door voor de beste credit management software te kiezen, geniet je van een flinke kosten- en tijdsbesparing. Dit komt onder meer doordat je je processen optimaliseert. Ook komt dit doordat de software dus veel werk voor je uit handen neemt.
 • Je krijgt je facturen sneller uitbetaald. De ervaring leert dat je met een goede credit management softwaresysteem ook sneller uitbetaald krijgt. Meerdere aanbieders geven aan dat je facturen tot wel 20% sneller uitbetaald worden.
 • De software gaat gepaard met veel andere functies. Ongeacht voor welke van bovenstaande softwaresystemen je kiest, ben je van veel andere functies verzekerd. Dit stelt je in staat om je nagenoeg je gehele boekhouding bij te houden.
 • Je hebt minder omkijken naar je debiteurenbeheer. Dit betekent dat je er minder tijd aan kwijt bent, waardoor je meer tijd voor je ‘core business’ overhoudt. Je kunt je daardoor meer en meer op je bedrijf focussen, evenals op je eigen producten en diensten.
 • Je weet het debiteurenbeheer te stroomlijnen. In het vakgebied debiteurenbeheer heb je altijd met meerdere processen te maken. Deze processen weet je met de beste software voor credit management ook goed te stroomlijnen.
Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Credit management software uitkiezen: hier moet je op letten!

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van credit management software? Dan moet je op zoek gaan naar het beste softwaresysteem voor jou. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Graag raad ik je daarom aan om goed op onderstaande punten te letten.

Functies van de credit management software

Je moet allereerst heel goed naar de functies van de credit management software kijken. Wil je met je nieuwe softwaresysteem alleen met credit management aan de slag kunnen gaan? Of zou je ook van andere boekhoudkundige functies gebruik kunnen maken? Met de beste credit management software, e-Boekhouden, kun je je complete boekhouding bijhouden. Wat wil je nog meer?

Het is ook zaak om goed over het gewenste gebruik na te denken. Waar wil je precies je nieuwe credit management softwaresysteem voor gebruiken? En welke functies moeten dan sowieso in het systeem ingebouwd zijn? Dit zijn belangrijke vragen waar je voor jezelf even goed naar moet kijken.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Grootte van je bedrijf

Ten tweede moet je goed naar de grootte van je bedrijf kijken. Ben je nog een kleine ondernemer qua bedrijfsomvang? Dan ben je prima uit met e-Boekhouden. Mocht je aan het roer van een groter bedrijf staan, kun je beter voor Exact kiezen.

Dit heeft puur met de functies van deze credit management softwaresystemen te maken. Exact beschikt over meer geavanceerde functies, waardoor dat systeem meer geschikt is voor de geavanceerde boekhoudingen. Dat sluit dan ook prima aan op de boekhoudingen van grotere bedrijven.

Kijk dus goed naar je bedrijf. Ook hierbij moet je goed over het gewenste gebruik nadenken. Dit zijn eigenlijk allemaal facetten die hand in hand met elkaar gaan.

Automatiseringsmogelijkheden & koppelingen

Ten derde moet je goed naar automatiseringsmogelijkheden kijken. Biedt bepaalde credit management software veel automatiseringsmogelijkheden? Dan is dat ideaal, aangezien je daarmee des te meer tijd kunt besparen.

Je zou hierbij ook goed naar mogelijke koppelingen moeten maken. Als je de credit management software aan andere softwaresystemen kunt koppelen, geniet je daarmee van nog meer voordelen. Dit betekent simpelweg dat je optimaal van bovenstaande genoemde voordelen geniet.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Soort pakket & prijs

Heb je je keuze gemaakt tussen de verschillende beste credit management softwaresystemen? Voordat je hier daadwerkelijk gebruik van kunt maken, moet je ook nog naar het soort pakket kijken. Bij elk softwaresysteem kun je immers uit meerdere pakketten kiezen.

Graag raad ik je daarom aan om heel goed over het gewenste gebruik na te denken. Aan de hand daarvan kun je de keuze voor het juiste pakket maken. Daarbij heb je uiteraard ook met de prijs te maken. Wat betreft de prijs raad ik je graag het volgende aan:

 • Durf te investeren in de beste credit management software. Je doet er verstandig aan om in de beste softwaresystemen te investeren, zolang het systeem aan je wensen voldoet. Zoals ik hierboven besproken heb, geniet je met de juiste credit management software van een flinke kostenbesparing. Je moet het daarom vooral als een investering zien en niet als een kostenpost.
 • Kijk goed naar bijkomende kosten. Als je de keuze tussen verschillende credit management softwaresystemen maakt, moet je goed naar bijkomende kosten te maken. Zo heb je bij één van bovenstaande systemen te maken met aanzienlijke implementatiekosten.

Beoordelingen van andere klanten

Twijfel je tussen meerdere credit management softwaresystemen? Dan is het ook belangrijk om naar de beoordelingen van andere klanten te kijken. Zijn de meeste van deze beoordelingen positief? Dan is dat een goed teken. Zijn veel beoordelingen negatief? Dan kun je beter op zoek gaan naar andere credit management software.

Ondersteuning & klantenservice

Tot slot wijs ik je graag op de ondersteuning. Ben je bij de betreffende credit management software van goede ondersteuning verzekerd? Krijg je bijvoorbeeld hulp bij de implementatie van het systeem?

Ook moet je goed naar de klantenservice kijken. Op welke manieren kun je contact met de klantenservice opnemen? Wat zijn de openingstijden? En hoe wordt de klantenservice door andere klanten beoordeeld? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om naar te kijken.

Conclusie: wat is de beste credit management software?

De beste credit management software is wat mij betreft e-Boekhouden. Hierbij ben ik van mening dat deze software vooral voor de kleinere bedrijven geschikt is. Voor de grotere bedrijven raad ik graag Exact aan. De functies en mogelijkheden zijn bij Exact simpelweg iets geavanceerder. Het is nu aan jou om te bepalen wat voor jou de beste credit management software is. Let daarvoor goed op de hierboven besproken punten.

Beste Credit Management Software Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over credit management software

Wat is de beste credit management software?

De beste credit management software is volgens ons onderzoek e-Boekhouden. Met deze software geniet je van een ultieme kostenbesparing, ultieme tijdsbesparing en opvallend veel gemak. Dit komt ook doordat e-Boekhouden veel bijkomende functies biedt. Voor grotere bedrijven is Exact aan te raden.

Wat kost goede credit management software?

Voor goede credit management software betaal je al snel een paar tientjes per maand. Wat je precies moet betalen, hangt af van het soort softwaresysteem. Ook maakt het nogal uit voor welk pakket je precies kiest.

Waarom kiezen voor credit management software?

Met credit management software geniet je van een flinke kostenbesparing, een flinke tijdsbesparing en veel gemak. Je hebt bijvoorbeeld een stuk minder omkijken naar je debiteurenbeheer. Ook weet je de processen op het gebied van debiteurenbeheer te optimaliseren. (1)

Conclusie beste credit management software 2023

 • Beste credit management software: e-Boekhouden
 • Beste credit management software grotere bedrijven: Exact
 • Beste goedkope credit management software: e-Boekhouden
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *