In dit artikel

Beste Urenregistratie Review 5x Test!

Beste DATABASICS Time Alternatief | Review (2023) | 5x Test! 

In dit artikel

Hoeveel uren stop jij in je bedrijf? Ben je je daar bewust van? Of zoek je nog een handige tool waarmee je dit kunt bijhouden? Software zoals DATABASICS Time is populair, omdat het je inzicht geeft in hoeveel tijd je besteedt aan je bedrijf en aan welke specifieke onderdelen ervan. Zo kun je kijken of je genoeg verdient voor al dat harde werken, maar kun je bijvoorbeeld ook aanspraak maken op de KOR (Kleine Ondernemingsregeling) via de Belastingdienst. Wil jij graag weten wat het beste DATABASICS Time alternatief is? Dan ben je hier aan het juiste (web)adres. We gaan 5x DATABASICS Time alternatieven vergelijken in deze DATABASICS Time alternatief test. Lees je mee?

Beste DATABASICS Time alternatief: Mijn selectie 

  1. Beste DATABASICS Time alternatief – Project Hours
  2. Beste DATABASICS Time app alternatief – Wrike
  3. Beste DATABASICS Time urenregistratie alternatief – e-Boekhouden

DATABASICS Time alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Voordat je een DATABASICS Time alternatief kopen gaat, wil je natuurlijk afwegen welke het beste is. En om dat te bepalen, let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de functionaliteiten van elk alternatief voor deze software, maar ook naar de kwaliteit en het gebruiksgemak. De DATABASICS Time alternatief reviews en DATABASICS Time alternatief ervaringen spelen hierbij een grote rol; klanten weten immers heel goed hoe de software het in de praktijk doet! Verder let ik op de prijs en zal ik eventuele aanbiedingen met je delen. Daar gaan we!

1. TimeChimp

Geloof het of niet, maar op nummer 1 zet ik eerst TimeChimp. We kunnen immers pas goed vergelijken, als we deze software zelf ook beoordeeld hebben. Daarom vertel ik je er graag meer over. TimeChimp is de ideale tool om uren, ziekte en verlof te registreren. Niet alleen van jezelf, maar ook van je collega’s en/of medewerkers. Je kunt die uren vervolgens direct aan klanten factureren en zo je financiën ook op orde houden. De automatische urenregistratie tool TimeChimp Tracker zorgt ervoor dat het bijhouden van die uren jou voortaan nog minder tijd kost. Wel zo makkelijk!

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

TimeChimp heeft een kennisbank waarin je je kennis over de software kunt vergroten, een blog waar handige artikelen op staan en je kunt zelf een koppeling maken via de open API. Gebruik je TimeChimp als enige gebruiker, dan kan je het altijd gratis gebruiken. De functionaliteiten zijn dan wel beperkt, maar je hebt in elk geval geen DATABASICS Time alternatief korting nodig. Het is en blijft gratis! Wil je alleen uren registreren met 2 gebruikers, dan betaal je €14 per maand voor het Basic abonnement. Het Business abonnement kost €24 per maand voor 2 gebruikers en laat je je projecten managen als een professional. Het Professional abonnement geeft je daarbij meer inzicht in je organisatie, zodat je alles goed kunt managen. Dit kost €30 per maand voor 2 gebruikers. Wil je meer? Dan kun je op aanvraag het Enterprise abonnement afsluiten. Neem met TimeChimp contact op als je hier interesse in hebt.

Voordelen TimeChimp

✅ Gemakkelijk uren, ziekte en verlof registreren;

✅ Het programma is helemaal gratis als je als enige gebruiker alleen van de basis functionaliteiten gebruikmaakt;

✅ Je kunt het 14 dagen uitproberen zonder voor TimeChimp kosten te betalen;

✅ Verschillende abonnementen beschikbaar voor verschillende bedrijfsgroottes;

✅ In de handige kennisbank en op de TimeChimp blog kun je meer informatie vinden;

✅ Handige TimeChimp Tracker beschikbaar die uren registreren automatiseert.

Nadelen TimeChimp

❌ Het is puur en alleen urenregistratiesoftware, je kunt er niet je hele administratie in doen;

❌ De TimeChimp Tracker gebruiken kost extra geld (niet inbegrepen in je abonnement).


Klik hier voor meer informatie!

2. Project Hours – beste DATABASICS Time alternatief algemeen

Met Project Hours heb je alles wat je zoekt voor je administratie in één gemakkelijk te gebruiken tool. Zo kun je hier je urenregistratie doen, maar ook de gebruikte materialen en kosten per project bijhouden. En je kunt rapportages maken van alle uren, materialen en kosten die jouw bedrijf maakt. Zelfs per project. Het is dus een waardig DATABASICS Time alternatief. 

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

Wat je er allemaal mee kunt doen? Uren registreren, een timer aanzetten om je tijd bij te houden tijdens het werken, overzichten maken van uren en kosten per project en periode – en dat kun je doen vanaf al je apparaten dankzij de app en online browser beschikbaarheid. Verder kun je een urenbegroting maken, projecten en activiteiten definiëren voor jouw overzicht en je kunt de bestanden als Excel rapport downloaden. Denk verder aan functies zoals materialen registreren, uurtarieven instellen en weekstaten of maandstaten maken. Kortom: alles wat je in een DATABASICS Time alternatief zoekt!

Project Hours kun je ook linken met je Google agenda, in het Nederlands en Engels. En er is een urenregistratie app, om overal waar je bent en op elk moment uren in te vullen en projecten up-to-date te houden. Qua tarieven is Project Hours aantrekkelijker dan wanneer je naar DATABASICS Time prijzen kijkt. Je kunt namelijk al voor €2 per gebruiker per maand een premium abonnement afsluiten. Ook zonder DATABASICS Time alternatief kortingscode!

Voordelen Project Hours

✅ Er is een gratis proefperiode van 30 dagen als DATABASICS Time alternatief aanbieding;

✅ Er is een handige app, net zoals de DATABASICS Time desktop app, maar ook een voor op je smartphone;

✅ Er zijn veel verschillende functionaliteiten voor het optimaliseren van je administratie;

✅ Voor een laag tarief kun je met meerdere mensen tegelijk in deze tool werken;

✅ Gunstiger qua tarieven dan de DATABASICS Time prijzen.

Nadelen Project Hours

❌ De vele functionaliteiten kunnen wat overweldigend zijn (desondanks is het een gemakkelijk te gebruiken tool).


Klik hier voor meer informatie!

3. e-Boekhouden – beste DATABASICS Time urenregistratie alternatief

e-Boekhouden is ook een interessant DATABASICS Time alternatief. Het biedt namelijk uitgebreide urenregistratie mogelijkheden, maar daarnaast nog veel meer. Je kunt niet alleen je uren invoeren via de app of online, maar ook de uren per project of activiteit registreren, die uren direct factureren aan klanten en uitgebreide overzichten ontvangen.

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

Verder kun je in e-Boekhouden natuurlijk boekhouden, maar ook offertes opmaken, ledenadministratie en relatiebeheer managen en gebruikmaken van de scan&herken software. Ook zijn er diverse koppelingen mogelijk. En het beste nieuws: je kunt het gratis uitproberen! Ben je bovendien pas ingeschreven bij de KvK? Dan mag je e-Boekhouden de eerste 15 maanden na inschrijving helemaal gratis blijven gebruiken. Zo krijgen starters extra voordeel! De tarieven liggen verder tussen de €9,95 en maximaal €14,50 per maand. Dat zijn totaalprijzen, want je kunt gratis extra gebruikers toevoegen.

Voordelen e-Boekhouden

✅ Meer dan een DATABASICS Time urenregistratie alternatief;

✅ Voor iedereen 14 dagen gratis uit te proberen;

✅ Tot 15 maanden na inschrijving bij de KvK gratis te gebruiken;

✅ Ook voordelig geprijsd na de proefperiode;

✅ Elk abonnement is maandelijks opzegbaar (en dus niet pas na een jaar);

✅ Heeft een online software én een mobiele app.

Nadelen e-Boekhouden

❌ De online omgeving van deze software ziet er niet heel aantrekkelijk uit.


Klik hier voor 15 maanden gratis!

4. Wrike – beste DATABASICS Time app alternatief 

Heb je al eens gehoord van Wrike? Nog een DATABASICS Time alternatief dat ik graag met je bespreek, vooral omdat de software zo’n handig te gebruiken app heeft. Het is volledig uitgeruste software waarmee je bedrijfsprojecten kunt beheren. En niet alleen jij, want meer dan 20.000 bedrijven gingen je al voor en maken hier gebruik van. De voordelen van het gebruik van Wrike: je blijft altijd op schema, kunt er real-time in werken en het is mogelijk om projecten transparant te maken voor iedereen die daar baat bij heeft. Ook kun je de impact van teams vergroten en de nodige ondersteuning ontvangen van de klantenservice.

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

Wrike is een waardig alternatief voor je DATABASICS Time planning maar kost in verhouding wel wat meer dan de andere aanbieders. Je kunt gratis beginnen, waarna je naar het Team abonnement ($9,80 per maand per gebruiker), het Business abonnement ($24,80 per maand per gebruiker) of het Enterprise abonnement (kosten op aanvraag) kunt upgraden. Groeit jouw bedrijf? Dan moet je urenregistratie software natuurlijk met je meegroeien.

Voordelen Wrike

✅ Gratis te gebruiken voor beginnende bedrijven;

✅ Real-time updates uitvoeren en aanpassingen doen;

✅ Altijd op schema blijven en projecten optimaal beheren;

✅ Altijd ondersteuning beschikbaar van de Wrike klantenservice.

Nadelen Wrike

❌ Prijziger dan de andere DATABASICS Time alternatieven;

❌ De kosten zijn ook nog eens per gebruiker, dus kunnen erg oplopen wanneer je met een groot team gebruik wilt maken van Wrike.


Klik hier voor meer informatie!

5. Exact 

En tot slot wil ik het graag hebben over Exact. Dit is een DATABASICS Time alternatief waarmee je ook uren kunt registreren en direct kunt factureren. Met je team kun je in één tool alles bijhouden: van uren registreren via de laptop, smartphone of tablet tot aan saldo’s, inkoop en verkoop vastleggen. Vervolgens zorgt Exact voor duidelijke overzichten, waardoor je meer grip op je cashflow krijgt.

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

Wil je Exact als DATABASICS Time alternatief bestellen, dan hoef je niet direct te betalen. Je kunt de software eerst 30 dagen gratis uitproberen. De prijzen voor Exact liggen echter wel het hoogst van alle genoemde DATABASICS Time alternatieven. Zo betaal je voor het voordeligste abonnement €159 per maand (voor 1 gebruiker), waarna de prijzen oplopen tot €389 per maand (voor 1 gebruiker). 

Voordelen Exact

✅ Voor meer inzicht, gezonde marges en blije klanten;

✅ Je kunt dit DATABASICS Time alternatief 30 dagen gratis uitproberen;

✅ Te gebruiken vanaf je smartphone, tablet en/of desktop;

✅ Meer grip op je cashflow door duidelijke overzichten.

Nadelen Exact

❌ Het is veel duurder dan de andere DATABASICS Time alternatieven;

❌ De reviews voor Exact zijn niet altijd even positief.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste DATABASICS Time alternatief

Nu we alle DATABASICS Time alternatieven besproken hebben, wordt het tijd om te bepalen wat nu het beste DATABASICS Time alternatief is. Ik heb alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen om tot de conclusie te komen dat TimeChimp nog altijd het beste programma is om te gebruiken voor je urenregistratie!

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

TimeChimp dus, en geen DATABASICS Time alternatief. Verrassend? Een beetje wel. Ik was oprecht op zoek naar een programma dat als waardige vervanger zou dienen. Maar als ik eerlijk ben, dan wint geen enkele andere software het van TimeChimp zelf. Daarom is en blijft dit het beste programma om voor te kiezen; ongeacht de grootte van je bedrijf en het te besteden budget. TimeChimp heeft namelijk alle nodige functies en is ook nog eens betaalbaar. Als je met maximaal 2 gebruikers in deze software werkt, dan is dit ook het beste programma voor jouw bedrijf. Liever meer gebruikers toegang verlenen? Dan kom je uit bij Project Hours of e-Boekhouden. Er is hierin sowieso geen foute keuze, want het zijn allemaal fijne softwaretools om te gebruiken.


Klik hier voor meer informatie!

DATABASICS Time alternatief ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de DATABASICS Time ervaringen en reviews over de andere software aanbieders? Hieronder heb ik van elke tool een interessante review uitgelicht. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren.

TimeChimp review 

Eens kijken naar de gemiddelde TimeChimp review! Op het onafhankelijke reviewplatform Feedback Company krijgt TimeChimp 8,7 van 10 sterren op basis van 1.000+ reviews. Dat is een mooie beoordeling! Er wordt vooral benoemd dat de software goed werkt en veel functionaliteiten heeft waar gebruikers tevreden over zijn. Als minpunt wordt benoemd dat er gedurende een periode veel storingen/vertragingen blijken te zijn. Hopelijk lost TimeChimp dat gewoon op en verdwijnen zulke meldingen dan naar de achtergrond.

Wat opvalt aan de TimeChimp reviews in de Apple Store, is dat de app laag beoordeeld wordt door gebruikers. Daar krijgt het programma maar 2,1 van 5 sterren op basis van 66 reviews.

Project Hours review

Over Project Hours zijn op Trustpilot pas 2 reviews achtergelaten. Beide geven 5 sterren en noemen de software ‘great’. Zowel de app als de desktop versie van Project Hours is gemakkelijk in gebruik, is te lezen. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar toekomstige reviews. Op basis van 2 beoordelingen kunnen we nog niet zoveel zeggen, natuurlijk.

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

e-Boekhouden ervaring 

Door naar e-Boekhouden: een gemakkelijke tool die je als starter helemaal gratis kunt gebruiken in de eerste 15 maanden na inschrijven. Dit is dan ook een voordeel waar mensen enthousiast over zijn in de reviews. Het bedrijf krijgt 4,5 van 5 sterren op basis van ruim 1.200 reviews op Trustpilot. Dat is een mooie beoordeling! De klantenservice wordt ook enorm gewaardeerd, evenals het gebruiksgemak. Zelfs voor ‘dummies’ is dit een perfecte tool voor urenregistratie, zeggen meerdere klanten.

Wrike review

Kijken we naar Wrike, dan is opvallend dat deze software op Trustpilot als ‘gemiddeld’ beoordeeld wordt. Op basis van de 170 reviews die er nu zijn, krijgt het bedrijf slechts 2,9 van 5 sterren. Het gemiddelde wordt namelijk flink omlaag gehaald door reviews over de facturering voor het gebruik van de software en de slecht bereikbare klantenservice. Andere verbeterpunten blijken de moeilijkheid van de software te zijn (veel functies) en sommige klanten vinden het programma niet zo efficiënt. Positieve reviews benoemen vooral het gebruiksgemak en dat processen gemakkelijk gestroomlijnd worden door het gebruik van Wrike.

Exact review

Op Trustpilot ontvangt de software van Exact 3,7 van 5 sterren op basis van ongeveer 300 reviews. Niet de beste score die mogelijk is, maar laten we eens kijken naar wat daar de redenen voor zijn. Positieve punten zijn het gebruiksgemak en fijne ervaringen met de klantenservice van Exact. Kijken we naar de feedback over minder positieve punten, dan gaat het vooral om functionaliteiten die het niet blijken te doen, de klantenservice die niet heel goed bereikbaar is en de API koppelingen die niet blijken te functioneren. Hopelijk gaat Exact snel aan de slag met dit soort punten, zodat de reviews in de toekomst positiever worden.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste planning software natuurlijk niet ontbreken. Dit werkt extreem goed in combinatie met project management softwareworkflow software en urenregistratie software.

Voor projecten werk je in de basis met agenda software, taakmanagement software en andere tools om mee samen te werken. Wat nog een erg handige tool kan zijn is mindmap software.

Voor meer specifieke reviews voor project management software lees dan BigTime, Clockify, Comanage, DATABASICS Time en Everhour. Ook Factorial, Keeping, Nanda, Project Hours en Proteus zijn nuttig om te lezen. Sluit QuickBooks Time, Replicon, Shiftbase, en Simplicate niet uit. De welbekende TimeChimp kan natuurlijk niet ontbreken. Als laatste schreven we ook over TimeMate, TimeSheet, TimeWriter, Toggl, VOGSY en Workamajig.

Beste DATABASICS Time Review 5x Test! 

Meest gestelde vragen over een DATABASICS Time alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over DATABASICS Time alternatieven? Of wil je bijvoorbeeld weten wat je kunt doen met de DATABASICS Time app? Dan raad ik je aan om even verder te lezen. Bij de meest gestelde vragen hieronder vind je die antwoorden.

Wat is het beste DATABASICS Time alternatief? 

Het beste DATABASICS Time alternatief is na deze test TimeChimp zelf gebleken. Oftewel: er is geen beter alternatief dan de software van TimeChimp. Wil je met maximaal 2 gebruikers aan de slag met een eenvoudig te gebruiken urenregistratietool waarmee je meer overzicht en houvast creëert voor je cashflow en uit te voeren projecten? Dan is TimeChimp nu eenmaal de beste keuze. Wil je echter met meer gebruikers aan de slag? Dan kun je misschien beter kiezen voor Project Hours of e-Boekhouden als DATABASICS Time alternatief. Deze tools zijn namelijk ook heel fijn in gebruik en daarnaast goed betaalbaar. Ook wanneer je met meerdere gebruikers aan de slag gaat.

Hoe kun je het beste uren registreren?

Wil je uren registreren voor je bedrijf of eenmanszaak, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door een Excel document bij te houden en alles daar handmatig in te zetten. Dit is echter niet de meest efficiënte optie; het kost veel tijd. Je kunt daarom beter gebruikmaken van urenregistratie software, zoals die van DATABASICS Time, e-Boekhouden of Project Hours. Je kunt daarin meer automatiseren, waardoor je tijd bespaart. Ook ontvang je dankzij deze software handige overzichten, waardoor dit onderdeel van je administratie minder ingewikkeld en energie vretend wordt. Kies vooral de manier die goed voelt voor jou. Dergelijke software kan je in elk geval veel tijd, energie en frustratie besparen.

Waarom is urenregistratie belangrijk?

Urenregistratie is belangrijk om meerdere redenen. Allereerst is het fijn om te weten waar jij en je medewerkers of collega’s tijd aan besteden. Zo krijg je inzicht in de winstgevendheid van bepaalde projecten en taken. Voor startende ondernemers is het bijhouden van uren belangrijk wanneer zij aanspraak willen maken op de KOR (Kleine Ondernemingsregeling). Je moet namelijk kunnen aantonen dat je een bepaald aantal uren in je onderneming hebt gestoken per jaar, zodat je Belastingvoordeel kunt toepassen. Verder is urenregistratie belangrijk om te kunnen groeien met je bedrijf. Hoe beter jij inzichtelijk hebt wat er in het bedrijf gebeurt, hoe makkelijker en efficiënter je aanstuurt op problemen en kansen.

Is het registreren van je uren in een bedrijf verplicht?

Het registreren van gemaakte uren in je bedrijf is in principe niet verplicht. Je kunt zelf bepalen hoeveel uren je besteedt en waaraan. Wil je echter als zzp’er kunnen aantonen dat je een minimaal aantal uren in je onderneming hebt gewerkt? Dan is het wel nuttig om dit bij te houden. Voor (groeiende) bedrijven is het bijhouden van uren vooral nuttig, zodat duidelijk is welke werknemer aan welk project werkt en hoeveel uren er uitbetaald moeten worden. Maar het is geen verplichting vanuit de Belastingdienst of Kamer van Koophandel, als je je dat afvraagt.

Wat kun je allemaal met de DATABASICS Time app?

Wat je allemaal kunt doen met de DATABASICS Time app, som ik graag voor je op. Zo kun je je gemaakte uren registreren, waar je ook bent. En je kunt een timer gebruiken om je start- en eindtijd bij te houden terwijl jij lekker aan de slag gaat. Ook kun je bepaalde uren indienen ter goedkeuring en de status van reeds ingediende uren bekijken via de app. En je kunt als ondernemer/werkgever zien wanneer je werknemers ingepland staan om te werken. Het dashboard geeft handige overzichten weer, ook van verlofuren en ziekte. En omdat DATABASICS Time tussen verschillende apparaten synchroniseert, is je informatie altijd up-to-date.

Kan je uren registreren via je smartphone?

Ja, je kunt uren registreren via je smartphone. Er zijn namelijk verschillende urenregistratie tools die een app hebben waarvan je gebruik kunt maken. Wil je overal en altijd de mogelijkheid hebben om uren in te vullen en projecten te beheren, dan is zo’n app echt een uitkomst. DATABASICS Time biedt dit bijvoorbeeld aan en is ook nog eens heel betaalbaar. Wil je met meer dan 2 gebruikers aan de slag met de urenregistratie, dan zijn Project Hours en e-Boekhouden interessant. Voor Project Hours is geen app beschikbaar, maar vanaf je desktop kun je net zoveel als via je smartphone bij e-Boekhouden of DATABASICS Time . Jouw keuze! (1)

Conclusie beste DATABASICS Time alternatief

  • Beste DATABASICS Time alternatief – Project Hours
  • Beste DATABASICS Time app alternatief – Wrike
  • Beste DATABASICS Time urenregistratie alternatief – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *