In dit artikel

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Beste Digitale Handtekening Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Als ondernemer werk jij natuurlijk allang met digital signature software! Niet? Dan zou ik daar snel mee beginnen. Digitale handtekening software is namelijk tijdbesparend! Met digital signature software kun je online contracten tekenen en digitaal documenten ondertekenen. Door alles digitaal te doen, hoef je niet langer dikke documenten te printen, vervolgens weer in te scannen of zelfs op de post te doen. Digitaal ondertekenen is net zo rechtsgeldig als een handtekening op papier. Wil je meer weten over digitaal ondertekenen en welke e-signature software daarvoor de beste keuze is? Lees dan snel verder.

Beste Digitale Handtekening Software van 2023: Mijn selectie

 1. Beste digitale handtekening software – Contractbook
 2. Beste digitale handtekening software voor gratis ondertekenen – PandaDoc
 3. Beste digitale handtekening software voor snelle ondertekening – DocuSign

Digitale Handtekening Software vergelijken; hoe doe ik dat?

De belangrijkste voorwaarde voor digital signature software is dat deze veilig is. Naast de beveiliging, wil ik weten of de digitale handtekening software ook een app heeft. Kun je altijd en overal jouw digitale handtekening zetten of kan dit alleen op de desktop of laptop? Hoe is de integratie met andere softwaresystemen waarvan jij dagelijks gebruikmaakt? Als laatste kijk ik naar de gebruikservaringen en de kosten van de software. Onderaan deze blog zal je daarom over iedere e-signature software aanbieder een review vinden.

1. Contractbook – beste digitale handtekening software

Contractbook heeft de beste digital signature software. Contractbook biedt contractmanagement software aan. En dat is een heel compleet pakket, waar digitale handtekening software een onderdeel vanuit maakt. Je bent dus in één keer klaar en kunt meer dan alleen een digitale handtekening zetten. Met deze contractmanagement software kun je eenvoudig zelf contracten opstellen en in één document alle wijzigingen bijhouden. In één oogopslag zie je waar het om gaat en kun jij met een gerust hart contracten digitaal ondertekenen.

Beste Digitale Handtekening Software Review 5x Test

Digitaal ondertekenen, hoe doe je dat? Nou, dat kan op meerdere manieren. Je kunt digitale documenten ondertekenen met één klik, een SMS 2-factor verificatie, handgetekend (je maakt met behulp van de touchpad of mousepad een handtekening) of door middel van een Bank ID.

Het is bij Contractbook mogelijk om meerdere ondertekenaars toe te voegen en daarin een volgorde te bepalen. Naast het document digitaal ondertekenen kun je met deze software dus ook de documenten opstellen. Deze digital signature software heeft een goede integratie met talloze andere softwareprogramma’s, zoals Salesforce, Outlook, Slack, Hubspot, Gmail, Google Forms en nog vele andere. Het is onduidelijk of Contractbook een digitale handtekening app heeft, maar met de vele integraties is het vrijwel altijd mogelijk om een handtekening digitaal te zetten.

Dan kijken we nog even naar de prijs. Wat betaal je voor deze contractmanagement software waar digitaal ondertekenen een onderdeel vanuit maakt? Het goedkoopste pakket is €999 per maand, maar dan kun je dus meer dan alleen digitaal handtekening zetten. We hebben 10% korting over het gehele eerste jaar voor je geregeld via onderstaande link.

Voordelen Contractbook

Contractbook is meer dan digital signature software;

✅ Toegankelijk voor zowel medewerkers als klanten;

✅ Beveiliging is heel goed op orde;

✅ Eenvoudig in gebruik;

✅ Mogelijk om zelf documenten/contracten op te stellen.

Nadelen Contractbook

❌ De website en het volledige helpcentrum zijn in het Engels;

❌ De kosten beginnen bij €999 per maand.


Klik hier voor 10% korting op het eerste jaar!

2. PandaDoc – Beste digitale handtekening software voor gratis ondertekenen

Wil je een digitaal document ondertekenen? Met de digitale handtekening software van PandaDoc kun je altijd gratis een contract digitaal ondertekenen. Hoe kan ik digitaal ondertekenen, vraag je je misschien af? Jouw eigen handtekening digitaal maken kan door deze te typen, te uploaden of gewoon door hem te tekenen. In de instellingen van jouw account kun je handtekeningen volledig aanpassen. Daar kun je ook het type digitale handtekening beperken waarmee de ontvanger van het document kan ondertekenen. Met het gratis pakket van e-signature software aanbieder PandaDoc, kun je zoveel documenten ondertekenen of laten ondertekenen als dat jij wil. Het is dus een super handig programma als je een contract ondertekenen digitaal wil maken. Omdat de digitale handtekening software gratis is, kun je deze ook gebruiken voor digitaal ondertekenen particulier.

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Waar kunnen jouw klanten een digitaal contract ondertekenen? Digitaal contracten ondertekenen kan altijd en overal, zolang jouw klanten maar een internetverbinding hebben. De documenten die je verzendt zijn op de cloud gebaseerd. Het contract ondertekenen online kan vanaf een desktopcomputer of een mobiel apparaat (zowel Android als iOS). Het dashboard in PandaDoc geeft aan wanneer het digitaal contract tekenen is gebeurd. Zodra je het ingevulde document downloadt, krijg je een handtekening certificaat.

Hoe zit het met de veiligheid van deze digital signature software? PandaDoc’s geïntegreerde Auditspoor biedt een extra laag beveiliging voor elektronische handtekeningen: het levert bewijs van wie digitaal ondertekend heeft en wanneer. Je kunt een uitgebreidere weergave openen om te zien wanneer je document is geopend, bekeken of ingevuld.

Ontvangers van documenten die vanuit PandaDoc zijn verzonden, bijvoorbeeld jouw klanten, kunnen deze gratis eSigneren. Zodra ze een PandaDoc-document in hun inbox hebben ontvangen, kunnen ze het op elk apparaat ondertekenen zonder een PandaDoc-account nodig te hebben. De kosten om zelf aan de slag te gaan met een uitgebreider pakket van PandaDoc bedragen $49 per maand per gebruiker. Je kunt gebruikmaken van een proefperiode van 14 dagen en dit daarna zonder verplichtingen stopzetten.

Voordelen PandaDoc

✅ Met het auditspoor heb je een extra laag beveiliging;

✅ Je kunt bepalen/beperken met welke digitale handtekening de ontvanger tekent;

✅ Gratis proefperiode van 14 dagen;

✅ Ondertekenen van documenten ook via de mobiele app mogelijk.

Nadelen PandaDoc

❌ Digitaal documenten ondertekenen wordt door gebruikers als beste onderdeel van het complete product beschouwd;

❌ De integratie met andere systemen is beperkt.


Klik hier voor de beste deal

3. DocuSign – beste digitale handtekening software voor snelle ondertekening

DocuSign biedt verschillende producten aan, waaronder eSignature. Met DocuSign eSignature handel je het ondertekenen van contracten en andere overeenkomsten in luttele minuten af. De afhandeling van overeenkomsten wordt met eSignature aanzienlijk versneld. DocuSign laat op de eigen website weten dat tot 80% van de overeenkomsten binnen een dag wordt afgehandeld en 44% zelfs binnen 15 minuten!

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Deze digitale handtekening software maakt handmatige taken overbodig. Bovendien heeft DocuSign de mogelijkheid om eenvoudig te integreren met programma’s waar je al gebruik van maakt. Er zijn meer dan 400 integratiemodules en API’s beschikbaar. Hoe kan ik digitaal ondertekenen? Digitaal ondertekenen kan vanaf vrijwel elk apparaat. Je kunt ook zonder internettoegang gebruikmaken van deze digital signature software. Hoe? DocuSign heeft verschillende mobiele apps voor iPS, Android en Windows!

Andere voordelen van deze digitale handtekening software om je digitale handtekening te zetten; je kunt zien waar zich in het proces overeenkomsten bevinden. Je kunt automatisch herinneringen instellen. Je kunt documenten in 43 talen ondertekenen en in 13 talen verzenden! Met de veiligheid zit het meer dan goed. DocuSign voldoet aan de strengste veiligheidsnormen die in de VS, de EU en elders ter wereld worden gehanteerd.

Het laatste grote pluspunt van de e-signature software van DocuSign dat toelichting verdiend? Dat is eSignature Signing Insights. Een krachtig visualisatie-dashboard, waarmee jij het gedrag van de ondertekenaars beter kunt doorgronden. Met de data uit het visualisatie-dashboard kun je het traject voor ondertekenaars verbeteren en het aantal afmeldingen beperken.

De prijzen bij DocuSign beginnen bij €9 per gebruiker per maand. Dan heb je een persoonlijk pakket en kun je 5 documenten ter elektronische ondertekening per maand versturen.  

Voordelen DocuSign

✅ DocuSign kun je 30 dagen gratis uitproberen;

✅ De documenten zijn te ondertekenen in 43 talen en te verzenden in 13 talen;

✅ Met eSignature Signing Insights krijg je meer inzicht in het gedrag van de ondertekenaars;

✅ De digitale handtekening software is dankzij de verschillende apps ook offline te gebruiken.

Nadelen DocuSign

❌ Gebruikers geven ook aan dat de pakketprijzen aan de hoge kant zijn;

❌ Documenten ondertekenen met een smartphone wordt als een uitdaging beschouwd.


Klik hier voor de beste deal

4. Oneflow

Met de digital signature software van Oneflow kun je met meerdere collega’s of ondertekenaars tegelijk in een document werken. Je kunt delen van je template openen of vergrendelen en zo bepalen wie waar bij kan. Je kunt zelfs live wijzigingen in het contract aanbrengen, nadat het is verzonden. Iedereen ziet gelijk de wijzigingen. Pas na het contract online ondertekenen komt er een vergrendeling op het document. Dat is een elektronisch zegel zodat de inhoud niet veranderd kan worden. Een digitaal contract ondertekenen kan met behulp van e-mail en SMS verificatie of zelfs met één klik. Op ieder apparaat kun je contracten beoordelen en met één tik digitaal ondertekenen. Het online contract ondertekenen gaat prima met Oneflow, maar is deze e-signature software veilig genoeg?

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Jouw gegevens worden door Oneflow beschermd door gebruikersrechten toe te kennen aan verschillende contracten, door een tweestapsverificatie en het is mogelijk om Oneflow aan jouw eigen identiteitsprovider te koppelen. Dan kun je je eigen authenticatiebeleid volgen. Met een auditlogboekaccount kun je alles in de gaten houden. De veiligheid is dus helemaal in orde! Online contracten tekenen kan met een gerust hart in Oneflow.

Wat Oneflow anders maakt dan andere aanbieders, is dat zij onafhankelijke verifieerbare oplossingen biedt voor digitale handtekeningen. Je kunt eenvoudig de authenticiteit van een ondertekend contract verifiëren, zonder dat je daarvoor op Oneflow hoeft te vertrouwen. Voor elk contract dat wordt ondertekend, is een verificatiedocument beschikbaar dat de wettigheid van de digitale handtekening bevestigt.

Het meest goedkope pakket bij Oneflow, waarmee je al documenten kunt ondertekenen, kost €17 per gebruiker per maand. Oneflow heeft ook meer uitgebreide opties om de gehele workflow uit handen te nemen. Kijk voor een volledig overzicht van de pakketten op de website. 

Voordelen Oneflow

✅ Het document wordt na ondertekenen automatisch vergrendeld;

✅ De contracten zijn onafhankelijk te verifiëren;

✅ Veel aandacht voor veiligheid.

Nadelen Oneflow

❌ Soms lastig om oude documenten terug te vinden;

❌ Het gratis pakket en het Essentials pakket zijn zeer beperkt.


Klik hier voor de beste deal

5. Juro

Juro biedt contract management software aan, waaronder het digitaal ondertekenen van contracten. Zij onderscheidt zich met de digital signature software door de integratie die mogelijk is met meer dan 5.000 tools. Natuurlijk kun je met Juro ook contracten inkijken en laten ondertekenen op verschillende apparaten. Dat kan met alle e-signature software. Maar de 6.000 bedrijven die bij Juro zijn aangesloten – en Juro beoordelen met een 4,8 op een schaal van 5 sterren – zijn ondersteboven van de talloze integratie mogelijkheden. Zo kun je contract management software Juro onder andere koppelen aan HubSpot, Zapier, Salesforce, Slack en Google Drive.

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Met Juro krijg je contracten sneller ondertekend, omdat je niet van tool hoeft te wisselen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld DocuSign (ontworpen voor het ondertekenen van PDF’s), kunnen Juro-handtekeningen rechtstreeks worden toegevoegd aan het document dat je hebt bewerkt. Alles kan dus in één tool. De software heeft een mobiel-responsieve lay-out en je kunt handtekeningen typen of met een drawpad tekenen. Juro vervangt DocuSign, Adobe Sign en HelloSign. De geavanceerde elektronische handtekeningen voldoen aan de bepalingen van de eIdas-, E-SIGN- en UETA-wetten.

De prijzen van Juro zijn helaas niet inzichtelijk online. Wil je alleen gebruikmaken van de e-signature software? Dan kun je af met het Lite pakket, dit is inclusief 5 gebruikers. Het Lite pakket is geschikt voor kleinere ondernemingen die routinecontracten willen automatiseren. Het is dus laagdrempelige en toegankelijk.

Voordelen Juro

✅ Je hebt slechts één tool nodig voor het ondertekenen van documenten;

✅ Juro vervangt DocuSign, HelloSign en Adobe Sign;

✅ De software van Juro kent vele integratiemogelijkheden.

Nadelen Juro

❌ Prijzen zijn online niet inzichtelijk;

❌ De mogelijkheden van de pakketten zijn onduidelijk;

❌ De website en klantenservice is alleen Engelstalig.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste digitale handtekening software 2023

De beste digitale handtekening software is de e-signature software van Contractbook. Met Contractbook kun je meer dan alleen een digitale handtekening zetten, je kunt namelijk ook de contracten opstellen. Met deze digital signature software heb je meteen het hele pakket in huis. Contracten digitaal ondertekenen kan door zowel medewerkers als klanten.

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Wat verder gunstig is aan Contractbook? De beveiliging is heel goed op orde, dus jouw klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun gegevens en andere data. Bovendien is de software heel eenvoudig in gebruik. De meerdere mogelijkheden om documenten digitaal te ondertekenen, maakt van Contractbook de beste digitale handtekening software van 2023.


Klik hier voor 10% korting op het eerste jaar!

Digitale handtekening software ervaringen en reviews

Als je op zoek bent naar passende digitale handtekening software voor jouw bedrijf, dan is het een goed idee om de reviews van andere gebruikers na te lezen. Je ziet meteen of de aanbieder van de software zijn of haar beloftes ook nakomt. Van de bovenstaande partijen heb ik een aantal gebruikerservaringen op een rijtje gezet.

Contractbook review

“Vanaf de eerste keer dat ik het gebruikte nam de tijd die ik aan mijn werk besteedde af. De interface is eenvoudig en zeer nuttig. Na slechts 5 minuten was ik al aan het verzenden. Het is een makkelijk programma. De SMS-functie voor meldingen en het ondertekenen van documenten is geweldig,” schrijft Marjan over Contractbook.

PandaDoc review

Maikel zegt: “De software is eenvoudig, betrouwbaar en de gratis proefversie geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. Er zijn vanwege de pandemie klanten die liever niet naar kantoor komen. Dankzij PandaDoc is het ons toch gelukt de benodigde handtekeningen te krijgen, zonder dat we laptops of computers nodig hebben. Ze kunnen gemakkelijk ondertekenen met hun telefoon.”

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

DocuSign review

“Ik gebruik de software vaak, omdat DocuSign het zo eenvoudig en snel heeft gemaakt om de overeenkomsten die we aan onze klanten moeten geven te bekijken en te ondertekenen. Het bespaart ons een hoop tijd en het is goed voor het milieu door het gebruik van pen en papier te vermijden. DocuSign is een tool die ik absoluut graag gebruik,” aldus Brechtje.

Oneflow ervaring

In een anonieme review staat: “In mijn jaren in de verkoop heb ik in tal van verschillende tools voor e-ondertekening gewerkt. Op de plekken waar ik het langst heb gewerkt, was Oneflow het meest gebruikte programma en daar is denk ik een reden voor. Waar ik ook ben, ik kan gemakkelijk contracten versturen, zowel vanaf mijn iPhone als vanaf mijn laptop. Het is zo eenvoudig om het systeem te beheren!”

Juro review

Dennis schrijft over Juro: “Het was heel gemakkelijk om mijn contract te lezen en te ondertekenen. Ik ben dol op de sjablonen en hoe gemakkelijk het voor klanten is om contracten in te vullen en te ondertekenen vanaf hun apparaat.”

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Digitale handtekening software kopen checklist: hier moet je op letten!

Ben je er inmiddels van overtuigd om te gaan werken met digitale handtekening software? Dat is een goede keuze! Niet alleen bespaart het gebruikmaken van een digitale handtekening zetten geld, maar ook tijd. Het hebben van e-signature software is geen overbodige luxe.

Wanneer je software wil aanschaffen is het verstandig om te letten op de prijs, of je meteen aan een abonnement vast zit en of je gebruik kunt maken van een proefperiode om het product uit te proberen. Daarnaast hebben sommige digital signature software een beperking bij de goedkopere pakketten als het gaat om het aantal documenten dat je per maand kunt ondertekenen en verzenden. Bedenk dus van tevoren goed hoeveel gebruik je denkt te gaan maken van deze software en stem daar je pakket op af.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor klantbeheer software mag het beste CRM systeem en sales software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het perfect samen met contract management software zoals Contractbook en met digitale handtekening software.

Voor verdere optimalisatie zou je kunnen kijken naar retail software of een compleet partner portaal.

Beste Digitale Handtekening Software Review (2022) 5x Test

Meest gestelde vragen over digitale handtekening software

Wil je na het lezen van deze blog meer weten over het zetten van een digitale handtekening en het gemak hiervan? Ik heb de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

Wat is de beste digitale handtekening software?

De beste digitale handtekening software is de e-signature software van Contractbook. Contractbook biedt een compleet pakket aan contractmanagement software aan, waar digitale handtekening software een onderdeel van uitmaakt. Je hebt dus alles in één pakket. Van het maken van contracten tot het digitaal ondertekenen hiervan. Het grote voordeel van Contractbook is dat je op verschillende manieren een digitale handtekening zet. Het digitaal ondertekenen van een contract kan met één klik, een SMS 2-factor verificatie, handgetekend of met een Bank ID. Deze hoeveelheid aan mogelijkheden om digitaal documenten te ondertekenen, zien we niet bij andere aanbieders terug.

Waarom zou ik gebruikmaken van digitale handtekening software?

Het gebruikmaken van digitale handtekening software vereenvoudigt het werkproces. Bij de meeste digital signature software kun je niet alleen de handtekening digitaal zetten, maar krijg je ook een herinnering wanneer jouw klant dat nog niet heeft gedaan en een melding wanneer het wel is gebeurd. De digitale handtekening onder het contract is heel simpel en kan soms zelfs met één klik worden gezet. Je hoeft dus niet langer documenten te printen, in te scannen en soms zelfs per post terug te sturen. Je bespaart tijd en geld door digitaal contracten te ondertekenen. En wat het je oplevert kan je weer op een andere manier in je bedrijf investeren!

Is digitale handtekening software makkelijk in gebruik?

Ja, digitale handtekening software is eenvoudig in gebruik. Je kunt ondertekenen op verschillende manieren en vaak gebruikmaken van een digitale handtekening app. Contracten digitaal ondertekenen kan voortaan overal en altijd zonder vertraging. Voor het digitaal ondertekenen is geen uitgebreide kennis vereist. Wil je gebruikmaken van meer functies, zoals van volledige contractmanagement software? Dan kan het zijn dat je wat langer bezig bent om alle functies te ontdekken. Maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is om met e-signature software en contractmanagement software te gaan werken. Mijn bedrijf heeft er ook enorm baat bij! (1)

Conclusie beste digitale handtekening software 2023

 • Beste digitale handtekening software- Contractbook
 • Beste digitale handtekening software voor gratis ondertekenen – PandaDoc
 • Beste digitale handtekening software voor snelle ondertekening – DocuSign
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *