In dit artikel

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Beste E-commerce Platform | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Steeds meer bedrijven verkopen hun producten of diensten online. Dit wordt steeds gemakkelijker gemaakt, want je hebt alleen een e-commerce platform nodig waar je alle producten op plaatst. Dit online gemak zorgt voor meer potentiële klanten en dit zorgt weer voor meer omzet. Daarom is het ook een aantrekkelijk (extra) businessmodel voor fysieke winkels. Wat is een e commerce platform precies? Dit is een softwareapplicatie die helpt bij het bouwen van je online webwinkel. Er zijn steeds meer aanbieders waarmee je een e commerce platform bouwt. Hoe weet je welke goed is? In dit artikel maak ik een top 5 e-commerce platforms. Lees snel verder om te zien welke ik als beste beoordeel!

Beste e commerce platform van 2023: Mijn selectie

 1. Beste e-commerce platform – Shopify
 2. Beste e-commerce platform met de beste begeleiding – JouwWeb
 3. Beste e-commerce platform met de meeste functionaliteiten – CCV Shop

E commerce platforms vergelijken; hoe doe ik dat?

Als we e commerce platforms vergelijken met elkaar om te bepalen welk e-commerce platform het beste is, dan let ik op verschillende onderdelen. Ik vind dat er voldoende functionaliteiten aanwezig moeten zijn. Daarnaast moet de interface gebruiksvriendelijk zijn. Iedere gebruiker moet kunnen werken met het e commerce platform, ook al is er geen HTML-kennis aanwezig. Ook kijk ik naar de prijs en het totale gebruiksgemak. Een ander belangrijk onderdeel vind ik de e-commerce ervaringen van gebruikers. Wil je een abonnement op een e commerce platform kopen? Lees dan vooral snel verder en ontdek mijn bevindingen.

1. Shopify – beste e commerce platform

Shopify is het meest complete ecommerce platform Nederland. Het heeft alles wat je nodig hebt om een effectieve, online winkel te runnen. Het is flexibel en veelzijdig. Als je een webshop gaat ontwerpen, dan kies je uit meer dan 100 sjablonen om dit vorm te geven. Je hebt geen verstand van HTML nodig, want er is een gebruiksvriendelijke tool aanwezig om je winkel geheel naar eigen wens te bouwen. Bij dit platform e commerce is de mogelijkheid er om verschillende app-extensies toe te voegen, zoals Facebook, Instagram, TikTok, Marktplaats en/of eBay. Een ander voordeel van Shopify is dat het een uitgebreid dashboard heeft, waar je inzicht krijgt in je aantal verkopen, bezoekers, en bestellingen. Hierdoor weet je hoe je effectiever je marketing en sales kunt inzetten om een succesvolle webshop neer te zetten. En Shopify ondersteunt meer dan 100 externe betaalmogelijkheden. 

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Shopify biedt 3 verschillende pakketten aan. Het Basic pakket schaf je aan voor €1. Dit is aantrekkelijk voor aanbieders die af en toe een online verkoop hebben. Voor het Shopify abonnement is de investering €59 per maand. Dit abonnement is perfect voor groeiende bedrijven of als je fysieke verkopen hebt. Voor het Advanced pakket betaal je €289 per maand. Hoe hoger de kosten van het abonnement, hoe meer functionaliteiten je ontvangt.

Voordelen Shopify

✅ Shopify test je 14 dagen gratis uit; 

✅ Er zijn meer dan 100 sjablonen aanwezig om je platform geheel naar eigen wens in te richten; 

✅ Shopify biedt meer dan 100 externe betalingsmogelijkheden aan; 

✅ Je voegt gemakkelijk verschillende app-extensies toe aan je platform; 

✅ Voor de eerste maand betaal je maar €1; 

✅ Via Shopify is het mogelijk om je domeinnaam aan te kopen als je je eigen online winkel aanmaakt.

Nadelen Shopify

❌ Er zit veel verschil in de prijzen en functionaliteiten van de abonnementen van Shopify, dus je moet even goed kijken welke geschikt is voor jou;


Klik hier voor de beste deal

2. JouwWeb – beste e-commerce platform met de beste begeleiding

Met de e-commerce tool van JouwWeb bouw je in een handomdraai je eigen webshop. Je zet gemakkelijk een eigen website in elkaar met een editor. Deze editor is zeer gebruiksvriendelijk. Hij heeft namelijk een zeer uitgebreid kenniscentrum met blogs, veel gestelde vragen en instructievideo’s en een klantenservice die 24 uur per dag bereikbaar is. Hier voeg je verschillende betaal- en verzendmethodes toe. JouwWeb maakt je website ook goed vindbaar in Google dankzij de zoekoptimalisatie. Daarnaast heeft het een responsive design. Dit houdt in dat de website er altijd goed uitziet op een laptop, smartphone en een tablet.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Het gratis abonnement van JouwWeb is speciaal voor hobbyisten en particulieren. Voor het Lite abonnement betaal je €4 per maand. Je ontvangt dan één domeinnaam en de gratis basisfuncties. Het meest gekozen abonnement kost €7,50 per maand, wat perfect is voor ondernemers. Je ontvangt bij dit abonnement veel meer functies. De investering voor het duurste abonnement bedraagt €15 per maand. Uiteraard krijg je bij dit abonnement ook de meeste functionaliteiten. 

Voordelen JouwWeb

✅ De abonnementen van JouwWeb zijn goed betaalbaar;

✅ Onbeperkt dataverkeer en opslagruimte;

✅ Particulieren en hobbyisten maken een gratis website;

✅ Je betaalt nul procent commissie over de producten;

✅ Je mag gebruik maken van een gratis domeinnaam en hebt beschikking over 1 mailbox.

Nadelen JouwWeb

❌ De klantenservice wordt niet overal goed beoordeeld, sommige gebruikers geven aan dat de bereikbaarheid van de klantenservice van JouwWeb beter kan;

❌ Er is geen mogelijkheid om je website in HTML te maken. 


Klik hier voor de beste deal

3. CCV Shop – beste e-commerce platform met de meeste functionaliteiten

Met CCV Shop heb je geen technische kennis nodig om een platform e commerce te starten. Je voegt gemakkelijk verschillende betaalmogelijkheden, verzendpartners en koppelingen toe aan je webshop. Het bedrijf heeft een goede klantenservice die veel support geeft, lees ik in de beoordelingen van de gebruikers. Ze heeft handleidingen ter beschikking en ze biedt cursussen aan over het starten van een e-commerce platform. 

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

CCV Shop biedt 3 abonnementen aan. Het goedkoopste pakket Basic schaf je al aan vanaf €30 per maand. De investering voor het middelste pakket bedraagt €50 per maand. De kosten voor het Enterprise pakket bedragen €110 per maand. Dan heb je de meeste functionaliteiten, zoals een koppeling met je groothandel, een eigen e-mailadres en domeinnaam en je voegt een onbeperkt aantal producten toe aan je webshop. 

Momenteel heeft CCV Shop een actie: voor maar liefst €1 euro per maand start je al je eigen e-commerce platform. Deze korting is de eerste drie maanden geldig. Daarna gelden de reguliere abonnementsprijzen. Naast de abonnementsprijzen betaal je bij elk abonnement eenmalige aanschafkosten van €30. 

Voordelen CCV Shop

✅ Er zijn veel koppelingen mogelijk met externe software;

✅ CCV Shop heeft alle kennis op het gebied van betalingen;

✅ Je mag het gratis uitproberen voor 21 dagen;

✅ Je maakt een onbeperkt aantal koppelingen aan met externe software.

Nadelen CCV Shop

❌ Je betaalt eenmalige kosten naast de abonnementskosten die je per maand betaalt;

❌ Per pakket is het verschil in het aantal producten wat je toevoegt aan je webshop erg groot;

❌ Er worden niet veel thema’s aangeboden.


Klik hier voor de beste deal

4. Lightspeed

Met het e-commerce pakket van Lightspeed richt je je op het personaliseren van je webshop, je marketing en het managen van je bestellingen. De software is echt gericht op het online vindbaar maken van je e-commerce platform. Je e-commerce platform koppel je gemakkelijk aan je social mediakanalen. In een handomdraai verstuur je je nieuwsbrieven en er zijn ingebouwde SEO-tools die je kunt inschakelen.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Deze aanbieder richt zich op e-commerce, detailhandel en horeca. Dus naast het e-commerce pakket verkoopt ze ook Lightspeed Retail, speciaal gericht op winkels en webshops. Deze software maakt je fysieke winkel beter vindbaar voor klanten. Lightspeed Retail heeft functionaliteiten, zoals SEO, het verbeteren van klantloyaliteit en optimaliseren van cashflow.

Lightspeed biedt verschillende pakketten aan. Het Essential pakket schaf je al aan voor €49 per maand. Met het Professional pakket ontvang je de meeste functies en betaal je €189. Het Lightspeed Retail pakket voeg je voor €79 per maand toe aan je gekozen abonnement. Wil je je abonnement eerst uittesten? Dat is ook mogelijk, want er is een gratis proefperiode van maar liefst 14 dagen.

Voordelen Lightspeed

✅ Er is een gratis proefperiode van 14 dagen;

✅ Lightspeed heeft veel lay-outs die kant en klaar zijn. Het is daardoor gemakkelijk om je eigen unieke website te bouwen;

✅ Per product maak je tot 100 varianten aan;

✅ Deze e-commerce software is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Maak gebruik van eigen URL’s, XML site map, rich snippets of 200 andere technieken om online goed gevonden te worden door potentiële klanten.

Nadelen Lightspeed

❌ Lightspeed is één van de duurdere aanbieders. De prijs van het basispakket is in vergelijking met de andere aanbieders aan de hoge kant; 

❌ Sommige gebruikers geven aan dat de klantenservice niet erg snel reageert op vragen;

❌ Je past de gekozen thema’s niet gemakkelijk aan;

❌ Dit format is onaantrekkelijk voor blogs.


Klik hier voor de beste deal

5. Wix

Het e-commerce platform van Wix is uitgebreid. Je kunt erg veel met dit platform, onder andere een webshop bouwen, een reserveringssysteem vormgeven, een blog schrijven en toevoegen aan je website en een eigen logo ontwerpen. Een logo ontwerpen is niet mogelijk bij de andere e commerce platforms aanbieders. Daarnaast heeft Wix meer tools om je digitale zichtbaarheid te professionaliseren. De SEO-tool van Wix zorgt automatisch voor vriendelijke metatags voor alle webpagina’s. De afbeeldingen worden automatisch geoptimaliseerd. Hierdoor wordt de vindbaarheid van je e-commerce platform verbeterd.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

De abonnementen van Wix lopen erg uiteen qua prijs. Hoe hoger de prijs, hoe meer functionaliteiten je krijgt. Het goedkoopste abonnement sluit je af voor €20 per maand. Daarna volgt abonnement Business Unlimited, dit kost €30 per maand. Voor abonnement Business VIP betaal je €44. Je krijgt bij alle abonnementen de volgende functionaliteiten: SSL-certificaat, persoonlijke domeinnaam, 24/7 mag je gebruikmaken van de klantenservice en je ontvangt voldoende opslagruimte. Hoe hoger de kosten van het abonnement, hoe meer functionaliteiten je krijgt.

Voordelen Wix

✅ Wix heeft uitgebreide SEO-mogelijkheden om de vindbaarheid van je website te verbeteren;

✅ De abonnementen van Wix zijn erg betaalbaar;

✅ Wix biedt een gratis logomaker aan.

Nadelen Wix

❌ Meerdere gebruikers geven aan dat ze een negatieve ervaring hebben met het stopzetten van hun abonnement;

❌ Het is niet mogelijk om je eigen hostingpartij te kiezen;

❌ De SEO-templates van Wix zijn niet zo SEO vriendelijk als ze beweren;

❌ Wix CMS wordt ontwikkeld door één bedrijf, dus er is geen open source software aanwezig;

❌ Na het kiezen van een template is het erg lastig om dit aan te passen.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste e-commerce platform 2023

Het beste ecommerce platform van 2023 is Shopify. Het is een gebruiksvriendelijk platform, je hoeft namelijk niet veel verstand te hebben van webshops bouwen om met deze tool te kunnen werken. Er zijn erg veel functionaliteiten beschikbaar, waardoor je je eigen webshop geheel naar eigen wens ontwerpt.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Door het gebruik van Shopify staat je webshop binnen een aantal minuten, claimen ze zelf. Je voegt gemakkelijk app-extensies toe aan je webshop, zoals Instagram, LinkedIn of Facebook. Ook voeg je gemakkelijk verschillende betaalmethodes toe. Daarnaast is de prijs van Shopify erg aantrekkelijk. Je start al met het Basic pakket vanaf €1. Wil je meer functionaliteiten? Dan zijn er andere abonnementen beschikbaar met meer functionaliteiten.


Klik hier voor de beste deal

E commerce platform ervaringen en reviews

Als je een e commerce online platform wilt aanschaffen, is het natuurlijk ook interessant om te weten hoe consumenten het platform beoordelen. Een e-commerce platform aanbieder vertelt altijd de pluspunten over zijn product en een gebruiker geeft een eerlijke review over zijn/haar ervaring. Ik heb een aantal e commerce platform reviews voor je op een rij gezet.

Shopify review

“Ik ben erg blij dat ik Shopify heb aangeschaft om mijn webwinkel te bouwen. Ik gebruik Shopify nu een halfjaar met veel tevredenheid. Het is namelijk overzichtelijk, het heeft een goede technische ondersteuning en het loopt heel erg soepel. Shopify is de grootste aanbieder ter wereld waar je als ondernemer de vruchten van plukt. Er zijn ook veel plug-ins. De koppelingen met Amazone en PostNL werken perfect,” vertelt Thessa over haar ervaring met Shopify.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

JouwWeb review

Bram wilde cursussen bouwen en heeft dit met behulp van JouwWeb gedaan. Dit was zijn ervaring: “Ik wilde cursussen bouwen voor mensen die een eigen webwinkel willen maken. Ik heb dit ontworpen in JouwWeb. Ik ben zeer tevreden over deze partij. Het systeem is erg eenvoudig, waardoor je snel een eigen website hebt gebouwd. Binnen een aantal dagen heb ik een eigen website gemaakt, het werkt erg verslavend! JouwWeb is gebruiksvriendelijk, professioneel en heeft veel functionaliteiten. Ik ben een tevreden klant. JouwWeb geeft een e-commerce platform betekenis.”

CCV Shop ervaring

“Ik ben al minimaal 15 jaar klant bij CCV Shop. Hier ga ik niet meer weg. Nooit heb ik enig probleem gehad. Ik heb natuurlijk wel vragen gehad, bijvoorbeeld over de functionaliteiten van de website. Deze vragen heb ik via e-mail, contactformulier of per telefoon bij de klantenservice neergelegd. Het personeel is erg vriendelijk en denkt goed mee in oplossingen. CCV Shop heeft zelfs verschillende handleidingen gemaakt waarin staat hoe alles werkt. CCV is één van de weinige bedrijven waarover ik niets negatiefs te zeggen heb,” vertelt Hans over het bouwen van zijn website bij CCV Shop.

Lightspeed review

Ton heeft Lightspeed aangeschaft en heeft een positieve review geschreven: “Lightspeed kwam als beste uit de test, want ik heb van een aantal e-commerce aanbieders de proefversie getest. Na het vergelijken van verschillende e commerce platformen, stak Lightspeed hier met kop en schouders bovenuit. Je merkt dat zij veel geld en energie in het personeel en service naar de klant hebben geïnvesteerd. Ik ben goed geholpen door de klantenservice. Bij vragen was deze afdeling goed bereikbaar en kwam ook met zeer goede oplossingen. Ik blijf nog heel lang klant.”

Wix ervaring

“Wat een geweldige service levert Wix. Wix is een mega handige tool om je eigen website te bouwen. Het werkt vlot en je vindt er alles wat je nodig hebt. Ik ben niet goed met IT, maar dit is een duidelijk en makkelijk programma. Bij problemen neem je contact op met het helpcentrum. Ik kreeg snel een medewerker te spreken via de live chat. Het is vriendelijk personeel wat je snel verder wilt helpen. Ze geeft een goede en duidelijke uitleg en daarna geeft ze nazorg of de aanpassing goed is doorgevoerd. Ik ben super blij met Wix,” heeft Britt als positieve review achtergelaten over dit platform e-commerce.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Waarom gebruik je een e-commerce platform voor je onderneming?

Wil je een e commerce platform starten en je eigen producten online verkopen? Wat zijn dan de voordelen van zo’n platform? Die vind je hieronder.

✅ Door het gebruik van een e-commerce platform bouw je je bedrijf uit naar nieuwe markten. Je verkoopt namelijk je producten of diensten online, dus je bereikt een hele nieuwe groep potentiële kopers;

✅ Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn bij het gebruik van een platform e commerce management;

✅ Met een webshop ben je 365 dagen, 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar om je producten te verkopen en bestellingen aan te nemen. Je bent niet meer gebonden aan de openingstijden van een fysieke winkel;

✅ Door het aannemen en plaatsen van bestellingen, kan je gemakkelijk meer bestellingen verwerken, zonder dat je te maken krijgt met hogere personeelskosten;

✅ Een e commerce platform management versterkt je online aanwezigheid. Voor potentiële kopers wordt het gemakkelijker om je te vinden via zoekmachines.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste webshop software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn software, voorraadbeheer software, orderverwerking software en wms systemen. Software voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Beste E-commerce Platform Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over het e commerce platform

Je hebt nu veel informatie gekregen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Welke aanbieder wordt het? Misschien ben je er nog niet uit. Ik kan me voorstellen dat je veel informatie hebt ontvangen en dat je nog wat vragen hebt. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over e commerce platforms voor je verzameld.

Wat is het beste e-commerce platform?

Wat mij betreft gaat de titel voor beste e-commerce platform naar Shopify. Dit is mijn ogen het meest complete e-commerce platform dat de meeste functionaliteiten aanbiedt. Je verkoopt via dit platform alle producten die je wilt. Als je een website gaat ontwerpen, zijn er meer dan 100 sjablonen beschikbaar. Binnen een korte tijd heb je je website staan, want het is gemakkelijk in gebruik te nemen, er is namelijk geen HTML-kennis of andere kennis nodig. Mocht je er niet uitkomen, dan staat de klantenservice klaar om vragen te beantwoorden, maar er zijn ook instructievideo’s en handleidingen beschikbaar. (1)

Hoe gebruik je een e-commerce platform?

Bedrijven gebruiken een e-commerce platform om hun producten of diensten online te verkopen. Het e commerce platform Nederland is eigenlijk het centrale verkoopplatform. Je bouwt eerst een website waarop je producten te zien zijn. Bij de producten staan foto’s en productomschrijvingen. Je voegt hier meerdere betaalmethodes en verschillende verzendmethodes aan toe. Via het digitale systeem bestellen en betalen kopers de producten. Binnen enkele dagen tot weken krijgen ze de bestelde producten vervolgens toegestuurd.

Wat valt er allemaal onder een e commerce platform?

Onder een e commerce platform valt een website waar je online verkopen doet. Hier worden ook betalingssystemen en verzendingsmogelijkheden aan toegevoegd. Het gaat niet alleen om het aankoopproces, maar ook alles wat eraan voorafgaat. In de e-commerce is de webshop het centrale verkoopplatform waar alle producten worden verkocht. Potentiële klanten bekijken niet alleen alle producten, maar bestellen en betalen ook via een digitaal systeem. Een voorraadsysteem registreert alle aankopen en zorgt er zo voor dat de totale voorraad actueel blijft.

Conclusie beste e commerce platform 2023

 • Beste E-commerce platform – Shopify
 • Beste E-commerce platform met de beste begeleiding – JouwWeb
 • Beste E-commerce platform met de meeste functionaliteiten – CCV Shop
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van de website Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews helpen we je om te kiezen voor de beste software voor jouw online groei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op zoek naar het beste E-Commerce Platform?

Kies dan voor: Shopify

Op zoek naar het beste E-Commerce Platform?

Kies dan voor: Shopify