In dit artikel

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

Beste Email Marketing Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Verstuur jij maandelijks een nieuwsbrief via een gratis email marketing software aanbieder en kijk je niet verder dan het aantal aan- en afmeldingen? Zonde! Met goede email marketing software kun je namelijk veel meer dan alleen nieuwbrieven versturen. Bijvoorbeeld een automatische e-mail genereren als een websitebezoeker de site verlaat, terwijl er nog artikelen in de winkelwagen zitten. Even een kleine herinnering, zodat ze alsnog de bestelling plaatsen! Email software marketing is een effectieve manier van direct marketing. Je bouwt aan, en behoudt een relatie met, jouw klanten. Lees snel verder om de beste aanbieder en de mogelijkheden van e-mail marketing software te ontdekken!

Beste email marketing software 2023: Mijn selectie 

 1. De beste email marketing software – MailBlue
 2. Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
 3. Meest complete email marketing software – Brevo (formerly Sendinblue)

Email marketing software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Bij het vergelijken van e mail marketing software kijk ik naar de verschillende emailmarketing tools. Wat kun je allemaal met deze mailing software en wat betaal je er eigenlijk voor? Niet alle email marketing tools zijn beschikbaar in het Nederlands, dat is voor een beginnende gebruiker wel een belangrijk punt. Natuurlijk zal ik ook de ervaringen van gebruikers meenemen in mijn top 5 om te bepalen wie er op 1 komt te staan. Lees hieronder snel de voor- en nadelen per aanbieder, zodat je meteen weet welke email marketing software het beste bij jouw bedrijf past. 

1. MailBlue – beste email marketing software

Email marketing software aanbieder MailBlue staat overal in de top 10 email marketing software en in deze top 5 van email marketing software zelfs met stipt op 1. MailBlue is dé beste email marketing tool en heeft dé beste email marketing software tools. Met dit mailing programma verstuur en automatiseer je makkelijk gerichte e-mails. MailBlue zegt bekend te staan als de meest geavanceerde Nederlandse email marketing software. Waar dat door komt? Het is dezelfde software als het ver ontwikkelde ActiveCampaign, een geavanceerd email marketing software systeem. MailBlue verkoopt email marketing in Nederland en buurland België met veel succes.  

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

MailBlue richt zich op webwinkels, online ondernemers en B2B ondernemers. Met behulp van de marketing automation van MailBlue kun je het aantal verkopen verhogen. Door bijvoorbeeld persoonlijke en gerichte e-mails te versturen. Je bent niet langer aan het schieten met hagel, maar weet op precies het goede moment jouw perfecte klant te bereiken! Je kunt marketing automation ook inzetten voor effectieve lead-opvolging. 

Naast de gerichte e-mails kun je bij email marketing platform MailBlue je eigen landingspagina’s vormgeven. Dat zijn de pagina’s waar jouw klant of websitebezoeker op terechtkomt wanneer er op een link wordt geklikt. Split-test campagnes (A/B test) zijn mogelijk, er zijn 125 templates om jouw e-mail vorm te geven en MailBlue heeft een mobiele CRM app om altijd en overal op de hoogte te blijven. Als je meer wil leren over de mogelijkheden van deze emailmarketing tools, kun je terecht in de MailBlue Academy. MailBlue biedt trainingen waarin je ontdekt hoe je meer bezoekers, inschrijven en verkoop realiseert met behulp van deze email marketing software.

Dus ben jij er klaar voor om meer leads te genereren? Jouw mailinglijst te segmenteren en effectieve nieuwsbrieven te versturen? Met de duidelijke rapporten en email marketing software van MailBlue kun je de conversie goed in het oog houden. Er zijn drie pakketten waar je voor kunt kiezen. Dat zijn Lite (€9 per maand), Plus (€49 per maand) of Professional (€149 per maand). Met een Lite pakket kun je al onbeperkt e-mails en nieuwsbrieven versturen. Het is een pakket waarin je tot 500 contacten benadert. Met het Plus pakket heb je de mogelijkheid om 1.000 contacten te benaderen en met Professional beschik je over 2.500 contacten. Dit is dus mooie bulk email marketing software, want grote aantallen zijn geen enkel probleem.

Voordelen MailBlue

✅  14 dagen gratis email marketing software proberen;
✅  Geen technische kennis nodig voor de opmaak van nieuwsbrieven;
✅  Geen website nodig om landingspagina’s voor campagnes te maken;
✅  Gratis overstapservice van je huidige aanbieder naar MailBlue;
✅  Contacten, lijsten, tags en aangepaste velden worden voor je geïmporteerd;
✅ Toegang tot de MailBlue Academy & Starterstraining voor een snelle start.

Nadelen MailBlue

❌ De grote hoeveelheid mogelijkheden kan overweldigend overkomen.


Klik hier voor 14 dagen gratis!

2. Enormail – beste email marketing software voor opt-in  

Enormail heeft de beste emailmarketing tools voor opt-in formulieren. Een opt-in formulier is een online inschrijfformulier waar jouw potentiële klanten zich kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief. Of waar zij kunnen aangeven dat ze berichten van jou willen blijven ontvangen. Enormail plaatst opt-in formulieren direct op jouw social media kanalen, de website of je kunt een WordPress plug-in gebruiken. Dat maakt deze email marketing software WordPress geschikt.  Enormail is makkelijk in gebruik. Het is een complete emailmarketing tool waarmee je jouw onderneming en omzet laat groeien. Naast opt-in formulieren kun je gebruik maken van opt-in pop-ups die automatisch verschijnen tijdens het scrollen op de website.

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

Net als bij MailBlue zijn er bij Enormail verschillende templates beschikbaar om jouw nieuwsbrief en e-mail vorm te geven. Ruim 100 professionele sjablonen! Hiervoor is geen kennis vereist. Je kunt eenvoudig jouw eigen logo plaatsen en de eigen huisstijl doorvoeren. Als je tevreden bent over een template, kun je deze opslaan en de volgende keer weer gebruiken. Wel zo makkelijk!  

Klaar met de vormgeving? Dan wil je natuurlijk dat jouw campagne zo effectief mogelijk is. Om meteen te testen welke nieuwsbrief tot de meeste conversie leidt, kun je helaas niet zoals bij MailBlue gebruik maken van A/B testen. Wel is er een koppeling met Google Analytics mogelijk en beschik je over overzichtelijke rapportages om te zien waar de klant op klikt en wanneer. Bijsturen om een campagne effectiever te maken, doe je dus achteraf. Bij A/B testen zie je direct welke mailing het beste presteert. 

Bij Enormail heb je keuze uit twee pakketten. Sumo en Mammoet. Sumo kost €12,50 per maand. Je kunt hiermee onbeperkt mailings versturen naar 2.500 contacten. Je hebt toegang tot de nieuwsbrieven designer, meer dan 100 professionele nieuwsbrief sjablonen en een opt-in formulieren designer evenals basis landingspagina’s. Bij Mammoet kun je eveneens een onbeperkt aantal mailings versturen, maar dan naar 10.000 contacten. Naast alles wat je ook met Sumo kan, heeft Mammoet de volgende extra’s: meerdere accounts beheren, beeldbank met meer dan 800.000 professionele foto’s, automatisch contacten verplaatsen, opt-in formulieren in pop-ups en opt-in links. 

Beide pakketten van deze email marketing software gratis proberen? Dat kan 30 dagen lang!

Voordelen Enormail

✅  30 dagen gratis proberen;
✅  Uitgebreide opt-in formulieren en pop-ups;
✅  Onbeperkt verzenden;
✅  Gratis overstapservice van huidige aanbieder naar Enormail;
✅ Uitgebreide beeldbank.

Nadelen Enormail

❌  Alleen opt-in formulieren in pop-ups bij het Mammoet Pakket;
❌  Geen mogelijkheid tot A/B testen.


Klik hier voor 30 dagen gratis!

3. Brevo (formerly Sendinblue) – meest complete emailmarketing software

Met 300.000 gebruikers in 180 landen is email marketing systeem Brevo (formerly Sendinblue) geen kleine email marketing software aanbieder. Grote partijen zoals Louis Vuitton, Amnesty International, Hartstichting en Haribo zijn klant bij Brevo. Wat kun je dan eigenlijk allemaal met emailmarketing platform Brevo? Nou, best veel! 

Beste Email Marketing Software Review 5x Test

Ook bij Brevo (formerly Sendinblue) kun je terecht voor e-mailcampagnes, e-mail marketing automatisering, CRM en gepersonaliseerde e-mails. Daarnaast kun je realtime contact hebben met klanten door het instellen van een chatomgeving, die aan te passen is aan de kleuren en huisstijl van het bedrijf. Zo kun je binnenkomende vragen direct beantwoorden. Is deze email marketing software Mac bestendig? Jazeker!

Van de drie email marketing software aanbieders die tot nu toe zijn behandeld, MailBlue, Enormail en Brevo (formerly Sendinblue), heeft de laatste de meeste opties en de prijzen zijn niet buitensporig.  Er zijn vier pakketten. Allereerst een standaard gratis pakket met beperkte mogelijkheden. Dit betreft geen proefperiode, maar altijd gratis af te nemen. Met deze variant kun je 300 mails per dag sturen. Daarnaast is er een Lite pakket (ideaal voor beginnende marketeers) van €19 per maand, een Premium pakket voor marketing pros van €49 per maand en op aanvraag een Enterprise pakket.

Wat is dan het nadeel? Want Brevo (formerly Sendinblue) kan dus veel en is betaalbaar! Het grootste nadeel van deze aanbieder is dat de email campagne software, het email marketing programma en de website niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Verder laten gebruikers van de mailing software weten dat de klantenservice traag reageert. 

Voordelen Brevo

✅  Gratis pakket beschikbaar;
✅  Optie tot instellen van chatbox;
✅  Alle email marketing software opties die je wil hebben onder 1 dak.

Nadelen Brevo

❌ Website en software niet beschikbaar in het Nederlands;
❌ Beperkt aantal e-mailsjablonen en deze zijn verouderd;
❌ Klantenservice is traag en niet via chat bereikbaar.


Klik hier en start gratis!

4. Moosend 

De landingspagina’s bij Moosend zijn zo gemaakt. Met de Landing Page Builder versleep je eenvoudig items naar de juiste plek. Verplaats, snijd bij, wijzig het formaat, groepeer, voeg toe en wijzig alles wat je wilt. Zo maak je prachtige bestemmingspagina’s in slechts een paar minuten. Dat scheelt veel geld dat je normaal uitgeeft aan webdesigners! Moosend beschikt ook over een afzonderlijke mobiele editor, vooraf gemaakte sjablonen én de pagina’s laden volgens deze email marketing software aanbieder ‘ultrasnel’.

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

Die handige editor voor het maken van landingpagina’s is ook beschikbaar voor opt-in formulieren. Je kunt de opt-in formulieren via alle online kanalen delen. In Moosend kunnen tientallen apps worden geïntegreerd en daarvoor is geen HTML kennis vereist. Elk e-commerceplatform, elke website en elke CRM kan zonder codering worden gekoppeld. Van WordPress en Google Contacts tot Salesforces, Sendinblue en MailerLite. 

Natuurlijk kun je met deze email automation tools, e-mails en nieuwsbrieven verzenden. Moosend beschikt over verschillende CRM tools en is er een mogelijkheid tot segmentatie. Je kunt de meest voorkomende werkzaamheden automatiseren en daarnaast met rapportages en analyses alle resultaten bijhouden. Een behoorlijk compleet pakket, dus! 

Over pakketten gesproken, kun je uit drie varianten kiezen. Een gratis free trial geldt bij elk pakket: je kunt 30 dagen Moosend uitproberen. Daarna betaal je voor een Pro pakket $9 per maand en alles wat je meer wilt is meteen maatwerk. Met Pro kun je een onbeperkt aantal e-mails versturen, landingspagina’s en opt-in formulieren maken. De kosten email marketing vallen dus ontzettend mee.

Voordelen Moosend

✅  Eerste 30 dagen gratis beschikbaar;
✅  Compleet aanbod op het gebied van email marketing automation;
✅  Online academy waarin vele online lessen over het systeem te vinden zijn.

Nadelen Moosend

❌ Email marketing software niet in Nederlands beschikbaar;
❌ Beperkt aantal pakketten. Alles boven de $9 per maand (Pro pakket) moet op maat worden gemaakt;
❌ Geen mobiele app en website is niet mobielvriendelijk.


Klik hier en start gratis!

5. MailerLite

Bij emailmarketing software aanbieder MailerLite staat de klant voorop. De naam is MailerLite, maar de oplossingen die ze bieden zijn niet lite te noemen. Op de website legt MailerLite dan ook uit dat het een manier van denken is. “Lite is het aanduiden van een meer eenvoudige manier. Wij geloven in een klantvriendelijke aanpak die complexiteit wegneemt en toch geavanceerde functies biedt.”

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

De producten die MailerLite creëert, hebben een geavanceerde functionaliteit die voldoet aan de behoeften van de klanten. De gebruiksvriendelijkheid van deze producten staat voorop. De hele organisatie is ingericht op het voldoen aan deze behoeften. Investeringen die plaatsvinden zijn gericht op het laten slagen van de MailerLite gebruikers in hun werkzaamheden. Daarom is er bijvoorbeeld 24/7 live ondersteuning. Waarin deze email marketing software aanbieder zich onderscheidt, is dat haar gebruikers ook contact kunnen hebben met elkaar en elkaar kunnen helpen. Je wordt namelijk lid van de MailerLite community. Je kunt dan anderen adviseren en ondersteunen, maar zelf ook ondersteuning vragen. 

Bij MailerLite kun je kiezen uit vier pakketten. De eerste is de gratis versie waarmee je maandelijks 12.000 mails kunt versturen en waar jouw mailinglijst maximaal 1.000 ontvangers mag hebben. In dit pakket zitten al o.a. 10 landingspagina’s. Daarnaast heb je het pakket Growing Business voor $9 per maand met 24/7 e-mailsupport. Bij het gratis pakket zit wel e-mail support, maar niet rond de klok. Uiteraard geldt: hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider de mogelijkheden. Het Advanced pakket kost $19 per maand en bij Enterprise moet je contact opnemen voor een prijsopgave. Het fijne bij MailerLite is dat je pakket 2 (Growing Business) en pakket 3 (Advanced) ook 30 dagen gratis kunt uitproberen. 

Voordelen

✅  Gratis proefperiode van 30 dagen voor drie verschillende pakketten;
✅  Leren van andere gebruikers en zelf een expert worden en elkaar helpen;
✅  Gebruiksvriendelijke software.

Nadelen 

❌ Website en software niet in het Nederlands beschikbaar.


Klik hier en start gratis!

Mijn beste Email Marketing Software

Ben je benieuwd naar wat in mijn ogen de beste email marketing software is? Ik heb door de jaren heen al verschillende programma’s getest. Maar geen van die email marketing software programma’s is mij zo goed bevallen als MailBlue

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

MailBlue werkt namelijk heel gemakkelijk. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen. Daarom kan ik niet anders dan MailBlue als winnaar verkiezen! Ik ben benieuwd of dit voor jou ook de winnende partij is, als je dit artikel zo leest. Of gaat jouw voorkeur uit naar een andere aanbieder van email marketing software? 


Klik hier voor 14 dagen gratis!

Email marketing software ervaringen en reviews

Ben je nu benieuwd naar hoe andere mensen deze software ervaren? Hoog tijd voor wat email marketing software ervaringen die ons hier meer over vertellen.

MailBlue review

“Geen enkel systeem waar ik tot nu toe mee heb gewerkt, werkt zo goed als MailBlue. Binnen een handomdraai heb je de technische koppelingen met je website voor elkaar! Als je vastloopt, zijn er goede tutorials of helpen de medewerkers van MailBlue je via de chat verder. De klantenservice is goed bereikbaar. Je bedrijf runnen wordt veel makkelijker met MailBlue”, schrijft Youssef.

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

Enormail review

“Vanwege de eenvoud van het systeem zou ik de email marketing online software van Enormail zeker aanraden. Iedere ondernemer kan met deze email marketing software een goede e-mail marketing strategie voeren. Het is een zeer gebruiksvriendelijke tool met een hele goede prijs/kwaliteitverhouding. Op dit moment is Enormail een essentieel onderdeel van onze marketingstrategie. Door middel van e-mailmarketing draaien wij een goede omzet. Ik kan het aan iedere ondernemer aanbevelen”, laat Pieter weten.

Brevo (formerly Sendinblue) review

Mirna vertelt: “De klantenservice is absoluut geweldig. Brevo (formerly Sendinblue) is verder heel gemakkelijk in gebruik en betaalbaar. Ik kon het, zonder verdere ervaring, met gemak instellen. Voor bedrijven die niet veel gebruik maken van e-mailmarketing, is het ideaal en handig vanwege de gratis proefperiode. Als je er niet uitkomt kun je met behulp van de online leerhulpmiddelen het meeste uit Brevo halen.”

Moosend review

“Ik ben weg van Moosend. De klantenservice is ongeëvenaard. Supersnelle technische ondersteuning! Een ander groot pluspunt van Moosend is dat er geen beperkingen zijn voor gratis gebruikers. Het is het meest eenvoudige platform waarmee ik heb gewerkt tot nu toe. Ik zou deze alles-in-één marketingtool aan al mijn klanten aanraden”, schrijft iemand in een anonieme review.

MailerLite review

MailerLite is uitstekende email marketing tool voor beginnende mensen. Er zit veel inbegrepen bij het gratis pakket. Het heeft geweldige functies en een hele simpele editor voor slepen en neerzetten. Hierdoor heb je in korte tijd een mooi ontwerp! Overstappen op MailerLite was een van de beste beslissingen voor ons bedrijf. Om e-mail, klantenbeheer, landingspagina’s en een website bij elkaar te hebben dat bespaart veel tijd en geld. De klantenservice is indrukwekkend. Ze reageren snel. Kortom ik ben erg tevreden over MailerLite”, aldus Maaike. 

Beste Email Marketing Software Review (2022) 5x Test

Wat is email marketing software?

Email marketing software is dus niet alleen het versturen van nieuwsbrieven. Met goede e-mail marketing software kun je meer dan jouw vaste klantenbestand informeren over een nieuw product. Je kunt onder andere automatische gegenereerde e-mails versturen wanneer een winkelwagen met items wordt achtergelaten door de websitebezoeker. Of wanneer een klant jarig is, kun je een felicitatie versturen. 

Wil je nog een stap verder gaan met email marketing software? Dan kun je hele marketingfunnels creëren. Bijvoorbeeld een automatische e-mail na het downloaden van een e-book of het aanmelden voor een webinar. Het hele proces – van bevestiging aanmelding tot bedanken voor het kijken en later een herinnering om met korting iets af te nemen – kun je automatiseren.

Meest gestelde vragen over email marketing software

Heb je na afloop van dit artikel nog vragen over email marketing software? Geen zorgen. De meest gestelde vragen vind je hieronder!

Wat is de beste email marketing software?

De beste email marketing software is – in de beste email marketing software 2023 vergelijker – MailBlue geworden. Zij biedt de meeste opties voor de beste prijs. Denk hierbij aan de gratis overstapservice, dat alles wat je nodig hebt voor jou wordt geïmplementeerd en je krijgt toegang tot de MailBlue Academy voor al jouw vragen. En het feit dat er geen enkele technische kennis nodig is om de nieuwsbrieven op te maken! Je hebt zelfs geen eigen website nodig voor landingspagina’s. Er zijn aanbieders die een nog completer pakket aanbieden, maar die hebben geen Nederlandse site of software. Als je voor het eerst aan de slag gaat met email marketing software is het fijn om in het Nederlands alles te kunnen ontdekken met goede ondersteuning van een Nederlandstalige klantenservice. 

Hoe werk je met email marketing software?

Email marketing software is meer dan alleen nieuwsbrieven versturen, dus je kunt er heel uitgebreid mee werken. Maak online campagnes aan, houd deze in de gaten door middel van rapportages en zie welke e-mail of nieuwsbrief het meeste oplevert. Je kunt ook meteen met een A/B test werken en twee nieuwsbrieven of mails versturen die op een paar kritieke punten van elkaar verschillen, maar qua inhoud hetzelfde brengen. Zo zie je in een oogopslag waar de voorkeur van de lezer naar uitgaat. Met landingspagina’s en opt-in formulieren heb je de hele weg van interesse tot aankoop voor jouw klant geplaveid. Van een mail wanneer de winkelwagen nog items bevat die niet zijn afgerekend, tot een persoonlijke felicitatie op de verjaardag van de nieuwsbriefontvanger.

Waarom zou je gebruikmaken van email marketing software?

Je zou gebruik moeten maken van email marketing software, omdat het veel tijd bespaart en je op een eenvoudige manier goed contact kan onderhouden met jouw klanten. Het is een gemiste kans wanneer een websitebezoeker met een volle winkelwagen afhaakt. Door een eenvoudige automatisch gegenereerde herinnering kun je alsnog de koop rondmaken. Dit is slechts een voorbeeld van de vele marketingfunnels die je kunt uitzetten. Je hebt er geen omkijken meer naar, maar kan wel je omzet verhogen.  (1)

Wat levert email marketing software je op?

Je investeert natuurlijk in email marketing software door een abonnement af te nemen, vaak met een maandelijkse afschrijving. Echter levert email marketing software ook veel op. De tijd die je bespaart kun je anders besteden en door gerichte e-mails te versturen naar de juiste klant op het juiste moment, verhoog je jouw conversie. Dit kan resulteren in enorme bedragen en een grotere omzet.

Conclusie beste email marketing software 2023

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *