In dit artikel

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Beste Endpoint Detection & Response | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

We zijn waarschijnlijk allemaal wel bekend met antivirus-oplossingen en endpoint protection platformen. Maar sinds een aantal jaar zijn deze oplossingen en platformen niet meer de oplossingen die ons tegen virussen beschermen. Kwaadaardige codes worden namelijk ook per e-mail of pop-ups geïnstalleerd op computers. Dit gebeurt bijvoorbeeld door phishing en andere aanvallen van hackers. Endpoint detection and response biedt veel beter inzicht in deze aanvallen. Deze software ziet hoe bedreigingen in het netwerk binnendringen, zonder dat er bestanden achtergelaten worden. In dit artikel ga ik endpoint detection en response software vergelijken en vertel ik je welke het beste is! Lees je met me mee?

Beste endpoint detection and response van 2023: Mijn selectie

 1. Beste endpoint detection and response software – Trend Micro
 2. Beste endpoint detection and response totaalpakket – Avast

Endpoint detection and response vergelijken; hoe doe ik dat?

Endpoint detection and response is belangrijk wat betreft computersoftware. Je wilt dat alles wat je online doet goed beschermd wordt en niet zomaar gehackt kan worden door hackers. Er zijn daarom veel verschillende aanbieders van endpoint security. Ik kan me zo voorstellen dat je hierdoor geen goed overzicht meer hebt. Daarom ga ik een aantal aanbieders met elkaar vergelijken op verschillende punten. Belangrijke onderdelen vind ik de functionaliteiten, het gebruiksgemak, de klantenservice, eventuele aanbiedingen, overzichtelijkheid en de ervaringen van gebruikers. Ga jij endpoint detection and response bestellen? Lees dan snel verder om te ontdekken op welke punten je echt moet letten.

1. Trend Micro – beste endpoint detection and response software

De scans van Trend Micro helpen bij het vinden en uitroeien van verdachte malware. Het houdt endpoints veilig en heeft een meerlaagse verdediging. Trend Micro is fijn in gebruik, want het heeft niet veel knoppen en menu’s. Het heeft een duidelijke, rode knop waarmee een scan gemaakt wordt, dus het is ook voor mensen die niet handig zijn met computers gemakkelijk te gebruiken. Het installeren van managed endpoint detection & response is gemakkelijk en wordt binnen een aantal minuten gedaan.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

De prijzen van de endpoint detection & response pakketten van Trend Micro lopen erg uiteen. Er worden drie abonnementen aangeboden. Het goedkoopste abonnement (Antivirus+) kost €19,33 per jaar en je beveiligt hiermee 3 apparaten. Het beveiligt je tegen ransomware, het beveiligt social media én het houdt je kinderen veilig.

De investering voor het middelste abonnement (Internet Security) kost €38,70 per jaar. Hier zijn meer functionaliteiten aanwezig, je beveiligt 5 apparaten tegen ransomware, beschermt je wachtwoorden, optimaliseert systemen en beveiligt ook je mobiele apparaten.

Voor het laatste abonnement (Maximum Security) betaal je €48,39. Het aantal beveiligde apparaten is bij dit abonnement 10 stuks. Je krijgt de volgende functionaliteiten er extra bij: technische ondersteuning bij je aanvraag, dark web monitoring en er is een persoonlijke VPN.

Voordelen Trend Micro

✅ De klantenservice is per live chat elke dag bereikbaar;

✅ Het gebruiksgemak wordt hoog beoordeeld, want het heeft niet veel knoppen en menu’s;

✅ Ze bieden een gratis proefperiode van 30 dagen aan;

✅ Extra tools zitten verborgen achter verschillende knoppen, dus het programma blijft erg overzichtelijk;

✅ De klantenservice wordt zeer goed beoordeeld in de reviews.

Nadelen Trend Micro

❌ De klantenservice is alleen bereikbaar tussen 05:00 en 20:00 Pacific tijd, dit is in Nederland dus alleen gedurende de nacht;

❌ Alleen als je het Premium pakket afneemt is de klantenservice 24 uur per dag bereikbaar.


Klik hier voor de beste deal

2. Avast – beste endpoint detection and response totaalpakket

Avast is een populair antivirusprogramma, want het heeft een gratis download. De antivirusbescherming wordt uitstekend beoordeeld, ook de gratis versie! Het gebruiksgemak is volgens gebruikers ook fijn, lees ik in de reviews terug. Het programma is makkelijk te installeren en in gebruik te nemen. Wel belangrijk om je bewust van te zijn: in 2020 is Avast betrapt op een schandaal. Het bedrijf heeft toen privacygevoelige data van miljoenen gebruikers doorverkocht. Hoe het daarna gehandeld heeft, is niet helemaal duidelijk. Maar ik wilde dit in elk geval wel met je delen.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Avast biedt drie verschillende pakketten aan. Free Antivirus is het gratis pakket. Hiermee blokkeer je virussen en andere malware, je spoort zwakke plekken in de wifi op en je profiteert van een extra beveiliging laag. De investering voor het middelste pakket bedraagt €49,99 per jaar en beschermt 10 apparaten. Het heeft wat meer functionaliteiten, het test apps uit voordat ze geïnstalleerd worden, het voorkomt webcamspionage en werkt apps automatisch bij. Het duurste pakket kost €79,99 per jaar en heeft de meeste functionaliteiten, zoals een VPN SecureLine en je digitale vingerafdruk wordt hierbij verborgen.

Voordelen Avast

✅ Avast biedt een gratis versie aan met veel beschikbare opties;

✅ Het is beschikbaar voor Mac en Android op pc en iPad of iPhone;

✅ Avast heeft een 30-daagse geld-terug garantie;

✅ De abonnementen zijn af te sluiten voor meerdere apparaten;

✅ Avast heeft veel updates, ook voor de gratis versie.

Nadelen Avast

❌ In 2020 werd het bedrijf op een schandaal betrapt, nadat ze privacygevoelige data van miljoenen gebruikers had verkocht; 

❌ Bij het opzeggen van de 30 dagen terug-garantie moet je naar Amerika bellen om dit in orde te maken;

❌ Bij de gratis versie komen er veel pop-ups waarin wordt aangeboden de premium versie te kopen.


Klik hier voor de beste deal

3. ESET – beste endpoint detection and response met veel functies

Voor de gebruiker met weinig computerkennis bestaat er ESET. Het gebruiksgemak wordt zeer goed beoordeeld. Dat komt doordat het programma na een eenmalige instelling in gebruik wordt genomen en vervolgens automatisch zijn werk doet. Maar ook voor de ervaren ICT’ers is deze endpoint security fijn in gebruik te nemen, want het heeft ook geavanceerde instellingen die de ICT’er zelf configureert. Het scant niet alleen alle bestanden en malware, ESET maakt de virussen ook gelijk onschadelijk of verwijdert de virussen. De functionaliteiten zijn minder duidelijk dan bij de concurrenten, want je moet goed zoeken voordat je ze vindt.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

ESET biedt drie verschillende pakketten aan. De investering voor het goedkoopste pakket bedraagt €29,99, dan krijg je een licentie voor één jaar. Er zitten 2 functionaliteiten bij, namelijk NOD32 antivirus en je computer wordt beschermd tegen kwaadaardige websites. Het is dan beschikbaar voor één computer.

Dan bestaat er het middelste pakket. De investering bedraagt hiervoor €59,99. Hiermee worden 5 computers beschermt en er zitten extra functionaliteiten bij, je pc wordt beschermd tegen hackers en het is mogelijk om veilig te bankieren en te shoppen. Ook hier krijg je een licentie van één jaar.

De investering voor het duurste pakket bedraagt €59,99. Er zijn dan 10 apparaten beschermt. Extra functionaliteiten zitten er ook bij en ook dit pakket heeft een licentie voor één jaar.

Voordelen ESET

✅ De afgelopen 7 jaar is ESET als beste getest door de Nederlandse Consumentenbond;

✅ Na aankoop is de mogelijkheid er om het programma direct te downloaden van de website, waardoor je er direct mee aan de slag kunt en het gemakkelijk en snel te installeren is;

✅ Het is een zeer betrouwbaar antivirusprogramma dat tegen de meest recente malware beschermt;

✅ De klantenservice in Nederland is via WhatsApp, telefoon en e-mail bereikbaar en heeft lange openingstijden van 09:00 tot 22:00 uur.

Nadelen ESET

❌ Gebruikers geven aan dat het abonnement niet gemakkelijk te verlengen is;

❌ Er worden vaak dubbele abonnementen afgesloten via de website, geven gebruikers aan. Dit is lastig te annuleren, blijkt ook in de reviews van gebruikers;

❌ Alle abonnementen bieden een standaard ondersteuning voor slechts één apparaat;

❌ Er is geen gratis proefversie beschikbaar;

❌ ESET biedt geen VPN aan. 


Klik hier voor de beste deal

4. Watchguard

Watchguard is ideaal voor midden- en kleinbedrijven. Het is een netwerkfirewall die apparaten beschermt tegen virussen en bedreigingen van buitenaf. Het netwerk wordt volledig beheerd via de een Firebox. De Firebox schaf je aan met een licentie en kan vanuit daar beheerd worden. De aanschaf van de Firebox is eenmalig, daarna is het wel nodig om een abonnement aan te schaffen om alle apparaten te beveiligen. Het is makkelijk in gebruik te nemen, het heeft geavanceerde capaciteiten.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Watchguard is alleen bij wederverkopers te koop. Er zijn daarom verschillende prijzen. De Firebox T20 wordt al verkocht vanaf €632, exclusief btw. Er zit dan een jaar standaard support bij inbegrepen. Totaal kunnen 10 gebruikers zich aanmelden. Daarna worden de prijzen hoger, doordat meer mensen zich kunnen aanmelden als gebruiker en het aantal functionaliteiten toeneemt. De prijzen lopen op tot €6.319 per Firebox. Hier zitten dan het grootste aantal functionaliteiten aan verbonden en 60 gebruikers mogen zich aanmelden als gebruiker bij de Firebox. Daarnaast hoort er een abonnement van 3 jaar bij aanschaf van deze Firebox.

Voordelen Watchguard

✅ Het is makkelijk in gebruik te nemen;

✅ Je ontvangt een snelle waarschuwing als er iets speelt, waardoor je precies op de hoogte bent van wat er speelt;

✅ Watchguard biedt veel functies aan;

✅ Er is een goede beveiliging, want alles loopt via de cloud.  

Nadelen Watchguard

❌ Endpoint security van Watchguard is gericht op zzp’ers en klein bedrijven;

❌ Watchguard wordt verkocht via derden in Nederland, want het is een Amerikaans bedrijf;

❌ Het is lastig om alle functionaliteiten te configureren zonder het ondersteuningsteam;

❌ VPN van Watchguard moet per gebruiker worden aangeschaft;

❌ Bij de Firebox zit een abonnement van 1 tot 3 jaar, daarna moet het abonnement apart worden aangeschaft als je de Firebox nog steeds wilt gebruiken.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste endpoint detection and response 2023

De kroon voor de beste endpoint detection and response 2023 gaat naar Trend Micro. Zij is de marktleider op het gebied van endpoint detection en antivirusbeveiliging. Ze beschermt bedrijven tegen oplichterspraktijken via e-mail, malware en ransomware. Trend Micro scant e-mails op verborgen phishing aanvallen en spam en de producten bestuderen verdachte handelingen op de computers.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Het programma van Trend Micro biedt veel gebruiksgemak, want het heeft niet veel menu’s en knoppen. Dus het is voor iedereen toegankelijk. De installatie van het pakket is binnen enkele minuten gedaan. Als je vragen hebt, is de klantenservice via de live chat bereikbaar. En ook belangrijk: de klantenservice wordt positief beoordeeld in veel reviews!


Klik hier voor de beste deal

Endpoint detection and response ervaringen en reviews

Na het lezen van alle functionaliteiten en de voordelen en nadelen van endpoint detection and response, ben je vast benieuwd naar alle ervaringen van de gebruikers. Dit is logisch, want je wilt weten hoe dit soort endpoint detection and response software in de praktijk werkt. Ik heb een aantal endpoint detection and response reviews voor je verzameld. Je leest ze hieronder!

Trend Micro review

John deelt zijn ervaring over de aanbieder Trend Micro: ‘We waren op zoek naar een goed endpoint detection and response trend micro, want we hebben al wat virussen naar binnen gehaald met de traditionele virusscanners. Toen kwamen we Trend Micro tegen en hebben dit laten installeren op de computers van het bedrijf. De installatie ging vlekkeloos. Er zijn daarna geen aanvallen meer geweest en we hebben het gevoel dat alle bestanden en mappen beter beschermd zijn. Bij vragen heb ik de klantenservice benaderd, daar heb ik wel een klacht over, want de klantenservice is alleen bereikbaar tussen 5 uur en 8 uur ’s avonds Amerikaanse tijd. Dit kwam ook doordat wij het Standaard abonnement hadden, maar vervelend is het wel als je vraag niet meteen beantwoord wordt. Ik heb later via de live chat contact gezocht en die reageerde wel meteen.’

Avast review

‘Ik heb verschillende abonnementen afgenomen bij Avast. Ik ben erg tevreden over de werking van deze beveiligingssystemen. Over de klantenservice ben ik wat minder tevreden. Bij eenvoudige vragen is ze niet bereikbaar. Ze reageert niet op e-mails en ook niet op telefoontjes. Hier ben ik erg teleurgesteld over. Daarnaast krijg je zoveel pop-ups waarmee ze extra producten proberen aan te smeren. Dit is erg irritant, want zelfs als je een keer op nee klikt, blijft het voorbij komen,’ zegt Marc over Avast.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

ESET ervaring

Henk deelt zijn ervaring over ESET: ‘De installatie van ESET is zeer succesvol geweest. Werknemer Kai heeft hier uitstekend werk geleverd. Daarnaast heeft hij ook nog goed uitgelegd hoe alles werkt. En nu maak ik al een aantal jaar naar volle tevredenheid gebruik van deze antivirus en internetbeveiliging van ESET. Bij vragen is de helpdesk altijd goed bereikbaar geweest en ze heeft me goed advies gegeven over het verlengen van de licenties. Ik kreeg zelfs goede tips hoe ik mijn telefoons beter kan beveiligen.’

Watchguard review

Chris vertelt over zijn ervaring met Watchguard: ‘Ik kende het bedrijf helemaal niet, toen ik deze online had gevonden. Dus voor mijn aankoop had ik eerst contact met hen over het endpoint detection and response platform. Dit heeft mij gerustgesteld. De medewerkers vond ik zeer deskundig en erg vriendelijk. Ze wisten mijn vragen goed te beantwoorden en dat gaf me veel zoveel vertrouwen, dat ik een aankoop aandurfde. Het verkoopproces verliep daarna ook erg snel en efficiënt. Je ontvangt ook regelmatig bericht via de e-mail over de nieuwe updates. Ik ben erg tevreden over Watchguard en raad hen bij iedereen aan.’

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Endpoint detection and response kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil jij ook aan de slag gaan met endpoint detection and response? Het is belangrijk om op de volgende dingen te letten als je endpoint detection and response gaat kopen.

Endpoint detection response tools werken overal, op elk apparaat, in elke cloud en op elk netwerk dat wordt toegevoegd. Meer dan 30 procent van de gegevens bevindt zich buiten de bedrijfsfirewall, dus let erop dat het alle locaties moet beveiligen die worden toegevoegd aan het netwerk.

Alle endpoints moeten beveiligd worden met endpoint detection & response.

De beste endpoint security beveiligt apparaten tegen malware, bestandloze aanvallen, ransomware, zero day hacken en cryptojacking. Dus bekijk voor je aankoop of het endpoint programma ook daadwerkelijk tegen deze aanvallen beschermt en niet alleen een traditionele antivirus scanner is.

Het is een extra oplossing naast de antivirus of antimalware-oplossing en geen vervanging van een antivirusscanner. Koop dus geen programma’s die beweren dat dit de enige oplossing is.

Endpoint security is een geautomatiseerde oplossing die ongewone activiteiten opmerkt. Het monitort het gedrag en alle processen binnen de organisatie. Zo detecreert het alles wat afwijkt van de normale gang van zaken. Check bij de aankoop hoe vaak een software alles detecteert en wanneer je meldingen krijgt.

Beste Endpoint Detection & Response Review (2022) 5x Test

Waarom endpoint detection and response gebruiken voor je bedrijf?

Er zijn verschillende redenen waarom je met endpoint detection and response tools wilt werken en endpoint detection and response wilt bestellen voor je bedrijf. Ik neem de belangrijkste redenen hieronder met je door:

✅ Door het gebruik van endpoint security worden grote aanvallen snel gezien. Ook andere locaties waar mogelijke dreigingen zijn, worden snel onderschept door het beveiligingsteam. Hierdoor is de mogelijkheid er om snel naar oplossingen te zoeken en aanvullend onderzoek te doen;

✅ Endpoint and detection and response heeft een snellere responstijd dan de traditionele antivirus scanner;

✅ Endpoint protection beschermt ook tegen phishing aanvallen, malware en Credential Theft. Traditionele antivirusscanners doen dit niet. Die beschermen alleen tegen virussen;

✅ Endpoint detection and response is beschikbaar als cloud-based-oplossingen;

✅ Dit programma detecteert ook onopgemerkte aanvallen. Dus als een bedrijf eerder alleen aan preventie deed en nu gebruik maakt van endpoint detection, kunnen de eventuele aanvallen alsnog opgespoord worden met terugwerkende kracht;

✅ Met het gebruik van bitdefender endpoint detection and response begrijpt het IT-personeel welke aanvallen er gedaan worden door hackers, hoe deze geïdentificeerd worden en voorkomen moeten worden.

Meest gestelde vragen over endpoint detection and response

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, want je wilt graag endpoint detection and response kopen? Grote kans dat je vraag hieronder beantwoord wordt. Ik heb de meest gestelde vragen over endpoint detection voor je verzameld. Als je vraag er niet tussen staat, schroom dan niet om een reactie achter te laten onder het artikel. Dan probeer ik je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wat is de beste endpoint detection and response?

De beste endpoint detection and response is naar mijn mening Trend Micro. Dit programma kijkt niet alleen of specifieke bestanden of mappen geïnfecteerd zijn, er wordt zelfs bestudeerd of er in het geheim verdachte programma’s op de pc worden uitgevoerd. Daarnaast heeft deze malware een functie die beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Het gebruiksgemak wordt erg goed beoordeeld, want er zitten niet veel knoppen en menu’s op. Daardoor is het ook goed te gebruiken door mensen die niet zo vaardig zijn met computers. Het installeren van dit programma is dan ook erg eenvoudig. 

Hoe gebruik je endpoint detection and response?

Endpoint detection en response installeer je op je computers, laptops, servers of andere endpoints van het netwerk. Het is een geïntegreerde oplossing voor endpoint security die realtime toezicht houdt op alle computers die hiermee verbonden zijn. Het verzamelt gegevens en detecteert verdacht gedrag en bedreigingen in de IT-omgeving. Op het moment dat er verdacht gedrag wordt gedetecteerd, dan waarschuwt het systeem zelf de beheerders hierover. Het beveiligt alle werkplekken en de toegang tot het netwerk door middel van endpoint detectie.

Waar let je op bij endpoint detection response?

Bij endpoint detection response let je op verschillende dingen. Ouderwetse antivirus producten zijn erg reactief, dus daarmee wordt pas actie ondernomen als het virus al op de computer staat. Bij endpoint detection response software is het belangrijk dat het proactief werkt. Daarnaast is het detecteren van dreigingen noodzakelijk voor betrouwbare endpoint security, dus er moet realtime migratie plaatsvinden zonder menselijke tussenkomst. Het product moet goede endpoint-bescherming geven en de apparaten moeten continu gescand worden. Dit moet gebeuren naast de antivirus of antimalware-oplossingen. Zo weet je zeker dat als er een aanval plaatsvindt, je apparatuur goed beveiligd is. (1)

Conclusie beste endpoint detection and response 2023

 • Beste endpoint detection and response software – Trend Micro
 • Beste endpoint detection and response totaalpakket – Avast
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *