In dit artikel

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Beste ERP Software | Review (2023) | 4x Systemen Test!

In dit artikel

Maakt jouw bedrijf al gebruik van ERP software? Zoals je misschien weet kun je software ERP of CRM ERP software gebruiken om verschillende processen binnen het bedrijf te ondersteunen. Zo’n programma bevat vaak meerdere deelprogramma’s die je voor specifieke taken kunt gebruiken. In deze ERP software test ga ik 4x ERP software vergelijken. Na afloop vertel ik je wat de beste ERP software is. Of dat nu het ERP system SAP is, Gripp of Wrike, dat ontdek je snel genoeg. Laten we beginnen!

Beste ERP software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste ERP software – Wrike 
 2. Beste CRM ERP software – Wrike 

ERP software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Hoe doe ik dat dan: ERP software vergelijken? Ik kijk hiervoor onder andere naar de functionaliteiten van elke soort software en het gebruiksgemak. Ook houd ik rekening met de prijs en eventuele extra’s die er mogelijk zijn. Is er bijvoorbeeld een ERP software aanbieding? Dan vermeld ik dat ook. ERP software bestellen wordt namelijk een stuk interessanter met een mooie ERP software korting. Tot slot kijk ik voor deze ERP software review naar de ervaringen van klanten. Wat vertellen zij over de software programma’s? Dat ontdek je allemaal in dit artikel!

1. Wrike – beste ERP software algemeen en beste CRM ERP software

Nummer 1: Wrike. Deze software ERP is de beste ERP software algemeen en CRM ERP software. Waarom? Omdat Wrike obstakels uit de weg ruimt, helderheid aanbrengt en je helpt om je bedrijfsdoelen te behalen. Zoals het bedrijf zelf zegt, is alles mogelijk met deze meest krachtige work management software in handen. En dat maakte mij wel nieuwsgierig!

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Deze software wordt onder andere ingezet door grote bedrijven zoals Google, Lyft, Siemens en Nickelodeon. Is jouw bedrijf de volgende die zich hierbij aansluit? Ontdek zelf hoe je de productiviteit binnen je bedrijf verhoogt en de vrijheid vindt om bezig te zijn met wat jij het liefste doet. Zo worden teams effectiever dan ooit.

Wrike als ERP software past zich aan elk team aan. Het dashboard is dus naar wens in te richten, zodat jullie samenwerking zo optimaal mogelijk wordt. Het helpt je 100% transparantie en inzicht te krijgen in alle bedrijfsprocessen en dat verhoogt het vertrouwen. Je kunt de software van Wrike 14 dagen gratis uitproberen. Daarna bedragen de ERP systeem kosten – afhankelijk van welk pakket je kiest – omgerekend €9,80 of €24,80 per maand. Heb je een heel groot team? Neem dan contact op met Wrike om een offerte aan te vragen. Is jouw bedrijf nog in de opstartfase? Dan kun je zelfs een gratis lidmaatschap nemen. Je betaalt daar helemaal niets voor.

Voordelen Wrike

✅ Je kunt Wrike 14 dagen gratis uitproberen;

✅ Het is geheel aan te passen en in te richten naar de wensen van jou en je bedrijf;

✅ De prijzen voor de pakketten liggen laag;

✅ Je kunt ook voor een gratis lidmaatschap kiezen als je een start-up hebt;

✅ Grote bedrijven, zoals Google, werken er ook mee (positief!);

✅ Zorgt voor helderheid in je bedrijfsprocessen en meer vertrouwen in de teams.

Nadelen Wrike

❌ De Nederlandse versie van de website lijkt door Google Translate te zijn gehaald, het is daarom de vraag of dat voor de ERP sofware omgeving ook geldt;

❌ De meningen van klanten op Trustpilot lopen erg uiteen (vooral over de klantenservice).


Klik hier voor de beste deal

2. AFAS

Ben je al bekend met de ERP software van AFAS? Optimaliseer en automatiseer bedrijfsprocessen dankzij deze software. Zo krijg je er namelijk (weer) grip op en ben je minder tijd kwijt aan zaken zoals de administratie. Het gevolg is dat je tijd hebt voor de zaken die er écht toe doen.

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

AFAS als software ERP biedt een compleet systeem voor alle dingen die met administratie te maken hebben. Denk aan klantcontact, boekhouding en HR-administratie. Dit beheer jij voortaan allemaal vanuit één systeem: AFAS. Wanneer de administratie op rolletjes loopt, kan elke werknemer gefocust en gericht aan het werk. Iedereen houdt zich dan met zijn of haar eigen taken bezig, waardoor de productiviteit gegarandeerd toeneemt.

Naast CRM ERP software regel je vanuit AFAS ook projecten, uren, ordermanagement, HRM & Payroll en financiële zaken. Had ik al gezegd dat het een alles-in-een oplossing is voor je bedrijf? Nee? Bij deze dan!

Opvallend, is dat de tarieven niet direct zichtbaar zijn op de website van AFAS. Pas nadat ik in de zoekbalk op ‘tarieven’ zocht, kwam ik uit bij de desbetreffende pagina. Je moet echter een prijsindicatie opvragen om erachter te komen wat de maandelijkse/jaarlijkse kosten voor deze ERP software zijn.

Voordelen AFAS

✅ Een alles-in-een oplossing voor elk bedrijf;

✅ Niet alleen ERP software, maar geschikt voor de gehele administratie;

✅ Helpt focus terugbrengen onder medewerkers en verhoogt daardoor de productiviteit.

Nadelen AFAS

❌ Geen transparantie over de tarieven, je moet een prijsindicatie opvragen;

❌ Er wordt geen mogelijkheid gegeven om de ERP software gratis uit te proberen.


Klik hier voor de beste deal

3. Gripp  

Met Gripp heb je op elk moment grip op je projecten, relaties, sales, rapportages en facturen. Deze software ERP heb je al je relaties in één handig overzicht en weet je altijd de persoon te vinden die je zoekt. Het is ook mogelijk om alle gegevens te exporteren. Met Gripp optimaliseer je bovendien je klantenservice. Zo heb je inzicht in toekomstige wensen en eisen van je klanten en kun je daar zo goed mogelijk op inspelen. 

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Daarnaast heeft deze software een sterke tijdlijn functie, waarin je ziet wanneer een offerte online geopend of geaccepteerd is. Maak verder notities aan, plan activiteiten in en stuur e-mails, offertes en opdrachten. Dit alles in één programma is wat elk bedrijf nodig heeft. Ook dat van jou!

Je kunt deze beste ERP software 14 dagen vrijblijvend uitproberen. Je hebt hiervoor geen credit card nodig, zoals bij veel andere ERP software bedrijven wel het geval is. Zo kun je alle voordelen ontdekken voor jouw bedrijf. Er zijn overigens nog heel veel meer voordelen. Welke dat allemaal zijn, zie je terug op de website van Gripp.

Je betaalt €99 per maand voor 3 gebruikers bij de standaard versie. En je betaalt €132 per maand voor 3 gebruikers voor Gripp Plus. Met deze laatste heb je nog meer mogelijkheden op het gebied van rapportages en samenwerken.

Voordelen Gripp

✅ Perfect voorbeeld ERP systeem waarbij aan alles is gedacht;

✅ Je kunt het 14 dagen vrijblijvend uitproberen;

✅ Je optimaliseert je klantenservice ermee;

✅ Het is de beste manier om alle bedrijfsprocessen te stroomlijnen;

✅ Handig voor jou, je werknemers én je klanten;

✅ Je bespaart geld door jaarlijks i.v.m. maandelijks te betalen.

Nadelen Gripp

❌ Na die proeftijd is de investering voor een bedrijf met veel werknemers best groot;

❌ Wil je hulp bij de set-up, dan betaal je daarvoor nog een extra (relatief groot) bedrag.


Klik hier voor de beste deal

4. SAP

SAP ERP software is een wereldwijd bekend programma. Het wordt dan ook gebruikt door bedrijven van over de hele wereld. SAP biedt namelijk de kernprocessen die je nodig hebt om een bedrijf effectief te runnen. En dat is allemaal geïntegreerd in één systeem, wat ERP system SAP genoemd wordt.

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Dankzij deze software ERP kun je sneller groeien en nieuwe markten betreden. Daardoor vergroot je de veerkracht van je bedrijf. Hoe beter alle bedrijfsprocessen verlopen, des te sneller je vooruitgaat. Bovendien heeft SAP een ingebouwde machine learning, digitale assistenten en zijn er geavanceerde opties om analyses uit te voeren. De CRM ERP software wordt continu geüpdatet via de cloud en is heel flexibel en schaalbaar. Bovendien gebruik je het vanaf elk apparaat!

Vraag een gratis DEMO aan om het programma te ontdekken. Wat de prijzen per maand/jaar zijn, is niet duidelijk te zien op de website.

Voordelen SAP

✅ ERP software SAP is flexibel, schaalbaar en compleet;

✅ Vanaf elk apparaat te gebruiken;

✅ Automatische updates via de cloud, machine learning en digitale assistenten beschikbaar;

✅ Systeem dat wereldwijd door organisaties gebruikt wordt (en daardoor blijkbaar erg goed bevalt).

Nadelen SAP

❌ De tarieven voor ERP software SAP zijn niet zichtbaar op de website.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste ERP software 2023

Ben je nieuwsgierig naar wat voor mij de beste ERP software van dit moment is? Ik heb alle aanbieders met elkaar vergeleken en ik kan maar één conclusie trekken. Voor mij is het beste software ERP systeem zonder twijfel dat van Wrike!

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Dit is namelijk de software met de meeste voordelen. Er is aan alles gedacht en het zal je bedrijf echt een boost geven. Bovendien is het heel overzichtelijk en hebben de ontwikkelaars aan alles gedacht. Ondanks dat je na de gratis proefperiode relatief veel betaalt als je veel werknemers in dienst hebt, kun je wel geld besparen door per jaar te betalen. Bovendien kan je bij Wrike een set-up pakket aanschaffen, waarbij de software helemaal wordt ingericht voor jouw bedrijf. Dan heb je er verder geen omkijken naar en kun je direct focussen op het echte werk!


Klik hier voor de beste deal

ERP software ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar hoe huidige klanten de verschillende software ERP programma’s beoordelen? Ik ging op zoek naar ERP software ervaringen en reviews om je hier een goed beeld van te geven.

Wrike review

Wat zeggen de reviews over Wrike? Onder andere het volgende: “Wrike is de beste project managent tool die ik tot nu toe heb ontdekt. Het stroomlijnt de processen, vermindert e-mails en vergaderingen en maakt projecten traceerbaar en inzichtelijk. Wrike is geweldig, als je het ons vraagt”

Toch zijn er ook minder positieve ervaringen te vinden over dit bedrijf. Dat gaat dan met name over de klantenservice. John schrijft “Deze software heeft een uiterst slechte klantenservice. Er zijn 4 tot 5 e-mails nodig om eens teruggebeld te worden. Dat kost veel tijd. Bovendien kun je niet betalen voor wat je nodig hebt, maar moet je meteen 10 extra licenties nemen, ook als je er maar 1 nodig hebt. Zo betalen wij voor 50 werknemers licenties, terwijl we er maar 38 nodig hebben. Geld komt dus op de eerste plek bij Wrike, de klant op de tweede.”

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

AFAS ervaring 

Over AFAS is op Trustpilot maar één review te vinden. “Matige software, niet gebruiksvriendelijk genoeg. Verder zijn AFAS Profit en AFAS Insite wel erg snel.” Deze klant beoordeelt de ERP software met 3 uit 5 sterren.

Gripp review 

Over Gripp is men op Trustpilot over het algemeen erg positief. Zo schrijft iemand: “Het is een mooi systeem en het wordt steeds uitgebreid met allerlei nieuwe oplossingen. Die komen voort uit input van klanten. Top dat er zo goed geluisterd wordt en de klantenservice is goed bereikbaar. Echt een aanrader voor je bedrijf!”

En een andere klant vertelt: “Gripp is een heel fijn systeem dat overzichtelijk is. Daardoor is het makkelijk om ermee te werken. Het biedt ook nog eens veel mogelijkheden en is compatibel met andere systemen. De klantenservice kan ik goed bereiken en ik werk er al jaren mee!”

SAP review

Tot slot kijken we naar wat mensen van SAP software vinden. Ook over deze software is maar één review gepubliceerd op Trustpilot. Iemand schrijft het volgende: “Ik werk al jaren met SAP, maar ik ben er erg ontevreden over. SAP crasht altijd en er zijn niet evenveel mogelijkheden als ik zou willen.”

Wat ik persoonlijk wel opvallend vind, is dat internationale organisaties er toch mee werken. Is het dan misschien alleen een geschikte software voor hele grote bedrijven? 

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Wat is ERP software eigenlijk?

Misschien is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat de ERP software betekenis is. Geen enkel probleem. Ik beantwoord de vraag ‘wat is ERP software’ namelijk graag. ERP staat voor enterprise resource planning. Het is ontwikkeld om bedrijfsprocessen beter te stroomlijnen. Denk aan de productiviteit binnen de organisatie vergroten, de kosten onder controle houden en meer klantgericht ondernemen. 

Verschillende ERP software leveranciers (zoals de leveranciers hierboven, maar bijvoorbeeld ook ERP system Oracle of andere namen), hebben hiervoor hun eigen software ontwikkeld. Daar pluk jij als ondernemer, werkgever en werknemer de vruchten van. Een ERP systeem kiezen en aanschaffen is daarom een hele verstandige investering. Voor vrijwel elk bedrijf!

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Voor wie is ERP software geschikt?

In principe kan elk bedrijf gebruikmaken van ERP software. Of je nu een start-up hebt of al jaren actief bent op de markt en tal van werknemers in dienst hebt. Het fijne aan ERP software is namelijk dat het overzicht schept en inzicht geeft in bedrijfsprocessen. Zo ontdek je waar dingen beter kunnen en wordt het mogelijk om alle onderdelen van het bedrijf te optimaliseren. 

Wanneer dit eenmaal gelukt is, ben je veel minder tijd en geld kwijt aan verschillende aspecten binnen het bedrijf. Dat zorgt uiteindelijk voor een beter gevoel onder werknemers en meer vertrouwen voor jezelf in het bedrijf en je personeel. Maar misschien nog belangrijker: het helpt je bedrijf groeien, waardoor je omzet waarschijnlijk elk jaar groter wordt. Als je echt wilt groeien met je bedrijf en alle bedrijfsdoelen wilt behalen, dan is software ERP dus absoluut aan te raden!

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

ERP software kopen checklist: hier moet je op letten!

Ga je ERP software kopen? Dan zijn er een aantal dingen om over na te denken. Vraag jezelf allereerst af voor hoeveel personen/werknemers je software ERP wilt aanschaffen. Heb je een start-up of een internationaal bedrijf? Dit bepaalt niet alleen het soort ERP software dat je moet kiezen, maar ook hoeveel mogelijkheden/functionaliteiten er moeten zijn.

Bovendien wordt bij sommige ERP software systemen de prijs bepaald aan de hand van het aantal licenties. Misschien kun je een ERP software kortingscode scoren, om toch een mooie prijs te krijgen? Niet geschoten is immers altijd mis.

Bekijk ook de mogelijkheden wanneer je bedrijf groeit. Kun je dan gemakkelijk per werknemer een extra licentie kopen? Of moet je het aantal licenties direct met 10+ verhogen? Dan lopen de kosten namelijk ook snel op.

Werkt de ERP software die jij op het oog hebt bovendien via de cloud? Worden updates automatisch gedaan? En op welke momenten is de klantenservice beschikbaar?

Dit zijn allemaal belangrijke dingen om te onderzoeken, voordat je met een partij in zee gaat. Je voorkomt zo gedoe en stress in de toekomst. En aangezien je ERP software juist koopt om minder tijd kwijt te zijn en je bedrijfsprocessen beter te stroomlijnen, kun je het maar beter direct goed aanpakken.

Beste ERP Software Review (2022) 4x Systemen Test

Extra tip!

Veel ERP software systemen bieden de mogelijkheid om een gratis proefperiode af te nemen. Je kunt dan zien hoe zo’n systeem van binnen werkt en of het past bij wat jij voor ogen hebt voor je bedrijf. Maak daar gerust gebruik van en vergelijk ook zelf verschillende systemen. Let wel op dat je na afloop van die proefperiode nergens aan vastzit. Anders betaal je misschien voor een systeem dat je helemaal niet wilt gebruiken!

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheer, marketing software, software voor bedrijfsvoering, software voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commerce, beveiliging software, software voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste ERP software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met document management software (DMS), business proces management software en LMS systemen.

Voor het meer technische deel kan je vertrouwen op IT management software, supply chain management software, transport management systeem en VoIP software.

Meest gestelde vragen over ERP Software

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over ERP software? Dat kan ik goed begrijpen. Het is immers best spannend om zulke software aan te schaffen voor je bedrijf. Daarom heb ik de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag over software ERP er niet tussen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel. Ik kom dan zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

Wat is de beste ERP software? 

Nadat ik ERP software ging vergelijken, heb ik de beste ERP software van dit moment kunnen aanwijzen. Dat is naar mijn mening Wrike. Deze software ERP biedt de meeste voordelen van alle partijen die ik bekeken heb. Je kunt het bijvoorbeeld 14 dagen gratis uitproberen en het is een heel overzichtelijk systeem. Bovendien kun je het aanpassen naar de wensen van jou en je werknemers, waardoor het nog fijner wordt om ermee te werken. Ondanks de relatief hoge tarieven na afloop van de proefperiode, vind ik dit toch de beste ERP software. Natuurlijk ben je er vrij in om een eigen conclusie te trekken!

Waarom ERP software gebruiken?

De reden dat bedrijven ERP software gebruiken, is omdat het veel voordelen biedt. Zo geeft het overzicht, maar ook inzicht in alle bedrijfsprocessen. Het is een tool om klantgegevens te ordenen, facturen en offertes uit te sturen, projecten en uren bij te houden en nog veel meer. Dankzij ERP software kunnen bedrijven echt groeien. Zij maken grote sprongen vooruit, omdat eindelijk duidelijk wordt waar kostbare tijd en energie verloren gaat. Die energielekker worden efficiënt gedicht en verbeterd, waardoor het hele bedrijf erop vooruit gaat. En daar heeft uiteindelijk iedereen profijt van! (1)

Wat is een ERP systeem?

Een ERP systeem is een tool of software die bedrijven gebruiken om te groeien. Het zorgt namelijk voor overzicht, transparantie en vertrouwen. Een ERP systeem bestaat uit meerdere kleine deelsystemen die allemaal gericht zijn op andere bedrijfsprocessen. Vanuit een ERP systeem kun je dus het hele bedrijf besturen en organiseren. Hoe groter een bedrijf wordt, des te lastiger het is om alles onder controle te houden. Een ERP systeem zorgt er dan voor dat dit toch mogelijk wordt. Denk aan de volledige administratie beheren, projecten en uren van werknemers bijhouden, offertes en facturen uitsturen, enzovoort. In een goed ERP systeem is dit allemaal mogelijk. Het is daarom een geweldige investering voor je bedrijf.

Conclusie beste ERP software 2023 

 • Beste ERP software – Wrike 
 • Beste CRM ERP software – Wrike 
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *