In dit artikel

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Beste HRM Software | Review (2024) | 6x HR Systemen Test!

In dit artikel

Wil je niet langer bezig zijn met het handmatig verwerken van verlofaanvragen? Merk je dat je langzaamaan verdrinkt in de grote hoeveelheid Excel spreadsheets met declaraties? Niet nodig! Het hele HR proces kun je met goede HRM software automatiseren. Kies voor een HR systeem waarmee verlofaanvragen, declaraties, contractverlengingen en zelfs het op afstand ondertekenen van contracten een peulenschil worden. Er zijn verschillende HRM software aanbieders op de markt. HR software voor MKB, maar ook zeker HR software voor grotere ondernemingen. In deze blog ga ik 6x HR software vergelijken en de beste HRM systemen voor jullie onder de loep nemen. 

Beste HRM software 2023: Mijn selectie 

 1. Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 2. Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 3. Beste HRM software voor beginners – Buddee

HRM software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Bij het vergelijken van HRM software en het bepalen van de beste HR systemen, let ik in de eerste plaats op de functionaliteiten van de HR software systemen. Wat kun je er allemaal mee? In de tweede plaats kijk ik bij HRM software vergelijken naar het gebruiksgemak. Kan iedereen ermee werken? Is er een uitgebreide implementatie nodig of kun je dezelfde dag nog starten en draaien? Bij het bepalen van de beste HRM software neem ik ook verschillende reviews mee van gebruikers die al met deze HR systemen werken. Zij weten immers als geen ander waar de voor- en nadelen zitten. 

1. HoorayHR – beste all-in-one HRM Software

Het beste HRM systeem – als we HR software vergelijken – is met stipt op 1 HoorayHR. Dit HR software pakket is ontzettend uitgebreid en je kunt deze HRM software gratis proberen. Wat kun je allemaal met HoorayHR? Uiteraard een digitaal personeelsdossier bijhouden, met daarin toegang voor medewerkers en handige overzichten voor verjaardagen, jubilea en adresgegevens. Maar dat is bij goede HR management software vanzelfsprekend. Verder kun je met HoorayHR automatisch verlofsaldo berekenen, hebben de personeelsleden inzage in het verlofsaldo en is er een mobiele app waarmee je verlof kunt aanvragen. Het ziek- en beter melden kan ook via de mobiele app. Dit wordt vervolgens geaccordeerd door een teamleider of beheerder. Het fijne van HoorayHR is dan ook dat de werknemers zelf veel regelen, zodat jij meer tijd over hebt voor andere werkzaamheden. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

De urenregistratie, daar hoef je ook niet naar om te kijken. Zowel het inzicht in de gemaakte uren en de mogelijkheid tot het uitbetalen van uren, zitten in de software van HoorayHR verwerkt. Verder kun je met deze HR management software contracten digitaal laten ondertekenen, heb je inzicht in welke medewerker wat in zijn/haar bezit heeft en kun je onbeperkt workflows aanmaken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de unique selling points van HoorayHR. Ze hebben ook zoveel functies! Wat vooral nog benoemd moet worden is dat declaraties via dit systeem verwerkt kunnen worden door de mobiele app te gebruiken om bonnen in te scannen. En heel belangrijk is bij HoorayHR de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. 

HoorayHR heeft namelijk de mogelijkheid om doelen te stellen voor medewerkers en geeft inzicht in de ontwikkeling van het bedrijf, team en medewerkers. In mijn ogen is HoorayHR één van de beste HR systemen, omdat het zo ontzettend compleet is. Alles wat je kunt bedenken, krijg je met dit HR software pakket voor elkaar. Is deze HRM software MKB geschikt? Het is zo groots, kun je als MKB ook met HoorayHR uit de voeten? Ja! Wellicht gebruik je niet alle functies van dit HRM pakket, maar wanneer je groeit hoef je niet naar een andere aanbieder te zoeken. 

Dan zijn de kosten niet geheel onbelangrijk. De eerste 14 dagen kun je deze HRM software gratis uitproberen. Je zit niet vast aan een contract en de implementatie heb je binnen 5 minuten voor elkaar. De kosten na de proefperiode zijn via de website niet inzichtelijk. Daarvoor kun je contact opnemen met het bedrijf.

Voordelen HoorayHR

✅ Alles wat je kunt bedenken zit in dit HR-systeem;

✅ De implementatie is zo voor elkaar;

✅ Gratis proefperiode van 14 dagen;

✅ Je zit niet vast aan een contract;

✅ Volledig AVG-proof;

✅ Een goed support team staat voor je klaar. 

Nadelen HoorayHR

❌ De prijzen zijn niet inzichtelijk.


Klik hier voor de beste deal

2. Emply – beste HRM software voor talentontwikkeling

Als we HR software vergelijken, kan het online HRM pakket van Emply niet achterblijven. De HRMS software van Emply is net als HoorayHR erg compleet, maar er zitten wel degelijk verschillen tussen de aanbieders. Als we kijken naar HRM software aanbieder Emply, dan valt gelijk op dat deze HR software in veel talen beschikbaar is. Dat is ook niet zo vreemd als je naar hun internationale klantenbestand kijkt waar bijvoorbeeld Unicef deel van uitmaakt. Emply heeft 2 kantoren waarvan één in Nederland en één in Denemarken. Ze zetten zich in voor verschillende brancheorganisaties: publieke sector & onderwijs, goede doelen & non-profit, consultancy & dienstverlening, retail & wholesale, technologie & financieel, productie & bouw, hospitality & entertainment en als laatste energie & transport. Of je nu op zoek bent naar een HR systeem als MKB of als grotere organisatie, Emply helpt je op weg. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

De software HRM is erg sterk als het gaat om opleidingsmanagement. Emply onderscheidt zich door inzicht te geven in de studievoortgang, opleidingen te plannen, opleidingen te beheren en opleidingen te evalueren. Bovendien kun je deze e HRM software gebruiken om talent te werven. Het is mogelijk om het recruitmentproces te automatiseren en je kunt eenvoudig vacatures aanvragen met behulp van verschillende templates en geautomatiseerde goedkeuringsprocessen. 

Wat heeft dit HR-systeem dan niet? Emply zit heel sterk op talentontwikkeling en talenten werven. Je kunt met dit HR systeem niet een urenregistratie of rittenregistratie bijhouden. Personeelsplanningen of roosters maken is ook niet een functie die je kunt terugvinden in Emply, net zo min het indienen van declaraties. De kosten van Emply zijn op de website niet te vinden. Wel geven gebruikers aan dat de implementatiekosten hoog zijn.

Voordelen Emply

✅ Beschikt over een wervingstool;

✅ Haalt het meeste uit jouw medewerkers door talentontwikkeling;

✅ Is beschikbaar in veel talen;

✅ Er is een gratis demo beschikbaar.

Nadelen Emply

❌ Geen urenregistratie of rittenregistratie functies;

❌ Geen declaratie van bonnen etc. mogelijk;

❌ Hoge implementatiekosten volgens klanten.


Klik hier voor de beste deal

3. Buddee – beste HRM software voor beginners

Het allereerste unique selling point wat je tegenkomt op de website van HRM systeem Buddee is het gebruiksgemak. Om deze HRM software te gebruiken hoef je geen cursus te volgen of helpdesk artikelen te lezen. Buddee laat weten dat het platform zich vanzelf wijst. Dat is natuurlijk al ontzettend fijn, maar waarom zou je voor HR-systeem Buddee kiezen en bijvoorbeeld niet voor de HR software van HoorayHR of het HR systeem van Emply?

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Om te beginnen is het bij Buddee mogelijk om jouw volledige salarisadministratie uit te besteden. Met het alles-in-één HRM systeem van Buddee kun je zowel alle HR werkzaamheden als de salarisadministratie met gemak in één digitale omgeving beheren. Je kunt jouw personeelszaken en salarisadministratie digitaliseren en automatiseren, zodat er meer tijd overblijft voor andere werkzaamheden. 

Je kunt bij dit HR systeem voor MKB verder denken aan een volledig online personeelsdossier, met daarin de mogelijkheid verlof bij te houden, verzuim te melden en bij te houden én beoordelingen te verwerken. De HRM software is altijd en overal beschikbaar. In tegenstelling tot Emply, kun je met de HR software van Buddee wel taken toewijzen aan collega’s en een overzichtelijke takenlijst bijhouden. Via een app of via de site kunnen medewerkers zelf vakantie aanvragen, uren invoeren en zichzelf ziek- en betermelden. Verder kun je met deze e-HRM software ritten registreren, declaraties indienen, contracten beheren en werklocaties bijhouden. Zo weet je welke medewerker waar aan werkt. Een HRM pakket bij Buddee kost €4 per werknemer per maand.

Voordelen Buddee

✅ Gratis te proberen/ vrijblijvende demo aan te vragen;

✅ Geen opstartkosten;

✅ Mogelijkheid om volledige salarisadministratie uit te besteden;
✅ Ontzettend veel functies aanwezig.

Nadelen Buddee

❌ Het is niet mogelijk zelf loonstroken te maken;

❌ Geen tools voor talentontwikkeling of werving personeel.


Klik hier voor de beste deal

4. Employes 

Aanbieder Employes heeft een HR systeem waarin alle basisopties zitten. Ze onderscheiden zich door een uitgebreid aanbod op het gebied van salarisadministratie. Zo worden alle loonheffingen automatisch berekend én ingediend bij de Belastingdienst, kun je onbeperkt loonstroken maken én HR systeem Employes zorgt er automatisch voor dat je niet onder het wettelijk minimumloon kunt handelen. Als we HR software vergelijken staat Employes zeker in de top 6 van beste HR systemen. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Employes heeft namelijk ook alle functies in huis om jouw HR administratie op orde te krijgen. Als je je afvraagt: “wat is een HR systeem?” dan is Employes het antwoord. Je kunt met dit HR-systeem documenten uploaden en delen, je ontvangt een notificatie wanneer een contract bijna afloopt, je kunt verjaardagen en jubilea bijhouden, maar ook takenlijsten vastleggen. 

Uiteraard beschikt Employes over HR software waarin je vakantiedagen kunt bijhouden, feestdagen worden automatisch verwerkt en onbetaald verlof wordt vastgelegd zodat het correcte bruto bedrag wordt ingehouden. Naast de basics zoals verlof en verzuim, kun je met Employes reiskosten declareren, bonnetjes indienen en de nodige rapporten uitdraaien. 

Deze HRM software is te koppelen aan verschillende software- en boekhoudpakketten. Employes heeft een speciale interface voor accountants waarmee ze gratis kunnen meekijken in de salarisadministratie. Voor een compleet salaris- en HR pakket betaal je €39 per maand en daar bovenop €6 per werknemer.

Voordelen Employes

✅ Gratis overstapservice;

✅ Digitale loonstrookjes en jaaropgaven voor alle werknemers;

✅ Kosten worden op de website heel inzichtelijk gemaakt;
✅ Automatische aangifte bij Belastingdienst en pensioenfondsen.

Nadelen Employes

❌ Urenregistratie is een add-on;

❌ Het is een basispakket, de mogelijkheden zijn niet eindeloos;

❌ Het is niet aan alle softwarepakketten te koppelen.


Klik hier voor de beste deal

5. Humanwave 

Als we kijken naar de beste HR systemen, mag Humanwave niet achterblijven. De HR management software van Humanwave wordt door maar liefst 850 organisaties gebruikt. Naast een persoonlijke demo, kun je het HRM systeem 30 dagen gratis proberen. Je weet dus direct wat je in huis haalt! 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Humanwave heeft een andere invalshoek als het gaat om HR systemen voor MKB. “HR”, zo schrijft Humanwave, “gaat over collega’s en zelfs vrienden. Niet alleen over kille, verplichte processen. Wij hebben gebruiksvriendelijke HR-software en een klantvriendelijke aanpak.” Om HR in dienst te laten staan van jouw medewerkers, zorgt Humanwave ervoor dat de processen achter de schermen een geborgen gevoel geven. Automatiseren is goed, maar een menselijke maat is nog beter. Self service zit daarom standaard in de HRM software. Zo kunnen medewerkers zelf onkosten indienen, verlof aanvragen of zichzelf ziek melden. Uiteraard met een app. 

Is deze HRM software MKB geschikt? Zeker! MKB-bedrijven tot 250 medewerkers kunnen bij Humanwave terecht. Naast personeelsadministratie kun je ook de salarisadministratie digitaliseren of uitbesteden. 

Voordelen Humanwave

✅ 24/7 gratis support;

✅ Alle basisfuncties voor HR zitten in dit systeem;

✅ Dit is het meest vriendelijke HR-systeem voor jouw medewerkers.

Nadelen Humanwave

❌ Je zit aan een contract vast met opzegtermijn;

❌ Je kunt zelf alles implementeren, maar wil je hulp? Dan betaal je opstartkosten;

❌ De kosten met de verschillende add-ons lopen op.


Klik hier voor de beste deal

6. Personio 

Met Personio kun je net als met Emply sollicitanten vinden en volgen. Dit HR systeem is minder gericht op salarisadministratie en meer op het vinden en aantrekken van personeel. Natuurlijk zijn alle basisfuncties in dit HR software pakket aanwezig. Zo kunnen medewerkers verlof aanvragen, hun eigen gegevens bijwerken en werktijden bekijken en aanpassen. Wil je ook gebruikmaken van bijvoorbeeld de urenregistratie, rittenregistratie en de functie voor roosters maken? Dan is Personio niet de HRM software voor jou. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

De HR software MKB van Personio biedt razendsnel rendement voor kleine en middelgrote organisaties. Deze HRMS software aanbieder heeft zich gespecialiseerd op MKB, wat voor veel ondernemers een pluspunt kan zijn. De software automatiseert processen, genereert evaluaties met één klik op de knop en herinnert je op tijd aan belangrijke deadlines. 

De mogelijkheden voor salarisadministratie zijn beperkt en je kunt niet een uitgebreide urenregistratie bijhouden of zien welke medewerker op welke werkplek aanwezig is. 

Maar hoe zit het dan met de kosten? Kun je met dit minder geavanceerde systeem ook rekenen op lagere maandlasten? Het meest gekozen pakket ‘Professional’ heb je vanaf €4,43 per maand/per medewerker. Dat valt dus reuze mee. 

Voordelen Personio

✅ Lage maandlasten;

✅ HR systeem is MKB gericht;

✅ Werven van personeel is mogelijk via deze software.

Nadelen Personio

❌ Geen uren- of rittenregistratie mogelijk;

❌ Geen mogelijkheid om declaraties in te dienen;

❌ Mogelijkheden voor salarisadministratie zijn beperkt.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste HRM Software 2023 

De beste HRM software van 2023 is HoorayHR. HoorayHR heeft alles in huis. Zij bieden complete HR software in Nederland aan. Deze HRM software is MKB geschikt en wat mij betreft als we HR software vergelijken, echt het beste HR systeem. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

De implementatie is bij HoorayHR zo voor elkaar, je zit niet vast aan een contract en je kunt bovendien gebruikmaken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Daarnaast heeft deze aanbieder een goed support team klaar staan. Wil je meer weten over wat HoorayHR met e-HRM software voor jou kan betekenen? Klik op een van de links om naar de website te gaan. Daar kun je meer ontdekken en eventueel contact opnemen met deze aanbieder.


Klik hier voor de beste deal

HRM software ervaringen en reviews 

Je bent nu vast ook nieuwsgierig geworden naar de HRM software ervaringen van andere gebruikers. Daarom heb ik hieronder een HRM software review verzameld van elke aanbieder.

HoorayHR review 

“De HR-administratie gaat bijna vanzelf! Alle medewerkers in onze organisatie hebben toegang waardoor zij veel zelf kunnen regelen. Dat scheelt de organisatie veel werk en tijd. Tijd is geld.. dus HoorayHR heeft ons zeker geld bespaard. Alle HR zaken zitten nu in 1 systeem waardoor het erg overzichtelijk en efficiënt is. Ik kan iedereen aanraden om deze HRMS software te gebruiken”, aldus Mieke. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Emply review

Peter schrijft: “Door Emply hebben wij ons wervingsproces geoptimaliseerd. De implementatie is kinderspel. Dit is zeer eenvoudig te doen en anders hebben ze nog een uitstekende klantondersteuning. Het grootste pluspunt van de HRM software van Emply is dat ze continu werken aan nieuwe en slimme functies. Zo beschikken we altijd over de nieuwste tools en kunnen we blijven optimaliseren.”

Buddee ervaring 

“De klantenservice van Buddee is uitstekend. Ze helpen erg goed en snel. Ze proberen altijd mee te denken en oplossingen aan te dragen. Wij hebben nu alle personeelszaken op één plek wat voor een positieve werknemerservaring heeft gezorgd. Ik vind Buddee top!”, is te lezen in een anonieme review. 

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test

Humanwave review

“Vanaf het allereerste begin zijn wij klant bij HR software aanbieder Humanwave. Deze HRM software is superhandig voor kleinere bedrijven die bijvoorbeeld niemand in dienst hebben voor HR. Met de app kunnen onze medewerkers hun eigen declaraties en verlof regelen. Ook voeren we nu onze eigen salarisadministratie, terwijl we geen experts zijn!”, aldus Karin. 

Wat HRM software voor jou kan betekenen

HRM software kan veel voor jou betekenen. In deze blog staan de 6 beste HR systemen al op een rijtje en kun je snel een eenvoudig zien wat deze HR software jou kan bieden, maar waarom zou je eigenlijk gebruik maken van HRM software? 

Het antwoord is heel simpel. Het automatiseren van jouw HR-taken kan ontzettend veel tijd besparen én opleveren. En het voorkomt vervelende fouten. Veel ondernemingen werken nog met Excel sheets waarin uren worden bijgehouden en declaraties worden ingevuld. Hoe groter de onderneming, hoe meer van dit soort formulieren zich ophopen in de inbox van jouw HR-medewerker (als je die al hebt). Met een goed HR systeem kunnen jouw medewerkers zelf online of met een app hun verlof indienen, uren bijhouden en declaraties insturen. Dan heb jij er geen omkijken meer naar!

Meest gestelde vragen over HRM software

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? De meest gestelde vragen staan hieronder op een rijtje, dus doe er je voordeel mee!

Beste HRM Software Review (2022) 6x HR Systemen Test
Wat is de beste HRM software? 

De beste HRM software is de software van HoorayHR. Dit is het meest volledige pakket om jouw HR werkzaamheden te automatiseren. Je kunt een digitaal personeelsdossier bijhouden, waar medewerkers ook toegang tot hebben. Daarnaast kun je automatisch verlofsaldo berekenen, er is een mobiele app aanwezig om verlof in te dienen en ook het ziek- en betermelden gaat via een mobiele app. Wat verder fijn aan HoorayHR is, is dat je niet aan een contract vast zit. De implementatie is zo voor elkaar en alles wat je ooit nodig denkt te hebben, wordt door HoorayHR aangeboden. 

Wat is HR software?

HRM software is software waarmee je al jouw HR processen kunt automatiseren. Een uitgebreid HRM softwarepakket bestaat uit de mogelijkheid verzuim te registreren, zelf verlofdagen in te dienen, digitaal documenten en contracten te ondertekenen, het indienen van declaraties, het bijhouden van urenregistraties, het bijhouden van een kilometerregistratie, maar ook bijvoorbeeld van een werklocatie. In het systeem kun je met één druk op de knop zien welke werknemer op welke locatie werkt. De uitgebreidere systemen geven ook de mogelijkheid om personeel te werven en de groei van personeel bij te houden en te stimuleren. (1)

Is HRM software gratis?

HRM software gratis uitproberen kan vrijwel altijd. De meeste aanbieders hebben een gratis proefperiode en bieden een demo aan. Wil je daarna gebruikmaken van de HRM software, dan zitten daar meestal maandelijkse kosten aan verbonden. Bij HoorayHR is er bijvoorbeeld geen sprake van een vast contract, maar bij Humanwave moet je wel een contract afsluiten en heb je een opzegtermijn. De maandelijkse kosten bestaan uit standaardkosten en kosten per medewerker.

Conclusie beste HRM software 2023 

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *