In dit artikel

Beste HRM Software Review 5x Test

Beste JazzHR Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Ben je bekend met JazzHR? JazzHR HR is de ultieme tool voor elk bedrijf; maar is het ook de beste tool? Dat is wat ik in dit artikel ga onderzoeken. Ik ga 5x JazzHR alternatieven vergelijken om te bepalen waar jij als ondernemer het meeste profijt van hebt. Eens kijken of JazzHR Nederland als beste uit de test komt of dat een andere aanbieder dat is. Lees je mee met deze JazzHR alternatieven test?

Beste JazzHR alternatief: Mijn selectie 

  1. Beste JazzHR alternatief – HoorayHR
  2. Beste JazzHR HR alternatief – HoorayHR
  3. Beste JazzHR dashboard alternatief – Employes

JazzHR alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

In de test hieronder zal je 5 JazzHR alternatieven tegenkomen. Deze ga ik met elkaar vergelijken op basis van verschillende factoren. Allereerst kijk ik naar de functionaliteiten; is er bijvoorbeeld een JazzHR dashboard en welke functies hebben de tools nog meer? En hoe zit het met de kwaliteit, het gebruiksgemak en de ervaringen van klanten? JazzHR alternatief ervaringen spelen hierin een belangrijke rol. Verder telt de prijs nog mee in het kiezen van het beste JazzHR alternatief. Laten we beginnen.

1. HoorayHR – beste JazzHR alternatief algemeen, beste JazzHR HR alternatief 

Het eerste JazzHR alternatief dat ik graag met je wil bespreken is HoorayHR. Het is een tool waarbij je al je HR zaken op één handige plek hebt. Geen Excelsheets meer nodig dus, want HoorayHR is een alles-in-een tool voor MKB’ers. Zo kun je je bedrijf managen en verder groeien. In dat opzicht lijkt het inderdaad op JazzHR HR. Je kunt bij HoorayHR o.a. het onboarding-proces van medewerkers versnellen, de tijdregistratie versimpelen (uren gemakkelijk bijhouden voor correcte facturering) en ook afwezigheid kun je met één klik controleren. Verder heb je alle medewerkersdossiers op één handige plek, waardoor minder administratieve taken ontstaan en je beslissingen kunt nemen op basis van actuele, nuttige data van je bedrijf.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

HoorayHR kan snel geïmplementeerd worden, biedt veel voordelen en heeft een enorme impact op de efficiëntie van je bedrijfsvoering. Bovendien is het toekomstbestendig, want je kunt HoorayHR koppelen met 100+ apps. De eerste 14 dagen dat je HoorayHR gebruikt zijn kosteloos. Zo kun je het zelf even aftasten en ontdekken wat je ervan vindt. Daarna betaal je €4,50 per gebruiker per maand. Dat is gewoon één vast bedrag, zonder gedoe.

Voordelen HoorayHR

✅ Beste alternatief voor JazzHR Nederland op het gebied van HR-zaken;

✅ Nederlandstalige software;

✅ Efficiënte bedrijfsvoering vanuit één handige plek;

✅ Te koppelen met 100+ apps;

✅ Gratis uit te proberen en je kunt een demo aanvragen;

✅ Betere beslissingen nemen, omdat alle data inzichtelijk en actueel is;

✅ Optioneel uit te breiden met tools voor werving van sollicitanten of met Performance & Development tools;

✅ Meest voordelige JazzHR alternatief.

Nadelen HoorayHR

❌ Die zijn er volgens de reviews eigenlijk niet, op een paar suggesties voor toekomstige verbeteringen na. Ik kan zelf ook geen nadelen ontdekken, moet ik bekennen.


Bekijk meer informatie

2. Employes – beste JazzHR dashboard alternatief

Wil je gebruikmaken van eenvoudige, online salarisadministratie? Dat is waar Employes om de hoek komt kijken. Je kunt in dit systeem op een makkelijke en toch moderne manier al je salarisadministratie en HR-zaken regelen. Daardoor houd je meer tijd over en krijg je meer inzicht in je onderneming en alle processen. Het is het beste JazzHR dashboard alternatief, juist omdat Employes zo’n gemakkelijk afleesbaar dashboard heeft.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Behoud zelf de controle over loonstroken, verlofzaken, arbeidscontracten, enzovoort. Je hebt dus geen boekhouder als tussenpersoon (meer) nodig. Er bestaan verschillende koppelingen met boekhoudpakketten binnen deze tool en als je vragen hebt, dan staat de klantenservice voor je klaar via chat, telefoon en e-mail. 

Employes kun je gebruiken zonder kennis van salarissystemen. Elk bedrijf kan ermee starten en een kennismaking is bovendien gratis. Zo kun je vrijblijvend kijken of Employes iets voor jouw onderneming is. Voor enkel de salarisadministratie betaal je €27,50 per maand plus €6 per loonstrook. Wil je salarisadministratie en HR gebruiken? Voor deze totaaloplossing betaal je €39 per maand plus €7,50 per loonstrook.

Voordelen Employes

✅ Eenvoudig, maar toch modern dashboard;

✅ Nederlandstalige software;

✅ Voor salarisadministratie en andere HR-zaken;

✅ Zonder kennis van salarissystemen te gebruiken;

✅ Gratis uitproberen en geheel vrijblijvend;

✅ Geen boekhouder meer nodig als tussenpersoon;

✅ Klantenservice is gemakkelijk bereikbaar via meerdere kanalen.

Nadelen Employes

❌ De kosten lopen al gauw op bij een bedrijf met veel werknemers.


Bekijk meer informatie

3. Emply 

Door naar Emply: een Engelstalige tool voor het regelen van je HR-zaken in één omgeving. Het geeft je inzicht in en overzicht van je hele organisatie. Zo kun je de juiste mensen aantrekken, werkprocessen optimaliseren en van medewerkers echte leiders maken. Het bedrijf is, zoals zij het zelf zegt ‘big enough to deliver, small enough to care’. Je krijgt als klant toegang tot verschillende integratiemogelijkheden en koppelingen, de hele omgeving is GDPR veilig en al honderden bedrijven (waaronder Unicef) werken met Emply samen. Je kunt verschillende functionaliteiten aan- en uitzetten wanneer je wilt, want Emply is flexibel en groeit met jouw bedrijf mee. Je kunt zelfs gebruikmaken van een online leeromgeving om je medewerkers te blijven trainen.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Emply doet op haar website geen uitspraken over de tarieven die zij hanteert voor haar diensten. Wel kun je een gratis demo inplannen, om in contact te komen met het bedrijf. Hoewel er onderaan de website een telefoonnummer voor de Benelux vermeld staat, is niet duidelijk of je een Nederlandssprekend persoon aan de lijn kunt krijgen. Waarschijnlijk is de communicatie – net zoals de tool en haar website – in het Engels.

Voordelen Emply

✅ Al je HR-zaken in één handige omgeving regelen, dus een ideaal JazzHR alternatief;

✅ Maak gebruik van de online leeromgeving om je medewerkers te blijven trainen;

✅ Veel integratiemogelijkheden en koppelingen beschikbaar;

✅ Veilige omgeving dankzij GDPR;

✅ Emply is flexibel en groeit met je bedrijf mee (zet zelf functionaliteiten aan/uit).

Nadelen Emply

❌ Deze tool is niet in het Nederlands beschikbaar;

❌ Er zijn geen tarieven zichtbaar op de website, je moet een demo inplannen voor meer info.


Bekijk meer informatie

4. Buddee

Door naar Buddee. Dit is een JazzHR alternatief waarmee je HR-afdeling weer plezier krijgt in haar werk. Je bundelt alle salarisadministratietaken en andere HR-zaken namelijk in één digitale omgeving. Buddee staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid: geen cursus volgen of veel helpdesk blogs lezen om het te kunnen begrijpen. Verder vind je alles wat je zoekt in één omgeving en kun je je salarisadministratie eventueel compleet uitbesteden, als je dat wilt. Neem contact op met de helpdesk om hier meer informatie over te krijgen.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Met Buddee creëer je online personeelsdossiers met daarin alle nodige informatie, heb je zicht op verlof en verzuim en kun je alle belangrijke documenten gemakkelijk op één plek bewaren. De slimme workflows helpen je herinneren aan verlengmomenten, enzovoort en je medewerkers kunnen hun uren en overuren gemakkelijk zelf indienen. Bovendien kun je Buddee via laptop, tablet en smartphone gebruiken, waar je ook bent. 

Voor het gebruik van het Buddee HRM systeem betaal je €4,50 per medewerker per maand. Wil je de salarisadministratie volledig uitbesteden aan Buddee? Die tarieven starten bij €8,50 per loonstrook per periode, met een minimale afname van 5 loonstroken.

Voordelen Buddee

✅ Voordelig geprijsd JazzHR alternatief;

✅ Nederlandstalige software;

✅ Heel gebruiksvriendelijk platform (geen cursus nodig of veel uitleg doorlezen);

✅ Slimme workflows die je helpen om efficiënter te werken;

✅ Buddee is beschikbaar via laptop, tablet en smartphone, altijd en overal.

Nadelen Buddee

❌ Bij minder dan 5 werknemers kun je Buddee nog niet gebruiken.


Bekijk meer informatie

5. Personio 

En tot slot wil ik het natuurlijk nog even hebben over Personio zelf. Hoe kunnen we immers een volledige test doen zonder een uitgebreide Personio review? Laten we beginnen bij het Personio dashboard, want eenvoud en gemak zijn belangrijk bij het beheren van alle HR-zaken en de salarisadministratie. Door je workflows met Personio efficiënter te maken, houd je meer tijd over voor de medewerkers. De juiste processen versoepelen namelijk alle stappen in het bedrijf. Zo kun je tot 60 uur per maand besparen door je HR-processen aan Personio toe te vertrouwen. De Personio support doet haar best om je zo snel mogelijk in te wijden in de software, zodat jij aan de slag kunt. Als je toch vragen hebt, dan kun je die altijd stellen. Maar het gebruiksvriendelijke systeem wijst zichzelf – en groeit met je mee. Je gegevens zijn bovendien altijd veilig. Bedrijven zoals About You en Lush werken er al mee.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Personio biedt een gratis demo aan die je kunt aanvragen. Zo kom je er snel genoeg achter of dit systeem ook werkt voor jouw organisatie. Je mag dan direct al je vragen stellen. De tarieven van de abonnementen zijn niet zichtbaar op de website. Je kunt vervolgens kiezen uit 3 abonnementsvormen (Essential, Professional, Enterprise), passend bij jouw onderneming. De tarieven van de abonnementen zijn niet zichtbaar op de website, dus daar kun je tijdens de demo naar vragen.

Voordelen Personio

✅ Plan een gratis demo in voor een rondleiding door het systeem;

✅ Bespaar tot 60 uur per maand door je workflows te optimaliseren;

✅ De Personio support staat klaar om je op weg te helpen;

✅ Gebruiksvriendelijk en veilig te gebruiken systeem.

Nadelen Personio

❌ De tarieven zijn niet zichtbaar op de website, daarvoor moet je contact opnemen;

❌ Er is geen gratis proefperiode beschikbaar.


Bekijk meer informatie

Mijn beste JazzHR alternatief

Nadat ik bovenstaande JazzHR alternatieven heb vergeleken met elkaar, is het voor mij duidelijk geworden wat het beste JazzHR alternatief is en waarom. Na het afwegen van de voor- en nadelen per aanbieder, is HoorayHR als beste uit de test gekomen. Ik vertel je graag waarom.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

HoorayHR is een compleet, alles-in-een en gebruiksvriendelijk HR-systeem. Deze Nederlandstalige software is te koppelen met meer dan 100 apps en maakt bedrijfsvoering efficiënter door vanuit één handige plek te opereren. Je kunt daardoor betere beslissingen nemen voor je bedrijf, want alle data is actueel en inzichtelijk. Bovendien kun je de tool uitbreiden met opties voor het werven van sollicitanten of met bepaalde performance & development functies. Ben je nieuwsgierig of het ook iets voor jouw bedrijf zal zijn? Plan dan een demo in en maak gebruik van de gratis proefperiode. Dan kun je de omgeving eens rustig verkennen en zelf oordelen. Nog een pluspunt: waar de JazzHR kosten/JazzHR prijzen onbekend zijn op de website, is HoorayHR wel heel duidelijk en transparant. En goed nieuws, want de kosten zijn echt heel laag in vergelijking tot de andere genoemde systemen. 


Bekijk meer informatie

!

JazzHR alternatieven ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de ervaringen van klanten met deze JazzHR alternatieven? Ik heb eens onderzoek gedaan naar de Personio alternatief reviews die online te vinden zijn. Hieronder deel ik de resultaten met je.

HoorayHR review

De meningen over HoorayHR zijn heel positief. Klanten benoemen vooral het gemak waarmee het systeem te gebruiken is, dat het er goed en overzichtelijk uitziet en dat de klantenservice heel behulpzaam is. De implementatie verloopt vrijwel altijd soepel en ook de designs worden gewaardeerd. Op reviewplatform Capterra krijgt HoorayHR 4,7 van 5 sterren.

Employes review

De Employes reviews beperken zich tot de website van Employes zelf, maar daar vinden we evengoed wel wat nuttige informatie. Zo vertelt een van de HR-managers die het programma gebruikt dat zij in principe alles zelf kan regelen, zonder iemand te hoeven inschakelen. Dat wordt vooral erg fijn gevonden. Verschillende klanten kunnen de salarisadministratie nu binnen 10-20 minuten voltooien en dat scheelt veel tijd – en dus ook geld.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Emply ervaring 

Emply wordt op reviewplatform Capterra beoordeeld met 4,8 van 5 sterren. Klanten noemen het systeem heel gebruiksvriendelijk en ideaal om de productiviteit binnen bedrijven te verhogen. Er zijn bijna geen leercurves voor gebruikers, omdat het zo voor zich spreekt hoe alles werkt. Ook de implementatie gaat klanten goed af en de support van Emply draagt haar steentje graag bij om alles in goede banen te leiden.

Buddee review

Over Buddee vertellen klanten ook mooie berichten. Zo is het een ‘game-changer’ in de HR-wereld volgens een van hen. Alles kan nu vanuit één online plek geregeld worden, en dat kunnen klanten erg waarderen. Andere pluspunten die benoemd worden zijn de behulpzame klantenservice die ook met lastige vraagstukken meedenkt en het feit dat Buddee zo innovatief en modern is. Op reviewplatform Trustpilot ontvangt Buddee 4,5 van 5 sterren.

Personio ervaring

En tot slot kijken we nog even naar de Personio reviews. En ik kan je vertellen; die zijn niet zo heel positief. De gemiddelde score is 2,5 van 5 sterren op Trustpilot en de ervaringen die mensen daar delen zijn niet zo best. Sommige mensen zijn blij met het systeem, anderen merken op dat de klantenservice traag reageert, dat het bedrijf je een langetermijncontract probeert aan te smeren en de functionaliteiten zouden in verhouding tot andere tools veel minder zijn. Het is dus maar goed dat jij inmiddels weet wat het beste Personio alternatief is om mee aan de slag te gaan!

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

JazzHR alternatief kopen: hier moet je op letten!

Wil je graag een JazzHR alternatief bestellen om de HR-zaken binnen jouw bedrijf te optimaliseren? Houd er rekening mee dat niet elke tool geschikt is voor elk bedrijf. Daarom is het belangrijk om eerst jullie wensen en doelen in kaart te brengen. Wat verwacht je precies van een HR-tool zoals Personio, HoorayHR, Buddee, Emply of Employes?

Alleen HR of ook salarisadministratie?

Niet alle HR-tools maken het mogelijk om ook de salarisadministratie te verwerken. Is dat wel jullie wens? Weet dan dat het bij veel tools wel mogelijk is – en dat je bij sommige tools zelfs de salarisadministratie compleet kunt uitbesteden. Bij Budbee is dat bijvoorbeeld mogelijk. Liever alles zelf in de hand houden? Kies dan in elk geval een tool uit die qua functionaliteiten biedt wat jij belangrijk vindt en plan altijd een gratis demo of proefperiode in om de boel te verkennen, voordat je een contract afsluit.

Hoe groot is het bedrijf?

Bij sommige HR-systemen betaal je per loonstrook, per periode. Dat betekent dat wanneer jij een bedrijf hebt met 100+ mensen in dienst, de kosten maandelijks aardig oplopen. Ook zijn er tools die een minimum van 5 loonstroken per periode hanteren. Heb je 4 mensen in dienst, maar wil je wel graag automatiseren? Dan kan dat dus niet met elke tool. Kies in dat geval liever voor een tool zoals HoorayHR, met een vast tarief per maand. Dan weet je waar je aan toe bent.

Wat wil je in de toekomst?

Denk ook na over wat je in de toekomst zou willen. Als het goed is, dan wil je dat je bedrijf verder groeit. Hoe groter het wordt, des te meer mensen je waarschijnlijk in dienst neemt. En dat maakt de zaken normaal gesproken ingewikkelder, maar met een goede HR-tool hoeft dat zeker niet. Wil je sollicitanten bijvoorbeeld ook automatisch en met meer efficiëntie kunnen werven? Kies dan een HR-tool die daarvoor ontwikkeld is. Bepaalde opties of modules aan en uit kunnen zetten, is in veel gevallen ook handig. Mocht je bedrijf door een mindere periode gaan, dan kun je je HR-tool daar ook op aanpassen. Zo ben je overal op voorbereid en helemaal toekomstbestendig met jouw HR-zaken!

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor HR en personeelsbeheer kunnen de beste HRM software en recruiter software natuurlijk niet ontbreken. Voor personeelsbeheer is het handig om software voor verlof en verzuim te gebruiken maar ook declaratie software, bijvoorbeeld met een bonnetjes app en rittenregistratie software. Bovendien kan geen enkel bedrijf zonder goede software.

HRM-software, ook wel bekend als Human Resource Management-software, speelt een cruciale rol voor bedrijven die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Er zijn verschillende gerenommeerde merken die uitstekende oplossingen bieden op dit gebied. Een van die merken is Apploi, dat een geavanceerd HRM-platform aanbiedt om de HR-processen te stroomlijnen en het personeelsbeheer te optimaliseren.

Een andere bekende speler is Appogee Leave, dat gespecialiseerd is in het beheer van verlofaanvragen en -afspraken. Met hun gebruiksvriendelijke interface en automatiseringsmogelijkheden kunnen medewerkers eenvoudig verlof plannen en managers krijgen beter inzicht in het verlofgebruik.

BambooHR is een toonaangevend HR-platform dat verschillende functies biedt, waaronder HRM. Het stelt bedrijven in staat om personeelsgegevens centraal te beheren en processen zoals werving, onboarding en prestatiebeheer te stroomlijnen.

Andere opmerkelijke HRM-softwaremerken zijn BQE CORE, Breathe, BrightHR, ClearCompany, Crelate, Greenhouse, Hibob HRIS, JazzHR, Justworks en KENJO. Denk ook eens aan Manatal, OnPay, Patriot Software, Personio, Pinpoint, Rippling, Sage 100 en SAP SuccessFactors. Als laatste is er ook geschreven over Softgarden, Teamtailor en Workable. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, variërend van geavanceerde rapportagefuncties tot naadloze integraties met andere bedrijfssystemen.

Het juiste HRM-softwaremerk kan de operationele efficiëntie van een bedrijf verbeteren, de productiviteit verhogen en kosten besparen. Het is essentieel om de behoeften van het bedrijf zorgvuldig te evalueren en de juiste keuze te maken op basis van functionaliteit, schaalbaarheid en gebruiksgemak.

Beste JazzHR HRM Software Review 5x Test

Meest gestelde vragen over een JazzHR alternatief

Heb je nog vragen over het gebruik van een bepaald JazzHR alternatief? Wil je weten welke nu het beste is en waarom? Of wil je weten hoe je JazzHR het beste kunt vergelijken met andere aanbieders? Bij de meest gestelde vragen hieronder vind je interessante antwoorden op die vragen. Lees maar mee.

Wat is het beste JazzHR alternatief? 

Het beste JazzHR alternatief is HoorayHR. Daar kan ik heel kort en duidelijk over zijn; deze tool heeft namelijk de meeste waarde te bieden en bevat verreweg de meeste voordelen van alle genoemde alternatieven in dit artikel. De kosten zijn laag en men is er transparant over (in tegenstellint tot de JazzHR kosten die nergens te zien zijn), je kunt het systeem koppelen met 100+ apps en het is Nederlandstalig. Verder vinden klanten het systeem gebruiksvriendelijk en je kunt diverse extra functies toevoegen als je dat wilt. Hoe meer actuele data voor jouw bedrijf, hoe beter de bedrijfsvoering. Je kunt dan namelijk ook betere beslissingen maken voor de toekomst. Als je nieuwsgierig bent, kun je HoorayHR gratis uitproberen en een demo inplannen voor een rondleiding.

Hoe kun je JazzHR vergelijken met andere aanbieders?

Wil je JazzHR vergelijken met andere aanbieders van HR-tools, dan kun je hiervoor het beste kijken naar de functionaliteiten. Welke opties heeft een HR-tool en welke zoek jij als ondernemer of werkgever? Er zijn vaak veel mogelijkheden, dus is het verstandig om eerst jullie wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook zijn het gebruiksgemak en de beoordelingen van klanten interessant bij het vergelijken. En vergeet de tarieven niet. Bij de meeste HR-tools kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode of je kunt een (gratis) demo aanvragen. Zo krijg je een rondleiding en kun je zelf ontdekken of de tool wel of niet bij jouw onderneming past. 

Wegen de JazzHR voordelen niet op tegen die van HoorayHR?

Nee, de JazzHR voordelen wegen niet op tegen die van HoorayHR. In de praktijk is zelfs gebleken dat de meeste klanten JazzHR niet zo positief beoordelen. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het vinden van JazzHR alternatieven. HoorayHR bleek als beste uit de test te komen, omdat deze HR-tool de meeste voordelen biedt. Veel meer dan JazzHR en het systeem is ook nog eens voordeliger in gebruik. Wil je meer lezen over de voordelen van HoorayHR? Dan kun je verderop (naar boven) in dit artikel mijn uitgebreide HoorayHR review met voor- en nadelen vinden. Daarin vertel ik je er alles over, zodat je begrijpt waarom ik HoorayHR als beste JazzHR alternatief heb bekroond. (1)

Conclusie beste JazzHR alternatief

  • Beste JazzHR alternatief – HoorayHR
  • Beste JazzHR HR alternatief – HoorayHR
  • Beste JazzHR dashboard alternatief – Employes
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *