In dit artikel

Beste Kassa Software Review 6x Test!.jpg

Beste Kassa Software | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Heb jij een winkel of een webshop? En maak je al gebruik van een goed kassasysteem? Met de juiste kassa software in je winkel stuur je de kassa’s automatisch aan in de winkel. Een kassasysteem is het geheel van de hardware die het verkoopproces optimaliseert en gemakkelijker maakt. Ook voor fysieke winkels met een webshop is het interessant om een kassasysteem te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat de voorraad real-time bijgewerkt is. Tegenwoordig hebben de online kassasystemen steeds meer functionaliteiten. Tijd om kassa software te vergelijken met elkaar. Welke is de beste kassa software? Dat lees je in dit artikel!

Beste kassa software van 2023: Mijn selectie

 1. Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
 2. Beste kassa software betaalreader – Zettle
 3. Beste kassa software in het algemeen – Count-IT

Kassa software vergelijken; hoe doe ik dat?

Een goed kassasysteem is erg waardevol voor webshops of winkels, mits het aan de eisen van het bedrijf voldoet. Kassa software winkels moet aan andere eisen voldoen dan kassa software voor webwinkels, dit neem ik mee in mijn beoordeling. Kassa software vergelijken doe ik ook op basis van de verschillende functionaliteiten. Ik vind namelijk dat de prijs en kwaliteit met elkaar in verhouding moeten zijn. Werknemers moeten ook fijn werken met het systeem, dus moeten er ruim voldoende functionaliteiten aanwezig zijn. Ook moet het gebruiksgemak goed beoordeeld zijn door de gebruikers. Daarnaast zijn belangrijke aspecten als je kassa software gaat bestellen: overzichtelijkheid, ervaringen van gebruikers en de klantenservice. 

1. Lightspeed – beste kassa software met veel extra functies

De kassa software van Lightspeed biedt veel functionaliteiten aan. De voorraad van de webwinkel en de fysieke winkel wordt centraal bijgehouden. Er zijn tot wel 250 functionaliteiten die je in de webwinkel toevoegt en per product mag je 100 varianten aanmaken. Het gebruiksgemak wordt hoog beoordeeld door gebruikers. Dit software kassasysteem detailhandel is zeer geschikt voor webwinkels en fysieke winkels.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

De investering van Lightspeed begint bij €49 per maand. Je ontvangt dan 1 gebruikersaccount en je verkoopt dan maximaal 250 artikelen. Voor een starter is dit pakket perfect, voor een ervaren winkelier is het slimmer om het middelste pakket te kiezen. Dit kost €89 per maand, je ontvangt dan meer functionaliteiten. De investering voor het duurste pakket is €189 per maand.

Voordelen Lightspeed

✅ Het kassa systeem retail van Lightspeed is gemakkelijk in te richten en neem je dezelfde dag nog in gebruik;

✅ Het online kassa systeem is zeer geschikt voor grotere winkels, die meer dan 10.000 artikelen verkopen;

✅ Het heeft Nederlandse ondersteuning;

✅ Je krijgt een eigen contactpersoon na aanschaf van een pakket;

✅ Het pakket mag je 14 dagen gratis uitproberen;

✅ De kassa software is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Nadelen Lightspeed

❌ Lightspeed is één van de duurdere aanbieders in Nederland. Het bedrag voor een basis abonnement is aan de hoge kant;  

❌ Wil je extra opties? Kies dan voor het duurdere pakket van Lightspeed. Helaas lopen de kosten per maand dan heel erg op, want dit bedraagt namelijk €189 per maand.


Klik hier voor de beste deal

2. Zettle – beste kassa software betaalreader

Zettle biedt betalingsdiensten aan voor kaartbetalingen. Het systeem combineert een draagbare kaartlezer met een mobiele app. Het is speciaal gericht op bedrijven die onderweg betalingen moeten doen. Er worden verschillende extra functies aangeboden. Zo is het mogelijk dat gebruikers een virtuele winkel bouwen, de transactiegeschiedenis bekijken en zij kunnen het analyseren van de verkopen via deze software doen.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

De investering voor Zettle kaartlezer is €79 exclusief btw. Bij de aankoop van een tweede reader gaat de prijs naar beneden. Daarnaast betaal je transactiekosten per betaling. Deze kosten verschillen per land. In Europa geldt een tarief tussen 1% en 2,75%.

Voordelen Zettle

✅ De Zettle app download je gemakkelijk op iOS of Android;

✅ Met dit computer kassasysteem is integratie met Xero online boekhoudsoftware mogelijk;

✅ Binnen 5 seconden zijn de betalingen gedaan;

✅ De batterij gaat tot wel 8 uur mee;

✅ Het heeft een eenvoudige prijsstelling, de kosten worden zelfs minder bij maandelijks verhoogd verbruik.

Nadelen Zettle

❌ Zettle is een betalingsdienst, dus het is geen kassasysteem software;

❌ Voor privé-accounts heeft het lage transactielimieten;

❌ Er bestaat een kans dat je account zomaar wordt opgeheven, door verschillende wettelijke problemen. 


Klik hier voor de beste deal

3. Count-IT – beste kassa software in het algemeen

Count-IT biedt een POS-systeem aan wat veel meer is dan alleen software voor kassa. Deze kassasoftware detailhandel helpt je namelijk met het managen van meerdere winkellocaties. Het biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals voorraadbeheer, real-time data-analyse, personeelsmanagement of CRM. Dit online kassasysteem is zeer geschikt voor horeca, retail en groothandels. De horeca kassa software is precies hetzelfde als de retail en de groothandel versie.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Count-IT biedt pakketprijzen aan. Pakket Light kost €35 per maand. Daar krijg je verschillende functionaliteiten bij, zoals kassa, statistieken inzien en klantenservice raadplegen. Voor pakket Full bedraagt de investering €69 per maand en daar komen meer functionaliteiten bij, bijvoorbeeld afrekenen op rekening, cadeaubonnen of voorraadbeheer. Voor het op maat gemaakte pakket is geen prijs op de website beschikbaar.

Voordelen Count-IT

✅ De software voor kassa van Count-IT speelt zich af in de cloud. Er is alleen een werkende internetverbinding nodig en je gaat ermee aan de slag;

✅ Er zijn verschillende betalingsfuncties mogelijk;

✅ Deze kassasystemen zijn geschikt voor horeca, retail en groothandels;

✅ Deze kassa online software koppel je gemakkelijk met de webshop;

✅ Count-IT biedt een 30 dagen proefversie aan van de kassa systeem winkel.

Nadelen Count-IT

❌ Bij Count-IT betaal je extra geld voor verschillende add-ons;

❌ De prijs van het op maat gemaakte pakket is opvraagbaar, maar staat niet op de website;

❌ Tegen een meerprijs is Count-IT te koppelen aan CRM, facturatie of voorraadbeheer;

❌ Count-IT werkt niet op alle kassa-apparatuur.


Klik hier voor de beste deal

4. ExtendaGO

De kassa software van ExtendaGO richt zich speciaal op horecaondernemers en retail ondernemers. Ze biedt veel functionaliteiten aan voor horecaondernemers, zoals tafelregistratie en betaling, QR code, tafel QR code en splitsen van de rekening. Voor de detailhandel heeft de kassa systeem software de volgende functionaliteiten: gemakkelijke sortering van de categorieën en productniveau, aanmaken van varianten voor maten of kleuren en uitgebreide modules voor acties.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

De app van ExtendaGO is gemakkelijk te downloaden in de Appstore en mag je dan 30 dagen uit te proberen. Het tarief voor het basispakket bedraagt €39 per maand.

Voordelen ExtendaGO

✅ ExtendaGO biedt een gratis proefperiode aan van 30 dagen;

✅ De interface is gemakkelijk te gebruiken;

✅ Het is mogelijk om een Plug & Play te koppelen met het software kassasysteem;

✅ ExtendaGO is snel via de Appstore te downloaden en via de iPad of iPhone te bedienen.

Nadelen ExtendaGO

❌ ExtendaGO heeft geen Android versie;

❌ Deze aanbieder richt zich alleen op horecaondernemers en op detailhandel;

❌ ExtendaGO biedt ook een POS pakket aan, hiervan is de prijs niet bekend.


Klik hier voor de beste deal

5. BizzCloud

De kassa software horeca van BizzCloud is speciaal voor restaurants gemaakt. Deze eenvoudige kassa software heeft veel functionaliteiten, zoals een tafelplan maken, mobiele orders opnemen, keukenprinters aansturen, een digitale menukaart maken en productopties toevoegen. Ook biedt BizzCloud een retail kassasysteem aan met verschillende functionaliteiten, bijvoorbeeld boekhouding, facturatie, voorraadbeheer of barcode labels printen.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

De investering voor de goedkoopste kassasoftware horeca van BizzCloud bedraagt €27,50. Het middelste pakket, Kassa Plus, kost per maand €57,50. Hier krijg je meer functionaliteiten bij, zoals facturering en boekhouding of loyalty management en coupons. Het complete pakket schaf je aan voor €87,50 per maand en je ontvangt hier de meeste functionaliteiten standaard bij.

Voordelen BizzCloud

✅ BizzCloud biedt een gratis proefperiode aan van 30 dagen;

✅ Dit is één van de goedkope kassasystemen in vergelijking met de concurrenten;

✅ Alles wordt opgeslagen in de cloud.

Nadelen BizzCloud

❌ Het kassa programma van BizzCloud is erg beperkt qua functionaliteiten;

❌ Deze goedkope kassa software is alleen gericht op horeca en retail;

❌ Wil je de kassa software voor pc integreren met je webshop of andere pakketten, dan betaal je extra kosten;

❌ BizzCloud is alleen gericht op horeca en retail.


Klik hier voor de beste deal

6. Afosto

Afosto biedt een kassa programma aan, speciaal gericht op MKB bedrijven in de retail. Met de kassa software Windows van Afosto, heb je een webwinkel-, kassa- en voorraadbeheer systeem in één. Het kassasysteem is te installeren als app op een tablet kassa software of iPad. Dit is te koppelen met de bonnenprinter of kassa lade, zodat rapporten real-time worden opgehaald.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Er worden voldoende functionaliteiten gleeverd met dit kassasysteem. Het is echter geen goedkoop kassasysteem; de investering voor Afosto POS begint bij €75 per maand. Wil je de POS versie met webshop? Dan bedraagt de investering €199 per maand. Hierbij ontvang je uiteraard meer functionaliteiten.

Voordelen Afosto

✅ De supportafdeling is 24/7 per dag bereikbaar;

✅ Deze aanbieder heeft een gratis proefperiode van 14 dagen;

✅ De app is gemakkelijk te downloaden en te koppelen met andere systemen;

✅ De kassa software iPad is ook beschikbaar voor andere tablets. 

Nadelen Afosto

❌ Afosto biedt beperkte, internationale groeimogelijkheden;

❌ Het is alleen gericht op MKB bedrijven;

❌ Het design van de webshop pas je niet gemakkelijk zelf aan, daar moet een front-end developer aan te pas komen;  

❌ De CMS van Afosto is geen gemakkelijk systeem om te begrijpen als beginner;

❌ De kassasoftware retail van Afosto richt zich alleen op retail klanten.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste kassa software van 2023

De kroon voor beste kassasoftware gaat wat mij betreft naar Lightspeed. Zonder technische kennis bouw je met deze kassa software gemakkelijk een professionele webwinkel. Het gebruiksgemak wordt goed beoordeeld. In een fysieke winkel zorgt dit kassasysteem ervoor dat je voorraad wordt bijgehouden én dat dit synchroon loopt met de online webwinkel.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Er zijn tot wel 250 functionaliteiten die je gemakkelijk via de Lightspeed app toevoegt, bijvoorbeeld een live chat of spaarsysteem. Wat ik wel een nadeel vind, is dat je veel meer geld betaalt voor de extra functies dan bij andere aanbieders.


Klik hier voor de beste deal

Kassa software ervaringen en reviews

Na het lezen van alle voor- en nadelen, functionaliteiten en het gebruiksgemak van kassa software, heb ik alleen nog geen kassa software ervaringen met je gedeeld. Dit is ook een belangrijk onderdeel, want een aanbieder vertelt je hoe goed het product is, maar een gebruiker past het programma in de praktijk toe. Ik heb een aantal kassa software reviews voor je verzameld. Lees vooral verder als je van plan bent om horeca kassa software kopen.

Lightspeed review

“Wij werken met de Lightspeed Retail en e-commerce app. We zijn erg tevreden over deze webshop kassa software. Ze staan ook met elkaar in verbinding, dat werkt fijn, want zo hoef je niet alles dubbel in te voeren. Wij hebben meerdere winkels en een webshop en de producten komen uit hetzelfde magazijn. Dus dit staat allemaal met elkaar in verbinding, qua kosten en voorraad. We lopen niet aan tegen gedoe door het per ongeluk dubbel in te voeren, maar hebben een realtime voorraad. Daarnaast zijn we erg tevreden over de klantenservice, want we kwamen er niet uit met de installatie. Maar zij heeft ons super goed geholpen”, zegt Morena over Lightspeed.

Zettle review

Jim vertelt over zijn ervaring met Zettle: “Wij hebben onlangs een winkel geopend en daar vroeg ik me af welke kassa heb ik nodig? Na lang zoeken en alle keuzes goed onderzocht te hebben, heb ik voor Zettle gekozen. Dit leek me gebruiksvriendelijk en was ook niet hoog qua kosten. We zijn erg blij met deze keuze, want het is een goede retail kassa software. Het apparaat hebben we binnen twee werkdagen ontvangen. Het installeren van de app en koppelen van het apparaat ging supermakkelijk. Nu hebben we het apparaat ook in de praktijk gebruikt en dat werkte perfect, geen enkele storing en een transactie duurde een paar seconden. Ik ben erg tevreden met deze kassa software open source.”

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Count-IT ervaring

Stefan vertelt over de samenwerking met Count-IT: “Wij hebben verenigingen overgenomen van een con-collega. Deze verenigingen gebruikten de horeca software kassa bij de voetbalclub of op de tennisvereniging. Count-IT biedt een compleet kassasysteem aan. Ik heb eerder andere kassasystemen gebruikt, daar was ik wat minder tevreden over. De software kassa horeca is compleet. Het voorraadbeheer wordt bijgehouden, aan het einde van de dag heb je een goed overzicht wat er qua pintransacties zijn geweest en contant geld in het kassasysteem horeca software zit. Wij zijn tevreden klant.”

ExtendaGO review

ExtendaGo is een flexibele oplossing voor de online en offline verkopen voor de restaurant kassa software en kassa software retail. Sinds wij gebruik maken van ExtendaGo is de klantbetrokkenheid veel groter. Alle gegevens die we invoeren worden realtime doorgestuurd naar een iPad kassa software en onze collega’s in de backoffice spelen hier direct op in. We zijn erg tevreden over het gebruik van het kassasysteem”, vertelt Stefan van Suite Up.

BizzCloud ervaring

Booij werkt met BizzCloud en heeft de volgende ervaring met de online kassa software: “De prijs van BizzCloud is aantrekkelijk en daarom hebben wij dit kassasysteem uitgekozen. Helaas voldoet het totaal niet aan de verwachtingen. We hebben zelfs 2 intakegesprekken gevoerd, daarin is overeengekomen dat deze kassa software op maat gemaakt werd. Dit is uiteindelijk niet gebeurd, de beloftes zijn niet nagekomen. Na elke update die wordt uitgevoerd, moeten we alles handmatig aanpassen, dit kost ons veel werk.” 

Afosto review

“Wij zijn overgestapt van de kassasoftware Shopify naar Afosto. Ik ben erg blij met deze keuze, want Afosto biedt veel meer mogelijkheden aan. De kassa software detailhandel werkt gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb ik goede ervaringen met de klantenservice. Je wordt goed geholpen als je ergens tegenaan loopt en de medewerkers reageren erg snel”, vertelt Esther over haar ervaring met Afosto.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Kassa software kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil je kassa software bestellen? Dan is het belangrijk om op de volgende dingen te letten als je kassasystemen bestelt. Ik heb een checklist voor je samengesteld.

Type ondernemer

Bepaal van tevoren wat voor soort ondernemer je wilt zijn. Heb je één winkel of wil je er meerdere openen? Of wil je een webshop openen? Beslis dit soort dingen vooraf en kijk dan welk kassasysteem hierbij past.

Type onderneming

Wat voor soort onderneming wil je hebben? Ga je gebruik maken van meerdere werkplaatsen of vestigingen? Kijk dan naar een specifiek kassasysteem dat hierbij past. Een restaurant kassa software is anders dan de retail kassa software of de kassa software kapsalon. Kijk dus naar de specifieke branche waar je werkzaam in bent.

Boekhoudkoppeling maken

Gebruik je een boekhoudpakket: koppel deze dan aan een kassasysteem. Voordat je het aanschaft, vraag je liever eerst naar de mogelijkheden. Met de juiste boekhoudkoppeling schrijf je de transacties namelijk meteen door naar je boekhouding. Dat scheelt je tijd en moeite. En uiteindelijk zelfs geld!

Het budget

Is een gratis kassa app een optie of wil je het gelijk goed aanpakken en voor een betaald programma gaan? Als je een startende ondernemer bent, dan heb je vaak te maken met grotere investeringen en je inkomsten zijn nog niet altijd zeker. Een gratis kassa app is misschien een oplossing voor in het begin.

Tip: Bij het gebruik van randapparatuur, zoals een weegschaal of pinautomaat, moet dit ook worden toegevoegd aan het kassasysteem. Vergeet dit soort dingen niet en inventariseer het al voor de aanschaf.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste webshop software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn software, voorraadbeheer software, orderverwerking software en wms systemen. Software voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Beste Kassa Software Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over kassa software

Na het lezen van deze blog heb je waarschijnlijk nog vragen over kassa software, want ik heb je overladen met informatie. Daarnaast is het ook wel spannend om kassa software te kopen voor je bedrijf. Ik heb daarom de meest gestelde vragen over kassasystemen voor je verzameld en hieronder beantwoord. Heb je een andere vraag? Laat het dan weten door een reactie achter te laten onder het artikel. Ik beantwoord je vraag dan zo snel mogelijk!

Wat is de beste kassa software?

De beste kassa software is wat mij betreft Lightspeed. Deze aanbieder biedt veel functionaliteiten aan, waardoor er een mooie webwinkel neergezet wordt met verschillende check out mogelijkheden. De kassasoftware is geoptimaliseerd voor zoekmachines en er zijn kant en klare lay-outs beschikbaar. Maar ook voor fysieke winkels is dit kassasysteem zeer geschikt, want het beheert je voorraad ook centraal. Het gebruiksgemak ligt zeer hoog, blijkt uit reviews. De ervaringen van gebruikers met Lightspeed worden dan ook goed beoordeeld. [1]

Hoe gebruik je online kassa software?

Online kassa software gebruik je door de barcode van de producten te scannen en de kassa geeft dan de totale prijs aan bij het afrekenen. Een kassasysteem heeft als doel artikelen af te rekenen, waarbij het ontvangen geld in de kassalade wordt bewaard. Aan het einde van de dag bepaal je de omzet van de dag door dit op het kassasysteem uit te rekenen. Dit gebeurt vaak met één druk op de knop. Daarna tel je de pintransacties en het geld in de kassa.

Wat is het verschil tussen kassa software en een kassasysteem?

Het verschil tussen een kassa software en een kassasysteem is er eigenlijk niet. Kassasystemen worden in winkels gebruikt om de kassa aan te sturen. Het is een geheel van software en hardware die het verkoopproces gemakkelijker maken. Het is gewoon een computer waarop software draait en waar externe apparaten op worden aangesloten. Een scanner en pinautomaat zijn voorbeelden van apparaten die erop aangesloten kunnen zijn.

Conclusie beste Kassa software van 2023

 • Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
 • Beste kassa software betaalreader – Zettle
 • Beste kassa software in het algemeen – Count-IT
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *