In dit artikel

Beste Emailmarketing Alternatief Review 5x Test!

Beste MailJet Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

De meeste online marketeers kennen MailJet wel. Maar wist je dat er tal van alternatieven beschikbaar zijn die mogelijk beter aansluiten bij jouw specifieke behoeften? De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos; van geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en integraties met andere software tot zelfs een betere prijs-kwaliteitverhouding. In dit artikel behandel ik verschillende MailJet template alternatieven en leg ik uit waarom ze de moeite waard zijn om te verkennen. Ook kroon ik een van deze programma’s tot beste MailJet alternatief. Benieuwd welk programma dat is? Lees dan snel verder!

Beste MailJet alternatief: Mijn selectie

 1. Beste MailJet alternatief – MailBlue
 2. Beste MailJet alternatief voor opt-in – Enormail
 3. Beste MailJet alternatief compleet – MailBlue

MailJet alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Om het beste MailJet alternatief te bepalen, zijn er verschillende factoren die we moeten overwegen. Natuurlijk is de prijs een belangrijk aspect, maar er zijn nog andere factoren die belangrijk zijn. Zo is het ook essentieel om te kijken naar de functionaliteiten die je nodig hebt voor jouw e-mailmarketingcampagnes en of het MailJet alternatief deze functies ook aanbiedt. Daarnaast kunnen sommige alternatieven unieke eigenschappen hebben die MailJet niet heeft, zoals integraties met andere software. Het is ook een goed idee om te kijken naar de ervaringen en reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van hoe het is om de software daadwerkelijk te gebruiken. Als we deze uitkomsten met elkaar vergelijken, dan komen we uiteindelijk tot het beste MailJet alternatief.

1. MailBlue – beste MailJet alternatief en beste MailJet alternatief compleet

MailBlue is dé perfecte tool voor bedrijven die in contact willen komen, en blijven, met hun klanten en leads. Dit platform heeft verschillende handige functies, zoals e-mailautomatisering, marketing automation, segmentatie van contactpersonen en rapportage. Met MailBlue kun je niet alleen e-mails ontwerpen en versturen, maar ook landingspagina’s maken en A/B-testen uitvoeren om te kijken wat het beste werkt voor jouw doelgroep en campagne. En het mooiste? MailBlue biedt integraties met andere tools en apps, zoals Shopify, WooCommerce en Zapier.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

De kosten van MailBlue zijn afhankelijk van het aantal contacten dat je hebt. Gelukkig biedt MailBlue verschillende abonnementen aan op basis van het aantal contacten. De goedkoopste abonnementen variëren van €9 per maand (Lite) tot €149 per maand (Professional) – op basis van 500 contacten. Via de slide aan de linkerkant van de website geef je heel eenvoudig aan hoeveel contacten je verwacht en je ziet direct welke tarieven daarbij horen.

Een van de unieke functies van MailBlue is de “flow builder”. Hiermee kun je complexe automatiseringsworkflows maken zonder dat je enige programmeerkennis nodig hebt. Daarnaast biedt het platform geavanceerde segmentatieopties, waarmee je jouw contacten kunt onderverdelen op basis van gedrag, demografische gegevens en andere criteria.

Op de vraag ‘is MailBlue het beste alternatief voor MailJet?’ kan ik volmondig ja antwoorden. Want hoewel beide platforms vergelijkbare functies bieden, heeft MailBlue enkele unieke functies die het platform zeer aantrekkelijk kunnen maken voor jouw bedrijf.

Voordelen MailBlue

✅ De “flow builder” is een van de grootste voordelen van MailBlue. Hiermee kun je complexe automatiseringsworkflows maken zonder dat je programmeerkennis nodig hebt;

✅ Geavanceerde segmentatieopties, waarmee je je contacten kunt onderverdelen op basis van gedrag, demografische gegevens en andere criteria;

✅ Verschillende pakketten voor verschillende bedrijfsgroottes;

✅ Verschillende integraties met andere tools en apps, waardoor het platform gemakkelijk te gebruiken is in combinatie met andere software;

✅ Uitgebreide rapportage- en analysefuncties om de effectiviteit van je e-mailcampagnes te meten.

Nadelen MailBlue

❌ De prijzen van MailBlue zijn gebaseerd op het aantal contacten dat je hebt. Dit betekent dat het duurder wordt naarmate je meer contacten hebt;

❌ De gebruikersinterface kan voor sommige gebruikers misschien wat verwarrend zijn in het begin.


Klik hier voor meer informatie

2. Enormail – beste MailJet alternatief voor opt-in

Enormail is een e-mailmarketingplatform dat bedrijven helpt om de e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen. Het platform biedt diverse functies, waaronder e-mailautomatisering, segmentatie van contacten en rapportage. Met Enormail kun je als gebruiker e-mails ontwerpen en versturen, landingspagina’s maken en A/B-testen uitvoeren om de effectiviteit van je campagnes te meten. Ook biedt het platform integraties met andere tools en apps, zoals Shopify, WooCommerce en Zapier.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

De kosten van Enormail zijn afhankelijk van het aantal contacten dat je verwacht. Het goedkoopste abonnement kost €12,50 per maand en biedt ruimte voor 2.500 contacten. Gebruik de slidefunctie bovenaan de prijzenpagina om aan te geven hoeveel contacten je verwacht. Je ziet dan direct de te verwachten abonnementskosten.

Enormail heeft verschillende unieke functies, zoals een opt-in mogelijkheid. Die kun je op diverse manieren toepassen, zoals in een aanmeldingsformulier op een website of in een pop-up venster op een pagina. Als een persoon zich aanmeldt via de opt-in functie, ontvangt hij of zij een bevestigingsmail waarin wordt gevraagd om de aanmelding te bevestigen. Pas na deze bevestiging wordt de persoon toegevoegd aan de mailinglijst. Door gebruik te maken van de opt-in functie kun jij er als bedrijf voor zorgen dat de e-mails worden ontvangen door mensen die hier ook daadwerkelijk interesse in hebben en toestemming voor hebben gegeven. Dit kan resulteren in een hogere betrokkenheid van de ontvangers en betere resultaten van de e-mailmarketingcampagnes.

Of Enormail een goed alternatief is voor MailJet? Ja, zeker. Beide platforms bieden vergelijkbare functies, maar Enormail heeft enkele unieke functies, zoals de opt-in mogelijkheid, die het platform aantrekkelijker maken voor bepaalde bedrijven.

Voordelen Enormail

✅ Opt-in functie voor hogere betrokkenheid doelgroep;

✅ Geavanceerde segmentatieopties voor contactpersonen;

✅ Integraties met diverse apps en tools, zoals Shopify en Zapier;

✅ A/B-testen voor het optimaliseren van campagnes.

Nadelen Enormail

❌ Het ontwerp van de e-maileditor kan onoverzichtelijk zijn voor beginners;

❌ Het aantal sjablonen en ontwerpelementen is beperkt in vergelijking met andere e-mailmarketingplatforms.


Klik hier voor meer informatie

3. Sendinblue

Sendinblue is hét platform voor digitale marketing dat bedrijven kan helpen om klanten te bereiken en het bedrijf te laten groeien. De software biedt een breed scala aan tools en functies, zoals e-mailmarketing, SMS-marketing, chat, CRM, marketingautomatisering, Facebookadvertenties en nog veel meer. Met Sendinblue kun je veel meer dan alleen e-mails ontwerpen en versturen. Zo kun je je contacten segmenteren op basis van verschillende criteria, geautomatiseerde workflows maken om de juiste berichten op het juiste moment naar de juiste mensen te sturen en zelfs A/B-tests uitvoeren om te zien welke berichten het beste werken en zo je campagnes te optimaliseren.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Wat betreft kosten is Sendinblue erg flexibel. De prijs hangt af van het aantal e-mails dat je per maand verstuurt. Het platform biedt verschillende abonnementen aan, variërend van gratis tot een custom prijs voor grote bedrijven. Met het gratis abonnement kun je maximaal 300 e-mails per dag versturen, dus dat is een goede optie om te proeven van wat Sendinblue allemaal te bieden heeft.

Sendinblue heeft verschillende unieke features, zoals geavanceerde segmentatieopties, waarmee je je contacten kunt onderverdelen op basis van gedrag, interesses en demografische gegevens. Bovendien biedt het platform de mogelijkheid om Facebookadvertenties te maken en te beheren, zodat je je publiek ook kunt bereiken via dit populaire kanaal. Daarnaast biedt het platform een uitgebreide CRM-functionaliteit, waarmee je contactpersonen kunt beheren en inzicht krijgt in je klanten.

Sendinblue en MailJet bieden vergelijkbare functies en daarom is Sendinblue een interessant alternatief voor MailJet. Met Sendinblue kun je in ieder geval gemakkelijk contact leggen met je klanten en je bedrijf laten groeien! Er is een gratis pakket, een voor starters van €19 per maand en een voor grotere bedrijven voor €49 per maand. Er is ook een Enterprise pakket mogelijk op aanvraag.

Voordelen Sendinblue

✅ Geavanceerde segmentatieopties waarmee je je contacten kunt onderverdelen op basis van gedrag, interesses en demografische gegevens;

✅ Mogelijkheid om Facebookadvertenties te maken en te beheren;

✅ Uitgebreide CRM-functionaliteit voor het beheren van contactpersonen en het verkrijgen van inzicht in klanten.

✅ A/B-testen om campagnes te optimaliseren en de resultaten te verbeteren;

✅ Net als bij MailJet een gratis lidmaatschap met beperkte functies mogelijk.

Nadelen Sendinblue

❌ Je kunt alleen tekst gebaseerde e-mails verzenden in het gratis abonnement;

❌ Beperkte mogelijkheden voor integratie met andere softwareprogramma’s.


Klik hier voor meer informatie

4. Moosend

Moosend is een relatief nieuw platform voor bedrijven die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor de e-mailmarketing. Het programma heeft een breed scala aan functies die je kunt gebruiken om je klantenbestand te laten groeien en je klantrelaties te onderhouden. En het beste van alles? Met Moosend kun je veel meer dan e-mails verzenden. Zo behoren landingspagina’s, formulieren, pop-ups en enquêtes aanmaken ook tot de vele mogelijkheden. Wat dat betreft is Moosend redelijk te vergelijken met MailJet.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Eén van de beste functies van Moosend is de intuïtieve drag-and-drop-editor. Hiermee kun je e-mails ontwerpen en verzenden die zijn gepersonaliseerd op basis van de interesse en het gedrag van je klanten. Daarnaast kun je geautomatiseerde workflows maken om gerichte berichten te sturen op basis van specifieke triggers. Het platform biedt geavanceerde rapportage- en analysetools, waarmee je de prestaties van je e-mailcampagnes kunt analyseren en de resultaten kunt bijhouden. Moosend integreert bovendien naadloos met verschillende tools van derden, zoals Shopify, Salesforce en Zapier.

Het prijsmodel van Moosend is afhankelijk van het aantal abonnees dat een gebruiker heeft en varieert sterk. De startprijs is in elk geval $9 per maand en kan uiteindelijk (als je heel erg doorgroeit met je bedrijf) oplopen tot meer dan $5.000 per maand. Wil je kennismaken met Moosend? Kies dan voor een gratis proefperiode van 30 dagen. In die maand mag je beperkt gebruikmaken van de functies om bekend te raken met het programma. Wil je daarna écht knallen, dan kun je een betaald abonnement afsluiten. Net als bij MailJet, kun je bij Moosend ook credits kopen om gebruik te maken van de betaalde features.

Moosend heeft enkele andere functies die het platform aantrekkelijk maken voor bedrijven. Zo biedt het platform onder andere geavanceerde segmentatie- en personalisatietools, waarmee je jouw klantenbestand kunt segmenteren op basis van verschillende criteria en gerichte berichten kunt sturen naar specifieke doelgroepen. Moosend is erg vergelijkbaar met MailJet en dat maakt hem dus ook een heel goed alternatief.

Voordelen Moosend

✅ Uitgebreide rapportage- en analysetools waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je e-mailcampagnes en de resultaten kunt bijhouden;

✅ Naadloze integratie met verschillende tools van derden, zoals Shopify, Salesforce en Zapier;

✅ Gebruiksvriendelijke interface met een intuïtieve drag-and-drop-editor voor e-mailontwerp.

Nadelen Moosend

❌ Tijdens de proefperiode kun je slechts beperkt gebruikmaken van de features en dus niet het hele programma verkennen.


Klik hier voor meer informatie

5. MailerLite

MailerLite is een cloud based (volledig online) e-mailmarketingplatform dat speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het heeft een eenvoudig te gebruiken interface vol met fantastische functies, zoals e-mailautomatisering, analyse van campagnes en meer. Dankzij MailerLite kun je professionele e-mails maken door gebruik te maken van de intuïtieve drag-and-drop-editor. Bovendien kun je gepersonaliseerde e-mails maken op basis van het gedrag en de interesses van je klanten. Het platform biedt tevens geavanceerde automatiseringsopties, waarmee je gerichte e-mails kunt sturen op basis van specifieke triggers.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Er zijn verschillende integraties beschikbaar met andere populaire tools, zoals Shopify, WordPress en Zapier. Hierdoor kun je je e-mailmarketingcampagnes naadloos integreren met andere aspecten van je bedrijf.

MailerLite biedt verschillende prijspakketten aan, waaronder een gratis lidmaatschap. Op basis van 1.000 contacten begint het betaalde MailerLite abonnement bij enkele euro’s per maand. Via de handige slider geef je aan hoeveel contacten je verwacht en daaronder veranderen de prijzen gelijk mee. De pakketten kosten $9 of $19 per maand. Heb je een heel groot bedrijf, dan maakt MailerLite graag een plan op maat. Selecteer hiervoor het Enterprise abonnement.

Het platform heeft verschillende unieke functies, zoals het aanmaken van landingspagina’s, pop-ups en webformulieren, waardoor je je lijst met abonnees heel eenvoudig kunt uitbreiden. Daarnaast biedt MailerLite uitgebreide rapportage- en analysefuncties, waarmee je de prestaties van je e-mailmarketingcampagnes kunt volgen en analyseren. MailerLite en MailJet zijn over het algemeen heel vergelijkbare platformen. Beide bieden ongeveer dezelfde functies aan. Daarom is MailerLite een goed alternatief voor MailJet.

Voordelen MailerLite

✅ Eenvoudig te gebruiken interface met drag-and-drop editor voor het maken van professionele e-mails;

✅ Geavanceerde automatiseringsopties voor gerichte e-mails op basis van specifieke triggers;

✅ Uitgebreide rapportage- en analysefuncties om de prestaties van e-mailmarketingcampagnes te volgen en te analyseren;

✅ Mogelijkheid om landingspagina’s, pop-ups en webformulieren te maken voor het uitbreiden van de lijst met abonnees.

Nadelen MailerLite

❌ Het gratis abonnement biedt, net als bij de templates van MailJet, geen volledige toegang tot alle features;

❌ Beperkte A/B testmogelijkheden voor het testen van verschillende e-mailvarianten;

❌ Beperkte personalisatiemogelijkheden voor e-mails, vergeleken met andere platforms.


Klik hier voor meer informatie

Mijn beste MailJet alternatief

We hebben nu alle aanbieders bestudeerd en het wordt tijd om het beste MailJet alternatief te kiezen. De duidelijke winnaar, dat is toch wel MailBlue. MailJet en MailBlue zijn namelijk beide cloud based e-mailmarketingplatforms die vergelijkbare functies bieden. Toch zijn er enkele voordelen te benoemen van MailBlue ten opzichte van MailJet templates. Want hoewel beide platforms bijvoorbeeld een drag-and-drop editor hebben waarmee je als gebruiker heel eenvoudig een professioneel ogende e-mail kunt maken, biedt MailBlue enkele unieke features, zoals het kunnen maken van een A/B-test en een eigen CRM-systeem.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Deze functies zijn niet beschikbaar in MailJet, of in de andere alternatieven, en daarom is MailBlue dus het beste alternatief. In het bijzonder voor kleinere bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken en betaalbaar e-mailmarketingplatform.


Klik hier voor meer informatie

Alternatieven voor MailJet ervaringen en reviews

Benieuwd naar wat gebruikers van deze MailJet alternatieven vinden? Hieronder vind je per alternatief een samenvatting van de ervaringen.

MailBlue review

De meeste klanten van MailBlue prijzen het platform om zijn gebruiksvriendelijkheid, goede klantenservice en effectieve automatiseringsmogelijkheden. Daarnaast worden de integratiemogelijkheden en de kwaliteit van de templates ook vaak genoemd als pluspunten. Enkele gebruikers hebben aangegeven dat de prijs aan de hogere kant kan zijn in vergelijking met andere e-mailmarketingtools. Enkele andere negatieve reviews gaan over technische problemen en soms verwarrende opties in de interface, maar over het algemeen zijn de reviews zeer positief.

Enormail review

Enormail heeft op de website verschillende ervaringen en beoordelingen van klanten staan. Over het algemeen zijn de beoordelingen positief en prijzen klanten de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de tool. Veel klanten waarderen ook de mogelijkheid om templates te gebruiken en de goede klantenservice. Enkele klanten merken wel op dat de tool soms traag kan zijn en dat de rapportagefuncties wat beperkt zijn. Toch wordt Enormail over het algemeen als een goede en betrouwbare e-mailmarketingtool beschouwd.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Sendinblue ervaring

Sendinblue heeft een hoge score op Trustpilot, met een gemiddelde beoordeling van 4,5 van de 5 sterren, gebaseerd op meer dan 3.700 beoordelingen. Veel gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid van het platform, evenals het brede scala aan functies die beschikbaar zijn, zoals e-mailmarketing, automatisering en sms-campagnes. Andere positieve opmerkingen gaan over de klantenservice en ondersteuning van Sendinblue, die snel en behulpzaam worden genoemd. Sommige gebruikers geven echter aan problemen te hebben ondervonden met de leverbaarheid van e-mails en de integratie van de software met andere systemen. Over het algemeen lijkt Sendinblue een populair platform te zijn onder gebruikers vanwege de gebruiksvriendelijkheid, functies en klantenservice, maar er zijn nog steeds enkele verbeterpunten waar het bedrijf aan kan werken.

Moosend ervaring

De reviews op Trustpilot over Moosend zijn over het algemeen positief, maar er zijn wel enkele uitschieters naar beneden. Klanten prijzen het platform voor zijn gebruiksvriendelijke interface, de grote selectie sjablonen en de goede automatiseringsmogelijkheden. Ook wordt de klantenservice geprezen voor haar snelle en effectieve reacties op vragen en problemen. Enkele klanten noemen daarentegen dat de rapportage- en analysemogelijkheden niet uitgebreid genoeg zijn en dat de integratie met andere software soms problematisch kan zijn. Momenteel heeft Moosend een gemiddelde beoordeling van net geen 3 van de 5 sterren, op basis van 46 reviews.

Mailerlite ervaring

MailerLite heeft een score van 4,6 sterren op Trustpilot, gebaseerd op meer dan 850 beoordelingen. De meeste klanten zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de software en de vele functies die beschikbaar zijn voor een redelijke prijs. Er wordt veel lof gegeven aan de ondersteuning van het MailerLite-team, dat snel en behulpzaam wordt genoemd. Een enkeling merkt op dat de functies voor het segmenteren van contacten en de rapportage nog verbeterd kunnen worden, maar over het algemeen zijn de reviews zeer positief. Enkele echte klachten gaan over het feit dat de software bepaalde functies mist die sommige concurrenten wel bieden, zoals automatisering.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

MailJet alternatief kopen: hier moet je op letten!

Als je van plan bent om een alternatieve e-mailmarketingsoftware, zoals MailBlue, aan te schaffen, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de functies die de software biedt. Welke functionaliteiten zijn voor jouw bedrijf van belang en zijn deze aanwezig in de software? Ook de gebruikersvriendelijkheid van het programma is van belang. Is de interface makkelijk te begrijpen en te gebruiken (voor jou en eventueel je collega’s)? Daarnaast is het van belang om te kijken naar de prijs en of deze past binnen jouw budget.

Verder is het ook verstandig om te kijken naar de klantenservice en ondersteuning die wordt aangeboden door de softwareleverancier. Kun je snel en eenvoudig hulp krijgen bij problemen of vragen? Door rekening te houden met deze factoren kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een e-mailmarketingsoftware die past bij jouw bedrijf en behoeften.

De voor- en nadelen van een MailJet alternatief

Hoewel bovenstaande software grotendeels overeenkomen met MailJet, zijn er toch enkele voor- en nadelen te benoemen. Die vind je hieronder.

De voordelen van een MailJet alternatief

✅ Over het algemeen goed te vergelijken met MailJet zelf;

✅ Geavanceerde automatiseringsfuncties;

✅ Vaak kun je, net als bij MailJet Nederlands selecteren als voertaal;

✅ Uitgebreide rapportage- en analysefuncties.

De nadelen van een MailJet alternatief

❌ Prijstechnisch kunnen de alternatieven duurder uitvallen als je kiest voor vergelijkbare functionaliteiten. Dat hangt echter af van het aantal contacten.

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheer, marketing software, software voor bedrijfsvoering, software voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commerce, beveiliging software, software voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor marketing kan de beste marketing automation software natuurlijk niet ontbreken. Maar waar is marketing vandaag de dag zonder goede email marketing software? Je wilt ten alle tijden jouw contacten kunnen bereiken.

Daarnaast wordt het steeds lastiger om leads te generen via social ads en Google ads. Een krachtig en duurzaam alternatief is organisch verkeer op jouw website. Om gratis verkeer naar je website te verkrijgen adviseer ik je om gebruik te maken van seo tools. Deze tools helpen met zoekwoordonderzoek en het optimaliseren van de pagina’s voor Google.

Op het gebied van email marketing software zijn meerdere partijen die interessant kunnen zijn. Zo zijn ActiveCampaign, AcyMailing, Autopilot, Aweber, Campagne Monitor, Campaigner, Constant Contact en ConvertKit opties om over na te denken. Andere mogelijkheden zijn Drip, GetResponse, HubSpot, Keap, Klaviyo, Mailchimp, MailerLite of MailJet. Ook schreef ik reviews over MailPoet, Mailtrap, Moosend, Newsletters Lite, Omnisend, Sender, SendGridSendinBlue, SendPulse en Zoho Campaigns. Welke software ga je voor kiezen? Ik ben benieuwd!

Beste MailJet Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een alternatief voor MailJet

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over een alternatief voor MailJet.

Wat is het beste MailJet alternatief?

Wat het beste MailJet alternatief is, hangt helemaal af van onder andere het aantal contacten in je mailinglijst en welke features je wilt gebruiken. MailBlue komt als beste uit de test als het gaat om allround MailJet alternatief. Dit betekent dat je dezelfde functies hebt, maar ook gebruik kunt maken van enkele nieuwe features. Een uitgebreider pakket dus. Ben je op zoek naar een software waarmee je bijvoorbeeld ook sms-berichtjes kunt sturen, dan past Sendinblue beter bij jouw bedrijf.

Hoeveel kost een MailJet alternatief gemiddeld?

De kosten voor een MailJet alternatief zijn vaak gebaseerd op basis van het aantal contacten dat je wilt kunnen onderhouden. Dat wil zeggen: de hoeveelheid mensen die je met het e-mailmarketingprogramma wilt bereiken. Hoe meer contacten je nodig hebt, hoe hoger de prijs wordt. Dit is eerlijk, want zo hoeven kleine bedrijven niet de hoofdprijs te betalen en kan je MailJet alternatief – naar mate je bedrijf groeit – meegroeien.

Waarom maken bedrijven gebruik van e-mailmarketing?

De reden dat bedrijven gebruik maken van e-mailmarketing software, is omdat zij zo contact kunnen onderhouden met hun doelgroep. En dan vooral met de mensen die hebben aangegeven interesse te hebben in het bedrijf. Dat kunnen klanten zijn, maar ook mensen die nog nooit iets gekocht hebben bij het bedrijf, maar die wel geïnteresseerd zijn en bijvoorbeeld de nieuwsbrief ontvangen. Acties, speciale evenementen en andere nuttige informatie kan zo gemakkelijk gecommuniceerd worden, waardoor een band met de doelgroep onderhouden blijft. (1)

Conclusie beste MailJet alternatief

 • Beste MailJet alternatief – MailBlue
 • Beste MailJet alternatief voor opt-in – Enormail
 • Beste MailJet alternatief compleet – MailBlue
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *