In dit artikel

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Beste Mindmap Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Komen gedurende de dag de nodige ideeën in je op? Wil je al deze ideeën op een logische manier verwerken en uitbouwen? Dan heb je baat bij goede mindmap software. Met een goed mindmap softwaresysteem kun je makkelijk een online mindmap maken. Deze online mindmap kun je ook nog delen met anderen en uiteindelijk je ideeën tot uiting brengen. Spreekt dit je aan? In dit artikel laat ik je graag kennis maken met de beste mindmap software van dit moment.

Beste mindmap software 2023: Mijn selectie

 1. Beste mindmap software – ClickUp
 2. Beste mindmap maken online – Miro
 3. Beste mindmap app – Xmind

Mindmap software vergelijken: hoe doe ik dat?

Wil je serieus met online mindmappen aan de slag gaan? Logisch. Met mindmappen breng je je brein tot rust. Ook ben je met de beste mindmap tools in staat om je ideeën visueel tot uiting te brengen. En daarmee om je ideeën uit te werken en bijvoorbeeld aan je eigen onderneming te bouwen. Hiervoor is het wel zaak om de beste mindmap software te gebruiken. Hiervoor verwijs ik je graag naar onderstaande reviews; in deze reviews vertel ik je alles over de beste mind map software van dit moment!

1. ClickUp – beste mindmap software

Wat mij betreft is ClickUp met afstand de beste mindmap software. Met deze software kun je op meerdere manieren mindmappen. Je kunt een normale mindmap maken, maar je kunt ook met bijvoorbeeld templates aan de slag gaan. Deze mindmapping software biedt ook nog een overzichtelijk dashboard. In dit dashboard zie je de notificaties, lijstjes die je aan kunt maken, een volledige tijdlijn en het belangrijke whiteboard. Met dit online whiteboard ben je in staat om de gewenste mindmap te maken.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Deze software is voor onwijs veel bedrijven geschikt. Elk bedrijf dat met mindmapping aan de slag wilt gaan, heeft baat bij ClickUp. Dit blijkt overigens ook uit de bedrijven die op dit moment al van ClickUp gebruik maken. Op de website valt te lezen dat ruim 800.000 productieve teams van deze mindmapping software gebruik maken.

Wat kost ClickUp?

Bij ClickUp heb je de keuze uit 5 pakketten:

 • Free: voor altijd gratis.
 • Unlimited: $5 per gebruiker per maand.
 • Business: $12 per gebruiker per maand.
 • Business Plus: $19 per gebruiker per maand.
 • Enterprise: prijs op aanvraag

Voordelen ClickUp

✅ Eenvoudig in gebruik

✅ Perfect online whiteboard

✅ Veel bijkomende functies & mogelijkheden

✅ Keuze uit 5 pakketten

Nadelen ClickUp

❌ Relatief prijzig voor grote teams


Bekijk meer informatie over deze software

2. Xmind – beste mindmap app

Wil je graag op elk moment van de dag een mindmap online kunnen maken? Dan heb je baat bij de software van Xmind. Met deze online software kun je te allen tijde een geweldige mindmap maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is deze tool te downloaden. Je installeert de mindmap tool op je PC, waarna je op de gewenste manier een mindmap kunt maken. Door veel mogelijkheden maak je zo’n mindmap al direct op een fraaie, gevisualiseerde manier.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Het is ook nog mogelijk om gebruik van templates te maken. Ga hiervoor naar de website van Xmind en bekijk de verschillende templates. Deze templates kun je vervolgens in deze mindmap software inladen. Overigens is Xmind sinds kort ook volledig online te gebruiken.

Wat kost Xmind?

Het mooie van Xmind is dat je uit 2 abonnementen de keuze hebt:

 • Maandabonnement: $5,99 per maand.
 • Jaarabonnement: $59,99 per jaar.

Voordelen Xmind

✅ Eenvoudig online mindmap maken

✅ Veel templates beschikbaar

✅ Relatief voordelig

✅ Ook voor smartphones en tablets geschikt

Nadelen Xmind

❌ Beperkte functionaliteiten


Bekijk meer informatie over deze software

3. Miro – beste mindmap maken online

Wil je met een heel team met mindmapping aan de slag kunnen gaan? Wil je graag je gemaakte mindmaps delen met je teamleden? En wil je ook de mindmaps van je teamleden bekijken en eventueel aanpassen? Dan is Miro de beste mindmap software voor je. Deze mindmapping software biedt de nodige mogelijkheden. Zo is het mogelijk om online een mindmap te maken, deze met je teamleden te stelen en vervolgens zaken aan te passen.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Met deze mindmapping software geniet je van een flinke tijdsbesparing. Dit komt onder meer doordat je de verschillende mindmaps ook perfect kunt organiseren. Als je jaren later nog eens naar eerder gemaakte mindmaps wilt kijken, is dat met Miro mogelijk. Deze mindmapping software wordt inmiddels al door meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt.

Wat kost Miro?

Bij Miro kun je uit 4 pakketten kiezen:

 • Free: $0 dollar per maand.
 • Starter: $8 dollar per maand.
 • Business: $16 dollar per maand.
 • Enterprise: $30 dollar per maand.

Voordelen Miro

✅ Perfect voor grotere teams

✅ Makkelijk online mindmap maken

✅ Veel bijkomende functionaliteiten

✅ Keuze uit 4 pakketten

Nadelen Miro

❌ Vrij dure mindmap software


Bekijk meer informatie over deze software

4. MindManager

Op een eenvoudige manier online mindmaps maken. Dat is mogelijk met de mindmap software van MindManager. Zoals de naam van deze software al laat blijken, is deze software volledig op mindmapping geschikt. Als je van MindManager gebruik wilt maken, sluit je een abonnement af. Nadien is het mogelijk om deze mindmap software op je PC te installeren. Nadat je dit gedaan hebt, ben je in staat om elke gewenste mindmap online te maken. Doe je dit liever via het internet? Dat is mogelijk met de Web versie van MindManager.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Deze online mindmap tool biedt opvallen veel mogelijkheden. Zo ben je in staat om de online mindmaps met andere te delen, maar ook om de mindmaps van andere te bewerken. Deze mindmap software is hierdoor ook voor grotere teams uiterst geschikt.

Wat kost MindManager?

Bij MindManager heb je de keuze uit 3 pakketten:

 • Essentials: €119,79 per jaar. Dit is alleen de web versie van MindManager.
 • Professional: €216,59 per jaar. Deze versie is voor 1 gebruikers geschikt.
 • Enterprise: prijs op aanvraag. Deze versie is geschikt voor 5 gebruikers.

Voordelen MindManager

✅ Veelzijdige mindmap software

✅ Handige bijkomende functionaliteiten

✅ Keuze uit 3 pakketten

✅ Ook een web versie beschikbaar

Nadelen MindManager

❌ Erg dure mindmap software


Bekijk meer informatie over deze software

5. Mindmeister

Tot slot laat ik je ook nog graag kennismaken met Mindmeister. Dit vind ik één van de beste mindmap apps van dit moment, mede door de eenvoudigheid. Je kunt met deze mindmap software makkelijk je ideeën visualiseren. Vervolgens is het mogelijk om de mindmap met je team of collega’s te delen. Bij het maken van de mindmaps heb je overigens veel mogelijkheden. Zo kun je met templates, bijlagen en ingesloten media werken. Ook is het mogelijk om met kleurcodering aan de slag te gaan, zodat je voor nog meer duidelijkheid zorgt.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Heb je met Mindmeister de gewenste mindmap gemaakt? Dan kun je makkelijk bijbehorende taken organiseren, afwerken en beheren. Eigenlijk is dit méér dan alleen een goede mindmap software.

Wat kost Mindmeister?

Bij deze mindmapping software heb je uit 4 pakketten de keuze:

 • Basis: €0 per maand.
 • Persoonlijk: €5,99 per maand.
 • Pro: €7,49 per maand.
 • Zakelijk: €14,99 per maand.

Voordelen Mindmeister

✅ Eenvoudige mindmap software

✅ Mindmapping te delen met collega’s

✅ Keuze uit 4 pakketten

✅ Ideaal voor kleinere teams

Nadelen Mindmeister

❌ Minder geschikt voor grotere teams


Bekijk meer informatie over deze software

Mijn beste mindmap software 2023

De beste mindmap software van 2023 is zonder twijfel ClickUp. Deze mindmap software biedt allerlei functionaliteiten en mogelijkheden, waarmee je je ideeën perfect kunt visualiseren. Ook heb je bij deze mindmap software de keuze uit 5 pakketten.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Bijkomend voordeel: dit is één van de populairste mindmap softwaresystemen wereldwijd. Dat vind ik veelzeggend.


Bekijk meer informatie over deze software

Mindmap software ervaringen en reviews

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mindmap software ervaringen van andere gebruikers? Dan raad ik je aan om deze mindmap software review even verder door te nemen.

ClickUp review

Nagenoeg alle gebruikers zijn uiterst te spreken over ClickUp. Zij roemen de mogelijkheden, de werking en de prijs per maand. Ook geven veel mensen aan dat deze mindmap tool gewoonweg erg fijn te gebruiken is.

Xmind review

Veel gebruikers van Xmind spreken vol lof over deze mindmap app. Zij roemen de online werking en de vele functionaliteiten. Het feit dat deze software ook op een smartphone en tablet te gebruiken is, spreekt eveneens veel mensen aan.

Miro review

De meeste mensen die van Miro gebruik maken, zijn hier uiterst enthousiast over. Dit gaat overigens om heel veel mensen. Op de website van Miro valt te lezen dat wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen van deze mindmap tool gebruik maken.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

MindManager review

De mindmap software van MindManager wordt ook goed beoordeeld. Veel mensen roemen de functionaliteiten, de ingebouwde templates en de eenvoudige werking. Wel valt te lezen dat dit inderdaad een mindmap software is.

Mindmeister software

Mindmeister is wat mij betreft nummer 5 in de top 5 van mindmap software, maar wordt door gebruikers erg goed beoordeeld. De gebruikers roemen de eenvoud van deze mindmap software, evenals de vele mogelijkheden.

Wat kun je precies met mindmap software?

Met mindmap software kun je je ideeën visualiseren. Dit doe je door ideeën in een mindmap te verwerken. Deze mindmaps kun je eventueel ook met collega’s of andere mensen delen. Daarbij is het ook nog mogelijk om taken aan de mindmap te hangen. Het is vervolgens mogelijk om deze taken één voor één af te lopen en daarmee te beheren.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Mindmap software vergelijken: hier moet je op letten!

Wil je de beste mindmap softwaresystemen met elkaar vergelijken? Dan raad ik je graag aan om goed op onderstaande punten te letten.

Functionaliteiten

Wat kun je precies met de mindmap software? Ja, je kunt uiteraard een mindmap (online) maken. Maar, met een goed mindmap programma kun je in veel gevallen meer. Ga daarom goed na wat je met elke mindmap software precies kunt doen. De functionaliteiten zijn bij sommige online mindmap tools opvallend uitgebreid.

Installatie

Je moet ook goed naar de installatie van de mindmap software kijken. Op dit gebied bestaan er 3 mogelijkheden:

 • Online mind map software. Deze mind map software is alleen online te gebruiken, dus via je internetbrowser.
 • Installatie op je PC of laptop. Het is ook mogelijk om mindmap software op je PC of laptop te installeren.
 • Mindmap app. Tot slot kun je ook voor een app mindmap kiezen. Dit is handig als je veel onderweg bent. En dus je mindmaps online op je smartphone en/of tablet wilt maken.
Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Manier van mindmappen

Wil je met mindmapping aan de slag gaan? Kijk dan per mindmap software goed naar de mogelijkheid om het gebied van mindmappen. Kun je bijvoorbeeld van een template gebruik maken? Kun je kleuren in de mindmaps verwerken? Kun je media aan de mindmaps toevoegen? En kun je de mindmaps volledig naar je wens maken?

Kosten

Tot slot moet je ook goed naar de kosten voor het maken van mindmaps kijken. Je wilt idealiter aan mindmapping niet al te veel geld uitgeven, maar ik raad je aan om in de beste mindmap software te investeren. Je maakt mindmapping hiermee simpelweg het leukste, makkelijkste en handigste voor jezelf.

Conclusie: wat is de beste mindmap software?

Als je mindmaps wilt maken, raad ik je graag ClickUp aan. Deze mindmap software heeft in mijn ogen het meeste te bieden, is fijn in gebruik en is ook voor veel mensen geschikt. Je kunt de gemaakte mindmaps bovendien perfect delen met je teamleden, collega’s of andere personen. Dit doe je met deze software zelf, in plaats van dat je van Google Drive gebruik moet maken. Handig!

Maar, ook over de andere mindmap tools ben ik te spreken. Ook Xmind, Miro, MindManager en Mindmeister zijn wat mij betreft aanraders.

Beste Mindmap Software Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over mindmap software

Wat is de beste mindmap software?

1. ClickUp. Dit is in mijn ogen met afstand de beste mindmap software. Met adnk aan de eenvoudige werking en vele mogelijkheden.
2. Xmind. Dit is wat mij betreft de beste mindmap app.
3. Miro. Wil je een mindmap online kunnen maken? Kies dan voor de online tool van Miro.
4. MindManager
5. Mindmeister

Wat is mindmap software?

Mindmap software is software waarmee je mindmaps kunt maken. Dit is bijvoorbeeld een spinnenweb waar je al je hersenspinsels aan kunt hangen. Met goede mindmap software ben je in staat om je ideeën te visualiseren en eventueel te delen.

Wat kost goede mindmap software?

Sommige mindmap softwaresystemen zijn gratis, maar voor de meeste systemen betaal je een paar euro per maand. Tijdens mijn onderzoek heb ik wel opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Verdiep je daar dan ook even goed in. (1)

Conclusie beste mindmap software 2023

 • Beste mindmap software – ClickUp
 • Beste mindmap maken online – Miro
 • Beste mindmap app – Xmind
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *