In dit artikel

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Beste Offerte Software | Review (2024) | 4x Test!

In dit artikel

Offertes opmaken en versturen kan veel tijd kosten. Zeker als je dit consistent en professioneel wil doen. Veel ondernemers lopen hier tegenaan. Daarom is offerte software in het leven geroepen. Zo kan jij eenvoudig online offertes maken en veel tijd en energie besparen. Too good to be true? Soms kan dat wel zo lijken! Door alle aanbieders die zich op de offerte programma markt bewegen, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom ga ik van verschillende aanbieders de offerte software vergelijken. Zo wordt de keuze voor jou een stuk makkelijker! 

Beste Offerte Software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste offerte software – Offorte
 2. Beste offerte programma – e-Boekhouden
 3. Beste offerte systeem – Offorte

Offerte Software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Een offerte tool kopen, kan jou veel tijd en frustratie schelen als het offerte programma goed bij jouw wensen en eisen past. Om de verschillende offerte software te vergelijken heb ik gekeken naar verschillende aspecten. Denk aan de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het offerte programma, de investering en of hier ook opties in zijn, of een eigen huisstijl toegepast kan worden en de ervaringen van klanten. Ook let ik op de beloftes over en ervaringen met de klantenservice. Wil jij offerte software bestellen maar weet jij niet waar je moet beginnen? Voor jou heb ik dit artikel geschreven, dus lees vooral verder!

1. Offorte – beste offerte software 

Tijd besparen zonder dat dit ten koste gaat van jouw professionaliteit, persoonlijkheid en consistentie? Het offerte programma Offorte maakt dit mogelijk. Offorte is uitgebreide online offerte software die zich onderscheidt door volledig te focussen op het versimpelen en professionaliseren van online offertes maken. Offorte biedt de mogelijkheid om jouw offerte online vorm te geven in eigen huisstijl. Dit wordt makkelijk gemaakt door middel van sjablonen die jij vervolgens zelf helemaal kunt aanpassen. Dit ontwerp wordt vervolgens eenvoudig doorgetrokken naar alle offertes. Dit bespaart tijd en zorgt voor een professionele uitstraling en consistentie richting jouw prospects en klanten. Markeer veel gebruikte stukken tekst en producten als favoriet, zodat jij deze eenvoudig kan inzetten voor nieuwe offertes. En plan de dagen in waarop jij graag de offerte verstuurt, zodat jij hier geen verder omkijken naar hebt.

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

De opties voor product ondersteuning zijn zeker niet onbelangrijk voor online offerte software. Offorte heeft genoeg uitgebreide opties waarmee jij aan de slag kan bij vragen. Zo wordt de offerte tool uitgebreid doorgelopen op het YouTube kanaal van Offorte, zowel in het Nederlands als in het Engels. Hiernaast staan er veel artikelen op de website waarin jij het antwoord op jouw vraag eenvoudig kunt opzoeken. Kom je er nog steeds niet uit? De klantenservice is via e-mail goed bereikbaar en streeft ernaar om jouw vraag binnen een paar uurtjes te beantwoorden! 

De investering voor deze offerte tool begint bij €10,00 per maand exclusief btw voor één gebruiker. Deze investering ligt redelijk gelijk aan die bij verschillende andere partijen. Het uitgebreidere programma om offertes te maken begint op €25,00 per maand exclusief btw. Hiervoor kan jij 5+ gebruikers aanmaken en krijg je extra functionaliteiten. Zoals de mogelijkheid om offertes vanaf jouw eigen e-maildomein te versturen en op je eigen domein te laten presenteren.

Voordelen Offorte

✅ Kostbare tijd en energie besparen;

✅ Verstuur onbeperkt offertes bij beide beschikbare pakketten;

✅ Beste offerte programma voor offertes eenvoudig in eigen huisstijl;

✅ Functies voor versoepeling & automatisering van het offerte proces;

✅ Sla veel gebruikte teksten en producten op als favoriet;

✅ Beste programma voor offertes maken wanneer je in een teamverband werkt; 

✅ Gebruiksvriendelijk;

✅ Goede ervaringen met de klantenservice van deze offerte maken software;

✅ Goede resources in de vorm van video’s en artikelen ter ondersteuning van de gebruiker van het online offerte programma;

✅ Verstuur offertes vanaf jouw eigen e-maildomein;

✅ Gebruik deze offerte software in het Nederlands of in het Engels.

Nadelen Offorte

❌ Slechts 14 dagen proeftijd;

❌ Klantenservice is alleen via e-mail bereikbaar;

❌ De offerte kan niet automatisch worden omgezet in een factuur, dus factureren en verdere boekhouding moet via een apart programma.


Klik hier voor de beste deal

2. e-Boekhouden – beste offerte programma

e-Boekhouden biedt software voor offertes en facturen waarbij heel veel inbegrepen is. Van offerte tot factuur tot btw-aangifte; alle boekhouding gerelateerde zaken regel jij eenvoudig in het facturatie en offerte programma van e-Boekhouden. In dit offerte-factuur programma pas jij de documenten aan, zodat deze aansluiten bij jouw huisstijl. Offertes zijn makkelijk op te stellen en de status is vervolgens ook overzichtelijk bij te houden. Producten en diensten die je regelmatig levert, kan je importeren of handmatig aanmaken en opslaan. Zo voeg je deze snel toe aan jouw offertes en facturen.

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Gezien e-Boekhouden zich specialiseert in eenvoudig online boekhouden, is ook dit goed geregeld. Boek jouw inkoop facturen en bonnetjes in via mail & herken of scan & herken software. De btw-aangifte wordt vervolgens ook automatisch opgesteld, zodat jij alleen nog maar op ‘verzenden’ hoeft te drukken. Heb jij een boekhouder? Ook geen probleem; jouw boekhouder krijgt gratis toegang tot jouw administratie, zodat dit ook snel kan worden gecontroleerd.

Hoe heeft e-Boekhouden de klantensupport geregeld? Op het YouTube kanaal van e-Boekhouden word jij goed op weg geholpen met het gebruik van dit offerte-factuur programma. Namelijk door middel van zeer uitgebreide en informatieve webinars. Op de ‘veelgestelde vragen’ pagina is ook veel informatie eenvoudig te vinden met de zoekbalk. 

Wanneer jij een vraag hebt waar je met behulp van de webinars en het supportmateriaal op de website niet uitkomt, kan je ook terecht bij de klantenservice. Volgens klanten van e-Boekhouden is de klantenservice zeer goed bereikbaar, heel behulpzaam en ook erg vriendelijk. Geen stress dus om contact met hen op te nemen!

De investering hiervoor hangt af van jouw wensen. Er zijn 2 pakketten beschikbaar om uit te kiezen: het ZZP/Mini pakket voor €9,95 per maand exclusief btw. En het standaardpakket voor €25,00 per maand exclusief btw. Het kleinere pakket is bedoeld voor ondernemers met kleinere administraties die minder boekingen hoeven te doen.

Ben jij een starter? Dan is dit factuur en offerte programma wellicht extra interessant voor jou. e-Boekhouden heeft namelijk een offerte-factuur programma aanbieding, exclusief voor startende ondernemers. Tot 15 maanden na jouw inschrijving bij de KvK biedt e-Boekhouden het uitgebreidste pakket gratis aan. Zo biedt deze partij startende ondernemers de ruimte om alle functies uitgebreid te testen, zonder een last van een directe investering.

Voordelen e-Boekhouden

✅ Offerte en factuur programma 15 maanden gratis te gebruiken voor startende ondernemers;

✅ Een online offerte maken in eigen huisstijl;

✅ Positieve ervaringen met de klantenservice;

✅ e-Boekhouden biedt verschillende soorten uitgebreide resources ter ondersteuning van de klant;

✅ Volgens ervaringen is het simpel en intuïtief in gebruik;

✅ Zowel offertes als facturen hebben dezelfde uitstraling, omdat het een programma voor facturen en offertes is;

✅ Houd alle financiële zaken bij elkaar, op één plek;

✅ Niet-starters hebben recht op een proefperiode van 14 dagen.

Nadelen e-Boekhouden

❌ Deze offerte en facturatie software heeft een gratis proeftijd van slechts 14 dagen;

❌ De gratis proeftijd van 15 maanden is alleen voor starters;

❌ Alleen in het Nederlands te gebruiken;

❌ Doordat e-Boekhouden zich specialiseert in boekhouden, zijn de opties voor offertes iets beperkter.


Klik hier voor de beste deal

3. Gripp – beste offerte systeem

Het hele proces van een project van A tot Z op één plek beheren? Bij Gripp kan dat zeker. In dit offerte systeem houd jij alles bij. Al jouw contacten en communicatie worden overzichtelijk opgeslagen in het CRM, zodat jij makkelijk alle klanten en relevante communicatie kan terugvinden. Maak en verstuur offertes in eigen huisstijl met behulp van handige sjablonen. En houd de status van de offertes bij en laat deze digitaal geaccordeerd worden. In dit programma om offertes te maken houd jij zelfs het volledige projectbeheer bij. Zo heb je een snelle referentie naar de to-do lijst en deadlines en kunnen jij en jouw collega’s of medewerkers eenvoudig de gewerkte uren per project bijhouden. Ook factureren en boekhouding doe jij eenvoudig in dit online offerte programma.

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Volgens klantenervaringen is Gripp een heel overzichtelijk en intuïtief programma voor offertes en facturen. Kom je toch voor een vraag te staan? Op de website staat een uitgebreide kennisbank met een zoekbalk, zodat jij snel en eenvoudig artikelen vindt die jou uit de brand helpen. Gripp houdt ook een blog bij waarin nuttige tips, updates in het programma en ander nieuws gedeeld wordt. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de belangrijke zaken. De klantenservice is ook goed te bereiken en behulpzaam. Verder biedt Gripp de mogelijkheid om een training op maat te boeken, zodat jij en jouw medewerkers alles uit het programma voor offertes en facturen kunnen halen.

De investering voor deze offerte en facturatie software met boekhouding en CRM, ligt relatief hoog. Het basispakket koop je vanaf €99,00 per maand exclusief btw. Verder wordt er aanbevolen dat je een eenmalig opstartpakket (vanaf €1.000,00 exclusief btw) erbij koopt, zodat jouw pakket helemaal wordt opgezet en klaargemaakt voor gebruik. Hierbij krijg je ook persoonlijke hulp bij het instellen van de software. De investeringen zijn dus significant, maar natuurlijk krijg je hier ook veel voor terug.

Voordelen Gripp

✅ Pas jouw eigen huisstijl toe op de documenten;

✅ In de proefperiode probeer jij dit offerte systeem 2 weken gratis uit;

✅ Een overzichtelijk programma voor een online offerte maken;

✅ Deze software offertes maken zorgt ook voor de boekhouding, het projectmanagement en de CRM;

✅ Goede ervaringen met de klantenservice;

✅ Geschikt voor een onderneming met werknemers.

Nadelen Gripp

❌ Een relatief grote investering;

❌ De proefperiode van slechts 2 weken is korter dan bij andere partijen;

❌ Gripp is niet gespecialiseerd in offertes.


Klik hier voor de beste deal

4. Reeleezee van Exact

De ‘real easy’ oplossing voor eenvoudig een online offerte maken. De Reeleezee offerte tool heeft standaard layouts die jij zelf kan aanpassen, zodat de documenten er precies zo uit komen te zien zoals jij ze wil hebben. Onbeperkt online offertes maken, versturen en kopiëren. 

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Er zijn meerdere pakketten om uit te kiezen. Zo kan jij een ‘Slim factureren’ pakket kiezen. Dit programma voor offertes en facturen is vanaf €15,00 per maand exclusief btw te bestellen.

Je kan ook voor een iets veelzijdiger Reeleezee pakket kiezen, namelijk een ‘Slim boekhouden’ pakket. Hiermee integreer jouw boekhouding ook in de offerte en facturatie software, zodat jij alle financiële zaken op één plek hebt. Hiervoor ligt de investering voor het startpakket ook op €15,00 per maand exclusief btw, maar dan mag jij per maand slechts 10 facturen versturen en 10 uitgaven registreren. Pas vanaf €30,00 per maand exclusief btw wordt dit onbeperkt.

De reviews van dit product geeft helaas wel wat stof tot nadenken. Velen vinden dat de belofte voor een eenvoudig en overzichtelijk programma niet wordt nagekomen. Ook zijn gebruikers kritisch op de kwaliteit van de klantenservice. Het duurt lang voordat er antwoord komt op een vraag of oplossingen komen voor een probleem. Reeleezee heeft zeker een prachtig principe voor ogen, maar het lijkt alsof er nog iets meer ontwikkeling en groei nodig is voordat dit wordt gerealiseerd.

Voordelen Reeleezee van Exact

✅ Deze online offerte software belooft een eenvoudig en intuïtief programma;
✅ Probeer dit offerte programma 30 dagen gratis; 

✅ Gebruik deze offerte tool in meerdere talen;

✅ Geef jouw boekhouder toegang tot jouw gegevens.

Nadelen Reeleezee van Exact

❌ Klanten delen in reviews slechte ervaringen met de klantenservice; lange wachttijden en onbetrouwbaar;

❌ Volgens klantenervaringen is deze online offerte software niet even “easy” als beloofd;

❌ De investering ligt iets hoger dan bij andere partijen; 

❌ Bij het basis betaalde pakket “slim boekhouden” mag jij per maand maar 10 facturen versturen en 10 uitgaven registreren.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste offerte software 2023 

Mijn prijs voor de beste offerte software van 2023 gaat uit naar Offorte. Deze partij is een goed voorbeeld van – dat als jij je ergens volledig in specialiseert – je daarin anderen die breder georiënteerd zijn zal overtreffen. Doordat Offorte zich volledig en heel specifiek focust om software voor offertes slim, eenvoudig en professioneel te maken, is deze offerte software hier ook uitstekend voor. Doordat het zo eenvoudig in gebruik is, zal het ook veel tijd besparen. Ervaringen van klanten bevestigen dit ook.

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Klik hier voor de beste deal

Offerte software-ervaringen en reviews 

Bij het maken van een keuze voor offerte en facturatie software is het heel belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere klanten met een bepaalde partij hebben. Zo krijg jij ook meer zicht op of de beloftes op de websites ook worden nagekomen. Hieronder heb ik een aantal reviews van de bovenstaande partijen op een rijtje gezet.

Offorte review 

“Ik was op zoek naar een offerte programma waarmee ik onder andere tijd kon besparen. Tegelijkertijd wilde ik hiermee een goed indruk maken op mijn prospects en klanten. Dat is bij Offorte gelukt. Ik ben heel tevreden met de gebruiksvriendelijkheid en ook met de vele verschillende templates die ik naar eigen wens aan kan passen. Als ik ergens niet uitkom is de klantenservice ook erg behulpzaam.”

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

e-Boekhouden review

“Super goede ervaringen met het eenvoudige programma e-Boekhouden. Fijn om alle zaken op 1 overzichtelijke plek te hebben. Als ik er niet meer uitkom zijn de webinars en veelgestelde vragen een uitkomst. Als ik er zelfs dan als boekhoud-dummy niet uitkom, is de klantenservice heel makkelijk te bereiken, heel vriendelijk en behulpzaam.

Gripp ervaring 

“Onze ervaring met Gripp is uitstekend. Het is heel overzichtelijk en werkt heel intuïtief. Het systeem is al heel uitgebreid in de opties, maar doordat je het ook makkelijk aan andere systemen kan linken kan je echt heel veel kanten uit. De klantenservice is goed te bereiken en vriendelijk!”

Reeleezee van Exact review

Reeleezee werkt vaak intuïtief en maakt de boekhouding eenvoudiger dan toen ik het nog helemaal zelf deed. Wel jammer dat de klantenservice echt heel traag is, dus als ik ergens een probleem mee ervaar kost het mij heel veel tijd en energie om het opgelost te krijgen.

Beste Offerte Software Review (2022) 4x Test

Offerte software kopen checklist: zet dit voor jezelf op een rijtje!

Voordat jij in zee gaat met een aanbieder, is het belangrijk dat jij jouw eisen en wensen op een rijtje zet. Wat mag er niet missen en wat zou voor jou een waardevolle toevoeging zijn? Om jou hierin te ondersteunen, bij deze een lijstje met een paar punten waar jij over na kan denken:

Wil je alleen online offertes maken of heeft extra software voor factureren, boekhouden en projectmanagement voor jou ook toegevoegde waarde?

Hoeveel support is voor jou genoeg? Heb jij voldoende aan de veelgestelde vragen pagina of hecht jij ook waarde aan webinars of goed bereikbare klantenservice?

Wat voor investering heb jij over voor offerte software?

Ben jij een tech-geek die een beetje puzzelen met opties en mogelijkheden heel leuk vindt of moet het online offerte programma zo simpel mogelijk zijn?

In hoeverre wil jij jouw eigen huisstijl toe passen? Wil jij de documenten volledig zelf vormgeven of heb je behoefte aan een ruime keuze aan sjablonen?

Informeer jezelf goed over het gebruiksgemak van de software: wat belooft de aanbieder en wat zijn de ervaringen van de klanten?

Meest gestelde vragen offerte software

Nu heb je over verschillende offerte programma’s een grote bonk informatie ontvangen. Gun jezelf vooral de tijd om een weloverwogen keuze te maken. Waarschijnlijk heb je ook nog wel wat vragen. Dus heb ik een paar vragen die te verwachten zijn hieronder al beantwoord.

Wat is de beste offerte software?

De beste offerte software is wat mij betreft die van Offorte. Deze partij is volledig gespecialiseerd in software offertes eenvoudig en professioneel online maken. Meerdere partijen bieden ook een offerte tool aan. Maar doordat deze er veel bij leveren en daardoor ook de focus niet op de online offerte software ligt, liggen de prijzen vaak wat hoger. Of er zijn minder mogelijkheden in hoe jij de offerte vormgeeft.

Waarom zou ik offerte software kopen?

Door offerte software te kopen kan jij veel tijd besparen. Een offerte maken programma of offerte systeem zorgt ervoor dat jij jouw tijd en energie in werkzaamheden kan steken waar jij de offertes en facturen voor stuurt. Zonder veel tijdsinvestering kan jij een op maat gemaakte offerte, volledig in eigen huisstijl, naar jouw (potentiële) klant sturen. Zo hoeft zij niet te wachten op dat je een tabelletje iets moet verslepen, omdat het anders niet uitkomt met de tekst: lekker snel, makkelijk en professioneel.

Hoe gaat offerte software in zijn werk? 

Offerte software werkt door de gebruiker een eenvoudige oplossing te bieden voor het online offerte maken in eigen huisstijl. En dat zonder dat het ten koste gaat van professionaliteit. Een programma om offertes te maken kan op verschillende manieren werken, afhankelijk van waar de partij zich op focust. Maar in de meeste gevallen maak je een online ontwerp dat door wordt getrokken in alle offertes. Daarmee kan je producten en diensten opslaan, zodat je deze eenvoudig in nieuwe documenten plakt en volg je eenvoudig het gehele proces van de offerte van het versturen tot goedkeuring. Of zelfs tot het eind van het project! (1)

Conclusie beste offerte software 2023 

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *