In dit artikel

Beste Webshop software Review 5x Test! 

Beste PinnacleCart Alternatief | Review (2023) | 5x Test! 

In dit artikel

Wil jij een eigen webshop oprichten om producten of diensten te verkopen? Voor ondernemers of voor wie een extra inkomen wil genereren, zijn webshops ideaal. Ze zijn vrij gemakkelijk op te zetten en helemaal naar eigen wens en smaak in te richten. Maar hoe begin je? PinnacleCart is hiervoor een handige tool, maar lang niet de enige. In plaats van direct voor de app PinnacleCart te kiezen, gaan we ons vandaag verdiepen in verschillende PinnacleCart partners, oftewel: PinnacleCart alternatieven! In deze PinnacleCart alternatieven test ga ik 5x PinnacleCart alternatieven vergelijken, zodat jij de juiste keuze maakt voor jouw webshop!

Beste PinnacleCart alternatief: Mijn selectie 

  1. Beste PinnacleCart alternatief – Jouwweb
  2. Beste PinnacleCart App alternatief – CCV Shop
  3. Beste PinnacleCart webshop alternatief – Jouwweb

PinnacleCart alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Eerst leg ik je graag uit hoe ik aan de slag ga in deze PinnacleCart alternatief review. Ik ga namelijk alle aanbieders die de moeite waard zijn, vergelijken op basis van verschillende factoren. Zo kijk ik naar de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten (is er een app, net zoals de PinnacleCart app?). En hoe zit het met de PinnacleCart alternatief ervaringen van klanten? Verder spelen de prijs en interface natuurlijk ook een belangrijke rol. En zo komen we stap voor stap tot het beste PinnacleCart alternatief van dit moment. Lees je mee?

1. Jouwweb – beste PinnacleCart alternatief algemeen, beste PinnacleCart webshop alternatief

Het eerste PinnacleCart alternatief dat ik graag wil bespreken is Jouwweb. Een tool waarmee je al in 10 minuten een eigen website kunt maken, op een gemakkelijke manier. Een webshop ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden bij dit PinnacleCart app alternatief. Je hebt er geen technische kennis voor nodig en je ontvangt gratis ondersteuning als dat nodig is. 

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Ontwerp jouw eigen webshop in de gewenste stijl en kleuren. Hij is automatisch geschikt voor weergave op smartphones en je kunt verschillende productpagina’s ontwerpen met tekst en foto’s. Zo kun je eenvoudig je bestellingen ontvangen en beheren, online betalingen ontvangen en gebruikmaken van verschillende verzendmethoden. Je klanten ontvangen automatisch track & trace mails en alles verloopt veilig en geoptimaliseerd. Klinkt goed, toch? Bovendien kun je jouw webshop met gemak optimaliseren voor Google en ontvang je tips, statistieken en rapportages.

Voor een webshop met maximaal 10 producten kun je bij Jouwweb kiezen voor het Pro abonnement. Wil je meer kunnen verkopen? Dan kun je met het Business abonnement een onbeperkt aantal producten verkopen. De eerste 3 maanden zijn beide abonnementsvormen gratis. Daarna betaal je €8,50 per maand voor Pro en €17 per maand voor Business. In beide gevallen hoef je geen opstartkosten te betalen. Optioneel is er nog een Lite versie (na 3 maanden €4,50 per maand) voor een eenvoudige webshop met domeinnaam. Of je kunt kiezen voor de Gratis versie voor particulieren en hobbyisten. De domeinnaam ziet er dan uit als ‘.jouwweb.nl-naam’ en je hebt minder mogelijkheden, maar het kan wel!

Voordelen Jouwweb

✅ Geen technische kennis nodig voor het maken van een webshop;

✅ Eerste 3 maanden gratis, geen PinnacleCart alternatief kortingscode nodig;

✅ Gratis ondersteuning wanneer je die nodig hebt;

✅ Stijl en kleuren naar keuze;

✅ Bestellingen en betalingen online beheren met gemak;

✅ Geoptimaliseerd voor Google en smartphones;

✅ Inclusief tips, statistieken en rapportages;

✅ Verschillende abonnementen om uit te kiezen en heel betaalbaar.

Nadelen Jouwweb

❌ Met de Gratis en Lite versie heb je niet heel veel mogelijkheden.


Klik hier voor meer informatie!

2. Shopify

Natuurlijk bespreken we Shopify Nederland ook. We kunnen immers pas goed vergelijken als we niet alleen kijken naar Shopify partners, maar ook naar Shopify en de Shopify app zelf! Daarom bespreek ik nu wat je allemaal kunt met een Shopify webshop. Het is één platform met alle e-commerce functies en point-of sale functies die je nodig hebt voor een eigen webshop. Zo kun je je online bedrijf opstarten, runnen en vervolgens laten groeien. Dankzij Shopify kun je overal producten verkopen, waar je klanten zich ook bevinden. Via je webshop, maar ook via social media of online marktplaatsen. En je bedrijf promoten is ook gemakkelijk dankzij verschillende, geïntegreerde tools. Als eigenaar krijg jij inzichten en een handig dashboard om je bestellingen, betalingen en verzendingen te beheren.

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Shopify support is overigens altijd beschikbaar, dus als je ergens niet uitkomt kun je de hulp van het platform inschakelen. Wist je trouwens dat het niet alleen Shopify Nederland betreft, maar dat dit platform wereldwijd actief is? Zo kan de hele wereld gebruikmaken van deze handige tool en de verschillende Shopify templates. Wel zo eerlijk!

De kosten van Shopify liggen in verhouding wat hoger dan bij de alternatieven. Zo betaal je voor het Basic abonnement €21 per maand (voor wie nog niet zoveel verkoopt), voor het Shopify abonnement €59 per maand (voor groeiende bedrijven die online of fysiek verkopen) en voor Advanced €289 per maand (voor opschalende bedrijven die geavanceerde rapportages willen ontvangen).

Voordelen Shopify

✅ Om je (online) bedrijf op te richten, te laten groeien en te promoten;

✅ Shopify is wereldwijd actief;

✅ Met een app Shopify (zoals Shopify Email of Shopify Search & Discovery) breid je de mogelijkheden verder uit;

✅ Maak gebruik van de klantenservice wanneer dat nodig is;

✅ Kies uit verschillende Shopify templates en zet met gemak een webshop op.

Nadelen Shopify

❌ De prijzen liggen een stuk hoger dan bij PinnacleCart alternatieven;

❌ Er zijn niet veel mogelijkheden om te personaliseren;

❌ Er is geen Nederlandse klantenservice beschikbaar.


Klik hier voor meer informatie!

3. CCV Shop – beste PinnacleCart app alternatief

Het volgende PinnacleCart alternatief of PinnacleCart app alternatief is CCV Shop. Je kunt er een eigen webshop starten of je stapt over naar CCV Shop wanneer je niet tevreden bent met je huidige software aanbieder. Totdat je contract met je vorige aanbieder afgelopen is, betaal je nog niets. Dat is pas service! CCV Shop helpt je verder met de overstap, zonder bijkomende kosten.

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Wat CCV Shop te bieden heeft? Je ontwikkelt er je eigen webshop met domeinnaam, een logische winkelroute voor je klanten en je krijgt een beveiligde verbinding. Je kunt je webshop zelf vormgeven door middel van veel templates die geen technische kennis behoeven – of je kunt dit laten doen door de CCV Shop designers. Vervolgens optimaliseer je je webshop voor conversie met duidelijke call-to-actions, hoogwaardige productfoto’s en meer. Ook dropshipping is mogelijk op deze manier (geen eigen voorraad hoeven aanleggen, maar wel verkopen en winst maken). Verder kun je rekenen op zoekmachine vriendelijke URL’s en is het mogelijk om je SEO verder te optimaliseren. Link je webshop direct aan je relevante social media kanalen en verkoop ook daar je aanbod. En er is nog veel meer mogelijk.

Wil je dit PinnacleCart alternatief bestellen? Er zijn 3 pakketten beschikbaar bij CCV Shop. Met het Pakket Basic kun je voor €30 per maand verschillende webshop templates kiezen, diverse betaalproviders gebruiken en een eigen domeinnaam aanmaken. Met Pakket Professional voor €50 per maand krijg je daarbij ook koppelingen met groothandels, toegang tot API en kun je verschillende talen instellen. Met Pakket Enterprise voor €110 per maand krijg je ook een B2B app, premium support en kun je maatwerkdesign toepassen op je webshop. De eenmalige opstartkosten bedragen altijd €30.

Voordelen CCV Shop

✅ Je kunt het 21 dagen gratis uitproberen (leuke PinnacleCart alternatief aanbieding);

✅ Handige overstapservice (tot 1 jaar kosteloos als je abonnement nog loopt);

✅ Zelf aan de slag met de templates of een van de webdesigners inschakelen voor een persoonlijke stijl;

✅ Een SEO-proof webshop maken;

✅ Keuze uit 3 pakketten als abonnement.

Nadelen CCV Shop

❌ Als je alle functionaliteiten wilt gebruiken (Pakket Enterprise) loopt de prijs wel op;

❌ Er zijn zoveel mogelijkheden dat dit wellicht overweldigend kan zijn (maar wel heel gunstig).


Klik hier voor meer informatie!

4. Wix

Een gemakkelijk te gebruiken alternatief voor de PinnacleCart app is Wix. Hier kun je eenvoudig een webshop maken en je e-commerce bedrijf laten groeien. Zowel geschikt voor beginners als voor bedrijven die al meer dan 1 miljoen euro omzetten. Er is keuze uit 500+ professionele templates, net zoals bij PinnacleCart templates. Dat ontwerp kun je vervolgens aanpassen, je producten toevoegen en een betalingsprovider kiezen. Kies jouw gewenste domeinnaam en publiceer je webshop. Dan kan je beginnen met verkopen!

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Dankzij Wix kun je je bereik vergroten en je producten overal verkopen, dus ook op social media, eBay, Amazon en meer. Je kunt zelfs abonnementen aanbieden en aan dropshipping doen. Dankzij in het handige dashboard heb je altijd overzicht op wat er in jouw webshop gebeurt. Daardoor kun je bijsturen waar dat nodig blijkt, maar blijf je ondertussen met een gerust hart ondernemen.

Wil je dit PinnacleCart alternatief kopen? Dan kan dat al vanaf €20 per maand met het Business Basic abonnement. Voor Business Unlimited betaal je €30 per maand en voor Business VIP bedragen de kosten €44 per maand. Hoe meer je betaalt, hoe meer opslagruimte en video-uren er tot je beschikking worden gesteld. Als Business VIP krijg je o.a. voorrang op de Wix klantenservice en kun je de meeste transacties per maand uitvoeren.

Voordelen Wix

✅ Ook zonder PinnacleCart alternatief korting is dit een betaalbaar platform;

✅ Meer dan 500 templates om uit te kiezen;

✅ Handig dashboard voor overzicht in je onderneming;

✅ Voor beginners en bedrijven die het al heel goed doen;

✅ Betaalbare abonnementen.

Nadelen Wix

❌ Je kunt de klantenservice minder goed bereiken als je geen Business VIP abonnement neemt (niet zo gemakkelijk als PinnacleCart contact dus);

❌ De templates schijnen niet SEO-vriendelijk te zijn, waardoor je minder goed gevonden wordt in zoekmachines;

❌ Templates blijken niet zo makkelijk aanpasbaar te zijn.


Klik hier voor meer informatie!

5. Lightspeed

Met Lightspeed geef je je webshop inkomsten een boost. Je kunt altijd en overal verkopen doen, maar ook je voorraad beheren, verzendingen uitvoeren en betalingen ontvangen. Allemaal op één platform. Dit PinnacleCart alternatief is dus heel compleet en ook nog eens handig in gebruik. Met Lightspeed kun je je webshop koppelen aan social media kanalen, je kunt gebruikmaken van de ingebouwde SEO tools voor meer verkeer naar je webshop en het is mogelijk om nieuwsbrieven en e-mails te versturen naar je klanten. Zo behoud je ook na een transactie contact en kun je ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen.

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Met Lightspeed maak je minder kosten en meer winst. Je kunt je fysieke winkel(s) ook met je webshop verbinden en in real-time weten hoe het met je voorraad is. Verder kun je de voorraad van fysieke locaties online verkopen, notificaties ontvangen wanneer je voorraad verplaatst moet worden en je kunt spreadsheets importeren en exporteren voor actuele data. Altijd en overal. Om je webshop vorm te geven kun je kiezen uit een van de vele thema’s. Het is mogelijk om die helemaal aan te passen en ook mobile-friendly te maken. Producten weergeven in HD? Ook mogelijk. En dankzij een goede gebruikerservaring is de kans groot dat bezoekers klanten worden.

Wil je ontdekken of Lightspeed een beter alternatief is voor de PinnacleCart app? Vraag dan een gratis demo aan om de omgeving met eigen ogen te zien en de functionaliteiten te testen. De tarieven voor een abonnement zijn daarna als volgt. Essential kost €49 per maand, Advanced kost €89 per maand en Professional kost €189 per maand. Hoe groter het abonnement, hoe meer verschillende producten je kunt verkopen, hoe meer gebruikersaccounts er mogelijk zijn en vanaf Advanced kun je ook buiten Nederland verkopen en gebruikmaken van telefonische support (in plaats van alleen via e-mail).

Voordelen Lightspeed

✅ Handige tool om je webshop naar het volgende niveau te tillen;

✅ Je kunt je fysieke winkel(s) verbinden met je online store, wat veel voordelen biedt;

✅ Veel templates om uit te kiezen en ook aanpasbare templates beschikbaar;

✅ Mobile friendly, ingebouwde SEO tools en meer voor optimaal gebruiksgemak en extra verkeer.

Nadelen Lightspeed

❌ De prijzen voor de abonnementen liggen redelijk hoog;

❌ Als je het serieus wilt aanpakken en ook buiten NL wilt verkopen, dan moet je wel voor Advanced of Professional kiezen.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste PinnacleCart alternatief

Benieuwd naar wie van deze PinnacleCart partners/alternatieven de beste uit de test blijkt te zijn? Ondanks dat PinnacleCart Nederland een fijne aanbieder is, is het niet de beste gebleken. Er is namelijk een PinnacleCart alternatief waarmee je veel meer mogelijkheden hebt en dat is Jouwweb!

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Jouwweb is bijvoorbeeld de eerste 3 maanden helemaal gratis en voor de app PinnacleCart betaal je direct. Ook liggen de prijzen voor PinnacleCart een stuk hoger. Voor Jouwweb heb je echter geen technische kennis nodig en kun je toch veel kanten op bij het ontwerpen van je webshop. Je krijgt gratis ondersteuning wanneer je dat nodig hebt en je kunt kiezen uit verschillende kleuren en stijlen. Alle bestellingen en betalingen kun je online beheren, je webshop wordt geoptimaliseerd voor smartphonegebruik en voor Google en je ontvangt tips, statistieken en rapportages voor een optimale bedrijfsvoering. Kortom: het beste PinnacleCart alternatief is Jouwweb!


Klik hier voor meer informatie!

PinnacleCart alternatief ervaringen en reviews 

Hoog tijd om de PinnacleCart reviews en die van de alternatieven erbij te pakken. Hoe beoordelen klanten de PinnacleCart app en de apps van andere aanbieders? En is volgens hen PinnacleCart de beste keuze of zijn zij enthousiast over een van de alternatieven? Dat gaan we nu bekijken.

Jouwweb review 

Op Trustpilot krijgt Jouwweb 4,5 van 5 sterren toegewezen op basis van ruim 4.300 reviews. Dat is een mooie score. De meeste beoordelingen zijn dan ook positief en gaan over de gratis versie, het gebruiksgemak en het eerste contact met de support. Daar zijn mensen positief over. Verder benoemen zij dat je er snel een aantrekkelijke website of webshop mee kunt bouwen en dat de mobiele versie er gelikt uitziet. Kijken we naar feedbackpunten van klanten, dan gaat dat over de aanpasbaarheid van thema’s, zoals dat je weinig kunt personaliseren of soms geen video’s kunt toevoegen. Maar als dat het enige is, toch?

Shopify review

Natuurlijk kan een review over de Shopify webshop ook niet ontbreken. Eens zien hoe mensen oordelen over de verschillende Shopify templates en de Shopify support, bijvoorbeeld. Het bedrijf krijgt in elk geval niet zo’n beste score op Trustpilot. Met 1,7 van 5 sterren is dat gemiddelde best wel laag. En dat op basis van ruim 1.600 reviews. Mensen benoemen vooral de klantenservice als nadelig, omdat deze langzaam zou werken en ook niet altijd met goede oplossingen lijkt te komen. Als er een bug in je thema zit of je hebt een dringende vraag, dan kan je bedrijf daar onder leiden. Daarom is het maar goed dat we op zoek zijn gegaan naar het beste PinnacleCart alternatief, als je het mij vraagt.

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

CCV Shop ervaring 

Over CCV Shop kunnen we nog niet veel online reviews vinden. Op Trustpilot zijn bijvoorbeeld maar 2 reviews geplaatst; een van 3 sterren en een van 5 sterren. Daardoor staat het gemiddelde nu op 3,5 van 5 sterren. Niet een hele goede reflectie van hoe het bedrijf het er van afbrengt. Mijn advies: probeer het gedurende die 21 dagen gewoon gratis uit en ontdek zelf of het iets voor jou is!

Wix review

Door naar Wix. Dit bedrijf komt een stuk beter uit de test op Trustpilot. Met 4,6 van 5 sterren op basis van ruim 10.000 reviews, doet Wix het goed. Men noemt het een voordelige manier om je bedrijf te runnen en is tevreden over de klantenservice en hun expertise m.b.t. de templates. Al met al een aanrader, dus!

Lightspeed review

En tot slot bekijken we de reviews over Lightspeed. Met een score van 4,1 van 5 sterren op basis van 1.010 reviews doet ook dit bedrijf het goed. Ook hier wordt de klantenservice geroemd en is men te spreken over de rapportages, gebruiksvriendelijkheid en de vele mogelijkheden.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste webshop software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn softwarevoorraadbeheer softwareorderverwerking software en wms systemenSoftware voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Opzoek naar reviews over andere mogelijk vormen van webshop software? We schrijven over Big Cartel, BigCommerce, Dukaan, Ecwid en GoDaddy bijvoorbeeld. Ook Magento, Medusa, OpenCart, PinnacleCart en Pixpa hebben we aan het lijstje toegevoegd. Sluit PrestaShop, Sellfy, Selz en Shift4Shop niet uit. De welbekende Shopify ontbreekt zeker niet. Kijk ook eens naar Simvoly, Square Online Store, Squarespace, Volusion en Web.com. Tot slot hebben we ook geschreven over Weebly, Wix, WooCommerce en X-Cart.

Beste PinnacleCart Review 5x Test! 

Meest gestelde vragen over een PinnacleCart alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel over PinnacleCart alternatieven nog vragen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het beste PinnacleCart app alternatief? Of wil je weten wat je kunt met programma’s zoals PinnacleCart? Lees dan nog even verder, want die vragen worden hieronder beantwoord.

Wat is het beste PinnacleCart alternatief? 

Het beste PinnacleCart alternatief uit deze test blijkt Jouwweb te zijn. Deze aanbieder heeft namelijk voor lagere prijzen meer functionaliteiten. Zo kun je een eigen webshop ontwerpen in kleuren en een stijl naar keuze, terwijl je er geen technische kennis voor nodig hebt. De eerste 3 maanden betaal je helemaal niets en ook daarna is elk abonnement heel betaalbaar. Je kunt met Jouwweb bovendien met gemak je bestellingen en betalingen beheren en het handige dashboard geeft jou altijd real-time overzicht in je bedrijfsvoering. Kortom: het beste PinnacleCart alternatief is Jouwweb!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een PinnacleCart alternatief?

De gemiddelde PinnacleCart kosten kunnen oplopen tot bijna €300, maar voor de alternatieven liggen de prijzen gemiddeld lager. Zo lees je op de website van Jouwweb bijvoorbeeld dat je een gratis account kunt nemen of de Lite versie kunt proberen voor €4,50 per maand. Wil je alle functionaliteiten gebruiken, dan betaal je nog steeds veel minder dan PinnacleCart prijzen. Kijk je naar de PinnacleCart website, dan lijken de prijzen niet helemaal in verhouding met de mogelijkheden. In mijn ogen kun je dus veel beter voor Jouwweb kiezen: beter betaalbaar en je krijgt toegang tot meer functionaliteiten, terwijl je minder technische kennis nodig hebt!

Wat kun je doen met programma’s zoals PinnacleCart?

Met programma’s zoals PinnacleCart kun je verschillende dingen doen. Een eigen website bouwen bijvoorbeeld, maar je kunt ook een eigen webshop opzetten. Sommige programma’s vereisen hiervoor technische kennis, maar met PinnacleCart, Jouwweb of Wix hoeft dat bijvoorbeeld niet. Je kunt kiezen uit standaard templates en in de meeste gevallen kun je die vervolgens personaliseren. Zo maak jij met gemak ook een eigen website of webshop, als hobby of voor commerciële doeleinden. Bovendien kun je een domeinnaam aanmaken bij programma’s zoals PinnacleCart. Dat is het webadres van je website of webshop. (1)

Conclusie beste PinnacleCart alternatief

  • Beste PinnacleCart alternatief – Jouwweb
  • Beste PinnacleCart App alternatief – CCV Shop
  • Beste PinnacleCart webshop alternatief – Jouwweb
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *