In dit artikel

Beste CRM Review 5x Test!

Beste Pipedrive CRM Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

In een CRM systeem is het belangrijk dat alle gegevens van klanten of leads worden opgeslagen. Dit helpt je namelijk bij het doen van meer verkopen. Alle informatie moet idealiter op één plek staan en gemakkelijk opgezocht kunnen worden. Bij overzichtelijke CRM systemen deel je die informatie ook gemakkelijk met collega’s en weet iedereen wat er precies speelt bij elke klant. Een must, als je als ondernemer wil groeien met je bedrijf. Misschien ken je Pipedrive wel, maar wist je dat er nog veel meer fijne alternatieven zijn? Welk overzichtelijk CRM systeem het beste bij jou past, dat weet je na het lezen van dit artikel. Ontdek het beste Pipedrive CRM alternatief voor jou!

Beste Pipedrive CRM alternatief van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste CRM systeem – Monday
 2. Beste gratis CRM systeem – e-Boekhouden 
 3. Beste CRM voor sales automation – Monday  

Pipedrive alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maak – voordat je een Pipedrive CRM alternatief kopen gaat – een weloverwogen beslissing. Je kunt een Pipedrive alternatief namelijk niet ruilen in de winkel. Je maakt die weloverwogen beslissing door alle voor- en nadelen te bekijken van elke Pipedrive alternatief aanbieder. Nu hoef jij dat vandaag niet zelf te doen. Ik ga voor je aan de slag en ik zal vertellen hoe. Zo let ik op welke functionaliteiten een Pipedrive alternatief heeft, of de prijs en kwaliteit in verhouding zijn en wat de prijs per gebruiker is. Ook kijk ik naar Pipedrive alternatief ervaringen. Ik vind het namelijk belangrijk hoe andere gebruikers de Pipedrive alternatieven ervaren. Hoe beoordelen zij de overzichtelijkheid, functionaliteiten en gebruiksgemak, bijvoorbeeld? Daar gaan we. 

1. Monday – beste CRM systeem in het algemeen

Pipedrive software alternatief aanbieder Monday, biedt een overzichtelijk CRM systeem aan. Deze aanbieder zet gebruiksgemak, transparantie en overzichtelijkheid op nummer één. Het bedrijf focust zich compleet op het vereenvoudigen en versoepelen van de CRM systemen. Ze heeft daarom ook een complete kennisbank met informatie over het gebruik van Monday. Er zijn gidsen, handleidingen, blogs en video’s aanwezig, waarin het gebruik van het CRM programma wordt uitgelegd. In de instructievideo’s leer je bijvoorbeeld waar alle handige functionaliteiten zitten. Verder zijn er veel gestelde vragen, een community en live-webinars. 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Er is ook een app voor Android en iOS aanwezig. Dit in tegenstelling tot aanbieder Pipedrive , die geen Pipedrive app heeft. Door de app van Monday heb je de klantgegevens altijd bij de hand, ook onderweg.

Monday heeft een gratis CRM pakket. Aan deze gratis variant kunnen in totaal 2 gebruikers worden toegevoegd en bewaar je 1.000 contacten in het CRM systeem. Daarnaast zijn er betaalde pakketten. Het basis CRM pakket van Monday kost €10 per gebruiker per maand. Hierin is het mogelijk om 3 gebruikers te registeren. Voor het standaardpakket van Monday betaal je €14 per gebruiker per maand. Je ontvangt dan meer functionaliteiten, zoals een e-mailintegratie voor Gmail en Outlook en geavanceerde management voor alle bestaande accounts, leads, contactpersonen en sales.

In sommige Pipedrive CRM alternatief reviews, lees je dat er niet alleen maar goede ervaringen zijn met dit bedrijf/systeem. Soms zijn gebruikers niet tevreden over de reactiesnelheid van de klantenservice of de behulpzaamheid wordt niet hoog beoordeeld. De klantenservice blijkt alleen per e-mail goed bereikbaar.

Voordelen Monday

✅ Monday is in meerdere talen beschikbaar;

✅ Er is een uitgebreide kennisbank aanwezig waar je terecht kunt met je vragen;

✅ Monday biedt een community aan; 

✅ Een CRM applicatie is in een app beschikbaar voor iOS en Android, zodat het onderweg gebruikt kan worden; 

✅ Je kunt het eerst uitproberen door het gratis pakket te kiezen;

✅ Er zijn meerdere CRM pakketten aanwezig, zodat je een pakket uitkiest dat compleet aansluit op je wensen; 

✅ Monday is gemakkelijk te integreren met e-mailaccounts zoals Outlook of Gmail. 

Nadelen Monday

❌ De klantenservice wordt niet zo positief beoordeeld in verschillende reviews. Je leest terug dat gebruikers niet altijd een goede oplossing krijgen voor hun probleem. 


Klik hier voor de beste deal

2. Freshworks – beste CRM software 

De nummer 2 van deze Pipedrive alternatief aanbieders is Freshworks. Dit is een CRM-tool waarbij je – naast verkoopmogelijkheden – ook marketingmogelijkheden vindt. Freshworks is een gratis CRM tool. Ze richt zich op het gebruiksgemak van klanten, want je mag een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen en er is 24 uur per dag en 5 dagen per week gratis ondersteuning via e-mail, telefoon of chat. Ze biedt daarnaast demo’s en gebruikershandleidingen aan om klanten wegwijs te maken in deze tool. De interface is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Deze aanbieder biedt een gratis versie aan die je gedurende 21 dagen mag uitproberen. 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Freshworks heeft 3 pakketten waar gebruikers uit kunnen kiezen. Pakket Growth is het goedkoopste en schaf je aan voor €15 per maand per gebruiker. Je ontvangt als extra functionaliteiten een visuele verkooppijplijn, voorspellende contactscore, verkoopsequenties en tot 2.000 bot-sessies per maand. Het middelste pakket Pro koop je voor €39 per maand per gebruiker. Uiteraard ontvang je meer functies bij dit grotere pakket. Je krijgt tijd gebaseerde workflows, inzicht in de transacties en tot 3.000 bot-sessies per maand. De investering voor het duurste pakket bedraagt €69 per maand per gebruiker. Je ontvangt dan alle functionaliteiten die het Pipedrive alternatief programma aanbiedt. 

Voordelen Freshworks

✅ Freshworks heeft een gratis versie. Die mag je 21 dagen uitproberen;

✅ Er is een integratie mogelijk van een interne chat voor je bedrijf; 

✅ Freshworks biedt gratis trainingen aan, zodat jullie het programma onder begeleiding goed kunnen leren kennen; 

✅ De klantenservice is per WhatsApp bereikbaar; 

✅ De interface is erg gebruiksvriendelijk. 

Nadelen Freshworks 

❌ Als je start met het programma, is er geen hulpprogramma aanwezig dat je door het programma heen begeleidt. Hierdoor kost het tijd om Freshworks te leren kennen; 

❌ Verschillende modules zijn niet inbegrepen als je het CRM pakket van Freshworks aanschaft, bijvoorbeeld facturatie en urenregistratie. Die modules moet je los aanschaffen als je er gebruik van wilt maken. 


Klik hier voor de beste deal

3. Hubspot – beste CRM systeem met de meeste functies 

Het CRM-platform van Hubspot is erg gebruiksvriendelijk. Meer dan het platform van Pipedrive. Het heeft veel verschillende tools en is gemakkelijk te integreren met andere programma’s. Als je kijkt naar Pipedrive CRM vs Hubspot, dan wordt het gebruiksgemak van Hubspot beter beoordeeld. De CRM is namelijk overzichtelijk en de interface wordt als gebruiksvriendelijk ervaren. De CRM software bevat een marketing hub, verkoop hub, CMS-hub, service hub en operations-hub. De klantenservice is goed bereikbaar en wordt positief beoordeeld door de gebruikers. 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Hubspot biedt diverse functionaliteiten aan. Zo bouw je gratis chatbots, zijn er 81 gratis sjablonen om uit te kiezen, een gratis handtekening template generator, tools voor social media en je kunt rapportages maken. De prijzen van de modules van Hubspot lopen erg uiteen. De Starters versie kost €41 en de duurste versie kost €1.041. Uiteraard ontvang je veel meer functionaliteiten als je een duurdere versie aanschaft. Er is ook een gratis versie om te proberen; die gratis versie blijft altijd gratis om te gebruiken. 

Voordelen Hubspot

✅ Hubspot is eenvoudig te implementeren; 

✅ Er is een gratis basisversie aanwezig;  

✅ Je voegt gemakkelijk meer dan 100 tools toe aan Hubspot; 

✅ Het gebruiksgemak wordt heel goed beoordeeld;

✅ De functionaliteiten van Hubspot zijn erg uitgebreid.

Nadelen Hubspot

❌ Hubspot is niet beschikbaar in de Nederlandse taal; 

❌ Het systeem kost veel moeite om te leren kennen, geven gebruikers aan in verschillende reviews; 

❌ Hubspot vraagt een vooruitbetaling van een jaar. 


Klik hier voor de beste deal

4. e-Boekhouden 

e-Boekhouden is een goed Pipedrive alternatief. In dit CRM systeem houd je alle relaties overzichtelijk bij elkaar. Er is een KvK koppeling aanwezig, waardoor je alle gegevens daar gemakkelijk ophaalt. Zo kunnen deze met gemak voor je worden ingevuld. Ook is er een mogelijkheid om nieuwsbrieven vanuit deze CRM software te versturen. In deze module doe je ook je volledige boekhouding, je maakt facturen in je eigen huisstijl, stelt BTW-aangiftes op en houdt uren en kilometerregistratie bij. 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

De klantenservice van e-Boekhouden wordt goed beoordeeld door gebruikers. Ze is goed bereikbaar per telefoon, e-mail en chat. Er wordt veel informatie over e-Boekhouden aangeboden als je het programma aanschaft. Je vindt namelijk online YouTube video’s, gidsen en een uitgebreide cursus over hoe het programma werkt.

Ben je startende ondernemer? Dan maak je de ‘eerste 15 maanden gratis‘ gebruik van e-Boekhouden na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Daarna kost de investering voor dit programma €9,95 per maand. Je mag dan 240 boekingen per jaar doen en onbeperkt factureren. Dit geldt ook voor ondernemers die al wat langer bezig zijn. Je mag het programma wel eerst 14 dagen uittesten. Wil je meer boekingen per jaar doen? Dan is het Standaard pakket geschikt voor jou. Hiermee kan je onbeperkt boekingen doen. Dit abonnement sluit je af voor €14,50 per maand. 

Voordelen e-Boekhouden

✅ De proefperiode van e-Boekhouden duurt 14 dagen en is er voor niet-startende ondernemers;

✅ Voor ondernemers die wel net begonnen zijn, biedt e-Boekhouden een gratis proefperiode aan tot 15 maanden na inschrijving bij de KvK; 

✅ Alle documenten maak je op in je eigen huisstijl in dit systeem; 

✅ Er zijn verschillende soorten ondersteuning voor de klant. 

Nadelen e-Boekhouden

❌ e-Boekhouden specialiseert zich in boekhouden, hierdoor zijn de andere opties wat beperkter; 

❌ De klantenservice is alleen tijdens kantooruren bereikbaar; 

❌ Er zijn zoveel functionaliteiten beschikbaar, waardoor het veel tijd kost om het programma te leren kennen;  

❌ e-Boekhouden biedt gratis een simpele (en nogal saaie interface) aan. 


Klik hier voor 15 maanden gratis

5. Exact Online

In deze top 5 Pipedrive alternatieven mag Exact Online natuurlijk niet ontbreken. Het CRM pakket van Exact Online biedt veel functionaliteiten aan, zoals het onderhouden en aanmaken van een onbeperkt aantal contactpersonen per klantenkaart, verkoopkansmanagement, het maken van offertes, opslaan van documenten, Kamer van Koophandel integratie en workflow management. Er is ook een handige app voor Android en iOS aanwezig, Exact Online is geschikt voor elk type bedrijf, van eenmanszaak tot mkb-bedrijven. Maar Exact Online is er ook voor grote ondernemingen. 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

De CRM module van Exact Online zit automatisch inbegrepen bij de aanschaf van de andere producten, zoals Exact Online Boekhouden of Exact Online HR. Het is dus niet los aan te schaffen. De producten van Exact Online schaf je aan vanaf €40 per maand per product. Hoe meer je betaalt voor de producten, hoe meer functionaliteiten je ontvangt. 

Voordelen Exact Online

✅ De producten van Exact Online mag je 30 dagen gratis uitproberen; 

✅ Exact Online heeft een kennisbank waar je terecht kunt met alle vragen over het CRM systeem; 

✅ Deze aanbieder biedt verschillende modules aan, waardoor je niet alleen voor je CRM systeem terecht kunt bij Exact Online. Je kunt hier dus ook terecht voor: facturatie, sales of je boekhouding;

✅ Exact Online heeft een handige app.

Nadelen Exact Online

❌ Het is een vrij onoverzichtelijk module volgens reviews; 

❌ De prijzen van Exact Online zijn aan de hoge kant;

❌ Exact Online is een ouderwetse aanbieder die weinig moderne functies heeft;

❌ Een vaak gehoorde klacht van gebruikers is het overmatige onderhoud van Exact Online. Dit onderhoud wordt vanuit het niets gepleegd, zelfs overdag; 

❌ De klantenservice van Exact Online wordt niet goed beoordeeld door gebruikers. In verschillende reviews lees je dat deze slecht bereikbaar is. 


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste Pipedrive CRM alternatief 2023

De kroon voor beste Pipedrive alternatief 2023 gaat naar Monday. Het gebruiksgemak van Monday wordt hoog beoordeeld door gebruikers. Het is namelijk een overzichtelijk systeem. Er zijn ook verschillende supportmogelijkheden aanwezig. De investering is lager als je het vergelijkt met de andere Pipedrive alternatieven, maar de prijs-kwaliteit verhouding is wel goed.

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Monday stelt de gebruiker centraal, want er zijn live-webinars, handleidingen, antwoorden op veel gestelde vragen en blogs beschikbaar. Hierdoor leer je alle ins & outs over Monday. Mocht je er toch niet uitkomen, dan neem je contact op met de klantenservice. Die staat 24 uur per dag klaar.  


Klik hier voor de beste deal

Pipedrive CRM alternatief ervaringen en reviews 

Een aanbieder van een CRM systeem vertelt vaak alleen de positieve verhalen en voordelen van de software. Om deze reden heb ik Pipedrive CRM alternatieven reviews opgezocht, want ik raad het altijd aan om ook Pipedrive alternatief ervaringen van andere gebruikers te lezen. Ik deel de Pipedrive alternatief reviews hieronder met je. 

Monday review

Bridget vertelt over haar ervaring met het CRM systeem van Monday: “Ik ben erg tevreden en blij met Monday. Mijn afdeling heeft Monday ingezet voor marketingprojecten en Monday dient als een platform voor al het projectwerk, een platform waar je alle documenten, tools en processen opslaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze kwaliteit zichtbaar vooruit is gegaan. De productiviteit van het personeel is verbeterd en de workflows zijn vereenvoudigd. Met Monday integreer je gemakkelijk de software van derden, daardoor is het automatiseren sneller gegaan. Je communiceert ook via Monday, waardoor het overzichtelijker wordt voor iedereen die aan het project meewerkt. Ik hoop dat de samenwerking met Monday nog lang voortduurt.” 

Freshworks review

Freshworks is een fijne aanbieder. We zijn met dit programma gaan werken en wat een verademing. Het is eenvoudig om in gebruik te nemen. De interface is modern en er zijn veel tools beschikbaar. Je ziet dat dit bedrijf veel doet met de feedback die ze ontvangen van gebruikers. Er zijn vaak updates, hierdoor werkt het programma sneller. Ik ben blij dat we met het CRM systeem van Freshworks zijn gaan werken. Ik ben een tevreden klant,” zegt Hendrik in een review over Freshworks/Freshsales.

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Hubspot ervaring 

Betty werkt sinds een aantal jaar met Hubspot en vertelt graag haar ervaring: “Ik ben blij dat we met het systeem van Hubspot zijn gaan werken een aantal jaar geleden. We hadden een ingewikkeld systeem, waar veel collega’s niet uitkwamen. Hubspot is veel eenvoudiger. Ze is innovatief, ze heeft een gratis versie en is geschikt voor kleine bedrijven. Daarnaast vind ik het fijn dat je Hubspot in je e-mail integreert. Ze biedt veel verschillende functionaliteiten aan. Ook is de klantenservice goed bereikbaar en denkt goed mee met oplossingen als je een probleem hebt.” 

e-Boekhouden review

“Ik ben een blije klant. Ik werk namelijk al een tijdje met e-Boekhouden en het werkt naar behoren. Laatst had ik wat problemen met het afsluiten van het boekjaar van 2022, toen heb ik contact opgenomen met de customer care afdeling van e-Boekhouden. Daar werd ik ontzettend professioneel en bekwaam geholpen. Harold heeft me daar geduldig te woord gestaan en alle stappen doorgenomen die ik moest zetten om het boekjaar te kunnen afsluiten. Ik heb niet vaak meegemaakt dat een klantenservice zo vaardig is,” vertelt Lieke over e-Boekhouden. 

Exact Online ervaring

Javier gebruikt sinds een tijd het CRM systeem van Exact Online en heeft hiervoor het CRM systeem van Pipedrive gebruikt. Over Exact Online heeft hij een review geschreven: “Met het programma van Exact Online hebben we alle processen nauwgezet opgenomen en gestroomlijnd, waardoor alle afdelingen beter met elkaar samenwerken. We analyseren sneller problemen en nemen sneller beslissingen. Naast het CRM systeem hebben wij ook andere modules afgenomen, zodat we alles bij elkaar hebben. De klantenservice is erg vriendelijk en heeft ons geholpen alles snel over te zetten en ons wegwijs gemaakt in Exact Online. Ze heeft een grote kennisbank waar je veel informatie vindt.” 

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Pipedrive CRM alternatief kopen checklist: hier moet je op letten!

Als je een Pipedrive alternatief aanschaft, dan is het belangrijk om te bekijken waar je het voor gaat gebruiken. Op die manier zorg je ervoor dat je een systeem uitzoekt wat aan je eisen voldoet en dat voor je bedrijf werkt. Ik deel hieronder een aantal punten met je waar je op moet letten als je een Pipedrive alternatief kopen gaat. 

Wat zoek je in een Pipedrive alternatief of in een CRM systeem? Wat betekent een CRM Pipedrive alternatief voor jou? Aan welke eisen moet een CRM systeem voldoen? Denk daar eerst goed over na. En wat is de prijs die je bereid bent te investeren in een Pipedrive CRM alternatief? 

Ook belangrijk: waar focust de aanbieder van een Pipedrive alternatief zich op? Op de klant of iets anders? Zijn er veel functionaliteiten beschikbaar? Is de prijs in verhouding met de kwaliteit? 

Als je de reviews bekijkt over CRM systemen, wordt het gebruiksgemak dan positief beoordeeld? En hoe wordt de klantenservice beoordeeld door gebruikers? Welke voor- en nadelen worden er over de CRM software benoemd? 

Ben je op zoek naar een uitgebreid, gespecialiseerd CRM Pipedrive alternatief? Of vind je het fijn als er meerdere systemen beschikbaar zijn voor de klantgegevens? Ook dit is iets om over na te denken als je een Pipedrive CRM alternatief bestellen wilt.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor klantbeheer software mag het beste CRM systeem natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het perfect samen met contract management software zoals Contractbook en met digitale handtekening software.

Voor verdere optimalisatie zou je kunnen kijken naar retail software of een compleet partner portaal.

Een van de opkomende CRM-softwareproviders is AccelGrid. Het biedt een alles-in-één-oplossing voor bedrijven van elke omvang en heeft functies zoals verkoopautomatisering, marketingautomatisering en klantenservicebeheer. AFAS is een andere populaire CRM-softwareprovider die vooral bekend is in Nederland. Het biedt een cloudgebaseerd ERP-systeem dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf.

Affinity is een CRM-softwareprovider die zich richt op de advocatuur en andere zakelijke dienstverleners. Agile CRM biedt een intuïtief platform voor verkoop-, marketing- en servicebeheer, terwijl Alexion Software zich richt op de vastgoedsector. Amyyon biedt een geïntegreerde oplossing voor facturering, projectmanagement en CRM.

Andere bekende CRM-softwareproviders zijn Archie, BaseNet, Bigin, Bitrix24, BLISSS, Bluedesk, BUNNI, Capsule, Clientbox, CoManage, Compenda, Copper, Count-IT of CRMstrategen. Sluit ook Digitaal Kantoor, DirIT, Dynamics 365, Efficy en Elead niet uit. Andere reviews over Emyris, EngageBay, EQUP, Exact, Fleximaal, Freshsales en GreenRope zijn erg waardevol. De partijen Gripp, Hubi Business Software, HubSpot, HUSS BV, In Mind Cloud, Insightly, Jobin.cloud, Keap en KING Software heb ik ook blogs geschreven.

Korèn, LIFT Software, Lime, Microsoft en Monday zijn zeker goede kandidaten om ook over te lezen en je in te verdiepen. Evenals NetSuite, Odoo, Offective, OIIO’s Client-Cloud, OnePage, OS WebOffice en PerfectView. Andere populaire CRM systemen zijn Pipedrive, Poltio, Prarius, Realworks, Rooftop, Salesflare, Salesforce, SalesRabbit en SAP. En mocht je je echt helemaal willen onderdompelen in de mogelijkheden kijk dan naar Scoro, Sievel, Silvasoft, Simplicate, SmartSales, SpinOffice, SuperOffice, Teamleader, Tribe, Visual Planning, Vtiger, webCRM Nederland, Wrike, Yoobi, Zadarma, Zendesk, Zoho en ZP-App.

Het is belangrijk om de verschillende CRM-softwareproviders te vergelijken om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden. Kijk naar de functies die ze bieden, de prijzen en de recensies van andere klanten. Een goed CRM-systeem kan helpen om klanten beter te begrijpen, de verkoop te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.

Beste Pipedrive CRM Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Pipedrive CRM alternatief 

Wil je ook een Pipedrive CRM alternatief bestellen, maar heb je nog vragen over een Pipedrive CRM alternatief? Ik heb de meest gestelde vragen voor je verzameld en hieronder beantwoord. 

Wat is het beste Pipedrive CRM alternatief?

Het beste Pipedrive CRM alternatief is wat mij betreft Monday. Deze aanbieder biedt een mooie oplossing waarin alle relatiegegevens overzichtelijk bijgehouden worden. Verschillende afdelingen binnen je bedrijf werken in dit systeem nauwgezet samen. Monday is bovendien goedkoper dan andere aanbieders en de kwaliteit die je ontvangt is heel erg goed. De klant staat namelijk centraal bij Monday, als we op de reviews en ervaringen af gaan. Ideaal!

Wat doet een Pipedrive CRM alternatief? 

Een Pipedrive CRM alternatief is een CRM systeem waarin een bedrijf de relaties (en alle gegevens van die relaties) bijhoudt. Denk aan telefoonnummers, adressen of andere relevante informatie van contactpersonen. CRM staat voor Customer Relationship Management. Een bedrijf legt in dit programma ook alle contactmomenten met verschillende relaties vast. Hierdoor werken teams nauwer samen en is het overzichtelijker wat er in een bedrijf gebeurt. 

Waar let je op bij het kopen van een Pipedrive CRM alternatief?

Bij een Pipedrive CRM alternatief kopen moet je op verschillende dingen. In CRM software sla je klantgegevens op, dus het is belangrijk dat dit mogelijk is. Kijk daarbij ook naar jouw specifieke bedrijf en naar welke gegevens voor je bedrijf belangrijk zijn. Het is daarnaast belangrijk om het aantal functionaliteiten te onderzoeken. De prijs is ook een belangrijk onderdeel; je wilt immers dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. En hoe wordt de klantenservice beoordeeld door gebruikers? En is zij over het algemeen goed bereikbaar? (1)

Conclusie beste Pipedrive CRM alternatief 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *