In dit artikel

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Beste Planning Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

In iedere onderneming is een goede planning nodig, maar een strakke, realistische planning maken is een kunst. Met de hoeveelheid taken die afgevinkt moeten worden, het managen en inroosteren van personeel en het aantal mensen dat aan je trekt, kan het echt heel moeilijk zijn om een passende planning te maken. En om die ook nog eens na te komen en te blijven onderhouden. Gelukkig – doordat velen ditzelfde probleem hebben – is plannings software ontwikkeld. Software planning zorgt ervoor dat jij eenvoudig jouw planning strak maakt en houdt. Ben jij ook geïnteresseerd in planning software kopen? Lees dan vooral verder!

Beste Planning software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste planning software – TimeChimp 
 2. Beste planning software voor bureaus – TimeChimp 
 3. Beste planning software gratis – Wrike

Planning software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Software planning is waardevol voor ondernemers en werknemers, mits het aansluit bij de werkwijze en wensen van het bedrijf. Daarom is er heel veel verschillende software voor planning verkrijgbaar. Om het je wat makkelijker te maken ga ik in dit artikel planning software vergelijken. Dit doe ik op basis van verschillende aspecten. Denk aan de functies die bij de software planning worden geleverd; het gebruiksgemak en overzichtelijkheid van de software planning, maar ook de beloftes die de aanbieder maakt. Verder kijk ik naar het supportmateriaal en klantenservice en naar de software planning reviews en planning software ervaringen. Ga jij ook planning software bestellen? Lees verder om te ontdekken waar je op moet letten en wie volgens mij de beste aanbieder is!

1. TimeChimp – Beste planning software 

TimeChimp is een plannings software aanbieder die zich volledig focust op tijd efficiënt plannen en registreren. Zij hebben eenvoud voorop staan, omdat zij willen dat de planning software ervoor zorgt dat jij tijd bespaart. De planning software moet voor jou werken en niet andersom.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Plannen op basis van de beschikbaarheid van personeel en budget zijn simpel gemaakt. Rooster open diensten in, waarna medewerkers deze eenvoudig kunnen accepteren. Medewerkers kunnen eenvoudig verlof aanvragen en na goedkeuring (als dit nodig is) wordt de medewerker in die periode automatisch op niet-beschikbaar gezet. Zo houd je de lijntjes kort en blijft het plannen overzichtelijk. Hiernaast kunnen zowel alle gewerkte uren als verlof, ziekte en overuren snel en makkelijk worden ingevoerd en geregistreerd. Verder is het mogelijk om projectmanagement in TimeChimp inzichtelijk te maken. Houd per project de status, gemaakte uren en uitgaven bij. Als kers op de taart is het mogelijk om via TimeChimp te factureren!

Persoonlijk contact staat bij TimeChimp hoog in de prioriteitenlijst. Daarom maken ze het ook zo makkelijk mogelijk om hen te bereiken door zowel telefonisch als per chat en e-mail beschikbaar te zijn. De klantenervaringen met de klantensupport bevestigen ook dat problemen snel worden opgelost, de lijntjes heel kort zijn en dat ze heel open en klantgericht zijn. 

Verder heeft TimeChimp verschillende supportmaterialen waarmee jij zelf heel ver kan komen. Er worden regelmatig waardevolle webinars gepland voor zowel de nieuwe gebruikers als de gebruikers die al langer klant zijn van de software planning. Op de website is een hele uitgebreide kennisbank met zoekbalk te vinden. Hier vind jij eenvoudig artikelen en hulpmiddelen voor de vragen die je hebt. 

Wat is de investering voor deze plannings software? TimeChimp heeft een planning software aanbieding. Gebruik onbeperkt de urenregistratie en rapportage functies gratis bij 1 gebruiker. De betaalde pakketten zijn verkrijgbaar vanaf 2 gebruikers. De investering begint bij slechts €6,00 per gebruiker per maand exclusief btw en loopt op tot €13,00 per gebruiker per maand exclusief btw. Hoeveel het precies kost, is afhankelijk van welke functies jij graag bij het softwarepakket koopt.

Voordelen TimeChimp

✅ Gemiddelde van 8,7/10 sterren op de review site Feedbackcompany;

✅ Klantenservice is via veel manieren bereikbaar;

✅ Klantenervaringen zijn zeer lovend over de klantensupport;

✅ Veel support beschikbaar in de vorm van de kennisbank en regelmatige webinars;

✅ Gespecialiseerd in je tijd efficiënter gebruiken;

✅ Deze planning software is in meerdere talen te gebruiken;

✅ TimeChimp biedt een aantal functies van de planning software gratis aan;

✅ De investering ligt relatief laag;

✅ Planning software en facturatie software in één.

Nadelen TimeChimp

❌ Slechts 14 dagen proeftijd;

❌ Omdat TimeChimp zich volledig focust op planning, zitten er naast de planning, urenregistratie en facturatie niet veel extra functionaliteiten bij.


Klik hier voor de beste deal

2. Gripp

Met Gripp krijg jij grip op alle project gerelateerde zaken. Verstuur offertes voor een project en houd de voortgang van het project bij. Registreer de uren per project op dag- of weekniveau of werk met een stopwatch om automatisch de gewerkte uren bij te houden. Planning wordt ook eenvoudig gemaakt met de software planning van Gripp. Maak per project verschillende taken aan en verdeel deze over de medewerkers. Wijs een prioriteitsniveau aan per taak als dit van belang is. Houd vervolgens met kleurcodes de status overzichtelijk bij. De taken zijn na voltooiing met één klik om te zetten naar gewerkte uren. 

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Is een project klaar? Verstuur eenvoudig via Gripp de factuur! Het is ook mogelijk om een boekhoudmodule bij de planning software te kopen om alles op één plek te houden. 

De planning software is overzichtelijk gemaakt met een mooie vormgeving en duidelijke dashboards en rapportages. Bij vragen over de planning software heb jij verschillende opties. Als jij het liefst eerst zelf oplossingen zoekt kan jij terecht bij de kennisbank van Gripp. Zoek met de zoekbalk eenvoudig relevante artikelen op. Ook is de klantenservice per e-mail, chat en telefoon bereikbaar. Via de blog houdt Gripp jou op de hoogte van het laatste nieuws. Koop trainingen om meer uit het programma te halen.

De investering voor deze software planning begint bij €99,00 per maand exclusief btw. Hiervoor maak jij 3 gebruikers aan. Ook wordt er aanbevolen om een ‘set-up’ pakket te kopen. Deze pakketten zijn vanaf €1.100,00 verkrijgbaar. Hiervoor krijg je goede hulp bij het instellen van de planning software. Bij uitgebreidere pakketten krijg je steeds uitgebreidere training in het gebruik van de planning software online.

Voordelen Gripp

✅ Klantenreviews zijn positief over de klantenservice;

✅ Overzichtelijke planning software online te gebruiken;

✅ De software planning is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk;

✅ Koppel deze software planning aan jouw boekhoudpakket;

✅ Bereik de klantenservice via e-mail, chat en telefoon.

Nadelen Gripp

❌ Gratis proeftijd van slechts 14 dagen;

❌ De maandelijkse investering ligt relatief hoog.


Klik hier voor de beste deal

3. Wrike – Beste planning software gratis

Wrike is een platform voor uitgebreid team management. Werk echt goed samen met je collega’s: fix als team alle projecten en opdrachten. Communiceer duidelijk en overzichtelijk over de projecten door middel van commentaren en berichten en tag de betrokken collega’s eenvoudig, zodat niemand een update mist. Is een opdracht klaar? Deze kan eenvoudig worden nagelopen door het team of de manager. Feedback wordt ook op het platform gegeven.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Wrike maakt de vooruitgang van het team eenvoudig inzichtelijk met duidelijke reportages. Ook kan je snel zien hoeveel werk ieder teamlid nog heeft liggen en hoe hoog de werkdruk is. Zo zorg je iets makkelijker dat niemand van het team overspannen raakt en zie je ook makkelijker als een teamlid wellicht nog een extra taak erbij kan pakken.

Bij vragen is er een helpcentrum en een community waar jij terecht kan. Ook zijn er interactieve trainingen, instructie guides en webinars te volgen. Om de klantenservice te bereiken moet je een ticket op de website invullen. Er is zover ik kan ontdekken geen mogelijkheid om zelf een mailtje te sturen of telefonisch contact te hebben. De kwaliteit van de klantenservice van Wrike lijkt over het algemeen aardig positief te zijn, maar hier lopen de reviews wel over uiteen. Klanten ervaringen beamen over het algemeen wel het gebruiksgemak en de mooie functionaliteiten van de software planning.

Wrike heeft een mooie planning software aanbieding. Van deze software planning is namelijk ook een gratis variant beschikbaar. Hierbij kan je taken aanmaken en bijhouden, heb je een interactief dashboard en kan je de planning software online, via de desktop en met de mobiele app gebruiken. De betaalde variant begint bij (omgerekend ongeveer) €9,80 per gebruiker per maand exclusief btw. In dit betaalde pakket kan je taken toewijzen aan gebruikers, krijg je interactieve grafieken voor inzicht in de plannen en deadlines en integreer je verschillende programma’s voor productiviteit (zoals bij voorbeeld MS Project of Excel). Bij het grootste ‘standaard’ pakket van €24,85 (omgerekend) per gebruiker per maand exclusief btw, krijg je ook uitgebreide projectmanagement, tijdregistratie, werkstromen op maat en nog veel meer.

Voordelen Wrike

✅ In meerdere talen te gebruiken;

✅ Beste planning software gratis aanbieding;

✅ Uitgebreide team en projectmanagement voor een overzichtelijk proces;

✅ Mobiele app van de software planning beschikbaar.

Nadelen Wrike

❌ De ervaringen met de klantenservice lopen ver uiteen;

❌ De klantenservice is via een ‘ticket’ te bereiken: stuur een vraag via de website in

❌ Momenteel nog niet helemaal gericht op de Nederlandse markt (zie ook de prijzen in dollars in plaats van euro’s op de website);

❌ Slechts 15 dagen proefperiode.


Klik hier voor de beste deal

4. Exact

Exact biedt naast vele andere dingen zoals online boekhouding, ook een online projectmanagement en software planning pakket. Plan op basis van de capaciteit jouw teamleden in op projecten en houd het verlof en verzuim eenvoudig bij. Doordat Exact ook een mobiele applicatie biedt, is het voor de medewerkers extra makkelijk om verlof aan te vragen en te registreren in de planningsfunctie. Hiernaast houd jij jouw offertes, urenregistratie, boekhouding, CRM, uurtarieven en facturen overzichtelijk bij.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

De klantenservice is per telefoon en via een chat in het klantportaal bereikbaar. In de online community, oftewel het klantportaal, stel jij al je vragen en kan je snel worden gekoppeld aan een klantenservicemedewerker die jou verder helpt. Verder wordt er een blog bijgehouden waarin informatie, tips en nieuws wordt gedeeld. 

Het Exact online projectmanagement pakket begint bij €265,00 per maand exclusief btw. Vergeleken bij andere partijen is dit een hele grote investering. Wel is de proefperiode bij deze partij 30 dagen. Zo kan je de software iets uitgebreider en langer testen, voordat je aan een grotere investering begint.

De ervaringen met Exact lopen aardig uiteen. Velen beamen het gebruiksgemak en overzichtelijkheid van de software. Ook zijn er aardig veel mensen die tevreden zijn met de klantenservice en omschrijven deze als oprecht, behulpzaam en vriendelijk. Helaas is niet iedereen het hiermee eens. De gemiddelde beoordeling van 3,3/5 sterren op Trustpilot komt dan ook voort uit reviews die ontevreden klinken over de betrouwbaarheid en persoonlijkheid. Ook komt het vaker terug dat gebruikers de investering te groot vinden. 

Voordelen Exact

✅ Volgens klantenreviews is Exact eenvoudig te gebruiken;

✅ Een software planning en projectmanagement applicatie beschikbaar voor mobiele telefoons;

✅ De proefperiode van 30 dagen is langer dan bij veel andere partijen;

✅ In meerdere talen te gebruiken.

Nadelen Exact

❌ De klantenservice van Exact wordt heel verschillend beoordeeld;

❌ Geen gratis planning softwarepakket beschikbaar;

❌ Niet gespecialiseerd in planning software online;

❌ De investering voor de software planning is vergeleken bij andere aanbieders heel hoog.


Klik hier voor de beste deal

5. Cleverdesk

Cleverdesk geeft de gebruiker grip op projectmanagement en materiaal. Deze plannings software is gespecialiseerd in planning en resource management voor de bouw en industrie. Uren registratie en accorderen, planning van personeel, materiaal en voorraad, overzichtelijke projectplanning en financiële koppeling wordt allemaal mogelijk met deze software planning. Ook krijg je toegang tot een handige app “omdat werken buiten gebeurt” (in de woorden van Cleverdesk zelf). In die app houd je onder andere de urenregistratie, projecten en werkbonnen bij.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Bij vragen kan jij terecht bij de Cleverdesk support center of bekijk je de veelgestelde vragen. Ook kan je alle nieuwe functies en updates van de laatste software updates eenvoudig op de website vinden. De blog houdt je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, nieuws over het bedrijf en geeft jou tips in hoe jij de plannings software nog effectiever gebruikt. Ook worden nieuwe medewerkers van Cleverdesk hier aan de lezers voorgesteld. Dit maakt het toch weer wat persoonlijker!

De klantenservice van deze plannings software is via telefoon, e-mail en het contactformulier op de website eenvoudig te bereiken. Helaas heb ik geen uitgebreide reviews van deze software planning kunnen vinden, maar de ervaringen die ik wel kan vinden geven een goede sterren-beoordeling.

De investering voor deze software planning is €350,00 per maand. Voor deze prijs kan je tot en met 10 gebruikers aanmelden bij Cleverdesk.

Voordelen Cleverdesk

✅ Verschillende support opties in de software planning en een persoonlijke ‘touch’ via de blog waarin nieuwe medewerkers worden voorgesteld;

✅ Specialiseert zich in de bouw en industriesector, waardoor de planning software goed kan worden geoptimaliseerd;

✅ Toegang tot een handige mobiele app software planning;

✅ Test deze plannings software online 30 dagen gratis.

Nadelen Cleverdesk

❌ Nog niet veel klantreviews en ervaringen kunnen vinden;

❌ Door de focus op de bouw en industriesectors van deze software planning, is deze wellicht minder van toepassing op andere sectors;

❌ Alleen in het Nederlands te gebruiken;

❌ Hoge investering vergeleken bij andere aanbieders.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste planning software 2023 

Met een gemiddelde beoordeling van 8.7 van de 10 sterren bij de Feedbackcompany wint TimeChimp wat mij betreft de prijs voor beste planning software 2023. Doordat deze partij zich volledig focust op efficiënte tijdsmanagement en overzichtelijk tijd besparen, heeft zij dit ook goed onder de knie. Voor een relatief kleine investering krijg je orde in jouw projectmanagement, urenregistratie, planning en maak je zelfs je facturatie op orde. Reviews van klanten bevestigen dat ze beloftes nakomen en dat het gebruik van de plannings software en het contact met de klantensupport heel fijn is.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Klik hier voor de beste deal

Planning software ervaringen en reviews 

Bij het kiezen van passende software voor jouw bedrijf is en blijft het altijd belangrijk om klanten reviews en ervaringen op te zoeken. Zo krijg je namelijk een beter idee van of de aanbieder van de software ook daadwerkelijk beloftes nakomt. Voor de bovengenoemde partijen heb ik al een paar reviews op een rijtje gezet.

TimeChimp review 

“Ik werk nu een tijdje met TimeChimp. Tot nu toe heeft het mij al zo veel tijd bespaard in het plannen en bijhouden van alle dingen die moeten gebeuren. Het is heel overzichtelijk en ook nog eens gemakkelijk in gebruik. Het heeft mij al veel rust gegeven!” vertelt Annemarie.

Gripp review

“Een mooie software met een hele fijne klantenservice. Die ook openstaat voor input van klanten. De software van Gripp krijgt ook goede updates zodat de functionaliteit goed blijft. Het is wel aardig duur vergeleken bij wat andere pakketten, dus wellicht een betere optie voor grote(re) bedrijven”, schrijft Tessa.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Wrike ervaring 

“Een hele duidelijke planning software die je online gebruikt voor uitgebreidere projecten met grote teams. Het heeft de hoeveelheid heen en weer e-mailen in het team gigantisch teruggebracht. Het brengt duidelijkheid en bespaart tijd en frustraties. De klantenservice van Wrike is meestal behulpzaam”, luidt een anonieme review.

Exact review

“Ik werk graag met Exact. Het is heel overzichtelijk en heel makkelijk in gebruik. Bij vragen is de klantenservice vriendelijk, behulpzaam en uit op een oplossing vinden. Wel lopen de kosten snel op als je wat meer functies nodig hebt”, schrijft Egbert, eigenaar van een sportschoolketen.

Cleverdesk ervaring

Roelof gebruikt Cleverdesk voor zijn bedrijf. “Hele goede software voor de bouw en infrastructuur sector. Ik zou het zeker aanbevelen.”

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Planning software kopen checklist: hier moet je op letten!

Bij ieder bedrijf is het zeer belangrijk dat jouw planning op orde is en blijft. Natuurlijk kan er altijd wel iets gebeuren wat de planning door de war haalt, maar dan is het belangrijk dat je snel schakelt. Hiervoor is het makkelijk als jij een overzichtelijk systeem hebt waar je alle lopende taken en opdracht in terug kan vinden. Iedere software voor planning is anders ontworpen, omdat er veel verschillende soorten bedrijven met verschillende wensen en eisen zijn. Daarom is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten wat voor jou, jouw bedrijf en jouw medewerkers belangrijk is voor software. 

Om hierin wat te ondersteunen heb ik hieronder al een paar puntjes bedacht waar jij of jullie alvast over na kunnen denken:

Gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar een partij die zich volledig heeft gespecialiseerd op het aspect ‘plannen’ en hier een heel sterk product voor biedt? Of moet het systeem naast een planning software ook andere functies bieden? Denk na over de behoeftes van jou, de planner binnen het team en de medewerkers. Hoe uitgebreid moeten de mogelijkheden tot klantsupport en trainingen voor medewerkers zijn; hoe belangrijk is dit voor het bedrijf?

En wat ben je bereid te betalen voor planning software? Wat voor bedrijven zijn de focus van de planning software aanbieder en past jouw bedrijf in dit profiel?

Wat zijn de ervaringen van de gebruikers met de klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de betreffende plannings software?

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste planning software natuurlijk niet ontbreken. Dit werkt extreem goed in combinatie met project management softwareworkflow software en urenregistratie software.

Voor projecten werk je in de basis met agenda software, taakmanagement software en andere tools om mee samen te werken. Wat nog een erg handige tool kan zijn is mindmap software.

Beste Planning Software Review (2022) 5x Test

Meest gestelde vragen over planning software

Bij software blijven er vaak vragen hangen waar je graag een duidelijk antwoord op wil. Software is natuurlijk niet iets wat je in de winkel kan bekijken en aanraken, dus ben je afhankelijk van wat iemand anders heeft geschreven om keuzes te maken. Daarom heb ik een paar vragen geanticipeerd en hieronder beantwoord.

Wat is de beste planning software?

De beste planning software is wat mij betreft TimeChimp. De volledige focus is het optimaliseren van software voor planning, waardoor zij dit ook heel goed doen. Je hebt heel veel mogelijkheden in deze software planning, waardoor je zeker weet dat jij de software voor jou kan laten werken in plaats van dat jij voor de software moet werken. De klantenservice wordt heel positief ervaren en de prijs is ook nog eens heel vriendelijk.

Hoe werkt planning software precies?

Planning software werkt om jouw planning voor jou te laten werken, in plaats van dat jij continu opnieuw aan je planning moet werken. Het is ontwikkeld om jou tijd en moeite te besparen en ruimte te geven om met andere zaken bezig te zijn. De exacte manier van werken met software planning is afhankelijk van de aanbieder en op wat voor klanten zij zich richt.

Wat kan je met planning software doen?

Met plannings software doe je verschillende dingen. Zo organiseer jij bijvoorbeeld personeel en resource planning. Splits projecten op in taken en deel deze in de schema’s van verschillende medewerkers, als dit van toepassing is. Houd het verlof, verzuim en ook de gewerkte uren van alle medewerkers overzichtelijk bij. Plannings software zorgt voor overzicht in de planning: een taak waarin het overzicht snel kwijtgeraakt kan worden. (1)

Conclusie beste planning software 2023 

 • Beste planning software – TimeChimp
 • Beste planning software voor bureaus – TimeChimp 
 • Beste planning software gratis – Wrike
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *