In dit artikel

Je HRM Software Aanpassen: Beste Praktijkvoorbeelden (2023)

In dit artikel

De uitdaging van het efficiënt beheren van human resources processen kan voor velen een hoofdpijndossier zijn. Zelf heb ook ik geconstateerd dat door handmatige processen en inefficiënte systemen de productiviteit en efficiëntie van HR-activiteiten daalt.

Mijn in dit artikel verzamelde onderzoek onthult hoe het juist aanpassen van uw HRM-software kan bijdragen aan het verbeteren van deze HR-problemen. Lees verder en ontdek de beste praktijkvoorbeelden om uw HRM-software naar een hoger niveau te tillen.

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Samenvatting

 • Het aanpassen van HRM – software kan leiden tot verhoogde efficiëntie en productiviteit binnen een organisatie, door taken te automatiseren en belangrijke functionaliteiten te implementeren zoals Manager Self Service (MSS) en Workforce Management (WFM).
 • Een ander voordeel van het aanpassen van HRM – software is betere communicatie en samenwerking tussen medewerkers, wat leidt tot een efficiënte en productieve werkomgeving.
 • Het aanpassen van HRM – software zorgt ook voor nauwkeurige en tijdige verwerking van gegevens, waardoor menselijke fouten worden verminderd en betrouwbare informatie snel beschikbaar is.

Praktijkvoorbeelden voor het aanpassen van HRM software

– Het verbeteren van de workflow voor loonadministratie.

– Het implementeren van Manager Self Service (MSS) om de personeelsdienst te verlichten.

– Het gebruik van Workforce Management (WFM) voor het opstellen van werkroosters.

– Het automatiseren van urenregistratie en tijdregistratie.

Verbeteren van de workflow voor loonadministratie

Het is slim om je loonadministratie beter te maken. Dit maakt het werk sneller en makkelijker. Een goede HRM software helpt hierbij. Voorbeelden hiervan zijn BCS en Personio. Met deze software kan je loonverwerking zelf doen.

Je kunt ook makkelijk verlof aanvragen en verzuim melden. Verder kan je persoonlijke informatie aanpassen. Het bespaart tijd en maakt het werk prettiger. De software zorgt ervoor dat minder fouten worden gemaakt in de loonadministratie.

Het is dus een goede stap om HRM software te gebruiken voor de loonadministratie.

Implementeren van Manager Self Service (MSS) om de personeelsdienst te verlichten

Om de personeelsdienst te verlichten, kan men ervoor kiezen om Manager Self Service (MSS) te implementeren. Met MSS kunnen managers zelf bepaalde HR-taken uitvoeren, waardoor de belasting van de personeelsafdeling wordt verminderd. Enkele voordelen van het implementeren van MSS zijn:

 • Managers kunnen gemakkelijk verlofaanvragen goedkeuren of afwijzen.
 • Ze kunnen ook zelf verzuimmeldingen registreren en opvolgen.
 • Daarnaast kunnen managers declaraties indienen en persoonlijke informatie aanpassen voor hun teamleden.

Gebruik van Workforce Management (WFM) voor het opstellen van werkroosters

Het gebruik van Workforce Management (WFM) software is een effectieve manier om werkroosters op te stellen.

 • WFM – software helpt bij het optimaliseren van de personeelsplanning door rekening te houden met factoren zoals beschikbaarheid, competenties en arbeidswetten.
 • Met WFM – software kunnen roosters aangepast worden aan veranderende behoeften en kunnen medewerkers gemakkelijk hun beschikbaarheid doorgeven.
 • Het gebruik van WFM – software kan leiden tot een betere bezettingsgraad, verminderde overuren en een hogere productiviteit.

Automatiseren van urenregistratie en tijdregistratie

Het automatiseren van urenregistratie en tijdregistratie is een belangrijke praktijkvoorbeeld om de HRM software aan te passen. Hier zijn enkele manieren waarop dit kan worden gedaan:

 • Medewerkers kunnen hun uren gemakkelijk invoeren in het systeem, waardoor het handmatig bijhouden van uren overbodig wordt.
 • Het systeem kan automatisch berekeningen maken op basis van ingevoerde uren, waardoor fouten worden voorkomen.
 • Managers kunnen eenvoudig de tijd van hun teamleden goedkeuren of afwijzen, waardoor de workflow wordt gestroomlijnd.
 • Het systeem kan rapporten genereren die inzicht geven in gewerkte uren, overuren en verzuim, wat helpt bij het nemen van beslissingen en het monitoren van werknemers.

De voordelen van het aanpassen van HRM software

Verhoogde efficiëntie, betere communicatie en nauwkeurige verwerking van gegevens zijn slechts enkele voordelen van het aanpassen van HRM software. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan snel verder!

Verhoogde efficiëntie en productiviteit

Het aanpassen van HRM-software kan leiden tot een verhoogde efficiëntie en productiviteit binnen een organisatie. Door het automatiseren van repetitieve taken, zoals het indienen van verlofaanvragen en het bijwerken van persoonlijke informatie, kunnen werknemers meer tijd besteden aan belangrijkere taken.

Bovendien kan het implementeren van functies zoals Manager Self Service (MSS) en Workforce Management (WFM) helpen om de werklast van de HR-afdeling te verminderen en de communicatie en samenwerking tussen medewerkers te verbeteren.

Met een geoptimaliseerd HRM-systeem kunnen gegevens nauwkeurig en op tijd worden verwerkt, waardoor fouten worden verminderd en de algehele efficiëntie wordt verbeterd. Dit draagt ​​bij aan een hogere productiviteit en tevredenheid van zowel medewerkers als managers.

Betere communicatie en samenwerking

Een belangrijk voordeel van het aanpassen van HRM-software is dat het de communicatie en samenwerking verbetert. Met de juiste software kunnen werknemers gemakkelijk en snel met elkaar communiceren, belangrijke informatie delen en samenwerken aan projecten.

Dit bevordert een efficiënte en productieve werkomgeving. Bovendien kan goede communicatie helpen bij het oplossen van conflicten en het opbouwen van sterke werkrelaties. Door HRM-software aan te passen, kunnen organisaties de communicatie en samenwerking binnen hun teams verbeteren en zo het succes van hun bedrijf vergroten.

Nauwkeurige en tijdige verwerking van gegevens

Het aanpassen van HRM-software zorgt voor nauwkeurige en tijdige verwerking van gegevens. Met de juiste software kunnen gegevens zoals salarisadministratie, verlofaanvragen en personeelsinformatie efficiënt worden verwerkt zonder menselijke fouten.

Dit verhoogt de betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat de juiste informatie snel beschikbaar is wanneer dat nodig is. Bovendien helpt het automatiseren van deze processen om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen, waardoor HR-professionals zich kunnen richten op strategische taken in plaats van tijdrovende administratieve taken.

Het aanpassen van HRM-software biedt dus vele voordelen, waaronder nauwkeurige en tijdige verwerking van gegevens.

Meer over ‘HRM Software’

De belang hrm software in het hedendaagse bedrijfsleven kan niet worden onderschat. Van de functies hrm software gids tot de fascinerende evolutie hrm software, er is een schat aan kennis beschikbaar om HR-professionals te helpen. Met de juiste tools kunnen hr-functies verbeteren hrm software en worden bedrijven begeleid in hun zoektocht naar de top 10 factoren hrm software.

Van beste praktijkvoorbeelden aanpassen hrm software tot de ins en outs van salarisadministratie en hrm software, het beheer van menselijk kapitaal wordt steeds geavanceerder. Bedrijven gebruiken deze systemen ook om werknemersbetrokkenheid te verhogen hrm software en het wervingsproces te vereenvoudigen hrm software. Daarnaast kunnen organisaties met de juiste softwareoplossingen hun prestatiebeoordelingen verbeteren hrm software.

De moderne HRM-wereld ziet ook de opkomst van ai en hrm software, samen met de cruciale integratie hrm software bedrijfssystemen. Terwijl we naar de toekomst kijken, zijn de toekomst hrm software trends veelbelovend. Voor degenen die zich bezighouden met compliance, is er waardevolle informatie over compliance en juridische zaken hrm software. En voor de technisch onderlegden onder ons is er informatie beschikbaar over open source hrm software en branchespecifieke hrm software voor en nadelen. Ten slotte biedt een goede concurrentieanalyse hrm software bedrijven inzichten om de concurrentie voor te blijven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Je HRM Software Aanpassen: Beste Praktijkvoorbeelden”?

“Je HRM Software Aanpassen: Beste Praktijkvoorbeelden” gaat over het veranderen van je HRM-systeem om processen beter te maken.

2. Hoe kan ik mijn HRM-software aanpassen?

Je kunt automatiseren van processen, koppelingen met andere software zoals Exact, Twinfield of Metacom maken en de gebruikerservaring verbeteren.

3. Is er een speciaal HRM-systeem voor het MKB?

Ja, er zijn HRM-systemen speciaal gemaakt voor MKB-bedrijven. Ze helpen bij werknemersbeheer, salarisadministratie en houden KPI’s bij.

4. Wat kan ik doen met het verlofsaldo en afwezigheid in mijn HRM-software?

Met je HRM-software kun je afwezigheid bijhouden, verlofsaldo controleren en loonkosten berekenen.

5. Wat zijn KPI-voorbeelden in HRM?

KPI’s in HRM kunnen zijn: het aantal FTE in je formatie, hoe vaak mensen afwezig zijn en de kosten van loon.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *