In dit artikel

Beste Praktijkvoorbeelden voor WMS Systeem Gebruikers (2023)

In dit artikel

Magazijnbeheer kan soms een grote uitdaging zijn, zelfs voor de meest georganiseerde bedrijven. Ik begrijp je frustratie, want ik heb ook in jouw schoenen gestaan en weet dat de implementatie van een Warehouse Management System (WMS) ingewikkeld kan zijn.

Deze blogpost is ontworpen als gids met de beste praktijkvoorbeelden voor WMS-systeem gebruikers, om je te helpen fouten te verminderen en de productiviteit te verhogen. Dus, klaar om te ontdekken hoe een efficiënt WMS-systeem je bedrijfsprocessen naar een hoger niveau kan tillen?.

Key takeaway:

De beste WMS systeem van 2023 volgens onze test is Stockitup. Het systeem heeft veel functionaliteiten, maar is toch gebruiksvriendelijk. En een groot pluspunt: bij de installatie is persoonlijke begeleiding mogelijk.

Samenvatting

  • Geautomatiseerde magazijnen met een WMS – systeem kunnen de efficiëntie en productiviteit verhogen, zoals blijkt uit voorbeelden van automatische hoogbouwmagazijnen en magazijnen in de medische sector.
  • Innovatieve technologieën, zoals de Pallet Shuttle, kunnen worden gebruikt om specifieke processen te optimaliseren, zoals het behandelen van bevroren aardappelen.
  • Automatisering speelt een cruciale rol bij het verbeteren van logistieke processen, het verminderen van fouten en het verhogen van de veiligheid in magazijnen.
  • Het gebruik van een WMS – systeem is essentieel om workflows te beheren, orders nauwkeurig te verwerken en potentiële knelpunten in de logistieke keten op te lossen.

Vijf voorbeelden van geautomatiseerde magazijnen met een WMS-systeem

– Een van de grootste automatische hoogbouwmagazijnen in Europa is uitgerust met een WMS-systeem voor efficiënt magazijnbeheer.

– Een ander voorbeeld is een automatisch magazijn dat gebruikmaakt van Pallet Shuttle-technologie om bevroren aardappelen te behandelen.

– Een derde voorbeeld laat zien hoe een geautomatiseerd magazijn de productiviteit met 25% heeft verhoogd.

– In een vierde voorbeeld verwerkt een magazijn met een Pallet Shuttle en karretje maar liefst 4.000 orders per dag.

– Ten slotte is er een automatisch magazijn in de medische sector dat dankzij het WMS-systeem de toegenomen activiteit als gevolg van COVID-19 kan opvangen.

Voorbeeld 1: Een van de grootste automatische hoogbouwmagazijnen in Europa

Ik ken een groot magazijn in Europa. Het is een van de grootste die er zijn. Het werkt met het WMS-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat alles in het magazijn goed loopt. Grote bedrijven maken graag gebruik van dit systeem.

Hierdoor kunnen ze fouten vermijden. Ook kunnen ze meer werk gedaan krijgen in minder tijd. Zo kunnen ze de klant nog beter helpen. Er wordt ook gewerkt met dynamische orderverzamelsystemen.

Denk hierbij aan miniloads en plateauliften. Dit maakt het magazijn heel efficiënt. Het kan veel werk aan, zonder dat de veiligheid in gevaar komt. Dit zijn heel goede dingen om te hebben in een magazijn.

Met het WMS-systeem kan dit magazijn naar een nog hoger niveau gebracht worden.

Voorbeeld 2: Automatisch magazijn met Pallet Shuttle voor de behandeling van bevroren aardappelen

In een voorbeeld van een geautomatiseerd magazijn wordt een innovatieve technologie gebruikt, genaamd de Pallet Shuttle, om bevroren aardappelen te behandelen. Deze technologie maakt gebruik van geautomatiseerde shuttle-voertuigen die pallets met bevroren aardappelen naar de juiste locatie in het magazijn brengen.

Dit helpt om de processen efficiënter te maken en de doorvoersnelheid te verhogen. Bovendien vermindert deze automatisering het risico op fouten en verhoogt het de veiligheid in het magazijn.

Het is een praktisch voorbeeld van hoe een WMS-systeem kan worden gebruikt om logistieke processen te optimaliseren en de productiviteit te verbeteren.

Voorbeeld 3: Een automatisch magazijn dat de productiviteit met 25% verhoogt

In mijn onderzoek naar beste praktijkvoorbeelden voor WMS-systeemgebruikers kwam ik een interessant voorbeeld tegen van een automatisch magazijn dat de productiviteit met 25% verhoogde.

Dit magazijn maakt gebruik van geavanceerde technologieën en automatisering om efficiëntie en snelheid te verbeteren. Met behulp van een WMS-systeem worden alle processen nauwkeurig beheerd, van orderinvoer tot orderverzameling en verzending.

Door het automatiseren van taken zoals inpakken, sorteren en opslag, is er minder menselijke tussenkomst nodig, waardoor fouten worden verminderd en de productiviteit wordt verhoogd.

Voorbeeld 4: De Pallet Shuttle met karretje verwerkt 4.000 orders per dag

In dit voorbeeld laten we zien hoe de Pallet Shuttle met karretje in staat is om maar liefst 4.000 orders per dag te verwerken. Deze geautomatiseerde magazijnoplossing maakt gebruik van een slim systeem waarbij de Pallet Shuttle met karretjes goederen binnen het magazijn transporteert.

Dit zorgt voor een efficiënte en snelle orderverwerking.

Met de Pallet Shuttle kunnen medewerkers gemakkelijk de juiste producten vinden en ze op het karretje plaatsen. Vervolgens wordt het karretje automatisch naar de juiste locatie in het magazijn gebracht.

Dit vermindert fouten en versnelt het orderverzamelen aanzienlijk.

Dankzij deze geautomatiseerde oplossing kan het magazijn meer orders per dag verwerken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Bovendien zorgt de Pallet Shuttle ook voor een veiligere werkomgeving, omdat medewerkers minder fysieke inspanning hoeven te leveren bij het verplaatsen van goederen.

Voorbeeld 5: Automatisch magazijn in de medische sector om de toegenomen activiteit als gevolg van COVID-19 op te vangen

Een praktijkvoorbeeld van een geautomatiseerd magazijn in de medische sector is het gebruik van een automatisch magazijn om de toegenomen activiteit als gevolg van COVID-19 op te vangen.

Door de pandemie is er een stijgende vraag naar medische benodigdheden en apparatuur ontstaan. Om aan deze vraag te voldoen en de efficiëntie te verhogen, implementeerde een medisch bedrijf een automatisch magazijn met een WMS-systeem.

Dit systeem maakt gebruik van geautomatiseerde robots en machines om het orderpicken en opslaan van medische producten te versnellen. Hierdoor kunnen ze snel reageren op de grotere vraag en de veiligheid van hun medewerkers waarborgen.

Automatisering als sleutel tot efficiënte logistiek

Automatisering speelt een cruciale rol in het realiseren van efficiëntie in de logistiek. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen en software, kunnen bedrijven hun magazijnprocessen stroomlijnen en optimaliseren.

Dit leidt tot een vermindering van fouten, een verhoging van de productiviteit en een verbetering van de veiligheid.

Een goed voorbeeld van de voordelen van automatisering is te zien bij een groothandel die een volautomatisch pick-to-beltsysteem heeft geïmplementeerd met behulp van een WMS-systeem.

Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de orderverzamelprocessen en de algehele efficiëntie van het magazijn.

Met behulp van warehouse management software kunnen bedrijven ook hun workflows beheren en optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat orders snel en nauwkeurig worden verwerkt, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd.

Bovendien kunnen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van WMS-systemen helpen bij het identificeren en oplossen van potentiële knelpunten in de logistieke keten.

Door automatisering toe te passen in het magazijn, kunnen bedrijven hun logistiek naar een hoger niveau tillen en voldoen aan de steeds veranderende eisen van klanten en leveranciers.

Het gebruik van een WMS-systeem is daarbij essentieel, omdat dit helpt bij het stroomlijnen en optimaliseren van processen, het verminderen van fouten en het verhogen van de productiviteit.

Meer over ‘WMS Systeem’

De wereld van warehousing en logistiek is complex en voortdurend in beweging. Het belang van een wms systeem is dan ook niet te onderschatten voor bedrijven die efficiënt willen opereren. Er zijn tal van voordelen aan een wms systeem, maar ook nadelen van wms systemen die men moet kennen. Velen vragen zich ook af wat het verschil is tussen een wms systeem en erp. Als je overweegt om een WMS in je bedrijf te implementeren, is het handig om het stappenplan voor wms implementatie te raadplegen en bewust te zijn van de fouten tijdens een wms implementatie.

De technologie evolueert voortdurend, en het is dan ook essentieel om op de hoogte te zijn van de toekomstige wms trends. Er is ook een groeiend debat over cloud versus on-premise wms. Daarnaast wordt de focus op duurzaamheid in combinatie met wms en veiligheidsmaatregelen binnen een wms steeds crucialer. De integratie van artificial intelligence in wms belooft revolutionaire verbeteringen, terwijl een goede orderverwerking met wms essentieel blijft. Voor inspiratie zijn er beste praktijkvoorbeelden van wms beschikbaar, en voor verdere vragen kun je terecht bij onze veelgestelde vragen over wms.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste praktijkvoorbeelden voor WMS-systeem gebruikers?

Beste praktijkvoorbeelden voor WMS-systeem gebruikers gaan over robotisering, veiligheid verhogen en optimaal gebruik van fulfilment center.

2. Hoe kunnen WMS-systeemgebruikers hun veiligheid verhogen?

Versteijnen geeft tips over hoe je regels kunt opstellen om de veiligheid in het fulfilment center te verhogen.

3. Welke uitdagingen kunnen WMS-systeemgebruikers tegenkomen?

Veelvoorkomende uitdagingen voor WMS-gebruikers hebben te maken met training en ondersteuning voor gebruikers en het opstellen van optimale strategieën voor WMS-systemen.

4. Wat zijn de belangrijke functies voor WMS-gebruikers?

Belangrijke functies voor WMS-gebruikers omvatten de toepassingen van een WMS-systeem in de praktijk en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van WMS-systemen.

5. Waar vind ik succesverhalen van WMS-gebruikers?

Succesverhalen van WMS-gebruikers, referenties en aanbevelingen kun je vinden in resources en praktijkvoorbeelden voor de implementatie van een WMS-systeem.

» Referenties


Gartner. “What are Warehouse Management Systems (WMS)?”
https://www.gartner.com/reviews/market/warehouse-management-systems

» Referenties

Conclusie beste WMS systeem 2023

  • Beste WMS systeem algemeen – Stockitup
  • Beste WMS systeem voor mkb – Afosto
  • Beste WMS systeem met veel functies – Yerpa
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *