In dit artikel

Beste Project Management Software Review 5x Test!.jpg

Beste Project Management Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Als je als ondernemer veel met projecten werkt, is het slim om met project management software te werken binnen je bedrijf. Project management software tools zorgen namelijk voor meer overzicht op het gebied van planning, rapportage en administratie. Je beheert alles rondom een project in één projectmanagement tool. Op die manier is het voor alle medewerkers overzichtelijk. Wat zijn de taken, wie pakt die taken op? Ook de communicatie blijft zo op één plek. Ben je geïnteresseerd in project management software, want je wilt efficiënter werken binnen je bedrijf? Lees dan snel verder! Ik ga je vertellen wat de beste project management software is!

Beste project management software van 2023: Mijn selectie

 1. Beste project management software algemeen – Monday
 2. Beste project management software totaalpakket – ClickUp
 3. Beste project management software met veel functies – Wrike

Project management software vergelijken; hoe doe ik dat?

Project management tools zijn voor bedrijven en werknemers erg waardevol, mits het aansluit bij alle wensen van het bedrijf. Er zijn veel verschillende aanbieders van project management software. Ik vergelijk geen project management software top 10 in dit artikel. Maar ik vergelijk in dit artikel 5 verschillende aanbieders met elkaar. Project management software vergelijken doe ik op basis van verschillende aspecten. Ik beoordeel ze op functionaliteiten, prijzen, ervaringen van gebruikers en gebruiksgemak. Wil je ook project management software kopen? Lees dan snel verder om te ontdekken waar je op moet letten. Welke project management software komt als beste uit de test?

1. Monday – beste project management software algemeen

De project management software Monday gaat vooral over eenvoud. Het is een platform, speciaal gebouwd voor bedrijven die een nieuwe manier van werken toepassen. De projectmanagement software is naar eigen wens in te richten. Dit heeft als gevolg dat je team efficiënter en productiever werkt. Door de project management tools online wordt er een helder projectenoverzicht gecreëerd en zie je gemakkelijk of alle projecten op schema liggen. De ervaringen met de klantenservice lopen uiteen. Ze is alleen te bereiken per e-mail. Gebruikers geven aan dat ze goed geholpen worden, maar ook dat de reactiesnelheid traag is.

Beste Project Management Software Review 5x Test!.jpg

De kosten voor Monday zijn niet hoog. Met 2 gebruikers mag je gebruikmaken van een project management software Nederlands gratis abonnement. Een basic abonnement bedraagt €8 per maand per gebruiker. Dan mag je in totaal met 3 gebruikers van deze project management software gebruikmaken. Een standaard abonnement kost €10 per maand per gebruiker. Dan ontvang je meerdere functionaliteiten. Een pro abonnement kost €20 per maand per gebruiker. Dit pakket omvat het grootste aantal functionaliteiten.

Voordelen Monday

✅ Er zijn meer dan 200+ verschillende workflows die beschikbaar zijn;

✅ Dit programma project management wordt gebruikt door meer dan 152.000 klanten over de hele wereld;

✅ Er is geen creditcard nodig om een abonnement af te sluiten;

✅ Er is één platform beschikbaar, maar er zijn een onbeperkt aantal project manager tools waar je gebruik van maakt;

✅ De klantenservice is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar om vragen te beantwoorden en service te verlenen;

✅ De software is beschikbaar voor een proefperiode van 14 dagen;

Nadelen Monday

❌ Wil je met meerdere personen in deze project management tool online werken, dan loopt het maandelijks bedrag nogal op;

❌ De taken zijn niet goed te zien in de project management app;


Klik hier voor de beste deal

2. ClickUp – beste project management software totaalpakket

Met de project management software van ClickUp wordt het gemakkelijk om samen te werken met andere afdelingen. Alle projecten en alle taken verwerk je gemakkelijk in de tool. Via de project manager app importeer je alle taken en met één druk op de knop zet je die in het juiste project. De gebruiksvriendelijke tool biedt veel functies aan. De online project management tools zijn speciaal gebouwd voor teams tot 1.000 personen. Met deze project management software worden de prioriteiten van de teams weer helder. Er wordt een speciaal onboarding programma aangeboden voor nieuwe gebruikers. De klantenservice wordt heel goed beoordeeld. Ze is 24/7 te benaderen via de chatfunctie op de website en ook telefonisch is zij goed bereikbaar.

Beste Project Management Software Review 5x Test!.jpg

Wil je de ClickUp software alleen voor jezelf gebruiken en niet voor meerdere personen? Dan mag je hier gratis gebruik van maken. Ben je wel met een (klein) team? De investering voor pakket Unlimited kost €5 per maand, per gebruiker, dit is speciaal gericht op kleinere teams. Je ontvangt dan meer functionaliteiten, zoals onbeperkte opslag, onbeperkte integraties of onbeperkte dashboards. Het middelste pakket heet Business en hiervoor bedraagt de investering €12 per gebruiker per maand. Het pakket aan functionaliteiten wordt dan ook groter. Het duurste pakket bedraagt €19 per maand per gebruiker. Dit is speciaal gericht op bedrijven met meer dan 50 personen.

Voordelen ClickUp

✅ ClickUp biedt veel tools project management aan;

✅ De klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor ondersteuning;

✅ Meerdere functionaliteiten zijn er te vinden in deze online project management tool, zoals tijdsregistratie, projectbeheer, documentbeheer, briefings en archivering;

✅ Er worden webinars aangeboden over het projectmanagement systeem;

✅ Er is een speciaal onboarding programma voor nieuwe gebruikers.

Nadelen ClickUp

❌ Dit projectmanagement systeem is niet in de Nederlandse taal beschikbaar;  

❌ De project tools zijn soms nogal tijdrovend, omdat er zoveel functies beschikbaar zijn;

❌ De projectmanagement software werkt soms wat trager, door alle beschikbare functies.


Klik hier voor de beste deal

3. Wrike – beste project management software met veel functies

Wrike projectmanagement tool biedt de meeste functionaliteiten aan. Dit is voor de gebruikers superfijn, want de projecten voeg je gemakkelijk toe en kun je geheel naar eigen wens inrichten. Doordat de projecten helder worden ingericht, wordt de productiviteit in een projectteam verhoogd. De gebruiksvriendelijkheid van de project management software wordt in de reviews goed beoordeeld. De klantenservice wordt minder goed beoordeeld, het is namelijk alleen mogelijk om een ticket in te schieten via de website. Helaas is ze niet telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Beste Project Management Software Review 5x Test!.jpg

Het basispakket van Wrike kost €9 per gebruiker. Je ontvangt veel functionaliteiten, zoals onbeperkte projecten toevoegen, 2 GB opslagruimte en integraties met andere programma’s. Het middelste pakket kost €25 per gebruiker. Dit is speciaal voor grotere teams, dus je ontvangt ook meer functionaliteiten. Denk aan meer opslag of meer functies die het inrichten van projecten gemakkelijker maken. Van het duurste pakket is geen prijs beschikbaar. Uiteraard omvat dit pakket wel de meeste functionaliteiten.

Voordelen Wrike

✅ Je kunt voor een gratis lidmaatschap kiezen als je een start-up hebt;

✅ De omgeving is helemaal naar eigen wens in te richten;

✅ Er zijn verschillende onboarding specialisten aanwezig, die je helpen software voor projectmanagement in te richten;

✅ Project management software Wrike biedt een proefperiode van 14 dagen aan;

✅ De prijzen voor de pakketten zijn erg laag.

Nadelen Wrike

❌ Van het duurste pakket is geen prijs beschikbaar op de website;  

❌ Het systeem is erg uitgebreid, dit is misschien een nadeel aan het begin. Te veel functies en knoppen zijn dan verwarrend;

❌ Het is geen project management software Nederlands, dus onze taal wordt niet ondersteund;

❌ De klantenservice is alleen via de website te bereiken, je schiet een ticket in en moet dan afwachten.


Klik hier voor de beste deal

4. Exact

Exact biedt een Exact project management systeem aan waar je alle projecten in digitaliseert. Hierdoor werk je efficiënter en slimmer, wat voor meer overzicht zorgt. Met deze projectmanager software is het mogelijk om de boekhouding te integreren, zodat er meer zicht op inkoop, verkoop en de saldo’s is. Ook is het mogelijk om hier de urenregistratie bij te houden van de medewerkers. Alles wordt namelijk gebundeld in één project management software. Bij Exact is het mogelijk om andere modules aan te kopen, zodat je uiteindelijk een compleet pakket hebt waarin je alles in doet. Denk aan de boekhouding, facturatie of verkooporders maken.

Beste Project Management Software Review 5x Test!.jpg

Exact biedt 4 pakketten aan. De investering voor het goedkoopste pakket, Exact Online Projecten Essentials, bedraagt €145 per maand. Daarna volgt pakket Exact Online Projecten Plus. De investering bedraagt hiervoor €265. Uiteraard krijg je met dit pakket meer functionaliteiten. Pakket Exact Online Projecten Professional kost €359. De prijs van Synergy Project Management is opvraagbaar. Bij dit pakket ontvang je de meeste functionaliteiten.

Voordelen Exact

✅ Grote en bekende bedrijven maken gebruik van de software project management van Exact;

✅ Exact biedt een compleet pakket aan, waarmee het ook mogelijk is om bijvoorbeeld debiteurenbeheer of boekhouding bij te houden;

✅ Er is een app project management aanwezig, waar gemakkelijk de projecten in bij te houden zijn.

Nadelen Exact

❌ De klantenservice wordt niet goed beoordeeld door de gebruikers, lees ik terug in de reviews. Ze reageert niet snel genoeg, daarnaast wordt ze niet als betrouwbaar bestempeld; 

❌ Het goedkoopste pakket van Exact kost €39 per maand. Deze kosten liggen hoger dan bij andere aanbieders;

❌ Exact biedt technologie uit het jaar 2000 aan en deze wordt niet snel geüpdatet.


Klik hier voor de beste deal

5. Miro

De project management software van Miro is zeer geschikt voor zzp’ers of voor kleine ondernemers. Via de website maak je gemakkelijk een gratis proefversie aan, waar je direct in kunt werken. Er worden dan al diverse functionaliteiten aangeboden, zoals verschillende templates. In totaal is het mogelijk om 3 borden aan te maken. Als je gebruikmaakt van de abonnementen, dan komen er meer functionaliteiten vrij. Bijvoorbeeld video chat, borden die op maat gemaakt kunnen worden en e-mail support. Het gebruiksgemak van Miro wordt goed beoordeeld door klanten.

Beste Project Management Software Review 5x Test!

Er zijn 3 abonnementen beschikbaar bij Miro. Het pakket Starter (hierin mag 1 persoon werken), kost €8. Dan volgt het Business abonnement, ook hier mag 1 persoon in werken. De investering bedraagt €16 per maand voor dit abonnement. Van het duurste abonnement is helaas geen prijs beschikbaar.

Voordelen Miro

✅ De servicedesk van Miro is 24/7 bereikbaar, ook per chat is ze bereikbaar;

✅ Miro biedt een gratis proefversie aan;

✅ Er worden verschillende webinars aangeboden, zodat je leert hoe het programma projectmanagement werkt.

Nadelen Miro

❌ Op de website moet je eerst een proefversie aanmaken, voordat je iets over de prijzen vindt;

❌ Als je met anderen wilt samenwerken in Miro, moet je een betaald abonnement nemen;

❌ Als je Miro met meerdere mensen tegelijk gebruikt, dan zijn de aantekeningen niet beveiligd, dus iemand anders overschrijft ze snel;

❌ Het vergrendelen van de inhoud is niet gemakkelijk in deze tool.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste project management software van 2023

De beste project management software is wat mij betreft Monday. Met deze project management tool is het gemakkelijk om tijdlijnen en taken nauwkeurig in te plannen voor projecten, waardoor er een effectieve tijdsinschatting ontstaat. Met Monday prioriteer je gemakkelijk taken, je wijst eigenaren toe en stelt vervaldata vast. Daardoor ontstaat er een duidelijk projectplan met stappenplan waar alle medewerkers mee werken.

Beste Project Management Software Review 5x Test!

Dankzij Monday ontstaat er goede communicatie voor je team/organisatie. En in één opslag volg je het project tot in detail. Het gebruiksgemak van deze software project management wordt goed beoordeeld en het programma bezit veel functionaliteiten.


Klik hier voor de beste deal

Project management software ervaringen en reviews

Project management software reviews zijn een belangrijk onderdeel van het kooptraject als je project management software gaat bestellen. Zo krijg je namelijk een completer beeld van de software aanbieders en weet je of ze echt zo goed zijn als dat ze zelf zeggen. Hoe zijn de project management software reviews van andere mensen? Ik heb hieronder wat reviews voor je verzameld.

Monday review

Caren vertelt over haar ervaring met Monday: “Deze project managers software heb ik als superfijn ervaren. Ik werkte voorheen met gratis tools zoals Asana. Dit was ook één van de betere projectmanagement tools, maar ik ben toch overgestapt naar Monday, want de gebruikersinterface is gebruikersvriendelijker. De gebruikersinterface hebben ze ook pas nog opnieuw gelanceerd en is compleet vernieuwd. Projecten starten en hierin verwerken, werkt gemakkelijker dan Asana of Trello. Monday heeft veel goede functies beschikbaar waardoor projecten overzichtelijk in het systeem worden gezet. Ik geef deze project managers software 5 sterren.”

ClickUp review

“Wat een uitgebreid pakket, ClickUp overstijgt mijn verwachtingen. We gebruiken deze project tool om interne projectmanagement neer te zetten, waar we duidelijk alle taken, informatiestromen en doelen in verwerken. Het is een superhandig systeem waar je gemakkelijk de voortgang bij houdt en weet waar alle medewerkers mee bezig zijn. ClickUp heeft ervoor gezorgd dat afdelingen beter met elkaar samenwerken, we hebben minder vergaderingen en alle communicatiestromen verlopen via ClickUp in plaats van e-mails en telefoontjes. Dit zorgt voor meer rust over de afdelingen en mensen hebben tijd over voor andere taken”, zegt Skyler over het project management of software development van ClickUp.

Beste Project Management Software Review 5x Test!

Wrike ervaring

Daniel vertelt over zijn ervaring met de project management software van Wrike: “Wat een fijne project management tool. Het heeft veel gestroomlijnde processen. Dit project management programma heeft ervoor gezorgd dat wij intern veel minder e-mails naar elkaar versturen en minder vergaderingen inplannen, want we zijn namelijk veel meer op de hoogte wat iedereen aan het doen is en vermelden alle communicatie in deze projectmanagement tool. Het tracken van de projecten is voor alle medewerkers zoveel makkelijker nu. De aanvraagformulieren die de project manager tool aanbiedt, zijn ook erg nuttig voor ons bedrijf. Tijdens meetings is het gemakkelijk om nieuwe aanvragen via deze formulieren te laten verlopen.”

Exact review

“Ik had meer van Exact verwacht. Ik heb altijd fijn met de boekhouding modules gewerkt van Exact Online en heb daarom ook het project manager tool van Exact aangeschaft. Dit werkte helaas wat minder goed. De tools project management zijn erg onduidelijk, het zijn erg veel functies, maar daardoor wordt het onoverzichtelijk. Ik heb daarom contact opgenomen met de klantenservice, want ik wist niet hoe ik een project van A tot Z moest inladen in het projectmanagement systeem, maar die vond ik erg onvriendelijk en niet behulpzaam. Daarom beoordeel ik Exact met één ster. Jammer dit een gemiste kans voor Exact”, vertelt Steven over zijn ervaring met Exact.

Miro ervaring

Aron werkt met Miro en zegt hier het volgende over: “Het is een fijne en gemakkelijke tool waar je alle ideeën in noteert. We brainstormen hierin over zaken die beter kunnen of meer aandacht verdienen. We werken veel met project management and software engineering, dus veel tijd om te vergaderen hebben we niet. Daarom is het fijn dat we met memo’s in het programma aangeven welke punten er verbeterd moeten worden. Een nadeel van Miro is dat het Mirobord waarin we werkte niet beveiligd is. Daarnaast worden de memo’s aangepast, dit betekent dat je aantekeningen verloren gaan, als je collega andere aantekeningen hier overheen schrijft.”

Beste Project Management Software Review 5x Test!

Waarom project management software voor je onderneming

Wat is de reden dat je wilt werken met projectmanager software in je bedrijf? Hier zijn verschillende redenen voor. Ik deel ze graag met je.

✅ Project manager tools gebruiken, zorgt ervoor dat de taken in de projecten handig verdeeld worden over de projectleden. Daarnaast koppel je deadlines aan de taken, zodat de taken synchroon lopen met de planning;

✅ Je hebt een goed overzicht van het project dankzij deze software. Je houdt alles in de gaten in een dashboard, de voortgang, gemaakte uren, middelen en alle kosten;

✅ Met tools project management is het gemakkelijk om de uren per taak te registreren. Zo weet je hoe lang iedereen bezig is en hoe lang het totale project qua uren heeft gekost;

✅ Communicatie met teamleden kan voortaan via de projectmanagement software, dus geen onnodige e-mails of belletjes meer naar elkaar;

✅ Het budget houd je ook gemakkelijk bij in de software. Zo weet je welke middelen zijn ingezet en wat de kosten daarvan zijn;

✅ Met een project manager tool is er altijd inzicht in het project. Dus ook tijdens een meeting of onderweg.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste planning software natuurlijk niet ontbreken. Dit werkt extreem goed in combinatie met project management software, workflow software en urenregistratie software.

Voor projecten werk je in de basis met agenda software, taakmanagement software en andere tools om mee samen te werken. Wat nog een erg handige tool kan zijn is mindmap software.

Beste Project Management Software Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over project management software

Na het lezen van deze blog heb je vast nog vragen over software voor projectmanagement. Logisch, want er is veel informatie gegeven in dit artikel en project management software kan je helaas niet tastbaar in de winkel vinden en bekijken. Ik heb daarom de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en voor je beantwoord.

Wat is de beste project management software?

De beste project management software is wat mij betreft Monday. Zij biedt een project management software met veel gebruiksgemak. De project manager tools zijn voor iedereen toegankelijk, want Monday gaat voor eenvoud. Wel biedt ze veel functionaliteiten aan, maar die zijn erg duidelijk. Het platform voor projecten richt je in op de behoeftes van je team. Door het heldere projectenoverzicht is er veel inzicht in wie verantwoordelijk is voor welke taken, wat de kosten zijn, wat het timemanagement is en welke doelen bereikt moeten worden. De software is ook niet duur: een basis abonnement is af te sluiten vanaf €8 per maand.

Hoe gebruik je project management software?

Project management software gebruik je om een project te structureren en het aansturen van een projectteam. Je stelt als projectmanager een doel van het project vast en zorgt dat er een plan ontstaat met een tijdsplanning. Dit zet je in de project management tools, zodat alle projectleden op de hoogte zijn van de taken die ze moeten doen en de vordering van het project. De project management software vervangt eigenlijk een Excellijst met taken. Taken worden in de tool weggestreept en de communicatie vindt hierin ook plaats. Het project wordt eenvoudig gemanaged en Excellijsten zijn hierdoor niet meer nodig. [1]

Conclusie beste project management software van 2023

 • Beste project management software algemeen – Monday
 • Beste project management software totaalpakket – ClickUp
 • Beste project management software met veel functies – Wrike
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *