In dit artikel

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Beste Recruiter Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Een beroep als recruiter is niet altijd even makkelijk. Je hebt met veel (verschillende) mensen te maken, je moet veel zaken onthouden en je moet vraag en aanbod perfect op elkaar af zien te stemmen. Iets dat je hierbij kan helpen, is recruiter software. Met recruiter software geniet je gewoonweg van veel gemak. Mede daardoor maak je je werk als recruiter een stuk makkelijker. Daarvoor moet je uiteraard wel de juiste software voor recruitment gebruiken. Om je hier een handje bij te helpen, ben ik op zoek gegaan naar de beste recruiter software. De bevindingen die ik opgedaan heb, deel ik graag met je in dit artikel.

Beste recruiter software 2023: Mijn selectie

 1. Beste recruiter software – Recruitee
 2. Beste recruitment tool – TestGorilla
 3. Beste werving en selectie software – Recruitee

Recruiter software vergelijken: hoe doe ik dat?

Wil je verschillende recruiter softwaresystemen met elkaar vergelijken? Dan moet je kijken naar de toegankelijkheid, functies, mogelijkheden, kwaliteit, prijs, extra’s, bonussen en beoordelingen van andere recruiters. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste recruiting software. Uiteindelijk heb ik een top 5 samengesteld, waarover ik je hieronder graag meer vertel.

1. Recruitee – beste recruiter software

Wat mij betreft is Recruitee de beste recruiter software van dit moment. Zoals de naam van dit softwarepakket al doet vermoeden, is het speciaal voor recruiters ontwikkeld. Dit merk je overduidelijk aan onder meer de functies, mogelijkheden en het gemak. Dat dit de beste recruitment software is, heeft wat mij betreft meerdere redenen. Ten eerste ben ik over de veelzijdigheid erg te spreken. Met dit systeem ben je in staat om je sourcing te boosten, om kandidaten efficiënt te evalueren en om je werving geheel te automatiseren. Je bespaart hiermee dus veel tijd en je geniet van veel gemak.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Ten tweede ben ik enthousiast over de vele mogelijke extra functies. Op de website van Recruitee krijg je hier een duidelijk beeld van. Men heeft daarvoor alle functies in vijf verschillende categorieën onderverdeeld: Identificeren, Sourcen, Interview, Werven en Verbeteren. Per categorie vind je meerdere functies waarmee je echt direct aan de slag kunt gaan

Ten derde ben ik over de prijs-kwaliteitsverhouding te spreken. Dit komt onder meer doordat je deze recruiter software eerst 18 dagen gratis uit kunt proberen. Daarbij kun je ook nog een live demo aanvragen bij het team van Recruite.

Al met al zet je met Recruitee de volgende stappen op het gebied van recruitment. Heb je ook nog het ideaalbeeld dat je van werven een teamopdracht kunt maken? Dan sluit Recruitee al helemaal op je wensen aan. Dit is namelijk recruiter software waarmee je met ‘collaborative hiring’ aan de slag gaat. Dit recruitment systeem verdient wat mij betreft twee eretitels. Het is de beste recruiter software, terwijl het ook de beste werving en selectie software is.

Wat kost Recruitee?

Bij Recruitee heb je de keuze uit 3 pakketten:

 • Launch: 199 euro per maand bij 10 vacatureslots.
 • Scale: 349 euro per maand bij 10 vacatureslots.
 • Lead: prijs op aanvraag. Bekijk de website voor meer informatie.

Voordelen Recruitee

✅ Onwijs veel mogelijkheden & functies;

✅ Focus op collaborative hiring;

✅ Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding;

✅ Prima service vanuit Recruitee;

✅ Gratis proefperiode & demo

Nadelen Recruitee

❌ Minder geschikt voor kleinere bedrijven.


Klik hier voor de meer informatie en gratis proefperiode!

2. TestGorilla – beste recruitment tool

Wil je van een goede recruitment tool gebruik maken? Binnen het huidige aanbod van recruitment tools is mijn keuze op TestGorilla gevallen. Dit is wat mij betreft de beste recruiter tool van dit moment. Met deze tool geniet je van talloze voordelen. Het belangrijke voordeel is toch wel dat je het werven van nieuwe collega’s een stuk makkelijker maakt. In plaats van dat je zelf alle CV’s door moet spitten, neemt deze recruitment tool veel werk voor je uit handen.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Dat TestGorilla veel te bieden heeft, blijkt ook wel uit het huidige klantenbestand. Onder meer H&M, Revolut, Sony en EY maken al gebruik van deze recruitment tool. Bij TestGorilla ligt de focus dus op het werven van nieuwe collega’s. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, richt TestGorilla zich met name op data. Aan de hand van data ben je in staat om de juiste keuzes tem aken. En niet op basis van je onderbuikgevoel bijvoorbeeld. Met TestGorilla maak je daarom snel de juiste keuzes.

Wil je TestGorilla eens uitproberen? Dat is gratis mogelijk. Je kunt gratis een account aanmaken, terwijl je ook via de website in contact met het team van TestGorilla kunt komen. Aan hen kun je je vragen stellen. Tevens is het via de website mogelijk om een complete Product Tour te doorlopen. Een aanrader!

Wat kost TestGorilla?

Bij TestGorilla kun je van de volgende prijzen uitgaan:

 • Free: 0 euro per maand.
 • Pay as you go: €22 per maand, €264 jaarlijks gefactureerd.
 • Scale: €275 per maand, €3300 jaarlijks gefactureerd.
 • Business: €1850 per maand, €22.200 jaarlijks gefactureerd.

Voordelen TestGorilla

✅ Neemt veel werk voor je uit handen;

✅ Geschikte pakketten voor elk bedrijf;

✅ Werkt volledig data-driven;

✅ Gratis uit te proberen;

Nadelen TestGorilla

❌ Focus ligt op werving;

❌ Niet zo uitgebreid als Recruitee.


Klik hier voor de meer informatie en probeer gratis!

3. Booston

Booston is in mijn ogen ook geweldige recruiter software. Bij dit recruiter systeem valt vooral de diversiteit op. Met deze tool richt je je niet alleen op werving, maar op alle facetten die behoren tot de wereld van recruitment tool.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Bij deze recruiter software Booston geniet je onder meer van een 1 hands-on dashboard. Vanuit dit dashboard regel je alle recruitment gerelateerde taken. Ook is het mogelijk om vanuit dit dashboard je eigen recruitmentcampagnes te draaien. In het dashboard vind je vervolgens ook je prestaties en activiteiten. Hierbij krijg je vanuit de recruiter software ook tips om bijvoorbeeld je campagnes te optimaliseren en/of te automatiseren.

Sowieso is het bij Booston mogelijk om veel werk uit handen te geven. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om aan Booston door te geven wat je wensen zijn. Nadat je dit gedaan hebt, neem het team van Booston het werk voor je uit handen. Net zoals eerder besproken recruitment software is ook dit systeem data-driven.

Wat kost Booston?

Spreekt de recruiter software van Booston je aan? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen:

 • Start: €299 per maand.
 • Campagnes: €429 per maand.
 • Website: €429 per maand.
 • Compleet: €529 per maand.

Deze pakketten zijn niet alleen qua prijs verschillend, maar ook qua inhoud en mogelijkheden. Check daarom de website van Booston voor een overzicht van deze 4 pakketten. Bij geen enkel pakket hoef je rekening te houden met opstartkosten.

Voordelen Booston

✅ Geweldig dashboard;

✅ Veel automatische rapportages;

✅ Het team Booston staat je graag bij;

✅ Data-driven recruiter software.

Nadelen Booston

❌ Niet het goedkoopste systeem.


Klik hier voor de meer informatie!

4. Recruit Robin

Wil je graag voor één van de beste recruitment systemen gaan? Wat mij betreft kun je dan niet om Recruit Robin heen. Met deze recruiter software geniet je van veel mogelijkheden, een flinke tijdsbesparing en ook nog een aanzienlijke kostenbesparing.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Met Recruit Robin maak je alles een stuk makkelijker voor jezelf. De focus ligt hierbij met name op werving. Net zoals met bijvoorbeeld TestGorilla ben je met Recruit Robin in staat om snel de juiste kandidaten te vinden. Dit komt onder meer door de integratie van veel wervingswebsites, zoals Jobbird, Intermediair en Monsterboard. Alle kandidaten worden vanuit die websites ingeladen, waardoor je nog slimmer nieuwe collega’s werft.

Het is ook nog mogelijk om dit programma aan je ATS te koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, zorgt Recruit Robin voor een automatisering van veel taken en handelingen. Je bespaart hierdoor gewoonweg veel tijd. Overigens zijn al veel (grote) bedrijven je voorgegaan. Onder meer Covebo, FYGI, LEV en Mercedes Benz maken gebruik van Recruit Robin.

Wat kost Recruit Robin?

Bij Recruit Robin kun je uit meerdere pakketten kiezen:

 • Fast: €595 per maand, maximaal 10 matches per maand.
 • Faster: €795 per maand, maximaal 20 matches per maand.
 • First: €995 euro per maand, maximaal 40 matches per maand.

Voordelen Recruit Robin

✅ Veel automatiseringsmogelijkheden;

✅ Koppeling met veel wervingswebsites;

✅ Data-driven software;

✅ De software wordt steeds slimmer;

✅ Mogelijkheid tot het boeken van een demo.

✅ Een goed support team staat voor je klaar. 

Nadelen Recruit Robin

❌ Focus ligt eigenlijk alleen op werving.


Klik hier voor de meer informatie!

5. Personio

Deze top 5 van beste recruiter software sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met de recruiter software van Personio. Met deze software ben je in staat om personeel perfect te werven, maar óók om allerlei andere HR gerelateerde zaken te perfectioneren.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Je kunt Personio zien als een alles-in-één HR software. Het is dus meer dan alleen een recruiter software. Met deze tool ga je bijvoorbeeld serieus met urenregistratie, verlofbeheer en digitale personeelsdossiers aan de slag. Ook kun je met Talent Management en Payroll aan de slag gaan. Door de vele automatiseringsmogelijkheden bespaar je met Personio ook nog een hoop tijd.

Volgens Personio kun je tot wel 60 uur per maand besparen. Dit is aan het gebruiksvriendelijke systeem en de automatiseringsmogelijkheden te danken, maar ook aan de prima klantondersteuning. Mocht je onverhoopt tegen een probleem aanlopen, staat het team van Personio graag voor je klaar.

Wat kost Personio?

Jammer genoeg is Personio niet transparant over de prijzen. Het enige dat je online kunt vinden, is informatie over 3 verschillende pakketten. Als je graag de prijs van een pakket wilt weten, is het zaak om de salesafdeling van Personio te contacten. Of om een demo te boeken.

Voordelen Personio

✅ Alles-in-één HR software;

✅ Levert een flinke tijdsbesparing op;

✅ Prima klantenondersteuning;

✅ Onwijs veel mogelijkheden en functies.

Nadelen Personio

❌ Geen transparantie over de prijzen.


Klik hier voor de meer informatie!

Mijn beste recruiter software 20023

In mijn ogen is het systeem van Recruitee met afstand de beste recruiter software. Met deze recruiter software kun je alle kanten op, geniet je van veel gemak en geniet je van een flinke tijdsbesparing. Aangezien tijd ook geld is, geniet je met Recruitee ook nog van een flinke kostenbesparing.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Dit is wat mij betreft ook nog de beste werving en selectie software. Mocht je (meerdere) nieuwe collega’s willen strikken, ben je het beste uit met de tool van Recruitee!


Klik hier voor de meer informatie!

Recruiter software ervaringen en reviews

Je bent nu vast ook nieuwsgierig geworden naar de recruiter software ervaringen van andere gebruikers. Daarom heb ik hieronder een recruiter software review verzameld van elke aanbieder.

Recruitee review

Online zijn talloze beoordelingen over deze recruiter software Recruitee te vinden. Daarbij valt vooral op dat de meeste klanten hier onwijs over te spreken zijn. Zij roemen de veelzijdigheid van dit recruitment systeem, evenals de vele gevolgen. Een flinke tijds- en geldbesparing zijn hier 2 voorbeelden van.

TestGorilla review

Online vind je de nodige beoordelingen van klanten over TestGorilla. Het grootste gedeelte van deze beoordelingen is positief tot super positief. Veel gebruikers lopen weg met de mogelijkheden en met de flinke kostenbesparing. Door op een slimme manier van TestGorilla gebruik te maken, kun je inderdaad veel geld besparen.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Booston review

Online zijn vrij veel reviews over Booston te vinden. Veel van deze reviews zijn positief en sluiten aan op mijn mening. Meerdere klanten geven aan dat de rapportages geweldig zijn, evenals de resultaten die zij behaald hebben. Overigens maken veel grote bedrijven ook gebruik van Booston. Dit geldt voor onder meer Accord en Fletcher Hotels. 

Recruit Robin review

Het is bijzonder interessant om naar de website van deze recruiter software Recruit Robin te gaan. Op die website vind je namelijk uitgebreide verhalen van klanten. Uit deze verhalen blijkt overduidelijk dat deze recruiter software veel te bieden heeft. En dat de meeste klanten weglopen met deze handige recruitment software.

Personio review

In de afgelopen jaren zijn al 8.000 bedrijven je voorgegaan. Deze bedrijven maken met veel plezier gebruik van Personio recruiter software. Dat blijkt althans uit de beoordelingen die ik online tegengekomen ben. Bij deze beoordelingen valt met name op dat veel klanten vol lof spreken over de veelzijdigheid van dit systeem.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Wat kun je precies met recruiter software?

Recruiter software is in de basis geschikt voor recruitment. Oftewel: het identificeren, selecteren en aantrekken van de beste kandidaten voor een openstaande vacature. De ervaring leert echter dat je veelal met recruiter software méér dan dat kunt. Zo is het met sommige recruitment software tools ook mogelijk om andere HR-zaken te regelen. Onder aan de streep geniet je met recruiter software hoe dan ook van meerdere voordelen:

 • Je bespaart de nodige tijd. Voor je HR afdeling is goede recruiter software van essentieel belang. Des te beter de software is, des te efficiënter de HR medewerkers kunnen werken.
 • Je bespaart het nodige geld. Aangezien tijd hetzelfde is als geld, bespaar je met goede recruiter software ook nog het nodige geld. Dat is uiteraard voor elk bedrijf interessant.
 • Je neemt snel de juiste mensen aan. Het is voor veel bedrijven een groot probleem om de juiste mensen aan te trekken. Zodra je van goede recruiter software gebruik maakt, is de kans groter dat je snel de juiste mensen aantrekt. Het softwaresysteem biedt daar in ieder geval alle mogelijkheden voor.

Recruiter software vergelijken: hier moet je op letten!

Wil je graag recruitment software vergelijken? Om dit te kunnen doen, moet je weten waar je precies op moet letten. Dat zet ik hieronder graag voor je op een rijtje. Neem onderstaande punten goed door en let hier vervolgens op bij het vergelijken van de verschillende recruiter softwaresystemen.

Functies & mogelijkheden + gewenste gebruik

Bij elke recruiter software moet je goed naar de functies en mogelijkheden kijken. Kun je met de software alleen met werving aan de slag? Of biedt de software nog (veel) meer mogelijkheden? Dit is per recruiter software verschillend, dus ga dit goed voor jezelf na.

Daarbij moet je ook goed naar het gewenste gebruik kijken. Op welke manier wil je graag van je nieuwe recruiter software gebruik maken? Tegen welke problemen loop je op dit moment aan? En waar heeft je HR afdeling behoefte aan? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om naar te kijken.

Werking van het softwaresysteem

Je moet ook goed naar de werking van het softwaresysteem kijken. Is het bijvoorbeeld een systeem dat je aan andere systemen kunt koppelen? Of kun je het systeem mogelijk aan allerlei wervingswebsites koppelen? Dit is zeer wenselijk.

Daarnaast moet je ook goed naar de samenstelling van het systeem kijken. Betreft het bijvoorbeeld een data driven recruitment softwaresysteem? Dat is zeer wenselijk, aangezien data nooit liegt. Je kunt het beste beslissingen nemen op basis van data in plaats van op je onderbuikgevoel. Kies daarom bij voorkeur voor een data-driven recruiter softwaresysteem.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Ondersteuning

Wil je voor de beste recruiter software van Nederland gaan? Dan moet je ook goed naar de ondersteuning kijken. Dit begint eigenlijk al bij de website van het softwaresysteem. Biedt deze website veel informatie? Kun je een demo aanvragen? Of kun je op een andere manier een Product Tour maken?

Verder moet je goed naar de klantenservice kijken. Staat het team achter de recruiter software voor je klaar? Op welke manieren kun je contact opnemen? En wat zeggen andere klanten over de ondersteuning?

Prijs & kwaliteit

Bij elke recruiter software moet je goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Persoonlijk raad ik je hierover het volgende aan:

 • Richt je niet blind op het prijskaartje. Het is veel belangrijker om te kijken wat je precies voor het maandelijkse bedrag krijgt. Zo krijg je bij Recruitee een xx aantal vacatureslots en bij Recruit Robin een xx aantal matches per maand. Het is vooral van belang om naar het totaalplaatje te kijken.
 • Laat je niet weerhouden door een forser maandtarief. Als je voor de beste recruiter software gaat, bespaar je daarmee op termijn alleen maar geld. Het is daarom belangrijk om te investeren in de beste recruiter software. Zolang de recruiter software naar jouw wens is, is het softwaresysteem elke euro dubbel en dwars waard.

Beoordelingen van andere klanten

Tot slot wijs ik je graag op de beoordelingen van andere klanten. Dit is mogelijk één van de belangrijkste aandachtspunten. Waarom? Omdat uit de beoordelingen van andere klanten de echte meerwaarde van recruiter software blijkt.

Daarbij raad ik je dus aan om je even goed in de beoordelingen te verdiepen. Ook raad ik je aan om even goed te checken wat voor bedrijven momenteel gebruik van de recruiter software maken. Veel aanbieders hebben dit op hun website vermeld staan. Als het om grote en bekende bedrijven gaat, is dat uiteraard een goed teken. Dergelijke bedrijven kiezen uiteraard niet zomaar voor de betreffende recruiter software.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Conclusie: wat is de beste recruiter software?

Als je van de beste recruiter software gebruik wilt maken, raad ik je graag Recruitee aan. Deze recruiter software is voor veel bedrijven uiterst interessant, biedt heel veel mogelijkheden en zorgt voor een flinke kostenbesparing.

Tegelijkertijd ben ik ook over TestGorilla, Booston, Recruit Robin en Personio te spreken. Elk recruiter softwaresysteem brengt voordelen met zich mee, dus zet  bovenstaande 5 systemen goed voor jezelf op een rijtje. Bepaal daarbij ook goed hoe je van je nieuwe recruiter software gebruik wilt maken.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor HR en personeelsbeheer kan de beste HRM software natuurlijk niet ontbreken. Voor personeelsbeheer is het handig om software voor verlof en verzuim te gebruiken maar ook declaratie software, bijvoorbeeld met een bonnetjes app en rittenregistratie software. Bovendien kan geen enkel bedrijf zonder goede software.

Beste Recruiter Software Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over recruiter software

Wat is de beste recruiter software?

1.   Recruitee. Dit is de beste recruiter software van het moment in zijn algemeenheid, maar het is ook de beste werving en selectie software.
2.   TestGorilla. Dit is de beste recruitment tool. Met deze tool breng je je recruitment naar een ongekend hoog niveau.
3.   Booston. Ook met Booston ben je in staat om je recruitment naar een hoog niveau te tillen.
4.   Recruit Robin. Recruit Robin is één van de beste recruiter softwaresystemen van dit moment.
5.   Personio. Met Personio ga je niet alleen met recruitment aan de slag, maar ook met andere HR gerelateerde taken.

Wat is recruiter software?

Recruiter software is software die je inzet voor recruitment. Met behulp van deze software vind je snel de beste kandidaten voor openstaande vacatures.

Wat kost goede recruiter software?

Dit hangt volledig van het soort softwaresysteem én het soort pakket af. Bij de beste recruiter softwaresystemen kun je uit meerdere pakketten kiezen. Stem dit daarom goed op je bedrijf en wensen af. (1)

Conclusie beste recruiter software 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *