In dit artikel

Beste Retail Software Review 5x Test!

Beste Retail Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Als retailer ontkom je er niet aan; gebruik maken van software. Met de juiste retail software behaal je betere prestaties, werk je efficiënter en geniet je van veel gemak. Daarvoor laat ik je graag in dit artikel kennismaken met de beste retail softwaresystemen van dit moment.

Kort samengevat:

De beste retail software van 2023 volgens onze test is Quant Retail. Dit merk biedt het meeste tijdsbesparing en uitgebreid.

Retail software vergelijken: hoe doe ik dat?

Wil je van POS software voor in de retail gebruik maken? Ben je op zoek naar een geschikt kassasysteem voor je webshop? Of wil je voor een andere soort kassa software voor de retail gaan? Dit zijn slechts drie mogelijkheden die je op dit moment hebt. Doordat je uit zoveel mogelijkheden kunt kiezen, was het voor mij niet makkelijk om de beste retail softwaresystemen aan te wijzen. Om dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen, heb ik onder meer naar de functionaliteiten en prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Ook de ervaringen van andere retailers hebben hier nog een belangrijke rol bij gespeeld.

1. Quant Retail – beste retail software

Als je op zoek naar de beste retail software bent, wijs ik je graag op Quant Retail. Met deze software geniet je van alle mogelijke oplossingen. Dit is één van de meest diverse retail softwaresystemen die ik tegengekomen ben!

Beste Retail Software Review 5x Test!

Met dit systeem ga je gericht aan de slag met onder marketing, etiketten, de indeling van je winkel en andere zaken. Het optimaliseren van zowel je winkel als webshop is met deze software goed te doen. Ook biedt Quant Retail veel mogelijkheden qua management, rapportages en het aansturen van je gehele onderneming.

Volgens Quant Retail zijn de gevolgen van dit softwaresysteem aanzienlijk. Zo kun je een groei van 5 tot 15% qua verkopen realiseren. Ook kun je de overtollige voorraad beperken met maar liefst 30%. Onder aan de streep geniet je ook nog van een flinke tijdsbesparing.

Wat kost Quant Retail?

Bij Quant Retail kun je uit 2 pakketten kiezen:

 • Quant Basic: vanaf €1.200 per jaar per gebruiker.
 • Quant Premium: vanaf €4000 per jaar.

Voordelen Quant Retail

✅ Onwijs uitgebreid retail softwaresysteem

✅ Aanzienlijke tijdsbesparing

✅ Volledig te integreren in je onderneming

✅ Demo op aanvraag mogelijk

Nadelen Quant Retail

❌ Behoorlijk duur


Bekijk meer informatie

2. Omnia Retail – beste prijs gerelateerde retail software

Wil je met je bedrijf de volgende stappen zetten? Eén van de zaken waar je je dan goed op moet richten, is je prijsniveau. Je doet er verstandig aan om daarvoor gebruik te maken van de software van Omnia Retail.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Met deze software kun je onder meer met ‘dynamic pricing’ aan de slag gaan. Zoals je tegenwoordig ook in supermarkten ziet, wordt de prijs gedurende de dag geoptimaliseerd. Dit komt het algehele resultaat alleen maar ten goede.

Tevens is het mogelijk om jouw prijzen met die van je concurrenten te vergelijken. Zoom tot in detail in op de prijsstelling en optimaliseer deze. Dit uit zich op termijn in een hogere winst per product. Goed om te weten: grote bedrijven als Asics, HP en Philips maken gebruik van Omnia Retail.

Wat kost Omnia Retail?

Omnia Retail is niet transparant over haar prijzen. Je kunt via de website alleen een demo aanvragen, maar daar blijft het dan ook bij.

Voordelen Omnia Retail

✅ Perfect inzicht in prijzen van concurrenten

✅ Dynamische prijsstelling

✅ Feilloze integratie in je onderneming

✅ Zeer populair gebleken onder (grote) bedrijven

Nadelen Omnia Retail

❌ Niet transparant over de kosten


Bekijk meer informatie

3. Pepperi

De volgende stappen met je retail bedrijf zetten, doe je met Pepperi. Met deze retail software krijg je inzicht in je verkopen, in je processen en in je gehele bedrijfsvoering. Dankzij veel handige functies ben je in staat om deze zaken tot in perfectie te optimaliseren.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Dit is onder meer aan de perfecte koppeling te danken. Met Pepperi krijg je inzicht in alle kanalen waarmee je in contact met je klanten komt. Ook kun je je klanten toegang geven tot een mobiele catalogus. In combinatie met de orderbeheer functie zorgt dit al snel voor betere processen én meer verkopen.

Ook op het gebied van contactbeheer en verkoopautomatisering heeft Pepperi veel te bieden. Dit blijkt ook uit de resultaten die je met deze software kunt behalen. Meerdere huidige gebruikers geven aan dat zij 20% meer verkopen hebben verkregen, dankzij Pepperi.

Wat kost Pepperi?

Op de website van Pepperi is géén informatie over de kostenstructuur te vinden. Het enige dat je kunt doen, is online een offerte op maat aan te vragen.

Voordelen Pepperi

✅ Onwijs veel functies

✅ Voor veel branches geschikt

✅ Perfect om catalogi mee te maken

✅ Ook als CRM te gebruiken

Nadelen Pepperi

❌ Niet transparant over de kosten


Bekijk meer informatie

4. ChannelEngine – beste e-commerce retail software

Ben je actief in de wereld van e-commerce? Ook dan ben je gebaat bij goede retail software. Of beter gezegd: dan ben je gebaat bij de software van ChannelEngine. In mijn ogen is dit de beste e-commerce retail software van dit moment.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Met deze software maximaliseer je je verkopen. Dit komt onder meer doordat je alle processen kunt optimaliseren, mede doordat je ChannelEngine aan je ERP systeem kunt koppelen. Ook is het met deze retail software mogelijk om via meerdere kanalen je producten te verkopen.

Bij deze retail software draait het eigenlijk om 4 zaken: de omzet verhogen, de processen optimaliseren, je bedrijf in nieuwe markten lanceren en meer grip op je merk/bedrijf krijgen.

Wat kost ChannelEngine?

Op haar website is ChannelEngine niet open over de kosten. Je zou hiervoor contact op moeten nemen met het team van ChannelEngine.

Voordelen ChannelEngine

✅ Ideaal voor e-commerce bedrijven

✅ Maximaliseren van je verkopen

✅ Focus op nieuwe markten & kanalen

✅ Veel integraties mogelijk

Nadelen ChannelEngine

❌ Niet transparant over de kosten


Bekijk meer informatie

5. Shopify

Eén van de populairste systemen van de afgelopen jaren. Dat is zonder twijfel Shopify. Met deze retail software start je makkelijk je eigen online bedrijf. Ook is het met deze software mogelijk om je bedrijf snel en hard te laten groeien.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Daarvoor biedt Shopify alle zaken die je nodig hebt. Binnen dit e-commerceplatform vind je veel functies, zoals een POS systeem. Met deze retail software POS kun je aan iedereen je producten verkopen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om bijvoorbeeld je website en online marktplaatsen aan dit systeem te koppelen.

Met Shopify is het ook een fluitje van een cent om je bedrijf te promoten. Je kunt complete marketingcampagnes opzetten, waarbij je eveneens van veel geïntegreerde tools gebruik kunt maken. Dat geldt ook op het gebied van beheer.

Wat kost Shopify?

Bij Shopify heb je de keuze uit 3 pakketten:

 • Basic: €21 per maand.
 • Shopify: €59 per maand.
 • Advanced: 289 per maand.

Voordelen Shopify

✅ Ideaal om een online bedrijf mee op te zetten

✅ Veel functies & geïntegreerde tools

✅ Perfect te koppelen aan andere systemen

✅ Veelzijdig in gebruik

Nadelen Shopify

❌ Minder voor grote bedrijven geschikt


Bekijk meer informatie

Mijn beste retail software 2023

Op het moment van schrijven heb je uit veel retail softwaresystemen de keuze. Als ik je dan toch één beste retail softwaresysteem aan moet wijzen, valt mijn keuze op Quant Retail. Met deze software optimaliseer je je processen, ga je op de juiste manier met klantenbeheer aan de slag en verhoog je je inkomsten.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Ook als je een fysieke winkel hebt, is dit hét retail systeem waar je voor moet gaan. Drijf je handel via verschillende kanalen? Ook dan kun je prima voor Quant Retail kiezen.


Bekijk meer informatie

Retail software ervaringen en reviews

Binnen een retail bedrijf heb je met veel zaken te maken. Voorraadbeheer, een flink aantal producten en kritische klanten zijn hier een paar voorbeelden van. Om de beste resultaten te behalen, moet je daarom louter de beste software gebruiken. Om tot de juiste keuze te komen, zou je ook even goed naar de ervaringen van andere klanten moeten kijken.

Quant Retail reviews

De meeste reviews over Quant Retail zijn erg positief. De vele mogelijkheden, qua onder meer kassasystemen en barcode scanner, vallen bij veel klanten in de smaak. Ook de mogelijke integraties, bijvoorbeeld met een ERP systeem, valt in de smaak. Onder aan de streep wordt dit uitgebreide retail systeem erg goed beoordeeld.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Omnia Retail reviews

De meeste retailers zijn over Omnia Retail erg te spreken. Hierbij valt vooral op dat grote bedrijven online een beoordeling over deze software achtergelaten hebben. Onder meer Asics en Philips spreken online vol lof over Omnia Retail. Zo valt te lezen dat zij beter inzicht krijgen in hun prijsstelling én dat zij hierdoor betere resultaten behalen.

Pepperi reviews

Twijfel je nog over de retail software van Pepperi? Dat is nergens voor nodig, getuige de vele positieve beoordelingen. Online vind je nagenoeg alleen maar lovende woorden over deze software terug. Met name het feit dat veel klanten hun inkomsten aanzienlijk vergroot hebben, is veelzeggend.

ChannelEngine reviews

Veel e-commerce bedrijven spreken online vol lof over ChannelEngine. Met name de vele mogelijkheden, de koppelingen/integraties en de focus op e-commerce spreekt veel klanten aan. Ook geven meerdere klanten aan dat de service/ondersteuning vanuit ChannelEngine prima is.

Shopify reviews

Online zijn waanzinnig veel reviews over Shopify te vinden. Je had het mogelijk al verwacht, maar het grootste deel van deze reviews is super positief. Met name de eindeloze mogelijkheden en tools vallen bij veel retailers in de smaak.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Retail software vergelijken: hier moet je op letten!

Wil je meer winst per artikel behalen? Wil je je interne processen optimaliseren? Of wil je je producten via meerdere kanalen verkopen? Voor dergelijke doelen heb je absoluut goede software nodig. Idealiter koppel je deze software aan bestaande hardware, waardoor je de investering beperkt kunt houden. Maar, hoe vind je nou de beste retail software? Kijk daarvoor goed naar onderstaande punten:

 • Soort bedrijf. Ben je op zoek naar online kassa software? Of wil je juist een retail kassasysteem voor in je fysieke winkel hebben? Kijk goed naar het soort bedrijf, zodat je gericht naar het juiste softwaresysteem op slag kunt gaan.
 • Aantal artikelen. Je hebt uiteraard ook nog met je eigen aantal artikelen te maken. Heb je een beperkt aantal producten in je assortiment? Of gaat het juist om heel veel producten? Dit kan ook bepalend zijn voor het systeem waar je het beste voor kunt kiezen.
 • Functies. Wat zijn alle functies die bijvoorbeeld een kassasysteem aan te bieden heeft? En wat zijn voor jou de belangrijkste functies? Dit zijn ook belangrijke zaken om over na te denken. Goed om te weten: alle retailers stellen andere eisen aan de functies van softwaresystemen. Denk hier voor jezelf dus heel goed over na.
 • Integratie. Is het mogelijk om het systeem aan andere systemen te koppelen? Kun je bijvoorbeeld het online kassasysteem koppelen aan de kassasystemen in je winkel? Of kun je de retail software koppelen aan je ERP systeem? Let goed op zowel de mogelijke integraties als de mogelijke koppelingen.
 • Prijsstelling. Je hebt ook nog met de prijsstelling te maken. Met de juiste retail software ga je een hogere omzet behalen, maar je wilt uiteraard de kosten ook behapbaar houden. Kijk daarom goed wat de kosten voor de retail software zijn. Spijtig genoeg zie je dit niet bij alle aanbieders in één oogopslag.
Beste Retail Software Review 5x Test!

Conclusie: wat is de beste retail software?

De beste retail software is in mijn ogen Quant Retail. Met dit retail kassasysteem optimaliseer je je processen, geniet je van een hogere omzet en optimaliseer je je winkel. Deze kassa software biedt ook nog veel bijkomende functies, waardoor je al met al beter kunt ondernemen. Ook de andere softwaresystemen die ik in dit artikel besproken heb, voldoen aan mijn (strenge) eisen.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor klantbeheer software mag het beste CRM systeem en sales software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het perfect samen met contract management software zoals Contractbook en met digitale handtekening software.

Voor verdere optimalisatie zou je kunnen kijken naar retail software of een compleet partner portaal.

Beste Retail Software Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over retail software

Wat is de beste retail software?

De beste retail software is de software van Quant Retail. Deze software wordt door veel (grote) bedrijven gebruikt, heeft opvallend veel te bieden en is voor veel retailers geschikt.

Waarom retail software gebruiken?

Met retail software zet je de volgende stappen met je retail bedrijf. Je voorraad is altijd up to date, je kunt je prijzen optimaliseren, je werkt aan de klanttevredenheid en je geniet van perfect beheer. Dit beheer heeft betrekking op de consumenten en klanten, maar ook leveranciers en dus de prijsstelling.

Hoe kun je retail software integreren in je onderneming?

Dit is per retail softwaresysteem verschillend. Meerdere aanbieders helpen je in ieder geval om de software op de juiste manier in je onderneming te integreren. (1)

Conclusie beste retail software 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *