In dit artikel

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Beste Review Management Software | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Online reviews worden tegenwoordig steeds belangrijker voor bedrijven. Het is namelijk lastig om producten of diensten te verkopen in deze concurrerende markt, want wat maakt je product anders dan die van de concurrent? Daarom is het fijn als je reviews van de consument kunt laten zien als bewijs. Deze worden vaker als betrouwbaar ervaren dan uitspraken van een bedrijf zelf. En daardoor zijn andere consumenten sneller geneigd om je product ook aan te schaffen. Hoe verzamel je alle reviews bij elkaar en hoe laat je die het beste zien op je website? Dit houd je bij in review software. In dit artikel vergelijk ik een aantal aanbieders van die software met elkaar, zodat jij de beste kunt gebruiken voor je bedrijf. Lees je mee? 

Beste review software van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Review software algemeen – Are They Happy
 2. Beste Review software met de meeste functies – LocalClarity
 3. Beste Review software totaalpakket – ReviewFlowz

Review software vergelijken; hoe doe ik dat?

Review software is erg waardevol voor bedrijven, dus ik vind het belangrijk dat er veel functionaliteiten aanwezig zijn. Zo kan de review management tool optimaal benut worden. Review software vergelijken doe ik verder op basis van ervaringen van consumenten: zij geven een eerlijke mening en dan pas lees je of het echt een waardevolle review management software tool is. Aanbieders zijn zelf namelijk altijd positief over hun eigen aanbod. Ik ben verder benieuwd of je de review tool gemakkelijk aanschaft. En wat zijn de prijzen van de abonnementen? Is dit ook in verhouding met de functionaliteiten die je ervoor ontvangt? Ik neem hieronder alle aanbieders met je door, dus lees snel verder. 

1. Are They Happy – beste review software algemeen

Are They Happy heeft een review management tool op de markt gebracht die vooral door restaurantketens en horecabedrijven gebruikt wordt. Hiermee kun je de omzet, online merkreputatie en naamsbekendheid vergroten. De review manager software ondersteunt de klantervaring van je merk, door alle gegevensstromen op één plek samen te brengen. Deze review management tool werkt erg gebruiksvriendelijk en brengt alle onlinekanalen samen op één plek, verbindt deze met elkaar en hierdoor heb je alle ervaringen van alle klanten op één plek. Feedback geven op de ervaringen van gebruikers wordt ook een stuk makkelijker. En kom je er niet uit? De klantenservice van Are They Happy is 24 uur per dag beschikbaar voor vragen. 

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Er zijn 3 beschikbare pakketten beschikbaar van Are They Happy, laat de website zien. Helaas laat de website geen beschikbare prijzen zien, deze zijn wel op te vragen. Van elk pakket is bovendien een gratis proefversie van 14 dagen aan te vragen. 

Voordelen Are They Happy

✅ Are They Happy heeft een intern ticket systeem, waardoor problemen efficiënt opgelost worden;

✅ De klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar voor problemen en vragen;

✅ Je kunt een gratis proefversie van 14 dagen aanvragen;

✅ De tool van Are They Happy is erg gebruiksvriendelijk; 

✅ Veel gebruikers geven aan dat de klantenservice erg behulpzaam is en snel reageert. Het is ook fijn dat ze zelfs per WhatsApp bereikbaar is. 

Nadelen Are They Happy

❌ De website van Are They Happy laat geen beschikbare prijzen zien;


Klik hier voor de beste deal

2. LocalClarity – beste review software met de meeste functies

De review management tool van LocalClarity richt zich op bedrijven die een betere online reputatie willen opbouwen. Met de review software van LocalClarity kan je gemakkelijk je reviews beheren als je meerdere locaties/vestigingen hebt. Recensies ontvang je in je mailbox. Daarnaast maak in een handomdraai overzichtelijke rapportages. 

Beste Review Management Software Review 6x Test!

LocalClarity biedt 3 abonnementen aan. Voor abonnement Plus betaal je €10 per maand. Voor abonnement Pro is de investering €12 per maand. Hoe hoger de prijs, hoe meer functionaliteiten je ontvangt. Het duurste abonnement is op maat gemaakt en daar is geen prijs van beschikbaar. De prijs is wel opvraagbaar via de website. Een gratis proefversie is ook aan te vragen via de website van LocalClarity.

Voordelen LocalClarity

✅ Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt veel gebruiksgemak;

✅ LocalClarity biedt veel functionaliteiten aan;

✅ Je maakt duidelijke rapportages met LocalClarity;

✅ De reactiesnelheid van de klantenservice is supersnel;

✅ Het is mogelijk om locatiegegevens van reviews in te zien.

Nadelen LocalClarity

❌ De inkomende berichten zijn niet live;

❌ Er is geen interactief berichtensysteem met betrekking tot social media.


Klik hier voor de beste deal

3. ReviewFlowz – beste review software totaalpakket

Het beoordelingsplatform ReviewFlowz is een alles-in-één platform voor reviews. Je bent hiermee op de hoogte van alle reviews over jouw bedrijf, verspreid over alle beoordelingswebsites die er zijn. Ontvang je een nieuwe beoordeling? Dan krijg je een e-mail. Er is een gebruiksvriendelijk dashboard. Daar maak je gemakkelijk de juiste rapportages in aan. In dit dashboard filter je ook gemakkelijk alle reviews op data, aantal sterren en platform.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

De prijzen van de pakketten van ReviewFlowz zijn niet zo hoog. Wil je het gratis uittesten? Dan vraag je de proefversie aan. Daarmee maak je gebruik van de minste functionaliteiten. Het Lite pakket kost €20 per maand. Je ontvangt meerdere functionaliteiten, zoals 5 bedrijfsvermeldingen en je kunt rapportages maken. Pakket Premie schaf je aan vanaf €50 per maand. Alle Lite functionaliteiten krijg je dan, plus nog andere functies. Wil je een pakket op maat gemaakt en geheel naar je eigen wensen? Dit is ook mogelijk, dan vraag je een offerte aan.

Voordelen ReviewFlowz

✅ Alle beoordelingen worden automatisch naar Slack verzonden;

✅ Er is een gratis proefversie;

✅ Van alle grote platformen (zoals Google, Capterra, Trustpilot) ontvang je automatisch een melding als er een review wordt achtergelaten;

✅ Na aanmelding bij ReviewFlowz start je binnen enkele minuten met het importeren van alle reviews over je bedrijf die je op alle platformen vindt.

Nadelen ReviewFlowz

❌ In verschillende reviews lees je terug dat er nog steeds bugs in ReviewFlowz terugkomen;

❌ De klantenservice wordt niet door alle gebruikers als behulpzaam beoordeeld;  

❌ Je moet zelf aangeven van welke platformen er reviews toegevoegd moeten worden.


Klik hier voor de beste deal

4. 1440

Aanbieder 1440 biedt Reputation Studio aan als review software. Met deze review management tool bespaar je veel tijd, want alle reviews worden op één plek beheerd. Het gebruiksgemak wordt heel hoog beoordeeld door gebruikers. Er zijn verschillende functies beschikbaar, bijvoorbeeld realtime waarschuwingen als er reviews binnenkomen.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Op de website van 1440 zijn er meerdere pakketten waarvoor je kunt kiezen, bijvoorbeeld Commerce Studio, Translation Studio of Messaging Studio. Helaas zijn er geen prijzen beschikbaar op de website. 1440 geeft aan dat er samenwerkingsverbanden zijn met verschillende partijen, waarbij je het pakket Reputation Studio afneemt. Partijen zoals Bazaarvoice of PowerReviews bieden deze review management tool o.a. aan.

Voordelen 1440

✅ Er staat een onboarding team klaar dat je helpt het programma te installeren op het moment dat je de review management tool van 1440 gaat gebruiken;

✅ Het programma van 1440 integreer je met veel review websites, zoals Amazon, Marktplaats, Facebook of Booking.com; 

✅ Op de website vraag je gemakkelijk een demo aan;

✅ Veel gebruikers beoordelen de klantenservice als positief.

Nadelen 1440

❌ Het is niet mogelijk om de geschiedenis van de Google Play recensies terug te lezen;

❌ Na de updates blijkt Salesforce (dit is waar de review management tool op draait) erg traag;

❌ Er zijn geen prijzen op de website beschikbaar;

❌ De pakketten van 1440 schaf je aan via een samenwerkende partner, niet bij 1440 zelf.


Klik hier voor de beste deal

5. JustReview

Door de review software JustReview te gebruiken, verzamel je beoordelingen van je merk of bedrijf op internet. Deze beoordelingen voeg je vervolgens gemakkelijk toe aan je website, zodat je alles bij elkaar hebt staan. Dit zorgt voor overzicht en dit social bewijs is fijn voor klanten om te lezen. Vooral als zij op zoek zijn naar ervaringen van andere gebruikers. JustReview biedt verschillende functionaliteiten aan waar je als klant gebruik van kunt maken.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

JustReview heeft een gratis proefperiode van 7 dagen. Wil je de gratis versie afsluiten? Dan zijn er maar 100 beoordelingen (reviews) van klanten die je ermee kunt beheren. Voor pakket Plus betaal je €19 per maand, dan kun je 1.000 beoordelingen beheren en zijn er meer connectoren. Pakket Pro sluit je af voor €29 per maand, dan voeg je tot wel 10.000 beoordelingen toe aan je website. Het duurste pakket is beschikbaar voor €39 per maand, je ontvangt hier de meeste functionaliteiten bij.

Voordelen JustReview

✅ JustReview biedt een gratis proefperiode aan;

✅ Gebruikers geven aan dat de klantenservice goede hulp biedt en gemakkelijk bereikbaar is;

✅ Deze tool implementeer je zeer gemakkelijk, het is zelfs mogelijk om je CSS stijl toe te voegen.

Nadelen JustReview

❌ JustReview richt zich vooral op kleine bedrijven;

❌ De beoordelingen van Facebook zie je niet met naam, alleen met Facebook gebruiker terugkomen op je website;

❌ Er zijn geen instructievideo’s op Google en YouTube terug te vinden over JustReview.


Klik hier voor de beste deal

6. Partoo

Partoo richt zich op internationale en lokale bedrijven. Ze optimaliseert de online zichtbaarheid van bedrijven. Dankzij de SEO-tool van Partoo worden bedrijven online zichtbaarder en kunnen zij dus meer klanten aantrekken. Partoo biedt de complete oplossing om extra winkelverkeer naar de website te leiden. Ze biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals slimme dashboards, de mogelijkheid om sms-berichten of QR-codes naar klanten te sturen voor een review, rapportages maken en je kunt je gegevens op alle platformen met één druk op de knop aanpassen. Het platform is in meer dan 100 landen actief en heeft meer dan 350 mensen aan het werk.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Partoo heeft één abonnement. Je betaalt hiervoor €50 per maand of je betaalt per jaar €500. Dan ontvang je dus e commerce platform korting. Je ontvangt dan alsnog alle bovengenoemde functionaliteiten in je pakket.

Voordelen Partoo

✅ Grote, internationale ondernemingen maken gebruik van Partoo, zoals Starbucks, Toyota en Sports Direct;

✅ In veel reviews wordt de klantenservice geroemd om de reactiesnelheid en sterke oplossingen die ze aanbiedt.

Nadelen Partoo

❌ Het is niet mogelijk om reacties te geven op de reviews;

❌ Partoo biedt maar één abonnementsvorm aan;  

❌ Integratie van Partoo met andere websites is ingewikkeld;

❌ Het is niet mogelijk om labels aan de reviews toe te voegen.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste review software 2023

De beste review software van 2023 is voor mij Are They Happy. Zij richt zich op restaurantketens en horecabedrijven, maar dat neemt niet weg dat ik dit een hele goede review manager software vind.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Are They Happy heeft veel functionaliteiten. Zo wordt social media gemonitord, worden er automatische workflows gecreëerd, worden er enquêtes uitgestuurd, maak je gemakkelijk templates voor de reviews aan en er zijn nog veel meer functies beschikbaar. Dit bedrijf heeft een intern ticket systeem, waarmee problemen efficiënt en snel worden opgelost. Helaas zijn er geen prijzen beschikbaar, maar via de website start je gemakkelijk je gratis trial. 


Klik hier voor de beste deal

Review software ervaringen en reviews

Hoe weet je of de software echt zo goed is, als je die nog nooit gebruikt hebt? Dit weet je alleen door de ervaringen over review management software te checken. Gelukkig vind je er op internet erg veel. Ik heb wat review software reviews onder elkaar gezet.

Are They Happy review

Toni heeft de review management software aangeschaft van Are They Happy en hij heeft een goede ervaring gehad. “Dit is een fantastisch hulpmiddel om beter naar klanten te luisteren en klanten beter leren te begrijpen in een wereld die steeds meer online is. Are They Happy is voor mij een echte game changer geweest. Door deze tool te gebruiken, hebben we onze online reputatie beter gemaakt. We werken online efficiënter en hierdoor is onze positie versterkt. Onze toegevoegde waarde is verhoogd voor klanten, waardoor we ook betere beoordelingen ontvangen via Google, TripAdvisor, Twitter, Instagram, Facebook en andere social mediakanalen. Wij kunnen ook sneller feedback geven, want deze social mediakanalen zijn samengevoegd in één centraal dashboard. Are They Happy lanceert ook vaak nieuwe functionaliteiten. Onze conclusie is dat Are They Happy een fantastische review manager download heeft die bedrijven helpt om beter naar klanten te luisteren!”

LocalClarity review

We waren op zoek naar een complete en betrouwbare partner die een goede oplossing aanbood waardoor onze klanttevredenheid beter werd. De review management tool van LocalClarity bood deze oplossing. De beoordelingen komen bij ons binnen via een beoordelingsbord, daardoor geven wij sneller feedback. Het beheren van de review management tool is gemakkelijk en de kosten zijn hiervoor laag, dit is een groot voordeel. Het contact met de klantenservice is ook erg fijn verlopen. Ze biedt de ondersteuning die nodig is en ze luistert naar al je zorgen,” vertelt Nick over de samenwerking met LocalClarity.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

ReviewFlowz ervaring

Pedro werkt nu al een tijd met ReviewFlowz: “ReviewFlowz is gemakkelijk te installeren, het heeft een eenvoudige set-up. Het dashboard is gemakkelijk te volgen. De berichten staan hier overzichtelijk in. Reageren hierop is net zo eenvoudig als het afhandelen van een e-mail. We zijn echt tevreden over het gebruik van ReviewFlowz. Je draait overzichtelijke rapportages. We hebben meerdere malen contact gehad met de klantenservice en zij heeft ons goed geholpen. Het personeel is meedenkend en erg vriendelijk. We hopen dat we nog lang een zakelijke partner van ReviewFlowz blijven.”

1440 review

Laurens heeft de review software 1440 geïnstalleerd: “Ik ben erg blij met deze review manager download software. Met de hulp van het klantenservice team van 1440 heb ik deze tool gemakkelijk geïnstalleerd. De review manager software is gebruiksvriendelijk en er zijn veel functionaliteiten aanwezig. In één oogopslag zie je de nieuwe reviews die zijn binnengekomen op het dashboard. Je reageert in het dashboard en de feedback komt dan op het desbetreffende social mediakanaal te staan. Wij hebben door deze review management tool onze klantenservice verbeterd. Ons bedrijf heeft een totaal nieuwe klantervaring weten te creëren. Dankjewel voor jullie goede hulp en ik beoordeel deze tool met 5 sterren.”

JustReview ervaring

Kimberly vertelt over haar ervaring met JustReview: “Ik ben erg tevreden met de aanschaf van het review management tool van JustReview. Ze heeft een goede klantenservice. Via de app had ik mijn vraag gesteld en binnen een uur had ik een reactie ontvangen. Ik werd doorverwezen met de juiste link naar het antwoord. Ze heeft erg vriendelijk en kundig personeel. Daarnaast heeft JustReview veel functionaliteiten en is de tool gemakkelijk in gebruik te nemen. Ook is de prijs schappelijk, bij andere review tools betaal je veel meer en heb je minder functionaliteiten. Ik ben een tevreden klant die JustReview aan iedereen aanbeveelt.”

Partoo review

“Ik heb een fantastische ervaring met Partoo. Door het gebruik van deze review management tool heb ik veel meer positieve klantbeoordelingen ontvangen. Het is ook veel gemakkelijker om hierop te reageren. Dat komt door het overzichtelijke dashboard waar alle klantervaringen in komen te staan. Onze klantenservice heeft veel meer overzicht door deze review management tool. We geven sneller feedback op de beoordelingen. Een klein nadeel was dat deze review manager download eerst alleen in het Frans beschikbaar was, waardoor het lastig was voor ons om te vertalen. Gelukkig kwam de review management tool snel beschikbaar in de Engelse en Nederlandse taal,” vertelt Harold na de aanschaf van de review software van Partoo.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Waarom wil je review software aanschaffen voor je bedrijf?

Review software is erg interessant voor bedrijven. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de consument zich erg gehoord voelt als er snel wordt gereageerd op een review. Voor bedrijven is het fijn als de reviews in één overzicht staan. Welke voordelen heeft review software review manager nog meer? Ik neem ze hieronder met je door.

✅ Reviews van klanten op je website geven een heel goed beeld van je product of dienst naar andere potentiële klanten toe. Als je veel positieve reviews hebt, dan win je sneller het vertrouwen van andere consumenten; 
✅ Voor je eigen bedrijf is het fijn om alle reviews op één plek te beheren. Hierdoor reageer je sneller op de reviews en dit vergroot weer de klanttevredenheid. Klanten willen namelijk graag gehoord worden, ook bij een negatieve ervaring; 
✅ Een ander voordeel van de reviews op één plek beheren, is dat je precies ziet waar klanten behoefte aan hebben en je er in één oogopslag achter komt wat klanten echt belangrijk vinden aan je aanbod; 
✅ Ook geven reviews een belangrijk inzicht in je doelgroep. Je ziet meteen wie je product of dienst heeft aangekocht en dus wie je doelgroep in werkelijkheid is. 

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste webshop software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn software, voorraadbeheer software, orderverwerking software en wms systemen. Software voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Beste Review Management Software Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over review software

Na het lezen van dit artikel heb je veel informatie in handen om de juiste keuze te maken. Welke aanbieder wordt het? Of heb je misschien nog brandende vragen? Ik heb hieronder de meest gestelde vragen over review management software onder elkaar gezet.

Wat is de beste review management software?

De beste review management software is het pakket van Are They Happy. Dit pakket biedt veel functionaliteiten aan en wordt door gebruikers als gebruiksvriendelijk bestempeld. Ik vind het positief dat de klantenservice 24 uur per dag bereikbaar is voor vragen. Zij is zelfs per WhatsApp bereikbaar. Dit is heel klantvriendelijk. Daarnaast is er een proefperiode aanwezig, dus gebruikers mogen het pakket eerst uittesten. Met dit review management vergroot je je naamsbekendheid. (1)

Hoe gebruik je review management software?

Review management software gebruik je door het programma te installeren. Je selecteert welke reviews van welke review websites je wilt zien en dan krijg je inzicht. Voorbeelden van review websites zijn Amazon, Marktplaats, Facebook, Trustpilot of Capterra. In de review management tool zie je dan alle reviews bij elkaar staan in het dashboard. Je ziet welke er nieuw binnenkomen, maar ook welke reviews er nog niet beantwoord zijn. Daarnaast is het mogelijk om alle reviews op je website te verzamelen en aan je bezoekers te tonen.
 

Waarom gebruik je review management software?

Review management software gebruik je als je je online imago, klantenservice of producten wilt verbeteren. De reviews helpen ook bij het reageren op negatieve feedback. Door reviews te verzamelen, krijgen bedrijven beter inzicht in wat klanten echt van het product of dienst vinden. De sterke en zwakke punten komen namelijk naar voren. Hierdoor speelt een bedrijf beter in op de werkelijke behoeftes van de klant. Door een software review manager komen de beoordelingen voor het bedrijf overzichtelijker binnen. Hierop kunnen bedrijven dan weer persoonlijker reageren in plaats van een standaardantwoord te geven.

Conclusie beste review software 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *