In dit artikel

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Beste Rittenregistratie Software | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Bedrijven houden de gemaakte ritten voor zakelijke doeleinden steeds vaker bij in een kilometerregistratiesysteem dat daarvoor bedoeld is. Je ziet het bijna niet meer voorkomen dat de rittenregistratie met Excelformulieren of handmatig in lijstjes wordt bijgehouden. Dit kost namelijk enorm veel tijd en is foutgevoelig. Rittenregistratie automatisch bijhouden in systemen geeft veel minder administratief gedoe. Maar als je daarmee wilt werken, hoe weet je dan welk kilometerregistratiesysteem bij je past en geschikt is voor je bedrijf? Hoog tijd om 5 rittenregistratie aanbieders met elkaar te vergelijken. Het resultaat van mijn rittenregistratie test lees je in dit artikel. Laten we snel beginnen!

Beste rittenregistratie software van 2024: Mijn selectie  

 1. Beste rittenregistratie software – Cartracker
 2. Beste rittenregistratie software totaalpakket – Verizon Connect
 3. Beste rittenregistratie software met oog op duurzaamheid – YesHugo

Rittenregistratie software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Rittenregistratie software vergelijken, hoe doet je dat? Bij rittenregistratie vergelijken, kijk ik onder andere naar het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid van elk systeem. Daarnaast vind ik de functionaliteiten die de software aanbiedt ook erg belangrijk. Ik neem je mee in de ervaringen van gebruikers en de klantenservice. Is die behulpzaam en goed bereikbaar? Ook benoem ik de voor- en nadelen per aanbieder. Ga je ook rittenregistratie software bestellen? Lees dan snel verder om te ontdekken waar je op moet letten en wat de beste rittenregistratie software van dit moment is!

1. Cartracker – beste rittenregistratie software

Cartracker biedt een rittenregistratiesysteem aan met een keurmerk. Namelijk Ritten Registratie (RRS). De Belastingdienst stelt strenge eisen aan kilometerregistratie. Met Cartracker voldoet de rittenregistratie aan die eisen. De ritten zet je in een app, waardoor alles gemakkelijk bij te houden is. In de rit registratie app is het ook mogelijk om parkeeracties, rijgedrag en onderhoud bij te houden. In dit kilometerregistratiesysteem geef je aan of de kilometers privé of zakelijk zijn. Daardoor is het erg gebruiksvriendelijk. Door een dongel in je auto te installeren houd je gemakkelijk je kilometers bij. 

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

De investering voor dit kilometerregistratiesysteem gaat vanaf €5 per maand per auto. Je maakt dan gebruik van verschillende functionaliteiten, zoals een inlog voor de app en website, rapportages maken en parkeren zonder transactiekosten. Deze prijs is nog zonder de installatie van de hardware. Bezit je meerdere auto’s? Dan is het pakket Fleet Insight geschikt. Dit pakket van Cartracker is bedoeld voor meerdere auto’s en de investering bedraagt €7 per auto per maand. Er zitten meerdere functionaliteiten bij, zoals fleetmanagement en live track & trace. 

De ervaringen met Cartracker zijn erg goed. De rittenregistratie wordt gemakkelijk bijgehouden in een app, waardoor er niet meer met losse blaadjes hoeft gewerkt te worden. De app is voor alle smartphones beschikbaar. De zakelijke en privé ritten pas je gemakkelijk in de app aan en parkeren geef je hierin ook aan. De parkeertijd stopt automatisch als je vanaf de parkeerlocatie wegrijdt.

De klantenservice van Cartracker wordt gedeeltelijk als positief ervaren, want sommige klachten worden genegeerd. Bij andere gebruikers denkt ze heel erg mee met oplossingen voor problemen. Maar er valt dus zeker nog winst te behalen door ook op andere reviews/klachten te reageren.

Voordelen Cartracker 

✅ Eenvoudige installatie en gemakkelijk gebruik; 

✅ Ze bezit het keurmerk Ritten Registratie Systeem (RRS);

✅ Rittenregistratie gaat automatisch in de app en voldoet aan de regels van de rittenregistratie Belastingdienst;

✅ 30 dagen gratis testen;

✅ Diverse extra functionaliteiten, zoals gratis parkeren en tips om je rijgedrag aan te passen;

✅ Beste gratis rittenregistratie app.

Nadelen Cartracker 

❌De inbouwkosten moet je naast de pakketinvestering apart afrekenen;

❌De dongel moet juist geïnstalleerd zijn, wil je dat alles goed werkt. 


Klik hier voor de beste deal

2. Verizon Connect – beste rittenregistratie software totaalpakket

Verizon Connect biedt een kilometerregistratiesysteem aan voor MKB bedrijven. Er worden veel functionaliteiten aangeboden, zoals slimme dashboards en rapportagetools die helpen om de kilometers te registreren, maar ook om de trends te analyseren. Een voorbeeld is dat hoe slimmer je rijdt, hoe lager de kosten zullen zijn. Verizon Connect heeft ook het keurmerk RSS.

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Verizon Connect is niet open over de prijzen. Deze geeft ze niet weer op de website. Wel is ze open over de pakketten en hun functionaliteiten. Ze biedt 3 verschillende pakketten aan. Het eerste pakket is Reval Field. Hierin worden de kilometers automatisch bijgehouden, je stuurt meldingen naar je medewerkers, je legt handtekeningen vast van klanten en de opdrachtgegevens stuur je vervolgens gemakkelijk naar de medewerkers. Daarna volgt het pakket Reveal Driver. Hierin zijn meer functionaliteiten beschikbaar, zoals het aannemen van werkopdrachten via de app. En het laatste pakket is Spotlight. Hiermee volg je de voertuigen en activiteiten van de werknemers, je ontvangt zelfs meldingen over het rijgedrag van de bestuurders. Ook bekijk je routehistorie, voertuigactiviteiten en locaties van bestuurders. 

De klantenservice van Verizon Connect wordt niet altijd positief beoordeeld. Ze is niet altijd goed bereikbaar, maar denkt wel mee in oplossingen. De ervaringen met het systeem van Verizon Connect lopen ook uiteen. De apps zijn vaak niet up to date en lopen daardoor achter in waar de voertuigen zich daadwerkelijk bevinden. Er zijn wel veel functionaliteiten aanwezig. 

Voordelen Verizon Connect

✅De klantenservice is 24/7 beschikbaar;

✅Het systeem analyseert trends over hoe je slimmer rijdt en kosten bespaart; 

✅Je kunt een demo aanvragen; 

✅Real-time verbinding, waardoor je altijd weet waar je collega’s zich bevinden; 

✅Met behulp van een dashboard camera neem je videobeelden op. 

Nadelen Verizon Connect

❌De klantenservice wordt niet altijd positief beoordeeld;

❌Het is alleen in de talen Engels en Spaans beschikbaar; 

❌De prijzen zijn niet beschikbar op de website.


Klik hier voor de beste deal

3.YesHugo – beste rittenregistratie software met het oog op duurzaamheid

Met het rittenregistratiesysteem van YesHugo wordt het gemakkelijk om je kilometerregistratie bij te houden. Met de YesHugo Eco box houd je het rijgedrag, brandstofkosten, GPS-tracker, ritten registratie en voertuigonderhoud bij. Dit systeem is makkelijk in te pluggen in de auto, waardoor je het direct gebruikt.

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

YesHugo biedt 3 verschillende pakketten aan. Het goedkoopste pakket kost €4 per maand, per auto. Dit pakket biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals 2 jaar garantie, geen inbouwkosten en er zit een GPS tracker in de auto. Dan volgt er een iets duurder pakket. De investering hiervoor is €6 per maand per auto. Dit pakket is wat uitgebreider, want het is mogelijk om de rittenregistratie bij te houden (die voldoet aan de eisen van de kilometerregistratie Belastingdienst ZZP en MKB). Het duurste pakket kost €8 per maand per auto. Dit heeft als extra functie dat de rittenregistratie automatisch wordt bijgehouden. Als je jaarlijks een abonnement afneemt, dan krijg je 25 procent rittenregistratie korting op het gekozen pakket. 

De rittenregistratie ervaringen met YesHugo lopen uiteen. Er zijn klanten die er erg blij mee zijn. Anderen zeggen dat de km registratie niet sluitend is, waardoor ze het zelf handmatig bij moeten houden. Er is hierover wel contact geweest met de klantenservice en de problemen zijn wel naar tevredenheid opgelost. 

Voordelen YesHugo

✅Geen inbouwkosten; 

✅Niet goed, geld terug garantie; 

✅De pakketten zijn uit te breiden met verschillende modules;

✅Je koopt de eco box of least deze;

✅Het is maandelijks opzegbaar. 

Nadelen YesHugo 

❌De ecobox is los aan te schaffen; 

❌De supportafdeling wordt niet altijd als prettig ervaren; 

❌Automatische rittenregistratie gebeurt pas bij het duurste pakket, bij de andere pakketten moet je dit zelf bijhouden.


Klik hier voor de beste deal

4. Nedtrack 

De Rittenregistratie software van Nedtrack is speciaal ontwikkeld voor kleine en grotere bedrijven in verschillende sectoren. Dit kilometerregistratie pakket voldoet aan de strenge eisen van de Belastingdienst. Er zitten verschillende functionaliteiten in, zoals kilometerregistratie via de app, rijstijlanalyse en inzicht in waar de wagens zich bevinden. Via het portaal is het mogelijk om 24/7 alle bewegingen van de auto’s live te monitoren.

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Nedtrack is niet open over de prijzen van de abonnementen. Ze geeft aan dat ze een marktconforme prijs aanbiedt aan de klanten. Een prijsopgave vraag je via een offerteformulier aan. 

De helpdesk van Nedtrack wordt als zeer hulpvaardig en deskundig beoordeeld. Als ik de rittenregistratie software reviews bekijk, dan zie ik ook veel positieve ervaringen. De kilometers worden nauwkeurig bijgehouden en ze geven veel instructievideo’s en handleidingen, waardoor implementatie gemakkelijk gaat. 

Voordelen Nedtrack 

✅Maandelijks opzegbaar;

✅Je wordt altijd binnen 4 uur geholpen door de klantenservice; 

✅Ze bieden een gratis rittrenregistratie demo aan. 

Nadelen Nedtrack 

❌Geen inzicht in de prijzen op de website;

❌Het is niet bekend welke pakketten ze aanbieden; 

❌Te algemene website: je moet eerst contact opnemen met Nedtrack, wil je te weten komen wat ze voor je kan betekenen;

❌Ze bieden geen ritregistratie gratis aan.


Klik hier voor de beste deal

5. My GPS Tracker

My GPS Tracker biedt GPS trackers aan, waardoor je door een live verbinding altijd ziet waar je voertuig zich bevindt. Het is ook te gebruiken voor andere bedrijfseigendommen. Je kunt gemakkelijk mee kijken naar de live locaties, routes en snelheden die de werknemers rijden. Ook is er een overzicht van waar alle voertuigen zich bevinden. My GPS Tracker richt zich op ZZP’ers, kleine en grote ondernemingen. Het is geen rittenregistratie gps zonder abonnement. 

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

My GPS Tracker biedt 2 opties aan: my GPS Basic en my GPS Premium. Met my GPS Basic worden er verschillende functionaliteiten aangeboden, zoals live lokalisering, routebeveiliging, zonebeveiliging, rapportages draaien en alerts ontvangen via e-mail of sms. Er wordt geen prijs bij genoemd. My GPS Premium is waarschijnlijk een duurdere optie, want hier zijn meer functionaliteiten beschikbaar. Denk aan een app voor rittenregistratie, gepersonaliseerde software omgeving. 

De klantenservice van My GPS Tracker wordt niet als positief ervaren. Er wordt onvoldoende informatie over het product gegeven, waardoor het lastig te installeren is. Ook zijn er geen handleidingen beschikbaar. 

Voordelen My GPS Tracker 

✅ Proefperiode van 30 dagen;

✅Kilometerregistratie ZZP en MKB;

✅ Gemakkelijk live meekijken met auto’s van werknemers.

Nadelen My GPS Tracker 

❌Er is geen app rittenregistratie gratis beschikbaar;

❌Klantenservice wordt slecht beoordeeld; 

❌De software rittenregistratie richt zich meer op het beheer van het wagenpark en minder op de automatische kilometerregistratie; 

❌Onvoldoende informatie beschikbaar over hoe de rittenadministratie software werkt;

❌Geen prijzen beschikbaar op de website.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste rittenregistratie software 2024 

Ben je benieuwd naar wat in mijn ogen het beste rittenregistratiesysteem van 2024 is? Dat is naar mijn mening Cartracker. Ik vind dat zij een goede app aanbieden met veel functionaliteiten. Het wordt hierdoor gemakkelijk om de kilometers bij te houden, waardoor er voor de medewerkers meer tijd overblijft voor andere dingen die belangrijk voor hen zijn. 

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Ook fijn dat je de parkeeracties bijhoudt in de app van Cartracker. En hoe fijn is het dat ze ook tips geven om goedkoper te rijden op basis van je rijgedrag! Daarnaast lees ik positieve reviews over de klantenservice. Een klantenservice is het verlengde van een bedrijf, dus je weet dat als er problemen zijn, je goed geholpen wordt. 


Klik hier voor de beste deal

Rittenregistratie software ervaringen en reviews 

Bij rittenregistratie software kopen voor je bedrijf is het altijd belangrijk om ervaringen en reviews op te zoeken. Wat vinden anderen van rittenregistratie software? Hoe ervaren gebruikers het systeem en de klantenservice? Is het echt zo goed als dat de aanbieders zeggen? Is het geschikt voor kilometerregistratie zzp of mkb? Door zulke dingen te onderzoeken, krijg je een compleet beeld van de software. Voor de eerdergenoemde partijen hebben ik wat rittenregistratie reviews onder elkaar gezet. 

Cartracker review 

Robin zegt over kilometerregistratiesysteem van Cartracker het volgende: ‘Cartracker heeft een erg mooi dashboard waarin je de kilometers goed kunt bij houden. Ik vind dat de prijs/kwaliteitverhouding prima is. Ondanks dat ik tevreden ben met de aanschaf van Cartracker, heb ik ook een minpunt. Wij hebben meerdere auto’s waar we deze dongel in hebben geïnstalleerd en bij één auto viel de dongel er steeds uit. Dit heeft als gevolg dat er veel ritinformatie verloren gaat. Hierdoor moeten we de kilometers handmatig bijhouden, wat erg veel werk kost. Misschien ligt het aan de dongel of aan de auto, dat is niet duidelijk. Maar bij de andere auto’s gebeurt dat niet.’

Verizon Connect review

‘Ik ben erg tevreden over het systeem. Het kilometerregistratiesysteem werkt geheel naar behoren, de interface en klantervaring is top! Ik heb wel een punt van kritiek. Toen wij een auto niet meer gebruikte en er dus ook geen kilometers meer registreerde, bleef het contract doorlopen. En was helaas niet tussentijds op te zeggen. Ik moest me houden aan de looptijd. Ik ben daarin wel teleurgesteld, want ik heb nu een hele periode voor niets betaald. Ik denk dat Verizon Connect hierin wel wat mee had kunnen denken. Ik heb nu de gehele overeenkomst opgezegd en ben overgestapt naar een andere aanbieder,’ zegt Richard over Verizon Connect

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

YesHugo ervaring 

Walter vertelt over zijn ervaring met YesHugo: ‘Het programma werkt naar tevredenheid. Ik ben erg blij met het contact wat ik had met de klantenservice. Niets meer dan lof naar hen toe, want de vragen werden snel beantwoord. Ik loop er wel tegen aan dat de kilometers bij sommige auto’s om de zoveel tijd gecorrigeerd moeten worden. Het is onbekend waar de oorzaak ligt. We hebben het systeem in samenspraak met de klantenservice opnieuw geïnstalleerd en bij één auto blijft het probleem zich voordoen.’

Nedtrack review

‘Ik heb dit programma van Nedtrack al een jaar. Ik wist in het begin niet hoe ik de rittenregistratie online moest koppelen. Dit probleem is opgelost met duidelijke instructievideo’s en handleidingen die aanwezig waren en door de helpdesk zijn verschaft. De helpdesk vind ik zeer deskundig en hulpvaardig. Ik ben erg blij met het softwaresysteem, want het leest alles erg nauwkeurig uit. De straten, kilometers en tijden worden goed weer gegeven in het systeem,’ zegt William. 

My GPS Tracker ervaring

Daarover zegt de heer Slagter het volgende: ‘Via de webshop is rittenregistratie software gemakkelijk te bestellen en er is een zeer snelle levering. Maar ik vind dat My GPS Tracker een slechte klantenservice heeft. Je krijgt onvoldoende informatie over het product, in de handleiding en op internet is niet duidelijk te vinden hoe het programma werkt. Als je per mail contact opneemt met de klantenservice krijg je onvolledige antwoorden waar je niets mee kunt. Als ik telefonisch contact probeer op te nemen, dan zijn ze onbereikbaar.’ 

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Aan welke eisen moet rittenregistratie voldoen? 

De Belastingdienst heeft verschillende eisen vastgelegd aan ritregistratie. Als je begint met de kilometers vastleggen, is het dus interessant om te weten waar je registratie aan moet voldoen. Onthoud wel dat je 500 kilometer privé mag rijden met een zakelijke auto. Ik neem hieronder de eisen met je door die in een kilometerregistratie terug moeten komen:

✅ Kenteken, type en merk van de auto;

✅ Periode waarin er met de auto is gereden; 

✅ Ritgegevens; 

✅ Per rit noteer je de begin- en eindstand;

✅ Ook het vertrek- en aankomstadres noteer je in de ritten registratie;

✅ Daarnaast noteer je de route (ook als er omgereden is en er dus meer kilometers gemaakt zijn);

✅Is het een zakelijke of privé rit geweest? Noteer dit ook in de km registratie.

Beste Rittenregistratie Software Review (2022) 5x Test

Voordelen van online rittenregistratie software voor je bedrijf

Wat is de reden dat je wilt werken met kilometerregistratie software in je bedrijf en het niet meer handmatig wilt bijhouden? Er zijn verschillende voordelen om een online ritten registratie systeem te gebruiken voor je bedrijf. Deze neem ik hieronder met je door. 

✅ Er wordt een automatische afstandsberekening gemaakt als je het vertrek- en aankomstadres invoert. De kilometers bereken je automatisch. Dus je hoeft niets meer handmatig bij te houden of te berekenen;
✅ Een online rittenregistratie systeem is voor meerdere voertuigen tegelijk te gebruiken;
✅ Je kunt gemakkelijk rapportages en overzichten uitdraaien; 
✅ Sluitende ritregistratie levert je meer belastingvoordeel op; 
✅ Geen zorgen meer over losse papieren, want de rittenregistratie slaat automatisch alles digitaal voor je op; 
✅ De rittenregistratie app koppel je gemakkelijk aan je boekhoudsysteem. Daardoor hoef je alles maar één keer te noteren. Hierdoor wordt de kans op fouten maken verkleind. 

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheer, marketing software, software voor bedrijfsvoering, software voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commerce, beveiliging software, software voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor HR en personeelsbeheer kunnen de beste HRM software en recruiter software natuurlijk niet ontbreken. Voor personeelsbeheer is het handig om software voor verlof en verzuim te gebruiken maar ook declaratie software, bijvoorbeeld met een bonnetjes app en rittenregistratie software. Bovendien kan geen enkel bedrijf zonder goede software.

Meest gestelde vragen over rittenregistratie software 

Na het lezen van dit artikel heb je vast nog wat vragen over ritregistratiesystemen. Dit is logisch, want ik heb je veel informatie gegeven. Ik heb hieronder de meest gestelde vragen onder elkaar gezet over rittenregistratie en voor je beantwoord. Doe er je voordeel mee!

Wat is de beste rittenregistratie software? 

De beste rittenregistratie software is wat mij betreft Cartracker. Zij biedt de rittenregistratie app niet gratis aan, maar is wel het systeem met de meeste functionaliteiten. De software werkt gebruiksvriendelijk, het heeft zelfs extra functies waarmee je de parkeeracties, rijgedrag en onderhoud bijhoudt. Je installeert alleen de dongel en via de app houd je de kilometers bij. Rapportages worden automatisch gedraaid, gebruikers zijn positief over Cartracker, de km registratie zzp gaat vlekkeloos, maar ook grotere bedrijven met meerdere auto’s zijn tevreden over de kilometer registratie voor Belastingdienst. Ze hebben namelijk het keurmerk RSS, waardoor de automatische rittenregistratie app voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. 

Hoe gebruik je rittenregistratie software?

Rittenregistratie software gebruik je om zakelijke ritten bij te houden. Voor bedrijven is dit zeer belangrijk om bij te houden, want de Belastingdienst checkt dit. Daarom is het handig om een kilometerregistratie voor de Belastingdienst te gebruiken. In deze rittenstaat online voer je het aantal kilometers, declaraties en de verbruikte benzine in, zodat het in één opslag overzichtelijk is hoeveel er is gereden, waar, wanneer en door wie. (1)

Wat zijn de kosten voor rittenregistratie software? 

Rittenregistratie software hoeft niet heel duur te zijn. Het is al mogelijk vanaf €5 per maand. Vaak is dit een abonnement per maand per gebruiker en zitten de installatiekosten daar niet bij. De kosten verschillen per aanbieder. Vaak bieden ze meerdere functionaliteiten aan en per pakket wordt de prijs hoger. Meestal is het mogelijk om een aantal dagen een proefversie te gebruiken. Nadelig is wel dat er geen rittenregistratie zonder abonnement beschikbaar is bij de genoemde aanbieders.

Conclusie beste rittenregistratie software 2024  

 • Beste rittenregistratie software – Cartracker
 • Beste rittenregistratie software totaalpakket – Verizon Connect 
 • Beste rittenregistratie software met oog op duurzaamheid – YesHugo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *