In dit artikel

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Beste Salarisadministratie Software | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Doe je je salarisadministratie nog zelf in verschillende Excel formulieren? Of doe jij dit met duidelijk en overzichtelijke salarisadministratie software? Als bedrijf wil je dat er een duidelijke en nauwkeurige salarisadministratie gedaan wordt, want het is een terugkerende taak en je wilt je werknemers op tijd en correct uitbetalen. Dit vraagt om automatisering van het proces. Een goede salarisworkflow zorgt voor rust en overzicht in de organisatie. In dit artikel vergelijk ik verschillende loonadministratie software met elkaar en vertel ik je wat de beste loonadministratie software is. Lees maar mee!

Beste salarisadministratie software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste salarisadministratie software totaalpakket – Employes
 2. Beste salarisadministratie software met veel functies – Exact
 3. Goedkope salarisadministratie software voor mkb – Buddee

Salarisadministratie software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Salarisadministratie software is erg waardevol voor je werknemers. Door gebruik te maken van een softwarepakket scheelt dat veel tijd en er ontstaat veel overzicht. Een echte toevoeging voor je bedrijf dus! Als je op zoek bent naar loonadministratie software, hoe weet je dan welk softwarepakket geschikt is voor je bedrijf? Welke past het beste bij je bedrijf? Ik help je hiermee door verschillende salarissoftware te vergelijken. Ik vergelijk ze op basis van functionaliteit, klantreviews, gebruiksgemak, aangeboden functies en kwaliteit. Ben je ook benieuwd naar welk salarisadministratie systeem het beste uit de test komt? Lees dan snel verder! 

1. Employes – beste salarisadministratie software totaalpakket

Employes is een aanbieder die een salaris en HR-pakket in één aanbiedt. Dit salarispakket is geschikt voor kleine, middelgrote en ook grote bedrijven. Employes biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals HR, declaraties, salaris, verlof en verzuim van de medewerkers. Hierdoor is het een pakket dat alles omvat rondom het personeelsbeheer. Het pakket wordt als erg gebruiksvriendelijk bestempeld. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

De investering van het basispakket Salaris van Employes begint bij €25 per maand plus €5 per maand per medewerker. Dan heb je 100 procent online salarisadministratie, maar ook grip op alle salarisdocumenten en koppelingen. Wil je gebruik maken van pakket Salaris & HR, dan komen daar functies zoals verlof en verzuim, declaraties en templates bij. De kosten hiervoor zijn €39 per maand plus €6 per maand per werknemer extra. Je betaalt per actieve medewerker. 

De ervaringen met de klantenservice van Employes zijn erg positief. Deze is op verschillende manieren te bereiken, per chat, telefoon en e-mail. De supportafdeling wordt beoordeeld als zeer hulpvaardig, ze denkt mee met oplossingen. 

Voordelen Employes

✅ Moderne en up to date applicatie;

✅ Er is een uitstekende klantenservice aanwezig, die per chat, telefoon of e-mail  bereikbaar is; 

✅ Je kunt de salarisadministratie zelf doen, daardoor heb je zelf de controle (salarisadministratie check);

✅ Meer inzicht, omdat alle werknemersdossiers op één plek zijn;

✅ Gratis, onbeperkte en vrijblijvende proefperiode; 

✅ Scherpe prijs. 

Nadelen Employes

❌ De klantenservice is door de snelle groei, niet altijd direct bereikbaar. 

❌ Heel jong bedrijf, waardoor nog wel wat ruimte voor verbetering is. 


Bekijk meer informatie

2. Exact – beste salarisadministratie software met veel functies

Het loonadministratie programma van Exact is altijd op de hoogte van de laatste wetgeving. Het is mogelijk om met dit pakket de loonstroken van de werknemers automatisch uit te printen. Dit wordt gedaan op basis van de salarisadministratie die volledig geautomatiseerd is. Dit HR-pakket kan samengevoegd worden met financiële processen, waardoor de salarisadministratie nog gestroomlijnder verloopt. Exact wordt vaak gebruikt door de HR-afdeling en de accountant, die samen werken met dit pakket. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Er zijn 3 pakketten beschikbaar bij Exact. Het goedkoopste pakket is Salaris voor Exact Online. Dit heeft verschillende functionaliteiten, zoals medewerkersportaal, verlof aanvragen en goedkeuren, een overzichtelijk verloningsproces en pensioenaangifte regelen. De investering voor dit pakket is €2,90 per salarisstrook. 

Daarnaast is er het Salaris voor Exact Online Accountancy pakket. Hiermee is het mogelijk om bulkverloning te doen en er is een werknemers- en werkgeversportaal aanwezig. En ze biedt een pakket HR en salaris voor Exact Globe en Synergy aan. Dit biedt volledige functionaliteiten: het omvat onder andere alle HR-dashboards en je kunt er rapportages mee draaien. De prijs van dit pakket is op aanvraag. 

De ervaringen lopen uiteen over het salarisprogramma van Exact. Het wordt af en toe als ouderwets bestempeld. Anderen zijn er wel erg blij mee, omdat het veel functionaliteiten heeft. 

Voordelen Exact 

✅ Er is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar; 

✅ Exact biedt een totaalpakket aan met salarisadministrateur exact;

✅ Het programma is in meerdere talen beschikbaar;

✅ Een applicatie is beschikbaar voor mobiele telefoons.

Nadelen Exact 

❌ Geen gratis salarissoftware pakket beschikbaar; 

❌ Volgens verschillende klantreviews is Exact ouderwets en bevat het geen moderne functionaliteiten; 

❌ Investering van dit salarisadministratiepakket is hoger dan bij andere aanbieders, omdat je per loonstrook betaalt.


Bekijk meer informatie

3. Buddee – beste salarisadministratie software voor mkb

Gebruiksvriendelijkheid staat bij Buddee op nummer één. Zij biedt een totaal HR-pakket voor het MKB aan. Dit omvat personeels- en salarisadministratie. Het is mogelijk om een personeelsdossier aan te leggen, waarin de verlof en verzuimuren, document- en contractbeheer genoteerd worden. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Er zijn twee pakketten beschikbaar van Buddee. Eén ervan is het HRM-pakket, dit kost maandelijks €4 per medewerker per maand. Het is dan mogelijk om onder andere digitale personeelsdossiers te maken, verlof, verzuim en urenregistratie bij te houden en contracten aan te maken. Daarnaast is er ook het pakket Salarisadministratie, dit kost €8,50 per loonstrook. De salarisadministratie wordt dan volledig aan salarisprofessionals overgelaten. Daarnaast wordt de loonaangifte gedaan bij de Belastingdienst en er zijn jaaropgaves beschikbaar voor alle werknemers.  Buddee wordt als zeer positief ervaren door de gebruikers. De klantenservice is goed bereikbaar en helpt bij vragen. 

Voordelen Buddee

✅ Gratis proefperiode vanaf 14 dagen;

✅ Support bij implementatie van het systeem;

✅ Maandelijks opzegbaar;

✅ Geen implementatiekosten. 

Nadelen Buddee

❌ Het pakket is geschikt tot 100 werknemers; 

❌ Het wordt alleen in de Nederlandse en Engelse taal ondersteund;

❌ Het is niet mogelijk om andere modules aan te kopen, dit softwarepakket is specifiek gericht op HR en salarisadministratie;

❌ De kosten per loonstrook liggen vrij hoog.


Bekijk meer informatie

4. Humanwave 

Met het salarispakket van Humanwave heb je als MKB-bedrijf goed zicht in je personeelsadministratie. De HR-software is erg gebruiksvriendelijk ingericht en is zelfs per app bereikbaar voor werknemers. Ze voeren daar gemakkelijk hun onkosten of vrije dagen in. Er hoeft dus geen HR-medewerker aan te pas komen die dat invoert. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Humanwave biedt een aantal pakketten aan. Het goedkoopste pakket is HR-software. Met dit pakket start je vandaag nog gratis met een proefperiode van 30 dagen. De kosten voor dit pakket zijn vanaf €3,50 per actief contract. Een aantal modules zijn hierbij inbegrepen, zoals verlof en verzuimregistratie, personeelsdossiers, arbeidscontracten, declaraties, rapportages. Het salarissoftware pakket kost €8,50 per maand per actief contract en daarbij krijg je wat extra modules, zoals jaaropgaven voor medewerkers en het is mogelijk om loonaangiftes te doen. Het duurste pakket is Salaris Uitbesteden. Dit kost gemiddeld €15,50 per actief contract. 

Daarnaast biedt Humanwave verschillende modules aan die je los aanschaft. De prijzen lopen uiteen van €0,75 tot €3. Daarnaast zijn er experts aanwezig die bereikbaar zijn voor vragen over salaris, arbeidsrecht of HR. Ook daar hangt een prijskaartje aan. De prijzen beginnen bij €89 per maand, dan stel je maximaal 3 vragen. Die kosten lopen op tot €399 per maand. Dan mag je 20 vragen stellen. Er is een klantenservice aanwezig (24 uur per dag en 7 dagen in de week), die bereikbaar is voor verschillende vragen. 

Voordelen Humanwave 

✅ Via website en app werkt het zeer gebruiksvriendelijk; 

✅ Je kunt gebruikmaken van een online demo;

✅ De salaris software is ideaal voor bedrijven die geen HR-medewerkers in dienst hebben.;

✅ De klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Nadelen Humanwave 

❌ Een minimum contract van €39 per maand moet je afsluiten;

❌ Het is niet geschikt voor freelancers; 

❌ De ondersteunende talen zijn alleen Engels en Nederlands.


Bekijk meer informatie

5. Loket 

Loket biedt een salarispakket aan met veel functionaliteiten. Er zitten een aantal HR-functionaliteiten ingebouwd, maar Loket richt zich meer op payroll en op salarisadministratie. Het is mogelijk om de applicatie van Loket te koppelen aan verschillende toepassingen en software. Hierdoor ontstaat er een totaalpakket aan informatie op één plek.

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Bij Loket sluit je een abonnement af, het is niet bekend wat de kosten hiervoor zijn. Het bedrijf is daar niet transparant over. Wel is bekend dat er verschillende abonnementen mogelijk zijn om af te sluiten en bij elk abonnement zijn er andere modules beschikbaar. Dus hoe duurder het abonnement, hoe meer modules je krijgt. De klantenservice bestaat uit een groep goed opgeleide professionals die gespecialiseerd zijn op het gebied van payroll. 

Voordelen Loket 

✅ Het is mogelijk om een proefaccount aan te vragen; 

✅ Persoonlijke begeleiding van een productexpert; 

✅ Online demo door een medewerker;

✅ Goede supportafdeling die veel kennis bezit.

Nadelen Loket 

❌ De focus van het softwarepakket ligt op accountants; 

❌ Product is vooral gericht op payroll expert als gebruiker;

❌ Ze zijn geen voorloper van nieuwe functionaliteiten, ze ontwikkelen pas nieuwe functies als de concurrent deze heeft gelanceerd;

❌ Er is geen transparantie over de tarieven; 

❌ Ze bieden weinig HR-functies aan. 


Bekijk meer informatie

6. Personio 

De software voor goedkope salarisadministratie van Personio is razend populair geworden. Dit salarisadministratie systeem is gemaakt voor midden- en kleinbedrijf, met een totaal van 10 tot 2.000 werknemers. Deze aanbieder biedt een all-in-one oplossing aan die zeer gebruiksvriendelijk is. In de loonadministratie software zitten verschillende modules waarin het personeel beheer onderverdeeld is. Er zijn veel algemene functionaliteiten die het totale personeelsbeheer omvatten. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Het HRM-systeem is cloud-based. Dit houdt is dat je het gelijk in gebruik kunt nemen. Het is ook mogelijk om verschillende gegevens uit andere systemen te migreren. Een implementatiemanager helpt je hierbij. Een klantenservice is ook aanwezig bij Personio en deze is van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 bereikbaar. Daarnaast is er een helpcentrum aanwezig waar stappenplannen, tips, video’s, webinars en meest gestelde vragen te vinden zijn. 

Personio biedt 2 verschillende abonnementsvormen aan: Essential en Professional en Enterprise. Essential is het goedkoopste pakket en kost €99 per maand. Het omvat 25 licenties, maar je krijgt niet alle functionaliteiten. Het pakket Professional kost €149 per maand. Je krijgt ook 25 licenties, dezelfde functionaliteiten als bij het Essential pakket en je krijgt onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van het onboarding proces en telefonische ondersteuning. De prijs van het duurste pakket Enterprise is niet bekend. Je moet hiervoor contact opnemen met een consultant. Dit plan omvat wel alle functionaliteiten.

Voordelen Personio

✅ Deze software salarisadministratie gebruik je via een website en app; 

✅ Gratis proefperiode van 14 dagen;

✅ Het biedt goede horizontale software voor een HR-afdeling; 

✅ Snelle implementatie door het gebruik van de cloud.

Nadelen Personio 

❌ De tool laat alleen een minimum van 5 gebruikers toe;

❌ De minimale looptijd van het loon salarissoftware is 12 maanden;  

❌ Het is geen verticale software, daardoor is het niet geschikt voor bepaalde sectoren;

❌ Het salarisadministratie systeem is alleen beschikbaar in de cloud; 

❌ Er is een salarisvoorbereiding, maar geen payroll binnen deze software.


Bekijk meer informatie

Mijn beste salarisadministratie software 2023 

Employes is wat mij betreft de beste loonadministratie software. Dit is een jong bedrijf wat HR en loon software in één aanbiedt, waarin het totale personeelsbeheer gedaan wordt. De pakketten bevatten veel functionaliteiten, waardoor de gebruiker er alle kanten mee op kan. En in een mum van tijd kun je de salarisadministratie doen, waardoor er veel tijd over blijft. 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Employes biedt pakketten aan tegen scherpe prijzen, waardoor het toegankelijk is voor elk bedrijf. Ze bieden geen loonadministratie software gratis aan, maar wel een gratis proefperiode. Daarnaast vind ik dat de supportafdeling erg goed wordt beoordeeld. Deze is op verschillende manieren bereikbaar en denkt goed mee in oplossingen. 


Bekijk meer informatie

Salarisadministratie software ervaringen en reviews 

Waarschijnlijk ben je na het lezen van alle informatie en de voordelen en nadelen van de loonadministratie software benieuwd naar de reviews van gebruikers. Dit is logisch, want je wilt natuurlijk weten hoe dit soort salarisadministratie systemen in de praktijk werken. Ik heb een aantal salarisadministratie reviews voor je verzameld. Je vindt ze hieronder! 

Employes review 

‘Wij hebben het salarisadministratieprogramma Employes aangeschaft, want het leek ons gemakkelijk in gebruik te nemen. Tot nu toe is het systeem ook niet tegengevallen. Je kunt alles snel en gemakkelijk inregelen in het software loonadministratie. Het is fijn dat er ook reminders worden gegeven en dat er een maandelijkse verdeling gemaakt wordt. We zijn zeer te spreken over de klantenservice, bij vragen zijn ze goed te bereiken en denken ze ook goed mee over de oplossingen. Ze hebben echt meegedacht over de inrichting. Ze kwamen met zeer goede adviezen. Wij zijn een blije klant die Employes zeker aan andere grote bedrijven aanraadt,’ zegt Desiree.

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Exact review

Maarten zegt over Exact: ‘Wij zijn een groot bedrijf en werken al een tijdje met Exact, het is fijne en duidelijke salarissoftware. Bij vragen hebben we contact met de klantenservice opgenomen en werden we goed geholpen. Een punt van kritiek is wel dat het onlinepakket niet up to date is, het lijkt alsof de tijd bij Exact de afgelopen 15 jaar stil heeft gestaan. Voor ouderwetse salarisadministrateurs die weinig van computers af weten is dit fijn, maar voor mensen die echt met de tijd meegaan is dit niet fijn werken, want de sommige functies zijn daardoor zo ouderwets.’ 

Buddee ervaring 

Nikky is erg tevreden over het gebruik van Buddee: ‘Wat een goede service verleent Buddee. Wij zijn zo blij met dit salarisadministratie systeem. Het is erg gebruiksvriendelijk en je kunt alles op maat inregelen. Dit geeft zoveel voordelen. Hierdoor werk je overzichtelijk en snel. Het product is tegen een goede en scherpe prijs te verkrijgen. De supportafdeling is ook goed bereikbaar en zijn erg vriendelijk.’  

Humanwave review

‘De loon software van Humanwave gebruiken wij sinds dit jaar voor ons advieskantoor. We zijn hier erg blij mee. Het wordt met name gebruikt voor het schrijven van uren en voor de planning. Het softwarepakket is simpel en duidelijk. HR en salarisadministratie houd je gemakkelijk bij,’ zegt Karel.

Loket ervaring

Kees maakt al lang gebruik van Loket: ‘We zijn een belastingkantoor en werken al een geruime tijd met Loket. Deze online salarisadministratie heeft ons veel tijd opgeleverd. Onze klanten doen zelfs mutaties. De interface werkt erg prettig en is gebruiksvriendelijk. Ik ben positief over het pakket, alleen ik vind dat Loket de klanten meer op de hoogte moet houden van nieuwe applicaties en mogelijkheden die je kunt met de salaris software.’ 

Personio review

Emma zegt het volgende over Personio: ‘In eerste instantie hebben we naar volle tevredenheid met deze loon salarissoftware gewerkt. We zijn een kleine startup en dit salarissysteem is daarvoor zeer goed te gebruiken. Ook waren we onder de indruk van de prijs-kwaliteit verhouding. Alleen na 12 maanden klant te zijn geweest, is er een hoge prijsverhoging doorgevoerd. Hier waren we niet over geïnformeerd en valt dus nogal rauw op ons dak. We hebben een contract voor langere tijd lopen, waar we niet onderuit komen. Als we dit eerder hadden geweten, dan waren we niet met Personio in zee gegaan.’ 

Beste Salarisadministratie Software Review (2022) 6x Test

Waarom salarisadministratie software gebruiken voor je bedrijf? 

Er zijn verschillende redenen waarom je salarisadministratie software wilt bestellen en ermee wilt werken binnen je bedrijf. Ik neem de belangrijkste redenen hieronder met je door. 

✅ Het is gemakkelijker om het proces van salarisadministratie te automatiseren, zodat je meer tijd over hebt voor andere taken binnen je bedrijf; 

✅ Salarisadministratie is een klus die elke maand terugkomt. Je wilt dat dit nauwkeurig gedaan wordt door in een systeem alle informatie te verwerken en waar je alle informatie ook uit kunt halen; 

✅ In een salaris HR online systeem is het mogelijk om alle gewerkte uren en verlof uren te registreren. Zo heb je alle informatie in één systeem verwerkt; 

✅ Door gebruik te maken van een online salarissoftware pakket heb je veel meer overzicht; 

✅ Je houdt zelf de verantwoordelijkheid door gebruik te maken van een salarisverwerking software en het niet uit te besteden aan een salarisadministratiekantoor; 

✅ De kans op fouten is kleiner, want medewerkers noteren hun eigen verlofaanvragen in het systeem.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheer, marketing software, software voor bedrijfsvoering, software voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commerce, beveiliging software, software voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor financiën en administratie kan het beste boekhoudprogramma niet ontbreken. Naast een standaard boekhoudprogramma bestaat er ook een gratis boekhoudprogramma of een boekhoudprogramma zzp, speciaal voor zelfstandigen.

En heb je weleens nagedacht of offerte software en facturatie software jouw proces kan optimaliseren? Er bestaat ook een gratis factuurprogramma, voor als je het eerst wilt uitproberen. Als je deze administratieve oplossingen zoals salarisadministratie software combineert met de beste scan en herken software maak je een enorme sprong in het digitaliseren.

Voor sommige ondernemers en financiële afdelingen is incasso softwareaangifte software, btw software, credit management software en debiteurenbeheer software ook een must om te gebruiken. Bovendien kan geen enkel bedrijf zonder goede software.

Meest gestelde vragen over salarisadministratie software

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, want je wilt salarisadministratie software kopen? Grote kans dat jouw vraag hieronder beantwoord wordt in de meest gestelde vragen over salarisadministratie systemen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan een reactie achter onder het artikel en ik probeer jouw vraag alsnog zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Wat is de beste salarisadministratie software?

De beste salarisadministratie software is wat mij betreft Employes. Zij is een aanbieder die een totaalpakket van HR en salarisadministratie aanbiedt tegen een zeer scherpe prijs. Daardoor zijn de pakketten voor veel bedrijven toegankelijk. De pakketten hebben verschillende functionaliteiten waar je complete personeelsdossiers in bij kunt houden. De salarisadministratie pakketten van Employes zijn zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Ze blijven vernieuwen door nieuwe features te lanceren. 

Hoe gebruik je salarisadministratie software? 

Salarisadministratie software gebruik je door de administratie van je personeel erin te verwerken. De software gebruik je om een personeelsdossier aan te leggen van de werknemer. Daarnaast verwerk je elke maand verlofuren, gewerkte uren en ziekte uren, zodat er aan het einde van de maand – op het moment dat er een salaris uitbetaald wordt aan de werknemer – een berekening gedaan wordt op basis van de gegevens die gedurende de maand zijn vastgelegd. Zo klopt alles administratief. (1)

Wat zijn de kosten voor salarisadministratie software?

Hoe duur salarisadministratie software is, verschilt. De kosten van administratiesoftware lopen nogal uiteen. Veel aanbieders bieden 3 pakketten aan, waarin je verschillende modules kunt afnemen. De pakketten beginnen al bij prijzen vanaf €3 per maand per werknemer tot €99 per pakket per maand. De prijs is dus geheel afhankelijk van wat voor modules er nodig zijn voor je bedrijf. Ook als je een klein bedrijf hebt, heb je dus lage kosten als je gebruik maakt van salarisadministratie software. 

Conclusie beste salarisadministratie software 2023 

 • Beste salarisadministratie software totaalpakket – Employes
 • Beste salarisadminsitratie software met veel functies – Exact 
 • Goedkope salarisadministratie software voor mkb – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *