In dit artikel

Beste Sales Software Review 5x Test!

Beste Sales Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Sales is één van de meest uitdagende processen binnen een onderneming. Dit komt niet alleen doordat sales zelf een uitdaging is, maar ook doordat meerdere afdelingen hierbij betrokken zijn. Om dit proces te stroomlijnen, heeft elke onderneming baat bij goede sales software. Ontbreekt het in jouw onderneming nu nog aan goede sales software? In dit artikel vind je de 5 beste sales softwaresystemen, inclusief allerlei bijkomende bevindingen die ik opgedaan heb.

Beste sales software 2023: Mijn selectie

 1. Beste sales software – Teamleader
 2. Beste sales tool – Monday
 3. Sales software met beste ondersteuning – Tribe

Sales software vergelijken: hoe doe ik dat?

Ben je tot het inzicht gekomen dat je goede sales software nodig? Onder meer bovenstaande softwaresystemen zijn wat mij betreft een aanrader. Deze systemen blinken uit op het gebied van mogelijkheden, functies en gemak. Maar, je hebt met nog meer criteria te maken. Wat te denken van de prijs, kwaliteit en ervaringen van andere bedrijven? Aan de hand van deze criteria ben ik op zoek gegaan naar de beste sales software. Over de 5 beste softwaresystemen vertel ik je hieronder meer.

1. Teamleader – Beste sales software

In mijn ogen is Teamleader de beste sales software van dit moment. Met dit uitgebreide softwarepakket ga je serieus met sales aan de slag, maar ook met andere processen binnen je onderneming. Hierbij kun je aan onder meer klantenbeheer, projectmanagement en facturatie denken. Met Teamleader versterk je als het ware je gehele onderneming. Je bent in staat om je huidige klanten te behouden én je trekt nieuwe klanten aan. Deze tool is met name voor MKB-bedrijven uiterst geschikt. Volgens Teamleader zelf gebruiken op dit moment al ruim 15.000 MKB-bedrijven deze sales software.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Deze sales automation tool neemt veel werk uit je handen. Dit komt onder meer door de vele automatiseringsmogelijkheden binnen de sales tool zelf. Wat ook een groot voordeel is, is de koppeling. Het is mogelijk om Teamleader aan meer dan 200 apps en programma’s te koppelen.

Bij Teamleader heb je ook nog eens de keuze uit 2 tools: Teamleader Focus is geschikt voor bedrijven 20 werknemers, terwijl Teamleader Orbit geschikt is voor maximaal 1000 werknemers. Bij beide tools heb je in ieder geval met een aardige kostenpost per maand te maken.

Wat kost Teamleader?

Bij Teamleader heb je dus de keuze uit 2 tools. Bij Teamleader Focus heb je de keuze uit 3 pakketten:

 • Go: €50 per maand voor 2 gebruikers.
 • Move: €66 per maand voor 2 gebruikers
 • Boost: €90 per maand voor 2 gebruikers

Bij Teamleader Orbit vind je online geen informatie over de prijzen. Als je hier meer informatie over wilt hebben, moet je contact met Teamleader opnemen. Overigens is het ook mogelijk om een gratis demo online aan te vragen.

Voordelen Teamleader

✅ Uitgebreide sales software

✅ Ideaal voor MKB-bedrijven

✅ Keuze uit 2 verschillende tools

✅ Veel automatiseringsmogelijkheden

✅ Aan veel programma’s & apps te koppelen

Nadelen Teamleader

❌ Niet de goedkoopste sales software


Bekijk meer informatie over deze software

2. Monday – Beste sales tool

Gaat je voorkeur uit naar een uitgebreide tool op het gebied van sales? Wil je bijvoorbeeld met sales intelligence en customer relationship management serieus aan de slag gaan? Kies dan voor de sales tool van Monday. Dit is wat mij betreft méér dan alleen een prima tool op het gebied van sales. Met deze tool ga je serieus met verschillende processen binnen je onderneming aan de slag. Dit komt vooral door de diversiteit qua functies. Binnen de tool van Monday vind je onder meer modules voor klantprojecten, voor marketing activiteiten, voor leadmanagement, voor contactbeheer en voor prestatieanalyses.

Beste Sales Software Review 5x Test!

De tool van Monday is ook nog eens voor alle bedrijven geschikt. Variërend van kleine bedrijven tot aan grote bedrijven met honderden werknemers. Dit komt mede doordat je de tool van Monday naar je wens aan kunt passen. Uiteraard spreken de vele functies ook in het voordeel van Monday.

Wil je van alle mogelijke functies gebruik maken? Dan heb je wel één van de uitgebreidere pakketten nodig. Voor die pakketten moet je relatief diep in de buidel tasten, waarover ik je hieronder meer vertel.

Wat kost Monday?

Bij Monday heb je de keuze uit vier pakketten:

 • Basic CRM: €10 per gebruiker per maand.
 • Standaard CRM: €14 per gebruiker per maand.
 • Pro CRM: €24 per gebruiker per maand.
 • Onderneming CRM: prijs op aanvraag

Heb je een bedrijf met veel werknemers? Dan lopen de kosten per maand aanzienlijk op.

Voordelen Monday

✅ Uitgebreide sales software

✅ Inclusief customer relationship management

✅ Voor nagenoeg alle bedrijven geschikt

✅ Geheel naar eigen wens aan te passen

✅ Onbeperkt aantal gebruikers toe te voegen

Nadelen Monday

❌ Kosten per maand lopen fors op


Bekijk meer informatie over deze software

3. Tribe – beste sales software met beste ondersteuning

Wil je graag van goede sales software gebruik maken? Tijdens implementatie hiervan loop je ongetwijfeld tegen uitdagingen en vragen aan. Ook als de sales software eenmaal uitgerold is, heb je baat bij een goede ondersteuning. Daarvoor ben je, wat mij betreft, bij Tribe aan het juiste adres. Tribe levert niet alleen een krachtig sales platform, maar biedt ook nog eens een geweldige ondersteuning. Dit is voornamelijk te danken aan de uitmuntende helpdesk. Zit je met een vraag of probleem? De helpdesk stopt niet totdat ze je volledig geholpen hebben. Daarbij is het ook een groot voordeel dat Tribe 100% Nederlandse software is.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Met de sales software van Tribe kun je bovendien veel kanten op. In dit platform vind je namelijk tal van modules: Relatiebeheer, Verkoop, Urenregistratie, E-mailcampagnes en Portal. Elke afdeling heeft dus baat bij deze uitgebreide sales automation tool.

Ten opzichte van andere sales tools onderscheidt Tribe zich met de geweldige ondersteuning. Bij veel andere sales tools verloopt de communicatie bijvoorbeeld stroever. Bij Tribe moet je echter wel met forse kosten per maand rekening houden.

Wat kost Tribe?

Bij de customer relationship management CRM van Tribe heb je uit 2 pakketten de keuze:

 • Tribe: €17,50 per gebruiker per maand.
 • Tribe Creator: €35 per gebruiker per maand.

Met deze bedragen is Tribe één van de duurste sales tools van dit moment. Maar, het is wat mij betreft ook één van de beste sales tools.

Voordelen Tribe

✅ Uitmuntende klantenservice

✅ Uitgebreide sales software

✅ Keuze uit 2 pakketten

✅ Volledig Nederlandse software

✅ Slim, simpel en intuïtief

Nadelen Tribe

❌ Forse kosten per maand


Bekijk meer informatie over deze software

4. Wrike

Spreken bovenstaande sales tools je nog niet helemaal aan? Kijk dan ook eens naar Wrike. Deze sales software heeft mij op meerdere manieren weten te verrassen. Zo heb ik opgemerkt dat deze sales software onwijs uitgebreid is. Aan deze sales software heeft je gehele onderneming iets. Elke afdeling heeft baat bij deze sales software, mede doordat dit softwaresysteem de onderling communicatie verbetert. Ook geniet je van veel automatiseringsmogelijkheden en de stroomlijning van veel processen.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Wrike heeft ook nog eens voor een overzichtelijk dashboard gezorgd. Log je in bij deze sales software? Dan zie je precies wat er gebeurd is en wat er gedaan moet worden. Het is hierbij uiteraard ook mogelijk om met collega’s te communiceren.

Goed om te weten: je kunt meer dan 400 apps/programma’s aan Wrike koppelen. Je haalt hiermee het onderste uit de kan van deze tool. Let wel op: deze tool is met name voor de grotere bedrijven geschikt. Dit blijkt ook uit het feit dat bedrijven als Siemens en Nickelodeon voor Wrike hebben gekozen.

Wat kost Wrike?

Wrike is één van de goedkopere sales tools van dit moment:

 • Free: $0 per gebruiker per maand.
 • Team: $9,80 per gebruiker per maand.
 • Business: $24,80 per gebruiker per maand.
 • Enterprise: prijs op aanvraag
 • Pinnacle: prijs op aanvraag

Voordelen Wrike

✅ Keuze uit 5 pakketten

✅ Te koppelen aan meer dan 400 apps

✅ Voor elke afdeling geschikt

✅ Veel automatiseringsmogelijkheden

✅ Overzichtelijk dashboard

Nadelen Wrike

❌ Minder geschikt voor kleine bedrijven


Bekijk meer informatie over deze software

5. Freshworks

Tot slot wil ik je graag met Freshworks kennis laten maken. In mijn ogen is dit één van de meest unieke sales tools. Dit komt onder meer doordat de focus ligt op contextgestuurde sales. Je bent hierdoor in staat om contextgebonden gesprekken te voeren, met sales enablement aan de slag te gaan en tijdrovende taken te automatiseren. Volgens Freshworks behaal je in kortere tijd meer omzet. Dat is, volgens de ontwikkelaar Freshsales, volledig te danken aan het 360 °-beeld van de interacties met je klanten. Dit beeld ontstaat doordat de contextgebonden gesprekken en dergelijke perfect in deze tool verwerkt worden. Je bent hierdoor uitermate goed in staat om de juiste besluiten te nemen.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Deze marketing sales software is ook nog voor elke afdeling in je onderneming geschikt. Elke afdeling heeft baat bij de vele functies, de gebruiksvriendelijkheid en het overzichtelijke dashboard. Bijkomend voordeel: je kunt deze sales software relatief eenvoudig implementeren.

Wil je graag voor marketing, sales en CRM software gaan? Dan kun je ook nog voor Freshsales Suite kiezen. Dat is nog uitgebreide sales software.

Wat kost Freshworks?

Bij Freshworks heb je uit 3 pakketten de keuze:

 • Growth: €15 per gebruiker per maand.
 • Pro: €39 per gebruiker per maand.
 • Enterprise: €69 per gebruiker per maand.

Voordelen Freshworks

✅ Contextgestuurde sales software

✅ Voor elke afdeling van meerwaarde

✅ Overzichtelijk dashboard & gebruiksvriendelijk

✅ Keuze uit 3 pakketten

✅ Voor veel bedrijven/sectoren geschikt

Nadelen Freshworks

❌ Vrij prijzige abonnementen


Bekijk meer informatie over deze software

Mijn beste sales software 2023

Qua sales software gaat mijn voorkeur absoluut uit naar Teamleader. Dit vind ik de beste sales software van dit moment, mede door de vele functionaliteiten. Ook de vele positieve ervaringen van bedrijven spreken in het voordeel van Teamleader. Neemt niet weg dat ik ook over andere sales automation tools te spreken ben.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Onder meer Monday en Tribe zijn wat mij betreft ook meer dan prima sales tools.


Bekijk meer informatie over deze software

Sales software ervaringen en reviews

Je bent nu ongetwijfeld ook nieuwsgierig geworden naar de sales software ervaringen van andere gebruikers. Daarom heb ik hieronder een sales software review verzameld van de 5 bovenstaande sales automation tools.

Teamleader review

Over Teamleader zijn online heel veel reviews te vinden. Deze reviews zijn hoofdzakelijk positief. Men geeft aan dat het systeem uitgebreid is, tijdbesparend werkt en voor veel afdelingen/werknemers in een onderneming geschikt is. Ook geven veel mensen aan dat Teamleader hun bedrijf verder heeft geholpen.

Monday review

Monday is populaire relationship management CRM software over de gehele wereld. Dit blijkt in ieder geval duidelijk uit de online reviews over deze sales software. De klanten geven aan dat Monday veel mogelijkheden biedt, perfect te koppelen is aan andere apps en voor een flinke tijdsbesparing zorgt.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Tribe review

Bij de Tribe reviews valt de klanttevredenheid direct op. Nagenoeg alle klanten die over Tribe een online review achtergelaten hebben, geven aan deze sales software de maximale score. Dit gaat uiteraard hand in hand met het feit dat Tribe de beste ondersteuning biedt. Dit komt dan ook in veel reviews terug.

Wrike review

Door de jaren heen is Wrike een populair sales softwaresysteem gebleken. Dit blijkt in ieder geval uit de hoeveelheid online reviews. Daarbij valt op dat de meeste gebruikers met deze tool weglopen. Zij benoemen het gemak, het overzichtelijke dashboard en vele functionaliteiten.

Freshworks review

Over Freshworks ben ik online bijna alleen maar positieve beoordelingen tegengekomen. De gebruikers roemen de mogelijkheden, de tijdsbesparing en de fijne werking van deze tool. Ook geven enkele gebruikers aan dat zij met hun bedrijf de volgende stap hebben kunnen zetten, dankzij Freshworks.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Wat kun je precies met sales software?

Sales software is in de basis geschikt voor elk bedrijf. Elk bedrijf heeft immers te maken sales, sales en nog eens sales. Als je goed naar bovenstaande sales tools kijkt, zie je dat deze tools echter méér te bieden hebben. Met sales software geniet je gewoonweg van veel voordelen:

 • Je laat afdelingen perfect met elkaar communiceren. Kies je voor één van de beste sales tools? Dan laat je de afdelingen intern perfect met elkaar communiceren. Elk klantencontact of contact met een lead kan in het softwaresysteem verwerkt worden.
 • Je kunt veel taken automatiseren. Met de beste sales automation tools is het ook nog mogelijk om veel taken te automatiseren. Deze taken hebben betrekking op de sales, maar ook op andere processen binnen een onderneming.
 • Sales software gaat veel verder dan alleen sales. Elke sales software is eigenlijk customer relationship management software. Dit betekent dat je hiermee niet alleen nieuwe klanten kunt scoren, maar ook bestaande klanten kunt behouden. Je verleent aan hen de best mogelijke service, je houdt hen tevreden en je houdt al het klantcontact moeiteloos bij.
 • Je geniet van een flinke tijdsbesparing. Door bovenstaande voordelen geniet je als ondernemer (en werknemer) van een flinke tijdsbesparing. Elke afdeling werkt efficiënter, sneller en beter. Dit komt niet alleen de omzet ten goede, maar je brengt hiermee ook de kosten aanzienlijk omlaag.
Beste Sales Software Review 5x Test!

Sales software vergelijken: hier moet je op letten!

Wil je graag sales software goed vergelijken? Let dan goed op de onderstaande aandachtspunten. Dit zijn de belangrijkste criteria die bepalend voor je uiteindelijke keuze zijn.

Functies & mogelijkheden + gewenste gebruik

Waar je bij elke sales software naar moet kijken, is naar de functionaliteiten. Wat kun je precies met het sales softwaresysteem? Over welke functionaliteiten heb je zoal de beschikking? En wat zijn hierdoor alle mogelijkheden van de sales software?

Ga je de verschillende systemen met elkaar vergelijken? Dan merk je al snel op dat de functionaliteiten en mogelijkheden aanzienlijk uiteenlopen. Je moet daarom op voorhand al over het gewenste gebruik nadenken:

 • Wat verwacht je precies van je nieuwe sales software?
 • Welke doelen wil je behalen met behulp van de sales software?
 • Welke afdelingen moeten met de sales software aan de slag gaan?
 • Tegen welke problemen op het gebied van sales loop je momenteel aan?
 • Waar heeft de sales afdeling precies behoefte aan?
 • Waar hebben andere afdelingen in je onderneming behoefte aan?
Beste Sales Software Review 5x Test!

Comptabiliteit

Op het gebied van functionaliteiten maak je al een uitgebreide vergelijking. In het verlengde hiervan moet je ook goed naar de comptabiliteit kijken. Dit gaat met name om de koppelbaarheid van de sales software aan andere apps.

Is het mogelijk om de sales software aan andere apps te koppelen? Dat is precies wat je wilt. De slimme softwaresystemen kunnen met elkaar communiceren, waardoor je van nóg meer gemak geniet. Ook bespaar je hierdoor nog meer tijd.

Dashboard

Je moet ook goed naar het dashboard van de sales software kijken. Hoe is het dashboard opgesteld? Kun je het dashboard naar eigen wens aapassen? En spreekt de gehele interface van de sales software je aan? Ook dit zijn belangrijke vragen om kritisch naar te kijken.

Ondersteuning

Ga je voor het eerst gebruik van sales software maken? Dan is het logisch dat je tegen problemen, uitdagingen en/of vragen aanloopt. Je moet daarom heel goed kijken naar de ondersteuning die vanuit de aanbieder geboden wordt.

Hierbij is het ook aan te raden om goed naar de website te kijken. Vind je op de website veel informatie over de sales software? Kun je online een demo aanvragen voor de sales software? Of kun je mogelijk een adviesgesprek aanvragen met de aanbieder van de tool? Dit is allemaal erg wenselijk, aangezien je de juiste keuze voor jezelf wilt maken.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Prijs & kwaliteit

Ook is het belangrijk om naar de prijs en de kwaliteit te kijken:

 • Prijs. Richt je niet op de prijs per maand, maar kijk vooral naar hetgeen dat je voor de betreffende prijs krijgt. Richt je dus op het totaalplaatje, waarvan de prijs slechts een onderdeel is.
 • Kwaliteit. Check goed de beoordelingen van andere klanten om een indruk van de kwaliteit van de sales software te krijgen.

Je onderneming

Je hebt ook nog te maken met de omvang je onderneming. Niet alle sales tools zijn namelijk voor grote bedrijven geschikt. Ook zijn niet alle sales tools voor de kleinere bedrijven geschikt. Stem de omvang van je onderneming daarom goed af op de sales software.

Beoordelingen van andere klanten

Wil je tussen bovenstaande sales softwaresystemen de juiste keuze maken? Let dan goed op bovenstaande punten, maar ook op de beoordelingen van andere klanten/gebruikers. Met deze beoordelingen krijg je een echte, volwaardige en reële indruk van de sales software.

Conclusie: wat is de beste sales software?

In dit artikel heb je met meerdere prima sales tools kennis kunnen maken. Mijn voorkeur gaat in ieder geval uit naar Teamleader. Dit is gewoonweg de beste tool op het gebied van sales en CRM. Ook is dit één van de beste tools op het gebied van automatisering en functionaliteiten.

Ook over de 4 andere sales tools ben ik te spreken: Monday, Tribe, Wrike en Freshworks hebben allemaal iets unieks te bieden. Zet daarom vooral deze 5 sales tools goed voor jezelf op een rijtje. Let vervolgens goed op bovenstaande criteria en kies snel de beste sales software uit.

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor klantbeheer software mag het beste CRM systeem en sales software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het perfect samen met contract management software zoals Contractbook en met digitale handtekening software.

Voor verdere optimalisatie zou je kunnen kijken naar retail software of een compleet partner portaal.

Beste Sales Software Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over sales software

Wat is de beste sales software?

1. Teamleader. Dit is in mijn ogen de beste sales software van dit moment. Op het gebied van mogelijkheden, prijs en functionaliteiten scoort deze sales software het beste.
2. Monday. In mijn ogen is ook Monday één van de beste sales tools. Met deze tool zet je met je bedrijf moeiteloos de volgende stappen.
3. Tribe. Ben je vooral op zoek naar sales software met een uitmuntende ondersteuning? Kies dan voor Tribe.
4. Wrike. Wrike is eveneens één van de beste sales tools, mede door het fijne dashboard en de vele automatiseringsmogelijkheden.
5. Freshworks. De sales software van Freshworks voldoet ook aan de vereisten. Deze software is uitgebreid, naar wens aan te passen en met name voor grote bedrijven geschikt.

Wat is sales software?

Sales software is software die je voor de verkoop inzet. Maar, de beste sales tools gaan verder dan dat. Deze tools kun je het beste zien als een combinatie van CRM- en sales software.

Wat kost goede sales software?

De kosten voor sales software hangen van meerdere factoren af. Het soort softwaresysteem is van belang, maar ook het pakket waar je voor kiest. Des te meer gebruikers je uiteindelijk toevoegt, des te meer je voor de sales software moet betalen. (1)

Conclusie beste sales software 2023

 • Beste sales software – Teamleader
 • Beste sales tool – Monday
 • Sales software met beste ondersteuning – Tribe
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *