In dit artikel

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Beste Urenregistratie Software | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Uren maken en gewerkte uren registreren en bijhouden, is een belangrijke klus die organisatie en overzicht vergt. Of je nu als eenmanszaak aan het urencriterium wil voldoen, een bedrijf met werknemers hebt waar gewerkte uren geregistreerd moeten worden óf simpelweg gewerkte uren om wil zetten naar facturen. Gelukkig maak je deze klus makkelijker door een urenregistratie tool inzetten. Urenregistratie software of een urenregistratie app maakt online urenregistratie eenvoudig en overzichtelijk. Wil jij een urenregistratiesysteem kopen maar weet jij niet waar jij op moet letten en welke urenregistratie software er op de markt is? In dit artikel ga ik urenregistratiesoftware vergelijken en vertel ik je welke het beste is!

Beste urenregistratie software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste urenregistratie software – e-Boekhouden
 2. Beste urenregistratie app – TimeChimp
 3. Beste urenregistratiesysteem – Wrike 
 4. Beste urenregistratie gratis – e-Boekhouden

Urenregistratie software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Urenregistratie software is gewild en daarom zijn er veel aanbieders. Het kan lastig zijn om het ene urenregistratie systeem te onderscheiden een andere urenregistratie software. Daarom maak ik dit voor jou makkelijker. In dit artikel ga ik urenregistratie software vergelijken op basis van verschillende factoren: de functies die bij het urenregistratiesysteem horen, hoe het gebruiksgemak wordt ervaren en of er ook een urenregistratie app bij hoort. Ik bekijk ook of er een optie is om de urenregistratie gratis te doen, wat de klantenervaringen met de urenregistratie software zijn, wat de beloftes en ervaringen met de klantenservice van het urenregistratiesysteem zijn… En ook niet onbelangrijk: wat de investering voor de uren registratie software is. Lees verder om meer te ontdekken over de wereld van het urenregistratiesysteem en de urenregistratie app.

1. e-Boekhouden – Beste urenregistratie software

e-Boekhouden is een alles in één programma waar het urenregistratiesysteem bij in zit. Deze urenregistratie tool maakt online urenregistratie eenvoudig en overzichtelijk. Houd jij uren bij om aan het urencriterium te voldoen? Heb jij medewerkers die de gewerkte uren moeten bijhouden? Of factureer jij op basis van gewerkte uren? De uren registratie software van e-Boekhouden zorgt ervoor dat urenregistratie personeel en de uren bijhouden die je zelf werkt, eenvoudig wordt. Urenregistratie werknemers is nog eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt, doordat jij bepaalt wie op welke projecten uren kan registreren. En omdat je hier bovenop ook nog een onbeperkt aantal gebruikers kan aanmaken. Boven op de urenregistratie online via de digitale urenregistratie, is er ook een app urenregistratie werknemers beschikbaar.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Maar dat is niet alles. De naam zegt het natuurlijk al: ook alle boekhouding houd jij via e-Boekhouden bij. Houd klantgegevens bij, stuur offertes en facturen, registreer kosten, doe eenvoudig btw-aangifte en nog veel en veel meer.

e-Boekhouden heeft meerdere mogelijkheden voor klantensupport voor dit programma voor urenregistratie en boekhouding. Kies er bijvoorbeeld voor om zelf op onderzoek uit te gaan door de webinars of YouTube filmpjes te bekijken. Of lees de artikelen en de veelgestelde vragenlijst. Heb jij liever persoonlijk contact met een medewerker? Dat is bij e-Boekhouden ook zeker mogelijk. Bel of e-mail met de klantenservice.

De gemiddelde beoordeling op TrustPilot spreekt boekdelen. Met een gemiddelde beoordeling van 4,7/5 sterren is e-Boekhouden de hoogst beoordeelde tijdregistratie software uit dit lijstje. Veel terugkomende complimenten gaan over de klantenservice, het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid.

e-Boekhouden heeft een mooie urenregistratiesysteem aanbieding, namelijk gratis urenregistratie voor starters. Starters gebruiken tot 15 maanden na inschrijving bij de KvK het hele uren registratie programma gratis. Ook mogen starters de uren registratie app gratis gebruiken, zodat urenregistratie bijhouden nog eenvoudiger wordt. Voor de ondernemers die al langer dan 15 maanden ingeschreven staan, is de investering ook te overzien. Je kan namelijk al voor vanaf €9,95 per maand exclusief btw bij e-Boekhouden terecht.

Voordelen e-Boekhouden

✅ 15 maanden lang urenregistratie gratis voor starters;

✅ Er zit een gratis urenregistratie app bij de betaalde pakketten;

✅ Urenregistratie personeel app gratis voor starters;

✅ Klanten geven aan dat de klantenservice heel vriendelijk, behulpzaam en makkelijk te bereiken is;

✅ Urenregistratie projecten;

✅ Een gemiddelde beoordeling van 4,7/5 sterren op Trustpilot;

✅ Veel verschillende klantsupport opties voor het programma urenregistratie.

Nadelen e-Boekhouden

❌ Alleen in het Nederlands te gebruiken;

❌ De proeftijd voor ondernemers die niet voor de online urenregistratie gratis aanbieding in aanmerking komen, is 14 dagen.


Klik hier voor 15 maanden gratis!

2. TimeChimp– Beste urenregistratie app

Bij TimeChimp ligt de focus van de uren registratie software op urenregistratie bijhouden efficiënter maken. De tijdregistratie software die TimeChimp biedt is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat urenregistratie online snel is gedaan. Houd overzicht in verlof en urenregistratie met een recht toe recht aan dashboard met vanzelfsprekende knoppen en overzichtelijke grafieken. 

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Om de digitale urenregistratie nog eenvoudiger te maken, maak je wanneer je klant bent van TimeChimp ook gratis gebruik van de uren registratie app. Hierin kunnen jij en de werknemers eenvoudig de gemaakte uren registreren en kunnen de gewerkte uren worden goedgekeurd. Zo zorg je ervoor dat de administratie software urenregistratie personeel kloppend blijft en daardoor overzichtelijk. Ook kunnen gebruikers van de urenregistratie personeel app gratis eenvoudig hun verlof saldo inzien en verlofaanvragen indienen.

Over klantensupport voor gebruikers van dit tijdregistratie programma is ook goed nagedacht. Neem deel aan informatieve webinars, lees de blog met alle updates en maak gebruik van een uitgebreide kennisbank met behulpzame artikelen.

De klantenservice van deze software urenregistratie en uren registratie app is ook makkelijk te bereiken. Zij is geopend op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur via chat, telefoon en e-mail. 

De investering voor dit urenregistratiesysteem is goed te overzien. De betaalde pakketten zijn vanaf 2 gebruikers te koop. Het basispakket is toegankelijk voor slechts €6,00 per gebruiker per maand exclusief btw. Hiervoor krijg je toegang tot urenregistratie personeel, verlof en urenregistratie functies in combinatie met de personeelsplanning, rapportages en meer. Bij de uitgebreidere pakketten, beginnend vanaf €10,00 per gebruiker per maand exclusief btw), krijg je extra functies zoals registratie voor kosten en ritten, offertes versturen, facturen versturen en nog veel meer. 

Maar ik heb nog extra leuk nieuws. Een investering om deze software urenregistratie te mogen gebruiken is niet per se nodig. TimeChimp heeft namelijk een urenregistratiesysteem gratis aanbieding. Hierbij biedt TimeChimp ook de uren registratie app gratis aan.

Voordelen TimeChimp

✅ Uren registratie app gratis bij alle pakketten;

✅ Tijdregistratiesysteem gratis te gebruiken;

✅ Een gemiddelde beoordeling van 8,7/10 sterren op Feedbackcompany;

✅ Kies uit verschillende support opties bij vragen;

✅ De klantenservice kan je op verschillende manieren bereiken;

✅ Relatief voordelig programma urenregistratie.

Nadelen TimeChimp

❌ De proeftijd voor deze software tijdregistratie is slechts 14 dagen;

❌ Door de focus op urenregistratie personeel, zijn de beschikbare extra functies een beetje beperkt.


Klik hier voor de beste deal

3. Wrike – Beste urenregistratiesysteem

Wrike is een uitgebreid platform, ontworpen om teams samen te brengen. En om een sterke samenwerking te ondersteunen en daardoor het team gestructureerd, efficiënt en sterk in te zetten. Per project kan een planning worden gemaakt. Ook kunnen er uren worden bijgehouden, de voortgang en status( op taak en volledig projectniveau) in de gaten worden gehouden én er kan gecommuniceerd worden over het project, vragen en updates. Ook kunnen opdrachten die compleet zijn op het platform worden gezet, zodat de andere team members of de teamleider deze door kunnen nemen en feedback kunnen geven voordat het wordt afgerond.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Met de online urenregistratie van Wrike houd jij eenvoudig en inzichtelijk alle gemaakte uren per project bij. Ook van teamleden heb je overzicht van hoeveel tijd er aan een project of taak wordt besteed en leg jij dit eenvoudig naast de planning voor het project. Zo wordt het plannen voor volgende projecten ook makkelijker, omdat jij inzichtelijke informatie hebt over hoeveel tijd bepaalde taken daadwerkelijk kosten. Dit wordt eenvoudig gemaakt met behulp van een mooie uren registratie app, waarmee online urenregistratie ook automatisch gedaan kan worden. Gebruik de stopwatch in de app wanneer je aan het project werkt, zodat de uren automatisch bij worden gehouden. Of zet de uren er handmatig in. Met behulp van deze urenregistratie app kan je ook per teamlid inzien aan welke taken zij hebben gewerkt en of deze gefactureerd moeten worden.

Hulp nodig? Wrike heeft een ‘help center’ met vele artikelen over het urenregistratiesysteem, instructies voor het gebruik van de verschillende functies, oplossingen voor problemen en meer. Ook heeft Wrike video’s en webinars die jou de basics van het urenregistratiesysteem aanleren. Verder krijgen klanten toegang tot ‘Wrike Discover’, een online trainingsplatform met video’s, praktische oefeningen en check-ins waarin de kennis over het urenregistratiesysteem wordt gecheckt.

Als kers op de online urenregistratie taart, ben je als klant van Wrike ook member van de Wrike Community. Naast dat je hierin wordt geïnformeerd over nieuws en updates, stel je hier ook vragen over het gebruik van het platform of andere timemanagement kwesties waar jij op vast loopt. Zowel de medewerkers van Wrike als de andere gebruikers van de urenregistratie software en urenregistratie app, kunnen vragen beantwoorden of sparren over punten waarop jij vast loopt. De klantenservice bereik je door een ticket op de website in te vullen. Ervaringen met de klantenservice zijn over het algemeen positief.

Wrike zorgt er ook voor dat gratis urenregistratie mogelijk is. In het gratis pakket van deze aanbieder verdeel jij projecten en taken over het team, houd jij de voortgang van projecten en taken bij, maak jij de werkroosters of zie jij deze in. Gebruik ook in dit pakket de urenregistratie personeel app gratis. Een uitgebreider pakket waarin samenwerking wordt vereenvoudigd begint omgerekend op ongeveer €9.83 per gebruiker per maand exclusief btw.

Voordelen Wrike

✅ Gebruik dit urenregistratiesysteem in verschillende talen;

✅ Gratis urenregistratie pakket beschikbaar;

✅ Gebruik ook de urenregistratie personeel app gratis;

✅ Uitgebreide planning functies beschikbaar in dit programma uren bijhouden;

✅ Heel veel supportmogelijkheden om uit te kiezen.

Nadelen Wrike

❌ Klantenservice is alleen bereikbaar door een ‘ticket’ in te vullen op de website;

❌ De proefperiode van 15 dagen is niet heel lang;

❌ Nog niet volledig ingericht op de Nederlandse markt.


Klik hier voor de beste deal

4. ProjectHours – Beste urenregistratie gratis

Online uren registreren per project en activiteit? ProjectHours maakt dit makkelijk, doordat dit met de urenregistratie app en ook op de desktop kan. Registreer uren door ze handmatig in te vullen of start een timer wanneer je begint met werken. En stop deze wanneer je klaar bent. De uren worden vervolgens opgeslagen bij het betrokken project, zodat je achteraf snel kan inzien hoeveel uren en kosten er voor het project zijn gemaakt. Doordat uurtarieven ook ingesteld kunnen worden, heb je snel een overzicht van de gemaakte kosten. Ook kan je makkelijk vooruitplannen voor de projecten waar medewerkers aan werken. Uren die medewerkers hebben geregistreerd kan jij eenvoudig inzien en goedkeuren.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

De klantenservice van ProjectHours is per e-mail of via het formulier op de website bereikbaar. Voor vragen kan je ook terecht bij de ‘FAQ’ pagina. Hier krijg je korte uitleg over verschillende vragen, over het gebruik van de uren registratie software en het abonnement én over facturatie van dit urenregistratiesysteem.  

De investering voor dit urenregistratiesysteem plus urenregistratie app zijn heel duidelijk, namelijk €2,00 per gebruiker per maand exclusief btw. Hiervoor krijg je het volledige aanbod! Geen getwijfel over welke functies jij wel of niet nodig hebt, dus. 

Voordelen ProjectHours

✅ Beschikbaar in zowel het Engels als het Nederlands;

✅ Kosten per project overzichtelijk gemaakt;

✅ 30 dagen deze urenregistratie gratis testen;

✅ De investering is heel klein vergeleken bij andere partijen.

✅ Urenregistratie app gratis te gebruiken bij aankoop van het urenregistratiesysteem.

Nadelen ProjectHours

❌ Geen volledig gratis variant beschikbaar;

❌ Beperkte support opties;

❌ De soorten en aantal functies zijn wat beperkter.


Klik hier voor de beste deal

5. Keeping

Eenvoudig online urenregistratie bijhouden met de urenregistratie app en software van Keeping! Maak klanten, projecten en taken aan en registreer uren eenvoudig onder de juiste groepen. Gebruik de stopwatch om uren bij te houden terwijl je werkt. Of voer deze achteraf handmatig in. Krijg inzicht in geschreven uren met behulp van de overzichtelijke reportages en koppel dit urenregistratiesysteem met verschillende software voor facturatie, salaris en projectmanagement.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Voor vragen kan je bij de database met hulpartikelen terecht. Hier vind jij informatie over wat je kan doen als je een foutmelding krijgt. En er staat uitleg over de verschillende functies. De blog houdt jou op de hoogte van updates, nieuwe functies en tips over online urenregistratie. Kom je er zelf niet uit? De klantenservice is via email te bereiken.

Keeping heeft een urenregistratie app aanbieding geschikt voor zzp’ers, namelijk een gratis pakket voor één gebruiker. Ook hierbij gebruik je de app urenregistratie gratis. Het eerstvolgende pakket kost vanaf €5,40 per actieve gebruiker per maand exclusief btw en beschikt over extra functies, zoals koppelingen met andere software en extra gebruikers.

Voordelen Keeping

✅ Gemiddelde beoordeling van 9/10 op Feedbackcompany;

✅ Urenregistratie app zit bij alle pakketten;

✅ Keuze uit Nederlandse of Engelse taal.

Nadelen Keeping

❌ Beperkte functionaliteiten naast online urenregistratie;

❌ Slechts 14 dagen gratis urenregistratie proeftijd voor betaalde pakketten.


Klik hier voor de beste deal

6. Exact

Exact biedt vele functionaliteiten, waaronder ook urenregistratie software. Doe alle online urenregistratie via de urenregistratie app of via de desktop, factureer de gewerkte uren en houd een overzichtelijk CRM bij. Wat nog meer mogelijk is? Krijg orde in jouw boekhouding, houd verlof en verzuim van medewerkers bij, doe de projectmanagement én meer.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Bereik de klantenservice via telefoon of via chat. In het klantenportaal stel jij ook al je vragen en via de blog blijf je op de hoogte van alle updates in de urenregistratie app, maar ok ok over online urenregistratie.

De investering voor de software van Exact is vanaf €145,00 per maand exclusief btw. Hiervoor kan je 1 gebruiker en 2 tijdschrijfgebruikers aanmelden. In dit pakket krijg je de uren bijhouden app, online urenregistratie software, CRM-software en facturatie software.

Voordelen Exact

✅ Handige urenregistratie app;

✅ Een langere urenregistratie gratis proefperiode van 30 dagen;

✅ Volgens klantenervaringen is dit urenregistratiesysteem eenvoudig in gebruik;

✅ In meerdere talen beschikbaar.

Nadelen Exact

❌ Exact urenregistratie software ervaringen verschillen veel in mening over de klantenservice;

❌ Er is geen gratis urenregistratie pakket beschikbaar bij deze partij;

❌ De investering in de urenregistratie software is een stuk groter dan bij andere aanbieders.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste urenregistratie software 2023 

e-Boekhouden verdient wat mij betreft de kroon voor beste urenregistratie software en urenregistratie app. Deze aanbieder biedt een heel uitgebreide uren software voor een kleine prijs. Ook wordt de urenregistratie software gratis aangeboden aan ondernemers die een gratis urenregistratie maar al te goed kunnen gebruiken: starters. 

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Met deze tijdschrijven software is de urenregistratie bijhouden eenvoudig gemaakt. Doordat de pakket prijzen van de urenregistratie en facturatie software heel duidelijk en eenvoudig zijn én je een onbeperkt aantal gebruikers kan toevoegen, weet je dat de prijs die er staat ook de prijs blijft. Ongeacht of er in jouw bedrijf wijzigingen zijn. Daardoor komen er niet zomaar onverwachte kosten bij. Ook worden de klantenservice en het gebruiksgemak heel goed beoordeeld. 


Klik hier voor 15 maanden gratis!

Urenregistratie software ervaringen en reviews 

Hoe weet jij of een aanbieder ook echt de beloftes nakomt die op de website staan? Juist, door veel reviews en klantervaringen te lezen! Gelukkig staat het internet er vol mee. Ik heb voor het gemak voor ieder uren registratie programma een review samengevat: 

e-Boekhouden review 

“Ik werk nu al een tijd met e-Boekhouden en zal het nog jaren blijven gebruiken. Het programma is heerlijk overzichtelijk, is super makkelijk in gebruik en maakt de boekhouding en urenregistratie bijhouden eenvoudig. Uren bijhouden in de app is ook heel fijn en bespaart tijd. Als starter maakte ik destijds gebruik van de startersaanbieding waarmee ik onbeperkt aan de slag kon. De klantenservice is behulpzaam en aardig!”

TimeChimp review

“Heel makkelijke urenregistratie software en een fijne urenregistratie app. Lekker overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het was heel tof dat ik eerst de uren registratie software en uren registratie app een tijdje kon testen zonder meteen te hoeven betalen. Ook complimenten aan de vriendelijk klantenservice van TimeChimp. Bedankt voor de hulp met mijn vragen!”

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Wrike ervaring 

“Ons bedrijf werkt nu al een aantal jaar met Wrike. Het heeft het efficiënt samenwerken in een team een stuk eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt. Wij communiceren makkelijk via Wrike over projecten waardoor het (vroeger eindeloze) mailverkeer minder wordt. Klantenservice is fijn, alleen jammer dat telefonisch contact niet mogelijk is met de klantenservice.”

ProjectHours review

“Wij zijn tevreden met ProjectHours. Het doet precies wat het hoort te doen. Werkt echt heel prettig en intuïtief en kost ook niet veel.

Keeping review

Keeping werkt goed. Het is een eenvoudig programma met alles wat het belooft. De rapportages werken ook heel fijn.”

Exact ervaring

“De online urenregistratie bij Exact is gebruiksvriendelijk en aardig intuïtief. Bij vragen word ik vriendelijk geholpen en meestal worden problemen ook snel opgelost. Het kost alleen wel veel.”

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Uren registratie software kopen checklist: hier moet je op letten!

Urenregistratie software is een hulpmiddel dat, als het op de juiste manier wordt ingezet, veel tijd en frustratie kan besparen. Wanneer jij een keuze maakt over welke urenregistratie app of urenregistratie software jij gaat kopen, is het belangrijk om het volgende voor je bedrijf op een rijtje te zetten.

 • Is urenregistratie software die zich volledig richt op goed urenregistratie genoeg voor dit bedrijf? Of moet de software ook extra functionaliteiten hebben? Zo ja, welke functionaliteiten mogen niet missen?
 • Hoeveel medewerkers moeten gebruik kunnen maken van de urenregistratie app?
 • Wat ben ik bereid te betalen voor uren registratie software?
 • Past mijn bedrijf goed in het klantenprofiel van de urenregistratie software aanbieder?
 • Hoe zijn de opties voor klantondersteuning? Oftewel: welk materiaal is beschikbaar, is de klantenservice bereikbaar genoeg en hoe zijn de ervaringen met de klantenservice?
 • Wat zeggen klanten over de urenregistratie software en het gebruik ervan?

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor bedrijfsvoering kan de beste planning software natuurlijk niet ontbreken. Dit werkt extreem goed in combinatie met project management softwareworkflow software en urenregistratie software.

Voor projecten werk je in de basis met agenda software, taakmanagement software en andere tools om mee samen te werken. Wat nog een erg handige tool kan zijn is mindmap software.

Beste Urenregistratie Software Review (2022) 6x Test

Meest gestelde vragen over urenregistratie software

Waarschijnlijk heb jij nog wel vragen na deze bonk aan informatie. Daarom heb ik een paar veelgestelde vragen hieronder alvast beantwoord.

Wat is de beste urenregistratie software?

De beste urenregistratie software is e-Boekhouden. Voor een kleine investering krijg jij niet alleen een urenregistratie programma, maar ook software voor online boekhouden, factureren en toegang tot een uren bijhouden app. e-Boekhouden is transparant en biedt hele sterke ondersteuning vanuit de klantenservice en de andere beschikbare supportmaterialen. Doordat je ook een onbeperkt aantal gebruikers kan toevoegen, is online urenregistratie personeel ook een stuk eenvoudiger.

Waarom een urenregistratie systeem?

Een urenregistratiesysteem koop jij om overzicht, inzicht, eenvoud en organisatie in jouw bedrijf te creëren en te onderhouden. Uiteraard kan je ook zonder urenregistratie software of een urenregistratie app de gewerkte uren bijhouden. Het kost alleen een stuk meer tijd om het op die manier goed te doen. Een urenregistratie systeem maakt dit heel eenvoudig en bespaart daardoor veel tijd. (1)

Wat doet een urenregistratie app?

Een urenregistratie app is een manier om onderweg, op jouw mobiele telefoon jouw urenregistratie bij te houden. Eenvoudig uren bijhouden in de app met een timer of door ze handmatig in vullen. Eigenlijk werkt het net zoals online urenregistratie op de desktop, alleen is het ontwikkeld zodat het goed functioneert op de telefoon.

Conclusie beste urenregistratiesysteem 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *