In dit artikel

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Beste Voorraadbeheer Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Maak jij al gebruik van voorraadbeheer software? Effectief voorraadbeheer zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van alle inkomende en uitgaande producten. Een up-to-date voorraadsysteem maakt het gemakkelijker om de producten te verkopen. En zo grijpen je klanten minder snel mis, want je doet sneller je inkopen, als je precies weet hoeveel je voorraad bedraagt. Door gebruik te maken van goede voorraadbeheer software is het mogelijk om effectiever en efficiënter te werken. Logisch dat veel bedrijven dit automatiseren en hiermee werken. In dit artikel ga ik voorraadbeheer software vergelijken en vertel ik je wat de beste voorraadbeheer software is! 

Beste voorraadbeheer software van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste voorraadbeheer software – Optiply 
 2. Beste voorraadbeheer software totaalpakket – Stockitup
 3. Beste voorraadbeheer software met veel functies – Visma 

Voorraadbeheer software vergelijken; hoe doe ik dat? 

Een voorraadbeheer programma is erg waardevol voor werknemers. Door deze voorraadsoftware ontstaat een actueel overzicht van wat de voorraad is. Er zijn veel verschillende aanbieders van software voorraadbeheer. Ik kan me zo voorstellen dat je daardoor het overzicht niet goed meer hebt. Dus ik ga hieronder verschillende voorraadadministratie programma’s en voorraadbeheer software vergelijken. Dit doe ik op basis van verschillende aspecten. Belangrijke punten vind ik het gebruiksgemak, aanbiedingen, klantenservice, overzichtelijkheid, prijzen en de reviews. Maar ik vind het ook belangrijk of er voorraadbeheer software korting wordt aangeboden. Ga jij ook een voorraadbeheer programma bestellen? Lees dan snel verder om te ontdekken op welke punten je echt moet letten. 

1. Optiply – beste voorraadbeheer software

Optiply heeft een speciaal voorraadbeheer software pakket voor groothandels en webshops. Zij analyseren steeds de voorraad en de verkopen. Hierdoor zijn slimmere inkoop, lagere voorraden en lagere inkoopkosten mogelijk. Door gebruik te maken van een simpel voorraadbeheer programma automatiseer je de inkopen. Optiply geeft namelijk een inkoopadvies. Je hoeft het alleen te checken en te versturen naar je leverancier. Een overzichtelijke en accurate voorraad is het gevolg. Gebruikers kunnen zich daardoor focussen op andere zaken. 

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

De voorraad beheer software reviews geven alleen maar positieve verhalen van de klantenservice weer. Zij staat altijd klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast is de bereikbaarheid is erg goed. Ze wordt als positief en behulpzaam bestempeld. Ook biedt de klantenservice gratis ondersteuning aan als dat nodig is. De investeringen van het starterspakket van Optiply gaan vanaf €299 per maand. 

Voordelen Optiply

✅ Optiply inkoopadvies over de voorraden, waardoor de voorraad beter geoptimaliseerd kan worden; 

✅ De klantenservice is 24/7 bereikbaar en staat altijd klaar om de klant goed te ondersteunen; 

✅ Ze bieden veel features aan, waardoor veel processen geautomatiseerd worden en je veel efficiënter werkt; 

✅ Het is mogelijk om een demo in te plannen, om het programma te proberen voor je bedrijf.

Nadelen Optiply

❌ Er is geen gratis proefperiode aanwezig; 

❌ Dit softwarepakket is niet voor kleine ondernemers, er moet minstens een jaaromzet aanwezig zijn van €50.000. 


Klik hier voor de beste deal

2. Stockitup – beste voorraadbeheer software totaalpakket

Met de software voor voorraadbeheer van Stockitup is het mogelijk voor e-commerce verkopers om de dagelijkse activiteiten te verbeteren en vereenvoudigen. Het is mogelijk om voorraden van verschillende platforms te synchroniseren. Het gebruiksgemak van deze tool is erg hoog, want de bestellingen worden op één plek verwerkt. Het programma voorraadbeheer geeft inkoopadviezen en analyseert de voorraad, maar ook de omloopsnelheid, productie- en levertijden. Daardoor biedt het veel overzicht voor de gebruikers. Dankzij deze software wordt er veel geautomatiseerd binnen je bedrijf. 

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

De supportafdeling wordt goed beoordeeld door de gebruikers. Ze biedt persoonlijke begeleiding aan bij het implementeren, opstarten en gebruik van het programma. Er is een virtueel assistent aanwezig die in het voorraadsysteem de dagelijkse taken weergeeft. De voorraadbeheer software is gratis in het Nederlands beschikbaar. Je kunt een demo aanvragen om te kijken of het voor jouw bedrijf geschikt is.

De investering voor Stockitup is vanaf €100 per maand. Het is mogelijk om een onbeperkt aantal gebruikers toe te voegen. Momenteel is er een speciale voorraadbeheer software aanbieding. De eerste maand kan je gratis gebruikmaken van Stockitup. En met de voorraadbeheer software kortingscode GROEI krijg je 50 procent korting over de eerste 3 maanden. 

Voordelen Stock it Up

✅ Goed overzicht van de voorraden, omloopsnelheid en lever- en productietijden; 

✅ Ze werken nauwkeurig samen met partners, daardoor hebben ze veel updates en wordt het programma stockbeheer steeds beter geoptimaliseerd; 

✅ Bij implementatie is de mogelijkheid er om gebruik te maken van persoonlijke begeleiding; 

✅ Onbeperkt aantal gebruikers aanmelden.

Nadelen Stock it Up

❌ Vooral gemaakt voor Bol.com gebruikers en e-commerce verkopers;

❌ Er is geen proefperiode waar je gebruik van maakt om de online voorraadbeheer software te testen voor je bedrijf; 

❌ Deze software tool bestaat nog geen halfjaar. 


Klik hier voor de beste deal

3. Visma – beste voorraadbeheer software met veel functies

Het voorraadbeheer software van Visma biedt de oplossing om inzicht te krijgen in de actuele voorraden. In deze tool wordt de voorraad automatisch gemuteerd als er goederen worden uitgeleverd of als er goederen worden opgeboekt. Hierdoor is er altijd zicht op een actuele voorraad, wat veel gebruiksgemak geeft. Hierdoor maak je scherpere inkooporders en kun je meer service aan klanten geven. 

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Visma staat erom bekend dat ze de gebruikers ontzorgen van alle technische zaken. Zij doen alle onderhoud. Hierdoor focussen de bedrijven zich op de processen en andere zaken. De klantenservice staat 24/7 klaar om alle vragen te beantwoorden.

Visma biedt een softwarepakket aan vanaf €18. Dan heb je alleen het boekhoudprogramma waar je met je accountant of administratiekantoor mee samenwerkt. Daarna koop je de modules aan, zoals bijvoorbeeld de module voorraad. Daarnaast zijn er andere modules beschikbaar. Die gaan vanaf een prijs van €6 per maand. 

Voordelen Visma

✅ Visma ontzorgt de gebruikers in het onderhoud; 

✅ Ze bieden een gemakkelijke, eenvoudig op te schalen oplossing aan;  

✅ Artikelen worden automatisch besteld, waardoor er slimme inkoop mogelijk is. 

Nadelen Visma 

❌ Er is een proefperiode van 30 dagen; 

❌ De abonnementsvorm van Visma is af te nemen vanaf 12 maanden; 

❌ Er zijn te veel opties, waardoor het niet gemakkelijk is om het programma in gebruik te nemen; 

❌ Je moet eerst het boekhoudprogramma aanschaffen, daarna kan je pas de module voorraad aankopen. 


Klik hier voor de beste deal

4. Exact

Exact biedt een compleet softwarepakket aan waarbij je alle processen in één tool beheert. Het is mogelijk om met deze software je webshop compleet te integreren, waardoor er een real-time inzicht is in de voorraden, webshoporders en tevens in de financiële administratie. Hierdoor is er veel gebruikersgemak en overzicht. 

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Ze bieden geen gratis voorraadbeheer softwarepakket aan. Het is wel mogelijk om het pakket een maand gratis uit te proberen. Het software pakket van Exact begint bij een prijs van €39 per maand. Dit pakket heet Exact online boekhouden. Helaas kan hier maar één gebruiker in het voorraadadministratie programma, elke extra gebruiker kost €17. Het uitgebreidere programma heet Exact Online Boekhouden Plus en kost €75 per maand. Hier zitten meer features bij en dan maken 2 personen gebruik van het pakket. Het meest uitgebreide pakket kost €111 per maand. Uiteraard is het mogelijk om bij alle pakketten extra gebruikers aan te kopen. 

Voordelen Exact 

✅ Er is een voorraadbeheer app aanwezig, waar je gemakkelijk de voorraad in bekijkt; 

✅ Grote, bekende merken en bedrijven maken gebruik van de voorraadbeheer software van Exact; 

✅ Deze aanbieder biedt een compleet pakket aan, hiermee is het mogelijk om te boekhouden en het debiteurenbeheer bij te houden. 

Nadelen Exact 

❌ Er is een gratis proefperiode van slechts 30 dagen; 

❌ De klantenservice wordt niet door iedereen goed beoordeeld volgens de reviews. Er wordt aangegeven dat de klantenservice niet snel reageert, daarnaast wordt de betrouwbaarheid aan de kaak gesteld; 

❌ De technologie achter Exact komt uit het jaar 2000 en wordt niet snel geüpdatet; 

❌ De investering van de voorraadbeheer software ligt gemiddeld hoger dan bij andere aanbieders, namelijk op €39 per maand.


Klik hier voor de beste deal

5. Silvasoft

Silvasoft – Voorraadbeheersoftware biedt een compleet pakket aan waar je (naast voorraadbeheer) ook de boekhouding, urenregistratie en facturen kunt bijhouden. Het is mogelijk om diverse modules gemakkelijk aan de administratie te koppelen. Hierdoor is het mogelijk om met de gehele organisatie met dit programma te werken. Er is een voorraadbeheer app aanwezig voor iOS en Android. Daardoor is er veel gebruiksgemak en overzicht voor de gebruikers. 

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

De klantenservice is goed bereikbaar en biedt instructievideo’s en handleidingen aan voor nieuwe bedrijven. Daarnaast denkt ze mee met problemen. Daarom wordt zij ook goed beoordeeld door de gebruikers. Bij Silvasoft neem je een abonnement van slechts €10 per maand. Elke nieuwe gebruiker dien je opnieuw aan te kopen. Je krijgt daar wel 20% korting op. Wil je extra modules bij het standaard programma? Dan koop je deze aan vanaf €4 per module per maand. Ook is het mogelijk om het boekhoudprogramma te koppelen met je bank. Dan betaal je ook maar €4 per maand extra. 

Voordelen Silvasoft

✅ Je neemt een abonnement vanaf €10 per maand; 

✅ Er is een voorraadbeheer app aanwezig die beschikbaar is voor iOS en Android;   

✅ Goede klantenservice die uitgebreide handleidingen en instructievideo’s aanbiedt. 

Nadelen Silvasoft 

❌ Silvasoft biedt een proefperiode van slechts 30 dagen aan; 

❌ Om de software stockbeheer module te kunnen gebruiken, moet je eerst het standaard boekhoudprogramma aanschaffen ter waarde van €10 per maand; 

❌ Je betaalt voor elke module die je aanschaft een extra bedrag per maand; 

❌ Voor elke extra gebruiker betaal je €35 per maand extra. Daardoor kunnen de maandelijkse boekhoudkosten erg oplopen. 


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste voorraadbeheer software 2023 

Optiply verdient wat mij betreft de kroon voor de beste voorraadbeheer software. Dit is echt een softwarepakket dat speciaal voor voorraadbeheer is gemaakt. Dus vooral voor winkels of webshops met een grote voorraad, is dit programma ideaal.

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Deze software houdt de voorraad goed bij, maakt overzichtelijk welke inkomende en uitgaande productenstroom er is. Daarnaast helpt ze ook goede inkoopberekeningen te maken, wat ideaal is voor een inkoopafdeling. Die afdeling hoeft de berekeningen alleen te controleren en uit te zetten bij de leveranciers. Door deze inzichtelijkheid werken afdelingen veel beter met elkaar samen en dit levert op den duur meer tevreden klanten op. 


Klik hier voor de beste deal

Voorraadbeheer software ervaringen en reviews 

Hoe weet je of een aanbieder echt zo goed als hij of zij zegt? En de beloftes nakomt die op de website staan? Precies, door veel reviews en klantervaringen te lezen! Gelukkig lees je op het internet veel voorraadbeheer software ervaringen en reviews terug van gebruikers. Ik heb voor het gemak voor ieder voorraadbeheersoftware een review samengevat.

Optiply review 

“De voorraadbeheer software is gemakkelijk te implementeren bij een grotere webshop en zorgt daardoor voor een perfecte ondersteuning van onze inkoopafdeling. Maar ook voor andere afdelingen is het overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. De inkoopafdeling weet beter inkopen te doen door een actueel voorraadbeheer. Optiply optimaliseert onze voorraden. Ik ben daarnaast ook over de klantenservice te spreken. Bij vragen zijn ze erg behulpzaam en goed bereikbaar. Wel vind ik het jammer dat het programma voorraadbeheer geen goed inkoopadvies geeft bij nieuwe producten. Dat moesten we alsnog handmatig checken en nalopen. Dit heeft ons veel tijd gekost, want onze webshop is erg groot,” zegt Bryan over Optiply

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Stock it Up review

John verkoopt producten via Bol.com en heeft een eigen webshop. Over Stock it up zegt hij het volgende: “Ik loop er erg tegenaan dat een online voorraadsysteem ontzettend tijdrovend is. Elke keer kon ik niet de juiste stockbeheer softwarevinden, waardoor voorraadbeheer niet gemakkelijk gedaan werd en eigenlijk mij geen werk uit handen neemt maar veel werk kost. Ik ben in contact gekomen met Stockitup via Bol.com. Ik heb met hen een aantal prettige gesprekken gehad. Na de implementatie van de voorraadbeheer software is de voorraad bijhouden zoveel makkelijker geworden. Het is eenvoudig te beheren. Er was zelfs een orderverwerkingsmodule aanwezig, deze heeft mij verrast, want dit proces verloopt nu veel efficiënter en soepeler. Ik ben heel blij met de aanschaf van dit voorraad programma!”

 

Visma ervaring 

Johan vertelt over zijn ervaring met de voorraadbeheersoftware van Visma: “De voorraadbeheer software is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het is wel lastig om alles uit te vogelen als nieuwe gebruiker. Er zijn geen handige instructievideo’s of handleidingen online te vinden die je helpen bij de implementatie van de voorraad software. Daarnaast ben ik niet te spreken over de klantenservice. Ik had een fout gemaakt bij een betaling van een factuur, dit ging om een bedrag van €10. Dit kan helaas weleens gebeuren. Maar ik heb geen telefoontje of uitleg van Visma ontvangen, maar er stond wel een incassobureau bij mij op de stoep. Ik ging ervan uit dat de klant centraal stond en daarom had ik wel een telefoontje verwacht vanuit hen.”

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Exact review

Annette geeft aan: “Het is een gebruiksvriendelijk voorraadbeheer programma. De functionaliteit is goed, met de voorraadadministratie software voer je gemakkelijk alle gegevens in. Je krijgt een goed overzicht hoe veel voorraad er binnen het bedrijf aanwezig is. Bij problemen neem je contact op met de supportdesk. Als je een probleem hebt dan helpen ze meteen, door goede vragen te stellen. Ze proberen je erg goed te helpen met je problemen. Daarnaast zijn er ook de meest gestelde vragen aanwezig, waar je je hulpvraag in kunt zoeken. En er zijn veel instructiehandleidingen aanwezig bij Exact, die je ook goed op weg helpen bij de implementatie van het voorraad systeem.”

Silvasoft ervaring

“De zoektocht naar een goede voorraadbeheer software gratis heeft lang geduurd. Er is veel keuze op de markt aanwezig. Ik vond het belangrijk dat een pakket digitaal, modern, automatisch en online gaat. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat er flexibele templates aanwezig zijn. Silvasoft biedt het allemaal aan. Fijn ook dat Silvasoft een goede boekhouding software pakket erbij aanbiedt. De prijs heeft de doorslaggevende factor gegeven, want de prijs is namelijk niet duur. Daarnaast is de klantenservice erg behulpzaam. Bij vragen reageren ze snel. Ook als het nodig is om nieuwe templates of lay-outs te maken, denken ze met je mee in detail,” zegt Sven over Silvasoft.

Beste Voorraadbeheer Software Review (2022) 5x Test

Waarom voorraadbeheer software gebruiken voor je bedrijf? 

Wat is de reden dat je wilt werken met voorraadbeheersoftware in je bedrijf? Hier zijn verschillende redenen voor. Ik neem de belangrijkste hieronder met je door. 

✅ Doordat de voorraadsystemen automatisch verlopen, werk je veel efficiënter;

✅ Een stockbeheer programma maakt deel uit van het aan- en verkoopproces binnen een bedrijf. Het is dus zoveel meer dan alleen zien wat er automatisch bijkomt en afgaat in de voorraad;

✅ Voorraadbeheer zorgt voor minder papierwerk en zorgt er tevens voor dat het papierwerk in orde is; 

✅ Voorraadbeheersoftware zorgt voor een rechtstreekse koppeling met de webshop; 

✅ De software voorraad zorgt voor een foutloze afhandeling, want computers maken geen telfouten; 

✅ Door de voorraadadministratie software maak je de benodigde documenten, zoals bestelbonnen, automatisch aan. 

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste webshop software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn software, voorraadbeheer software, orderverwerking software en wms systemen. Software voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Meest gestelde vragen over de beste voorraadbeheer software 

Na het lezen van deze informatie heb je waarschijnlijk nog wat vragen, kan ik me zo voorstellen. Het is immers best spannend om magazijn software te kopen voor je onderneming. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over voorraadbeheer software voor je verzameld en hieronder voor je beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Laat dan een reactie achter onder het artikel en ik kom dan zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord. 

Wat is de beste voorraadbeheer software?

De beste voorraadbeheer software is wat mij betreft Optiply. Het is speciaal voor webshops, groothandelaren of winkels met een grote voorraad gemaakt. De voorraadbeheer software groothandel geeft overzichtelijk weer welke inkomende en uitgaande productenstroom er is. Daarnaast worden er goede inkoopsuggesties gedaan, waardoor de inkoopafdeling dit alleen hoeft te checken en geen handmatige berekeningen hoeft te doen. Afdelingen werken door dit softwareprogramma beter met elkaar samen. 

Wat kan je met voorraadbeheer software? 

Je kunt met voorraadbeheersoftware een actueel overzicht houden van de voorraad, want je ziet precies welke producten worden verkocht, aangeleverd en hoe groot de voorraden zijn. Alles is zoveel mogelijk geautomatiseerd. Er zijn daardoor minder voorraad- en inkoopkosten, want de inkoopafdeling bestelt daardoor nooit te veel of te weinig producten. Door een actuele voorraadstatus verkoopt de salesafdeling nog accurater de producten. Dit levert meer tevreden klanten op. (1)

Hoeveel kost voorraadbeheer software? 

De kosten van voorraadbeheer software zijn erg afhankelijk van het pakket dat je als bedrijf kiest. Silvasoft biedt al een pakket aan vanaf €10 per maand, maar dan maak je gebruik van één module. Als je meerdere modules kiest, dan loopt de prijs op. Andere aanbieders bieden een totaalpakket aan, waarin het ook mogelijk is om de boekhouding, facturatie etc. te doen. Daarnaast zijn de pakketten afhankelijk van het aantal deelnemers. Vaak betaal je per gebruiker extra per maand. De kosten van software magazijnbeheer zijn dus afhankelijk van wat je wensen en behoeftes zijn als bedrijf. Helaas is het niet mogelijk om software voorraadbeheer gratis af te nemen bij een aanbieder. Ze bieden vaak wel een proefperiode aan van 30 dagen. 

Conclusie beste voorraadbeheer software 2023 

 • Beste voorraadbeheer software – Optiply 
 • Beste voorraadbeheer software totaalpakket – Stock it up 
 • Beste voorraadbeheer software met veel functies – Visma 
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *