In dit artikel

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Beste Webshop Software | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb je een eigen winkel en wil je online gaan verkopen in een webshop? Of heb je al een webshop en wil je weten of je de beste webwinkel software gebruikt? Misschien ben je wel op zoek naar de software om de goedkoopste webshop te maken. Als je meer wilt weten over welke webshop software het beste bij jou past en welke webshop software te kopen, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zet de beste aanbieders met alle voor- en nadelen op een rij en laat je precies weten waar je het beste terecht kunt. Lees je mee?

Beste Webshop Software van 2023: Mijn selectie

 1. Meest complete webshop software – JouwWeb
 2. Webshop software met meeste integratiemogelijkheden – Shopify
 3. Webshop software met beste begeleiding – CCV

Webshop software vergelijken; hoe doe ik dat?

Als we webwinkel software vergelijken om te bepalen wat de beste webshop software is, dan zijn er een aantal zaken om op te letten. De webshop builder software moet vooral makkelijk in gebruik zijn. Iedere ondernemer, met of zonder kennis van HTML, moet uit de voeten kunnen met de webshop design software. Daarnaast let ik bij webwinkel software kopen natuurlijk op de prijs, de abonnementsvorm en of je kiest voor een saas webshop of een kant en klaar webshop. Een webshop saas staat voor ‘software as a service’. Je koopt dan webwinkel software, hardware en ondersteuning om een webshop te runnen. De shop draait geheel in de cloud. Alles is geregeld, je hoeft alleen de online winkel te vullen. Als je wilt weten welke webshop software te kiezen in die gevallen, lees dan snel verder.

1. JouwWeb – meest complete webshop software

In 10 minuten een website maken? Volgens de beste webshop software JouwWeb kan dat. Nu denk jij: dan heb je vast heel veel ervaring nodig! Nee, je kunt gemakkelijk de website zelf in elkaar zetten met behulp van de gebruiksvriendelijke editor. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Er zijn echter nog meer voordelen als je gebruik wilt maken van de webshop software van JouwWeb.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Deze webwinkel software staat, als we webshop software vergelijken, met stipt op 1. Je kunt de webshop in één online omgeving beheren. Bij JouwWeb kun je bovendien gebruikmaken van de meest populaire betaal- en verzendmethoden en je betaalt geen commissie over de producten die je verkoopt. Je kunt uit een aantal producten kiezen bij deze webshop software aanbieder. Ga bijvoorbeeld voor een kant en klare webshop, een website of een blog.

Wat heel belangrijk is en waar JouwWeb aan heeft gedacht, is dat de website die jij maakt ook vindbaar is in Google. Hoe? Dankzij zoekmachine optimalisatie. De website heeft ook een responsive design. Of je de website opent op een tablet, smartphone of laptop, dat maakt niet uit. Het zal er altijd goed uitzien.

Zijn er dan ook nadelen te bedenken voor JouwWeb? Lastig. Het bedrijf heeft een uitgebreid helpcentrum met instructievideo’s, blogs, veelgestelde vragen en een klantenservice. Voor de tarieven hoef je het ook niet te laten. Dit webshop platform biedt een gratis pakket aan. Daarnaast kun je kiezen uit ‘Business’, ‘Pro’ of ‘Lite’. Alle pakketten zijn de eerste 3 maanden gratis. Het gratis pakket heeft echter niet alle functies en is meer voor hobbyisten en particulieren bedoeld. Het meest gekozen webshop pakket ‘Pro’ heeft alles wat een ondernemer nodig heeft. De kosten bedragen na de eerste 3 maanden slechts €7,50 per maand.

Voordelen JouwWeb

✅ Gratis website voor particulieren en hobbyisten;

✅ Zeer betaalbaar en geen opstartkosten;

✅ Gratis domeinnaam en beschikking over 1 mailbox;

✅ Onbeperkte opslagruimte en dataverkeer;

✅ 0% commissie.

Nadelen JouwWeb

❌ Niet alle gebruikers zijn te spreken over de bereikbaarheid en de professionaliteit van de klantenservicemedewerkers.


Klik hier voor de beste deal

2. Shopify – webshop software met meeste integratiemogelijkheden

Als we webshops software vergelijken, is Shopify één van de webshop platformen die zeker in de top 10 webshop software moet staan. Niet alleen kun je uit honderden aanpasbare sjablonen kiezen om jouw webshop vorm te geven, ook is er een gebruiksvriendelijke tool om je winkel te bouwen waarvoor je geen verstand van HTML-codes hoeft te hebben. Daarnaast heeft Shopify de mogelijkheid vele functies toe te voegen, door verschillende app-extensies te gebruiken. TikTok, Facebook, Instagram, eBay, Marktplaats… alles is te koppelen aan jouw online webshop software!

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Net als JouwWeb, claimt Shopify in een paar minuten een webshop online te hebben en zijn alle Shopify-thema’s volledig responsive. Ongeacht het scherm wat jouw klanten gebruiken, hebben zij altijd een optimale ervaring. Een groot voordeel van Shopify is dat deze webshop maker meer dan 100 externe betalingsgateways ondersteunt. Met het uitgebreide dashboard krijg je inzichten in je bedrijf, in de verkopen, bestellingen en de bezoekers. Zo kun je met deze goede webshop software effectiever je producten en marketing op elkaar afstemmen en daar de resultaten van inzien. Die marketingtools zijn overigens ook bij Shopify verkrijgbaar.

Bij deze webshop maken software kun je verkopen, promoten en beheren. Er zijn 3 pakketten als je met Shopify in zee wilt gaan; ‘Basic’, ‘Shopify’ en ‘Advanced’. De prijzen variëren van €1 tot en met €289.

Voordelen Shopify

✅ Eerst 14 dagen gratis uit te proberen;

✅ De look-and-feel van je website is volledig aan te passen;

✅ Talloze apps om mee te combineren;

✅ Je hebt de keuze uit veel betaalwijzen.

Nadelen Shopify

❌ Gebruikers noemen de hoge prijs als je van alle functies gebruik wilt maken een nadeel;

❌ De proefperiode is niet erg lang.


Klik hier voor de beste deal

3. CCV – webshop software met beste begeleiding

Bij CCV kun je terecht voor (mobiele) betaalautomaten, vaste betaalautomaten, pinautomaten huren of kopen, betaalmethoden en contactloos betalen. CCV heeft echter ook software voor webshop. De CCV software webshop helpt je bij de eerste stappen in het ontwikkelen van jouw webshop. Je koopt voor een vast bedrag per maand een webshop pakket met hosting, support en betaaloplossingen. Is dit dan de beste software voor een webshop? De webwinkel software van CCV verdient zeker een plek in de webshop software top 10. Als je kijkt naar de meest gebruikte webshop software staat ze zelfs in de top 5.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Je hebt net als bij JouwWeb en Shopify geen technische kennis nodig om de webshop op te starten. Je kunt de webwinkel naar eigen smaak inrichten en uitbreiden. Er zijn allerlei koppelingen, zoals verzendpartners en betaalmogelijkheden, om aan de webshop toe te voegen. CCV geeft zelf aan een goede service te bieden als het gaat om support. “Het supportteam staat altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Ook bieden we diverse cursussen over het starten en runnen van een webshop. Op die manier helpen we je steeds een stapje verder.”

CCV heeft 3 pakketten om jouw webwinkel te bouwen. Namelijk; ‘Basic’, ‘Professional’ en ‘Enterprise’. De kosten variëren van €30 per maand tot €110 per maand. Bij het ‘Enterprise’ pakket van €110 per maand heb je een onbeperkt aantal producten, eigen domeinnaam, eigen e-mailadres, meerdere talen om uit te kiezen en een koppeling met groothandels. De pakketten betreffen allemaal een jaarcontract.

Voordelen CCV

✅ Gratis uit te proberen;

✅ Alle kennis op het gebied van betalingen;

✅ De klantenservice zegt altijd klaar te staan;

✅ Talloze koppelingen met externe software.

Nadelen CCV

❌ Naast de kosten per maand, betaal je eenmalige kosten;

❌ Het verschil in aantal producten per pakket is erg groot.


Klik hier voor de beste deal

4. Wix

Webshop software aanbieder Wix is één van de meer uitgebreidere webshop platforms. Je kunt uiteraard een webshop bouwen, maar ook een online reserveringssysteem vormgeven. Zo kunnen klanten eenvoudig een afspraak maken, bijvoorbeeld om te komen winkelen. Je kunt er ook een blog maken. Dat zie je wel vaker bij webshop software pakketten. Maar de logo maker van Wix heb ik nog niet eerder gezien. Ook niet bij JouwWeb, Shopify of CCV.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Met 5 eenvoudige stappen maak je met Wix een gratis logo, passend bij jouw merk. Je voert de naam in, je selecteert een branche, kiest een ontwerpstijl, past vervolgens de lettertypen, kleuren en pictogrammen aan en dan is jouw logo klaar om te downloaden! Wix heeft meer tools om je digitale zichtbaarheid te professionaliseren en geeft ook mogelijkheden om je offline goed te profileren. Zo kun je na het maken van het logo direct visitekaartjes bestellen of andere merchandise producten met je logo erop. De Wix Logo Maker is overigens gratis te gebruiken.

Dan wil ik nog graag Wix SEO uitlichten. Wix zorgt automatisch voor SEO vriendelijke metatags voor alle sitepagina’s en je kunt bestaande metatags aanpassen of jouw eigen tags toevoegen. Alle website afbeeldingen worden automatisch geoptimaliseerd. Alles om de vindbaarheid van jouw webshop te verbeteren! Je kunt een persoonlijk SEO stappenplan ontvangen om je op weg te helpen, want de wereld van SEO is een wereld op zich.

Dan de pakketten en de prijzen. Er zijn 4 website pakketten: ‘VIP’, ‘Unlimited’, ‘Combo’ en ‘Connect Domain’. De prijzen variëren van €5,50 per maand tot €29 per maand. Bij alle pakketten zit in ieder geval een persoonlijke domeinnaam, een SSL-certificaat, opslagruimte en 24/7 klantenservice. Hoe uitgebreider het pakket wat je kiest, hoe meer mogelijkheden er zijn. Dan zijn er nog speciale zakelijke en e-commerce pakketten. Deze pakketten moet je hebben om online betalingen te kunnen accepteren. De zakelijke en de e-commerce pakketten beginnen bij €20 per maand.

Voordelen Wix

✅ Deze software heeft een gratis logomaker;

✅ Helpt je bij je online en offline vindbaarheid;

✅ Uitgebreide SEO mogelijkheden om de vindbaarheid van jouw site te verbeteren;

✅ Betaalbare pakketten.

Nadelen Wix

❌ Gebruikers geven aan dat de SEO sectie ingewikkeld is voor nieuwe gebruikers;

❌ Meerdere gebruikers hebben een negatieve ervaring met incasso’s na het stopzetten van een abonnement.


Klik hier voor de beste deal

5. Lightspeed

Lightspeed richt zich op de detailhandel, e-commerce en horeca. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor verkoop online- en offline, het vereenvoudigen van verzendingen en het beheren van je inventaris en leveranciers. Lightspeed Retail is een totaaloplossing voor winkels en webshops, maar Lightspeed eCom richt zich ook op het personaliseren van je webshop, het managen van bestellingen en je marketing. Laten we eens inzoomen op deze 2 pakketten, om te zien wat het beste bij jou past.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Lightspeed Retail is de totaaloplossing voor winkels. Je kunt voorraad importeren en verzendingen organiseren vanuit de backoffice van deze software voor webwinkels. Je zet in een handomdraai een webshop op, maar je maakt ook jouw fysieke winkel beter vindbaar voor klanten. Lightspeed Retail heeft ingebouwde tools om je SEO te verbeteren. Daarnaast richt deze software zich vooral op het verbeteren van je cashflow en klantloyaliteit. Denk bijvoorbeeld aan programma’s voor het verwerken van cadeaubonnen. Ook is het mogelijk om klanten te laten winkelen op afspraak en deze afspraak online te plannen.

Met Lightspeed voor e-commerce moet je denken aan allerlei mogelijkheden om jouw online marketing te ondersteunen. Met deze software kun je jouw webshop koppelen aan social media kanalen, gebruikmaken van ingebouwde SEO tools en heb je de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen. Ook hier kun je de voorraad eenvoudig importeren en combineren met de bestaande voorraad op (eventuele) fysieke locaties.

Eigenlijk kun je met allebei de pakketten ontzettend veel en zijn ze erg uitgebreid, alleen is Lightspeed Retail meer gericht op fysieke winkels. Lightspeed e-commerce gaat veel dieper in op alle online mogelijkheden om jouw webshop goed neer te zetten, vindbaar te maken en de online marketing te optimaliseren.

De kosten voor Lightspeed e-commerce beginnen bij €49 per maand (essential pakket) en gaan tot €189 per maand (professional pakket). Voor €79 per maand voeg je Lightspeed Retail toe aan dit pakket. Dan heb je dus meteen het beste van beide werelden. Alle pakketten kennen een gratis proefperiode. Betaal je het bedrag jaarlijks in één keer? Dan kun je ook nog gebruikmaken van trainingssessies, zelfs bij het goedkoopste pakket.

Voordelen Lightspeed

✅ Lightspeed biedt veel mogelijkheden aan voor zowel fysieke winkels als webshops;

✅ SEO optimalisatie, trainingssessies en een rapportage dashboard zitten ook bij het goedkoopste pakket in;

✅ Gratis proefperiode voor alle pakketten en de mogelijkheid om Lightspeed Retail eenvoudig erbij aan te schaffen.

Nadelen Lightspeed

❌ Een goede scanner is een must als je gebruik wilt maken van de functies om barcodes te scannen;

❌ De interface van de kassa kan beter;

❌ De ondersteuning van de klantenservice is niet altijd even snel.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste webshop software van 2023

Na het lezen van deze blog hoef je je niet meer af te vragen ‘wat is de beste webshop software?’ De beste webshop software van 2023 is de software webshop van JouwWeb.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Als we kijken naar de beste saas webshop en we vergelijken webshop software, dan komt JouwWeb met stipt op 1 te staan. Niet alleen om het gebruiksgemak en de lage kosten, ook de onbeperkte opslagruimte en dataverkeer zijn grote pluspunten. Ik raad JouwWeb daarom van harte aan als je met een webshop wilt beginnen.


Klik hier voor de beste deal

Webshop software ervaringen en reviews

Ik heb nu 5 aanbieders voor je op een rij gezet. Met de pluspunten, maar ik laat ook zeker de minpunten niet achterwege. Onderstaande gebruikers werken al jaren met de verschillende webwinkel software aanbieders en spreken vanuit hun eigen ervaring. Zijn zij blij met de software van hun keuze? Daar gaan we nu achterkomen!

JouwWeb review

Anna zegt over JouwWeb: “Ik vroeg mij heel lang af welke webwinkel software te gebruiken. Toen kwam ik bij JouwWeb uit. De website is makkelijk om te maken en je kunt heel eenvoudig zelf aanpassingen doen. De gebruiksvriendelijkheid van JouwWeb is een enorm pluspunt. Iedereen kan met deze aanbieder een site maken. Daarnaast spreekt hun klantenservice mij erg aan. Ze komen met duidelijke antwoorden, reageren snel, maar zijn ook persoonlijk in hun reactie.”

Shopify review

In een anonieme review is te lezen: “Waarom ik dol ben op Shopify? Vanwege het algehele gebruikersgemak. Als je nieuw bent in de e-commerce, maar wel snel een goede website wil hebben kun je prima met Shopify uit de voeten. Het is eenvoudig om zelf op te zetten. Als je meer wil doen dan het basispakket kan bieden, lopen de kosten wel snel op en is het voor kleine bedrijven misschien niet haalbaar om met Shopify te werken. Voor het gebruikersgemak zou ik zeker deze webshop software aanraden.”

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

CCV ervaring

“Ik zit al 15 jaar bij CCV en heb nog nooit problemen met de software of de klantenservice gehad. Ik kon altijd bellen en kreeg ook snel een antwoord. Ik heb vele aanbieders uitgeprobeerd, maar CCV is één van de weinige bedrijven waar mijn ervaringen alleen maar positief zijn. Zelfs na 15 jaar,” aldus Priya.

Wix review

Gerard werkt al enkele jaren met de webshop software van Wix. “Webdesign, e-commerce, betalingsverwerking.. het is allemaal een fluitje van een cent met Wix. Het is geweldige software voor mensen die geen web ontwikkelaars zijn of niet alles weten over HTML-codes. De sjablonen en drag&drop functies maken het zo makkelijk om een professioneel uitziende website te bouwen!”

Lightspeed ervaring

Olivia is twee jaar klant bij Lightspeed Retail. “De algehele ervaring is goed. We kozen voor Lightspeed vanwege het geweldige inventarissysteem. Ik durf wel te beweren dat op het gebied van voorraadbeheer Lightspeed één van de beste is. Vooral de rapporten die ik kan uitdraaien maken Lightspeed mijn favoriet. Ik kan alle informatie uit het systeem krijgen die ik nodig heb. Ik ben altijd en overal op de hoogte. Wat een verademing.”

Waarom zou je webshop software aanschaffen?

Als je een fysieke winkel hebt en op zoek bent naar een mogelijkheid om uit te breiden zonder meteen een grote investering te doen, is een webshop een voor de hand liggende keuze. Met een professioneel uitziende website kun je ook online klanten bedienen. Het opzetten van een website hoeft niet lastig te zijn.

Wanneer je gebruikmaakt van goede webshop software is het, zoals je bij de ervaringen van gebruikers hierboven kunt lezen, zo voor elkaar. Heb je nog nooit eerder een webshop gehad en sta je op het punt om voor de allereerste keer een website te bouwen? Kies dan voor software met een drag&drop functie. Je sleept dan met de muis de items naar de juiste plek en ziet meteen hoe het eruit komt te zien.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor websites en e-commerce kan de beste website software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het ook erg fijn samen met magazijn software, voorraadbeheer software, orderverwerking software en wms systemen. Software voor werkbonnen, inkoopsoftware en customer data platforms zijn vandaag de dag ook niet meer weg te denken. Je kan er ook voor kiezen om je website te maken en vervolgens een fulfilment center in te zetten voor het logistieke deel. Of kies voor een marketplace integrator.

Wil je jouw webshop next level brengen kies dan voor een e-commerce platform en integreer de beste kassa software, psp software en payment provider voor het beste resultaat. Monitor vervolgens jouw klanten met een review management tool en blijf altijd op de hoogte van wat er speelt bij jouw doelgroep.

Beste Webshop Software Review 5x Test!.jpg

Meest gestelde vragen over webshop software

Je hebt nu alles in handen om de juiste keuze te maken. Welke webshop software aanbieder gaat het worden? JouwWeb, Shopify, CCV, Wix of Lightspeed? Als je er nog niet helemaal over bent en nog een brandende vraag hebt, dan staat het antwoord vast al hieronder. Ik heb de meest gestelde vragen over webshop software voor je op een rijtje gezet.

Wat is de beste webshop software?

De beste webwinkels software is het webwinkel pakket van JouwWeb. Het is het beste webshop platform, omdat de software zeer betaalbaar is en geen opstartkosten kent. Je krijgt sowieso een gratis domeinnaam en beschikking over 1 mailbox. Er is geen beperking op opslagruimte of dataverkeer en je betaalt 0% commissie over de verkopen die je online doet.
De webwinkelsoftware van Shopify verdient een tweede plaats, maar ook het webshop programma van CCV is het vermelden waard.

Hoe maak ik een webshop?

Een webshop maken of bouwen is vrij eenvoudig met goede webshop bouwen software, zoals webshop kassa software of e commerce webshop software. De meeste softwarepakketten zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en kunnen zonder voorkennis worden gebruikt. Je hoeft geen cursus programmeren te volgen of in de boeken te duiken om alles te leren over HTML. Met goede webshop software, zoals die van één van de bovenstaande aanbieders, ga je stap voor stap door het proces.

Hoe eenvoudig is webshop software in het gebruik?

Hoe eenvoudig webshop software in het gebruik is, verschilt. Als je kiest voor een saas webwinkel heb je alles bij de hand om een succesvolle webshop te starten. Een website ontwerpen, de winkel inrichten en de voorraad bijhouden is met goede software een fluitje van een cent. Alle 5 de aanbieders die ik hierboven heb behandeld, hebben gebruiksvriendelijke software. Iedereen kan hiermee uit de voeten en anders is er wel een zeer vriendelijke en bereikbare klantenservice. Het gaat ook jou lukken om een webshop te starten! (1)

Conclusie beste webshop software van 2023

 • Meest complete webshop software – JouwWeb
 • Webshop software met meeste integratiemogelijkheden – Shopify
 • Webshop software met beste begeleiding – CCV
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *