In dit artikel

Integratie van Betalingsgateways in Je Webshop Software (2023)

In dit artikel

Betalingsgateways zijn heel belangrijk voor je webshop. Ze houden de creditcardgegevens van je klanten veilig. Deze gateways nemen de info, maken het veilig en sturen het naar de betalingsprovider.

Het is nodig om zo’n gateway te hebben in je webshop software. Zo kun je geld van klanten krijgen.

Je moet goed kiezen welke gateway je wilt. Dit heeft gevolgen voor hoe veilig en makkelijk het is om te betalen. Er zijn veel soorten, zoals iDeal, PayPal en Klarna. Het is ook goed om meer dan één optie te hebben.

Dan kopen klanten sneller iets in je winkel. Maar let op, deze gateways kosten geld. Ze vragen geld per keer dat je ze gebruikt of elke maand. Dus, kijk goed naar wat het kost voordat je een keuze maakt.

Het erin zetten van een betalingsgateway in je webshop software maakt het veilig en makkelijk voor je klanten om te betalen. Je moet dus goed weten welke bij jou past en hoeveel het kost.

Key takeaway:

De beste Webshop Software van 2023 volgens onze test is Wix. Deze software heeft een uitgebreid platform, je kunt een webshop bouwen, maar ook online reserveringssystemen vormgeven. En je kunt ook nog een gratis logo maken!

Soorten Betalingsgateways voor Je Webshop

Er zijn veel betalingsgateways die je in je webshop kunt gebruiken.

 1. iDeal: Dit is een populaire keuze in Nederland. Het werkt direct met de bank van de klant.
 2. PayPal: Deze optie maakt het gemakkelijk voor klanten om te betalen zonder hun creditcardgegevens te delen.
 3. Klarna: Met Klarna kunnen klanten kopen op rekening. Ze betalen pas als ze hun spullen hebben ontvangen.
 4. Creditcardbetalingen: Je kunt ook creditcards zoals Visa, MasterCard of American Express accepteren.
 5. Afrekenen zonder account: Dit is een snelle en makkelijke manier voor klanten om te betalen.
 6. Bankintegratie: Hiermee kunnen klanten direct vanuit hun bankrekening betalen.

Tips voor een Succesvolle Integratie van Betalingsgateways in Je Webshop Software

Ik geef je graag enkele tips voor een succesvolle integratie van betalingsgateways in je webshop software:

 1. Zorg voor compatibiliteit: Kies een betalingsgateway die naadloos kan integreren met je e-commerce platform, zoals WooCommerce. Dit zorgt ervoor dat betalingen soepel verlopen zonder technische problemen.
 2. Bied verschillende betaalopties aan: Geef klanten de mogelijkheid om te betalen met creditcards, iDeal en PayPal. Hierdoor vergroot je de kans dat ze een aankoop doen in je webshop.
 3. Vergelijk kosten: Betalingsgateways kunnen kosten in rekening brengen per transactie of een maandelijks abonnement hebben. Vergelijk de tarieven en kies een optie die past bij jouw budget en verwachte transactievolume.
 4. Test de integratie: Voer uitgebreide tests uit voordat je live gaat met de betalingsgateway-integratie. Controleer of alle transacties correct worden verwerkt en of er geen technische problemen zijn.
 5. Zorg voor beveiliging: Kies een betalingsgateway die bekend staat om zijn veiligheidsmaatregelen, zoals gegevensversleuteling en fraudepreventie. Zo bescherm je de financiële gegevens van je klanten.
 6. Bied ondersteuning aan klanten: Zorg ervoor dat klanten bij vragen of problemen terecht kunnen bij jouw webshop supportteam. Een goede klantenservice is essentieel voor het oplossen van eventuele betalingsgerelateerde issues.

Meer over ‘Webshop software’

Als je je verdiept in de wereld van online winkelen, kom je al snel uit bij onze uitgebreide webshop software beginnersgids. Hierin wordt de basis van het opzetten van een online winkel uiteengezet. Om de beste beslissingen te nemen voor jouw bedrijf, is het essentieel om het verschil te begrijpen tussen open-source vs gesloten webshop systemen. Bij het kiezen van de juiste software, moet je ook overwegen om te investeren in webshop software, rekening houdend met je kosten budget webshop software. Het installeren van webshop software is een volgende stap, gevolgd door het integreren van betalingsgateways in je webshop.

Er zijn talloze aspecten om rekening mee te houden bij het optimaliseren van jouw online winkelervaring. Het is cruciaal om te zorgen voor een seo-vriendelijke webshop software, een uitstekende klantenservice, effectief voorraadbeheer en naadloze erp-systemen koppeling. Een overzicht van je prestaties krijg je door de analyse en rapportage van je webshop, terwijl je ook de veiligheid en compliance niet uit het oog mag verliezen. Maak gebruik van functies zoals cross-selling en upselling, en zorg ervoor dat je winkel geoptimaliseerd is met mobiele optimalisatie. Tot slot, voor degenen die zich richten op zakelijke klanten, zijn er specifieke b2b webshops software overwegingen om in gedachten te houden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is integratie van betalingsgateways in je webshop software?

Integratie van betalingsgateways in je webshop software is het proces waarbij ecommerce platformen diverse betaalmethoden zoals iDeal en PayPal integreren in hun online winkelwagen voor veilige financiële transacties.

2. Hoe kan ik een betalingsgateway integreren in mijn webshopsoftware?

Je kunt een internetkassa zoals iDeal of PayPal integreren in jouw webshopsoftwarepakketten. Daarvoor moet je eerst de testmethoden passeren en de checklist doorlopen om verborgen kosten te vermijden.

3. Zijn er online betalingsverwerkers voor ecommerce betalingen?

Ja, online betalingsverwerkers zoals WooCommerce Payments kunnen worden geïntegreerd in jouw ecommerce platform voor het verwerken van online aankopen.

4. Hoe kan ik een veilige internetkassa opzetten?

Een veilige internetkassa kan worden opgezet door gebruik te maken van betrouwbare online betalingssystemen en het volgen van de juiste betalingsintegratie stappen binnen je webshop softwareoplossingen.

5. Hoe maak ik de juiste beslissing over welke betalingsgateway te gebruiken?

Bij het maken van een beslissing over welke betalingsgateway te gebruiken, let op de kosten, compatibiliteit met je webshop software, en de gebruiksvriendelijkheid voor klanten.

» Referenties

Matthias F. Treutner & Herwig Ostermann. (2011). “Evolution of Standard Web Shop Software Systems: A Review and Analysis of Literature and Market Surveys.” The Open Information Systems Journal, 5, 8-18.
https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep1&type=pdf&doi=00e033169f02f2497f8979e64adf1a0a69325e4d

» Referenties

Conclusie beste webshop software 2023

 • Meest complete webshop software – Wix
 • Webshop software met meeste integratiemogelijkheden – Shopify
 • Webshop software met beste begeleiding – Wix
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *