In dit artikel

Hoe Kies Je een Betrouwbare Cloud Security Provider? (2024)

In dit artikel

Een Cloud Security Provider is een bedrijf dat veiligheidsdiensten levert voor jouw data in de cloud. Zij zorgen ervoor dat je gegevens veilig zijn. Je wilt niet dat jouw privé of klant gegevens in de verkeerde handen vallen.

Een goede Cloud Security Provider houdt zich bezig met bescherming van data en zorgt ervoor dat niemand anders bij jouw gegevens kan.

Veiligheid in de cloud is heel belangrijk. Als je data niet veilig is, kunnen slechte mensen die stelen. Dat zou erg slecht zijn voor jouw bedrijf. Daarom heb je een Cloud Security Provider nodig.

Deze bedrijven maken gebruik van technologieën, controles, processen en beleid om jouw gegevens te beschermen. De keuze voor een betrouwbare Cloud Security Provider is dus heel belangrijk.

Key Takeaway

Mijn beste cloud security van 2024 volgens onze test is Trend Micro. Deze software heeft zeer uitgebreide opties om jouw cloud goed te beveiligen. En deze partij is meermaals uitgeroepen tot leider in de Forrester Wave.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een betrouwbare provider

Bescherming van data tijdens verzending en opslag is een belangrijke overweging bij het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider.

Bescherming van data tijdens verzending en opslag

Het beschermen van data is heel belangrijk. De data moet veilig zijn als we deze sturen of opslaan. We noemen dit ook wel ‘data tijdens verzending en opslag’. Een goede cloud security provider zorgt dat niemand de data kan stelen.

Ze gebruiken sterke codes om de data te beschermen. Deze codes noemen we ook wel encryptie. Zo blijft onze data veilig, zelfs als iemand probeert het te stelen. Het kiezen van een cloud security provider die goede bescherming biedt, is dus heel belangrijk.

Betrouwbaar veiligheidsplatform en partnernetwerk

Bij het kiezen van een betrouwbare cloud security provider is het belangrijk om te kijken naar het veiligheidsplatform en het partnernetwerk. Het veiligheidsplatform omvat de technologieën en processen die de cloud provider gebruikt om je data te beschermen.

Het is belangrijk dat dit platform up-to-date is en voldoet aan de nieuwste beveiligingsstandaarden. Daarnaast moet je ook kijken naar het partnernetwerk van de cloud provider. Dit zijn de andere bedrijven waarmee ze samenwerken om beveiligingsdiensten aan te bieden.

Een betrouwbaar partnernetwerk kan een teken zijn dat de cloud provider serieus is over beveiliging en goede samenwerkingen heeft met andere betrouwbare bedrijven in de industrie.

Identiteit en authenticatie

Identiteit en authenticatie zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen van een betrouwbare cloud security provider. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -systemen.

Dit kan worden bereikt door middel van sterke identificatie- en authenticatiemethoden, zoals het gebruik van unieke gebruikersnamen en wachtwoorden, twee-factor authenticatie of biometrische kenmerken.

Het is ook belangrijk om te controleren of de cloud provider robuuste maatregelen heeft getroffen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, zoals het regelmatig controleren van beveiligingscertificeringen en audits.

Integratie met wettelijke vereisten

Bij het kiezen van een betrouwbare cloud security provider is het belangrijk om te kijken naar de integratie met wettelijke vereisten. Dit houdt in dat de provider voldoet aan de regels en voorschriften die gelden voor gegevensbescherming en privacy.

Het is essentieel dat de provider de juiste beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving. Het is verstandig om te controleren of de provider een goede reputatie heeft op het gebied van naleving van de wet en om te kijken naar certificeringen of audits die aantonen dat ze aan de vereisten voldoen.

Zo kun je er zeker van zijn dat je samenwerkt met een betrouwbare partner die jouw gegevens beschermt en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Operationele veiligheid

Bij het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider is operationele veiligheid een belangrijke overweging. Dit houdt in dat de provider procedures en controles heeft om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig worden beheerd en beschermd.

Het is essentieel om te weten hoe de provider omgaat met toegangscontrole, monitoring en incidentrespons. Je wilt er zeker van zijn dat ze de juiste maatregelen hebben genomen om ongeautoriseerde toegang tot jouw gegevens te voorkomen en snel kunnen reageren in geval van een incident.

Zorg ervoor dat je vragen stelt en de operationele veiligheidsmaatregelen van de provider grondig onderzoekt voordat je een beslissing neemt.

Tips voor het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider

Hier zijn enkele handige tips bij het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider:

Begrijp je gedeelde verantwoordelijkheidsmodel

Als je een betrouwbare Cloud Security Provider wilt kiezen, is het belangrijk dat je begrijpt wat het gedeelde verantwoordelijkheidsmodel inhoudt. Dit model bepaalt wie verantwoordelijk is voor welke aspecten van de beveiliging in de cloud.

Jij bent verantwoordelijk voor de beveiliging van je gegevens en het configureren van je systeem. De cloud provider is verantwoordelijk voor het beveiligen van hun infrastructuur en platform.

Het is belangrijk om te weten welke taken bij jou liggen en welke bij de provider, zodat je geen veiligheidsrisico’s over het hoofd ziet. Zorg ervoor dat je samenwerkt met je provider om een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden te hebben en om ervoor te zorgen dat beide partijen hun taken goed uitvoeren.

Controleer contracten en SLA’s

Ik raad aan om altijd de contracten en service level agreements (SLA’s) van potentiële cloud security providers te controleren. Deze documenten bevatten belangrijke informatie over de verantwoordelijkheden van zowel de provider als jijzelf, evenals de verwachte servicekwaliteit en beschermingsmaatregelen.

Zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt en dat ze overeenkomen met jouw beveiligingsbehoeften. Controleer ook of er duidelijke afspraken zijn over hoe eventuele beveiligingsincidenten worden afgehandeld en welke compensatie je kunt verwachten in geval van een datalek.

Het is belangrijk om deze juridische aspecten te controleren voordat je een cloud security provider kiest, om ervoor te zorgen dat je de juiste bescherming krijgt voor jouw gegevens.

Train je gebruikers

Een belangrijke stap bij het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider is het trainen van je gebruikers. Het maakt niet uit hoe geavanceerd je beveiligingstechnologieën zijn, als je gebruikers niet weten hoe ze veilig met de cloud moeten omgaan, blijft je systeem kwetsbaar.

Zorg ervoor dat je medewerkers op de hoogte zijn van de best practices voor het gebruik van de cloud en het veilig delen van gegevens. Dit kan worden gedaan door middel van trainingssessies, workshops en regelmatige communicatie over beveiligingsrichtlijnen.

Het is ook belangrijk om een ​​cultuur van bewustzijn en verantwoordelijkheid te bevorderen, waarbij je medewerkers worden aangemoedigd om verdachte activiteiten te melden en voorzichtig te zijn met hun wachtwoorden en inloggegevens.

Implementeer versleuteling

Een belangrijke tip voor het kiezen van een betrouwbare Cloud Security Provider is om versleuteling te implementeren. Versleuteling zorgt ervoor dat je gegevens worden beschermd door ze onleesbaar te maken voor onbevoegden.

Dit betekent dat zelfs als iemand toegang krijgt tot je gegevens, ze niet kunnen begrijpen wat erin staat. Het is als het opslot doen van een belangrijke brief in een kluis.

Door versleuteling toe te passen, voorkom je dat je gegevens leesbaar zijn tijdens verzending en opslag. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van de cloud, omdat je gegevens over het internet worden verzonden en opgeslagen op servers die eigendom zijn van de cloud provider.

Versleuteling zorgt ervoor dat alleen jij en degenen met wie je de versleutelingscode deelt, toegang kunnen krijgen tot je gegevens. Het biedt dus een extra laag beveiliging om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven, zelfs als er een inbreuk plaatsvindt.

Gebruik een Cloud Access Security Broker (CASB)

Een Cloud Access Security Broker (CASB) is een belangrijk hulpmiddel bij het kiezen van een betrouwbare cloud security provider. Een CASB fungeert als een tussenpersoon tussen de cloudprovider en jouw organisatie en biedt extra beveiligingslagen en controlemechanismen.

Het helpt bij het bewaken van gebruikersactiviteiten, detecteren van bedreigingen en afdwingen van beleid. Door een CASB te gebruiken, kun je de controle behouden over je gegevens en zorgen voor een veilige en betrouwbare cloudomgeving.

Meer over ‘Cloud Security’

Wil je meer weten over cloud security? Ontdek de essentie van wat cloud security is en begrijp waarom het van belang is voor jouw organisatie. Leer over de verschillende cloud security protocollen en vergelijk cloud security met on-premises security. Ontdek de basisprincipes van cloud encryptie en leer hoe je een betrouwbare cloud security provider kiest.

Verken de verschillen tussen openbare, private en hybride cloud beveiliging en ontdek hoe je cloud security kunt auditen. Blijf op de hoogte van de toekomstige trends in cloud security en leer hoe kleinere bedrijven cloud security kunnen implementeren. Vermijd veelvoorkomende mislukkingen en begrijp de rol van cloud security in het tijdperk van IoT. Verdiep je in de psychologie van cloud security en ontdek hoe API’s en cloud security tools en software bijdragen aan een veilige cloudomgeving.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een betrouwbare Cloud Security provider?

Een betrouwbare Cloud Security provider is een leverancier van cloudsoftware die zorgt voor goede cloudbeveiliging en data beveiliging om de cloudopslag van uw gegevens veilig te houden.

2. Hoe kies ik een goede Cloud Security provider?

Kijk naar hun betrouwbare reputatie, ITkennis, efficiëntie en schaalbaarheid. Vraag ook naar hun CASB Cloud Access Security Broker en hoe ze omgaan met risico’s en betrouwbaarheid.

3. Is lokale opslag of cloudopslag beter?

Beide hebben voordelen. Lokale opslag geeft je directe controle, maar mist de toegankelijkheid van cloudopslag. Een goede cloudprovider biedt sterke cloudbeveiliging om je gegevens veilig te houden.

4. Wat betekent ‘schaalbaarheid’ bij het kiezen van een Cloud Security provider?

Schaalbaarheid betekent dat de Cloudserviceprovider uw dataopslag kan vergroten of verkleinen naargelang de behoeften van uw bedrijf groeien of veranderen.

5. Hoe zit het met de risico’s van cloudopslag?

Elke vorm van dataopslag heeft risico’s. Een goede cloudprovider zal duidelijke plannen hebben voor risicobeheer en compliance om deze risico’s te minimaliseren.

6. Wat doen softwareleveranciers voor informatiebeveiliging?

Softwareleveranciers spelen een grote rol in informatiebeveiliging. Ze moeten sterke cyberbeveiliging bieden en helpen bij het waarborgen van dataveiligheid.

» Referenties


CSA Research.
https://cloudsecurityalliance.org/research/

» Referenties

Conclusie beste cloud security 2024

  • Beste cloud security in het algemeen – Trend Micro
  • Beste cloud security zakelijk en privé – Kaspersky
  • Beste cloud security met bekroonde antivirus – ESET
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *