In dit artikel

Case Study: Debiteurenbeheer Software in de Praktijk (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit moeite gehad met het beheren van uw debiteuren? Ik ken het gevoel, ik heb er ook mee te maken gehad. Na intensief onderzoek ontdekte ik dat debiteurenbeheer software bedrijven kan helpen om hun financiële administratie te automatiseren, inzicht te bieden in debiteuren en interne processen te optimaliseren.

In deze blogpost nemen we een kijkje naar een praktijkvoorbeeld van een bedrijf dat door het gebruik van zo’n software hun DSO aanzienlijk wisten te verminderen. Lees verder om te ontdekken hoe zij dat voor elkaar kregen!

Key Takeaway

De beste debiteurenbeheer software van 2023 volgens onze test is Payt BV. Facturen worden met 30% sneller betaald en het biedt een uitgebreid softwarepakket. Het hele financiële proces kan uit handen genomen worden.

Samenvatting

  • Debiteurenbeheer software kan bedrijven helpen bij het automatiseren van hun financiële administratie, het verbeteren van interne processen en het verminderen van het risico op late betalingen.
  • Door het gebruik van debiteurenbeheer software van Billtrust kon bioscoopketen Kinepolis sneller betalingen krijgen en het aantal openstaande facturen verlagen.
  • Bedrijven kunnen met behulp van debiteurenbeheer software hun groei beter plannen en hun betalingen efficiënter regelen.

Business Case voor Debiteurenbeheer Software

Debiteurenbeheer software geeft inzicht in debiteuren. Het helpt ook om interne processen te verbeteren. Een bedrijf kan zo zijn eigen geld beter beschermen. Een goed voorbeeld is Kinepolis.

Deze bioscoopketen maakte gebruik van automatisch debiteurenbeheer van Billtrust. Hierdoor kon het bedrijf sneller betalingen krijgen en het aantal openstaande facturen verlagen.

Een ander succesverhaal komt van Orbis Software Benelux BV. Zij werkten samen met Vila Etiketten B.V. Dankzij de software kon dit bedrijf de status van alle facturen zien. Ze konden ook elke maand een rapport maken en altijd online bekijken wat er gebeurde.

Dit liet zien hoe een klein of middelgroot bedrijf kan groeien. Ze voeren dan tegelijk meerdere plannen uit. Met debiteurenbeheer software kunnen bedrijven dus hun betalingen beter regelen en hun groei beter plannen.

Praktijkvoorbeeld van succesvol gebruik van Debiteurenbeheer Software

In deze praktijkcase gaan we kijken naar hoe Kinepolis, een internationale bioscoopketen, succes heeft behaald met het gebruik van debiteurenbeheer software van Billtrust. Door het automatiseren van hun debiteurenbeheer processen, konden ze hun Days Sales Outstanding (DSO) verminderen en ervoor zorgen dat facturen op tijd werden betaald.

Kinepolis werkte samen met Orbis Software Benelux BV en samen hebben ze een succesvolle case study gecreëerd. De software gaf hen inzicht in hun debiteuren, optimaliseerde interne processen en waarborgde hun eigen vermogen.

Dit succesverhaal laat zien hoe debiteurenbeheer software kan helpen bij het verbeteren van financiële resultaten en het verlagen van het risico op late betalingen.

Meer over ‘Debiteurenbeheer software’

Als het gaat om financieel beheer, is debiteurenbeheer software noodzaak geworden voor veel bedrijven. Maar waarom? Door de transitie naar geautomatiseerd debiteurenbeheer worden vele voordelen ontsloten. Bij de implementatie debiteurenbeheer software moet echter rekening worden gehouden met diverse aspecten zoals debiteurenbeheer en boekhouding.

U vraagt zich wellicht af wat de kosten en roi van debiteurenbeheer software zijn. We hebben een case study debiteurenbeheer software beschikbaar om u inzicht te geven. Voor verdere details, bekijk onze veelgestelde vragen debiteurenbeheer software. In de moderne tijd kan machine learning en debiteurenbeheer software een grote rol spelen. Daarnaast biedt de software mobiele toegang voor debiteurenbeheer, en training voor medewerkers debiteurenbeheer software kan worden verzorgd. Tenslotte, de mogelijkheid van integratie in debiteurenbeheer software en de impact op cashflow mag niet worden onderschat.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is debiteurenbeheer software in de praktijk?

Debiteurenbeheer software is een automatiseringstool die helpt bij de debiteurenadministratie, facturatie en het debiteurenbeleid van middelgrote praktijken.

2. Hoe kan een geautomatiseerde oplossing voor debiteurenbeheer helpen?

Een geautomatiseerde oplossing verdubbelt de efficiëntie van de debiteurensegmentatie, het kredietbeheer en zorgt ervoor dat betalingsherinneringen op tijd worden verzonden.

3. Wat is het doel van het investeren in debiteurenbeheer software?

De investering in debiteurenbeheer software kan leiden tot verhoogde samenwerking, betere strategieën voor credit management en een succesvol groeiplan voor uw praktijk.

4. Hoe zorgt debiteurenbeheer software voor waarborging in mijn praktijk?

Het waarborgt door het risico op slechte schulden te beperken, maakt samenwerking met incassobureaus eenvoudiger en helpt bij praktijkbeheer.

5. Is boekhoudsoftware hetzelfde als debiteurenbeheer software?

Nee, hoewel boekhoudsoftware kan helpen bij facturatie, biedt debiteurenbeheer software gespecialiseerde tools voor debiteurenrisico en creditmanagement.

» Referenties


Victor Silva & Guilherme Horta Travassos. (2019). “Technologies to Support the Technical Debt Management in Software Projects: A Qualitative Research.” Presented at the XVIII Brazilian Symposium.
https://www.researchgate.net/publication/337778214_Technologies_to_Support_the_Technical_Debt_Management_in_Software_Projects_A_Qualitative_Research

» Referenties

Conclusie beste Debiteurenbeheer Software 2023

  • Beste gebruiksvriendelijke debiteurenbeheer software – Payt
  • Meest uitgebreide debiteurenbeheer software – Payt 
  • Beste debiteurenbeheer software voor klantcommunicatie – Onguard
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *