In dit artikel

Case Study: Succes met Marketing Automation (2023)

In dit artikel

Weet je wat dat knagende gevoel is als je e-commerce bedrijf niet de resultaten behaalt die je wilt? Ik weet het maar al te goed. Met slechts 25% van de bedrijven die daadwerkelijk gebruik maken van marketing automatisering, realiseren veel ondernemers zich niet eens dat ze een enorme kans missen.

Dit artikel biedt een duik in de wondere wereld van marketing automatisering, en toont aan de hand van succesvolle casestudies hoe het de omzet kan verhogen, conversies kan versnellen en kwalitatieve leads kan genereren.

Beginnen met lezen is de eerste stap naar een efficiëntere en rendabelere marketingstrategie.

Key Takeaway

Mijn beste Marketing automation software van 2023 volgens onze test is Salesforce. Met deze software kun je veel persoonlijke trajecten maken die klantrelaties opbouwen over meerdere kanalen, maar je kunt ook de emailmarketing en mobile marketing hiermee oppakken. Dit alles kun je op één plek bewerken en filteren!

Samenvatting

  • Salon Success Strategies heeft hun omzet met 3x verhoogd door gebruik te maken van marketing automation.
  • The Foundation heeft hun conversie met 500% verhoogd en hun klantenbestand laten groeien door marketing automation.
  • McAfee heeft 4 keer meer leads gegenereerd en een 72% kortere conversietijd bereikt met marketing automation.

Cases waaruit succes met marketing automation blijkt

Salon Success Strategies heeft hun omzet met 3x verhoogd door gebruik te maken van marketing automation.

Salon Success Strategies

Salon Success Strategies is een goed voorbeeld van hoe je marketing automation kunt gebruiken. Het was een klein bedrijf met veel klanten. Zij wilden meer tijd voor hun klanten. Dus gingen ze aan de slag met een nieuw plan.

Ze kozen voor een marketing automation systeem. Ze maakten e-mails die hun klanten graag openen. Ook maakten zij pop-ups voor hun website om nieuwe klanten te lokken. Het werkte heel goed! Ze kregen veel meer leads en het bedrijf groeide snel.

Het beste was nog dat ze nu meer tijd hadden voor hun klanten. Zo zie je maar, marketing automation kan ook jouw bedrijf helpen groeien.

The Foundation

Ik wil graag met je praten over een bedrijf genaamd The Foundation dat succes heeft behaald met marketing automation. The Foundation is een e-commercebedrijf dat marketing automation heeft gebruikt om hun conversie te verhogen en hun klantenbestand te laten groeien.

Ze implementeerden geautomatiseerde e-mailcampagnes om klanten betrokken te houden en winkelwagenverlating aan te pakken. Door gepersonaliseerde e-mails te sturen met aantrekkelijke aanbiedingen, slaagde The Foundation erin om hun conversie met 500% te verhogen.

Ze merkten ook dat hun klanten loyaler werden en vaker bij hen terugkwamen. Dit succes leidde tot een exponentiële groei van hun omzet en klantenbestand. The Foundation toont ons dat marketing automation een krachtig hulpmiddel kan zijn voor bedrijven om hun resultaten te verbeteren en succes te behalen in de e-commercewereld.

McAfee

McAfee is een bedrijf dat met succes gebruik heeft gemaakt van marketing automation. Ze hebben marketingautomatisering toegepast om hun leadgeneratie te verbeteren en hebben daarmee 4 keer meer leads gegenereerd.

Bovendien hebben ze een 72% kortere conversietijd weten te realiseren, waardoor ze sneller deals kunnen sluiten. Met behulp van marketing automation hebben ze ook 57% meer offerteaanvragen gekregen.

Dit heeft geleid tot een verdubbeling van de omzet en het klantenbestand van McAfee. Door marketing automation te gebruiken, hebben ze niet alleen hun marketingproductiviteit verdubbeld, maar ook de kwaliteit van hun B2B-leads verbeterd.

Thomson Reuters

Thomson Reuters maakt gebruik van marketing automation om hun bedrijf te laten groeien. Ze hebben gemeld dat ze nu 57% meer offerte aanvragen ontvangen en hun marketingproductiviteit is verdubbeld.

Ook hebben ze een 700% toename gezien in conversies. Met marketing automation hebben ze 3 keer zoveel klanten kunnen werven en hun B2B leads zijn van hogere kwaliteit geworden. Dit heeft geleid tot een verdubbeling van zowel de omzet als het klantenbestand.

Azuqua

Azuqua is een bedrijf dat marketingautomatisering succesvol heeft geïmplementeerd. Dankzij Azuqua’s marketingautomatiseringsoplossingen hebben ze hun omzet verdubbeld en hun klantenbestand verdrievoudigd.

Met behulp van geïntegreerde marketingtechnologieën hebben ze de prestaties van hun marketing verbeterd en efficiëntie bereikt door processen te automatiseren. Azuqua heeft bewezen dat marketingautomatisering een effectieve strategie kan zijn om bedrijfsgroei en succes te bevorderen.

Lean Logistics

Bij Lean Logistics hebben ze succes geboekt met marketing automation. Door gebruik te maken van geautomatiseerde processen hebben ze hun omzet verdubbeld en hun klantenbestand vergroot.

Ze hebben ook 72% minder tijd nodig gehad om conversies te realiseren en 57% meer offerteaanvragen gekregen. Marketing automation heeft hen geholpen om meer leads te genereren en hun marketingproductiviteit te verdubbelen.

Dit toont aan dat marketing automation een effectieve strategie kan zijn voor bedrijven om hun succes te vergroten.

Anoniem cybersecurity startup

Een anonieme cybersecurity startup kan veel succes behalen met marketing automation. Door het automatiseren van marketingprocessen kan deze startup 3 keer zoveel klanten aantrekken en de kwaliteit van B2B leads verbeteren.

Daarnaast kan het gebruik van marketing automation leiden tot een verdubbeling van de omzet en het klantenbestand. Dit alles resulteert in hogere marketingproductiviteit en geavanceerde marketingprestaties voor de startup.

Resultaten en voordelen van marketing automation aan de hand van deze cases

Hogere omzet, meer conversies en verdubbeling van leads. Benieuwd naar de resultaten van marketing automation? Lees verder!

3x hogere omzet

In een van de cases bleek dat marketing automation resulteerde in een 3 keer hogere omzet voor het bedrijf. Dit betekent dat ze veel meer geld verdienden nadat ze begonnen waren met het automatiseren van hun marketingprocessen.

Het is een indrukwekkend resultaat dat laat zien hoe effectief marketing automation kan zijn bij het vergroten van de winst.

500% hogere conversie

In een van de cases laat een bedrijf zien dat ze hun conversie met maar liefst 500% hebben weten te verhogen dankzij marketing automation. Dit betekent dat ze veel meer bezoekers op hun website kunnen omzetten in daadwerkelijke klanten.

Door het automatiseren van hun marketingprocessen kunnen ze gerichte en persoonlijke communicatie sturen naar potentiële klanten, wat resulteert in een hogere betrokkenheid en uiteindelijk meer conversies.

Dit laat zien dat marketing automation een krachtig instrument kan zijn om je bedrijf te laten groeien en je omzet te verhogen.

72% kortere conversietijd

De resultaten van marketing automation zijn verbluffend. Een van de cases laat zien dat bedrijven een conversietijd hebben die 72% korter is dan voorheen. Dit betekent dat potentiële klanten veel sneller worden omgezet in daadwerkelijke kopers.

Dit zorgt voor een efficiëntere salesfunnel en helpt bedrijven om hun omzetdoelen sneller te bereiken. Met marketing automation kunnen bedrijven de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen communiceren, waardoor ze sneller overtuigd worden om tot aankoop over te gaan.

4x meer leads

In de casestudies over marketing automation bleek dat bedrijven die het gebruiken gemiddeld 4 keer zoveel leads genereren. Dit betekent dat ze meer potentiële klanten aantrekken en meer kansen hebben om deze om te zetten naar daadwerkelijke verkopen.

Met behulp van geautomatiseerde marketingprocessen kunnen bedrijven hun leadgeneratie verbeteren en efficiënter werken, waardoor ze een groter bereik hebben en meer mogelijkheden hebben om nieuwe klanten aan te trekken.

Dit is een belangrijk voordeel van het gebruik van marketing automation in bedrijven.

57% meer offerte aanvragen

In de casestudies over marketing automation werd ook het resultaat van 57% meer offerte aanvragen genoemd. Dit betekent dat bedrijven die marketing automation gebruiken, meer interesse en betrokkenheid genereren bij potentiële klanten, wat leidt tot een aanzienlijke toename van het aantal offerte aanvragen.

Deze cijfers laten zien dat marketing automation een effectieve strategie is om de verkoopkansen te vergroten en de groei van een bedrijf te stimuleren.

Verdubbeling van marketingproductiviteit

In de casestudies blijkt dat marketing automation kan leiden tot een verdubbeling van de marketingproductiviteit. Dit betekent dat bedrijven met behulp van marketing automation twee keer zo efficiënt kunnen werken in hun marketingactiviteiten.

Hierdoor kunnen ze meer taken uitvoeren in dezelfde tijd, wat resulteert in een hogere productiviteit en meer gedaan krijgen. Dit kan bedrijven helpen om sneller resultaten te behalen en hun marketinginspanningen te optimaliseren.

Het is belangrijk op te merken dat deze verdubbeling van de marketingproductiviteit vaak gepaard gaat met andere voordelen, zoals een hogere omzet, meer leads en een grotere klantenkring.

700% meer conversies

Dankzij marketing automation hebben bedrijven een indrukwekkende toename van 700% in conversies ervaren. Dit betekent dat ze veel meer succesvolle acties hebben kunnen genereren, zoals aankopen, aanmeldingen of offerte aanvragen.

Deze resultaten laten zien dat marketing automation een krachtige tool is om de klantbetrokkenheid te vergroten en de omzet te laten groeien. Bedrijven kunnen profiteren van geautomatiseerde processen die leads effectief koesteren en converteren naar waardevolle klanten.

Met deze verbazingwekkende resultaten is het geen wonder dat steeds meer bedrijven marketing automation omarmen.

3x zoveel klanten

In een van de casestudies over marketing automation werd gezien dat bedrijven die deze strategie implementeerden, maar liefst 3 keer zoveel klanten aantrokken. Dit betekent dat door gebruik te maken van marketing automation, bedrijven hun bereik en impact konden vergroten, wat resulteerde in een groter klantenbestand.

Deze toename in klanten heeft geleid tot aanzienlijke groei en winstgevendheid voor deze organisaties. Door het automatiseren van marketingprocessen kunnen bedrijven op een efficiënte manier meer potentiële klanten bereiken en converteren naar betalende klanten.

Dit is een van de vele voordelen die marketing automation kan bieden aan bedrijven die willen groeien en succesvol willen zijn in de markt.

Hogere kwaliteit B2B leads

Met behulp van marketing automation kunnen bedrijven hogere kwaliteit B2B leads genereren. Dit betekent dat de leads die worden gegenereerd meer kans hebben om te converteren naar klanten.

Uit de casestudies blijkt dat marketing automation kan helpen bij het identificeren en targeten van specifieke doelgroepen, het personaliseren van berichten en het leveren van relevante content op het juiste moment.

Door deze gerichte aanpak kunnen bedrijven leads genereren die al interesse hebben getoond en klaar zijn om te kopen, wat resulteert in een hogere kwaliteit en een hogere conversieratio van de leads.

Verdubbeling van omzet en klantenbestand

In de casestudies over marketingautomatisering wordt duidelijk dat bedrijven aanzienlijke groei hebben ervaren, waaronder een verdubbeling van hun omzet en klantenbestand. Een aantal van deze bedrijven heeft met succes marketing automation toegepast om hun verkoop- en marketingprocessen te stroomlijnen en te verbeteren.

Door het gebruik van geautomatiseerde workflows en gepersonaliseerde communicatie konden ze meer leads genereren, de conversietijd verkorten en een hogere conversieratio behalen. Dit leidde tot een aanzienlijke toename van de omzet en het klantenbestand, waardoor ze hun bedrijf verder konden laten groeien.

Marketing automation blijkt dus een krachtig instrument te zijn dat bedrijven kan helpen om succesvolle groei te realiseren.

Conclusie en aanbevelingen voor het gebruik van marketing automation bij bedrijven

Marketing automation kan aanzienlijke voordelen opleveren voor bedrijven, zoals hogere omzet, meer conversies en verbeterde klantloyaliteit. De casestudies laten zien dat verschillende bedrijven succes hebben behaald met marketingautomation.

Het is aan te raden dat andere bedrijven overwegen om marketing automation te implementeren om hun marketingprestaties te verbeteren.

Meer over ‘Marketing Automation Software’

Wanneer je start met marketing automation, is het essentieel om een goed begrip te hebben van de basis. Daarvoor raden we je aan om te beginnen met onze inleiding marketing automation software. Na het leggen van deze fundamenten kun je je verdiepen in de vele voordelen van marketing automation software. Bijvoorbeeld hoe het helpt om je CRM te integreren met marketing automation en de indrukwekkende ROI die marketing automation software kan bieden.

De technologische vooruitgang heeft ook zijn impact gehad op marketing automation. Dit zie je terug in de opkomst van AI in marketing automation software. Maar ook de koppeling tussen social media en marketing automation wordt steeds relevanter. Terwijl je dit alles ontdekt, is het cruciaal om de GDPR-regelgeving rondom marketing automation niet uit het oog te verliezen. Wil je zien hoe andere bedrijven dit allemaal in de praktijk brengen? Duik dan in een van onze case studies over marketing automation. En als je overweegt om zelf aan de slag te gaan, bekijk dan onze gids over hoe je marketing automation software implementeert, wat de kosten en het budget voor marketing automation zijn, en wat nu precies de verschillen zijn tussen marketing automation en e-mail marketing. Maar let op, er zijn ook valstrikken bij marketing automation die je moet vermijden. Tot slot, zorg ervoor dat je je campagnes blijft optimaliseren met A/B-testen in marketing automation en dat je inzicht krijgt in je resultaten door middel van data-analyse van marketing automation software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de casestudy: Succes met Marketing Automation?

De casestudy: Succes met Marketing Automation is een verzameling succesverhalen van bedrijven die marketingautomatisering gebruiken om hun prestaties te verbeteren.

2. Hoe draagt marketingautomatisering bij aan ecommerce?

Marketingautomatisering helpt bij het verminderen van winkelwagenverlating, prijsopvolging, personalisatie en het verhogen van klantloyaliteit in ecommerce.

3. Wat betekent klantlevensduurwaarde in marketingautomatisering?

Klantlevensduurwaarde is de totale winst die een bedrijf kan verwachten van één klant gedurende de hele periode dat deze klant zaken doet met het bedrijf. Met marketing automatisering kan deze waarde worden verhoogd.

4. Hoe helpt marketingautomatisering bij emailmarketing?

Marketingautomatisering kan helpen bij het creëren van gepersonaliseerde emailmarketing campagnes, het triggeren van automatische follow-ups en het meten van content ROI.

5. Wat zijn enkele succesvolle cases met marketingautomatisering?

Succesvolle cases omvatten bedrijven die hebben geprofiteerd van geautomatiseerde leadgeneratie, verhoogde conversieratio’s en verbeterde ondersteuningstijden door marketingautomatisering.

6. Hoe kan ik beginnen met marketingautomatisering?

Het werven van een marketingautomatiseringsexpert of het gebruik van populaire hulpmiddelen voor het automatiseren van marketingprocessen kan een goed begin zijn voor het implementeren van efficiënte marketingautomatisering.

» Referenties


Mahmoud, M.A.A., Alomari, Y.M., Badawi, U.A., & Salah, A.B. (2020). IMPACTS OF MARKETING AUTOMATION ON BUSINESS PERFORMANCE.
https://www.researchgate.net/publication/342184130_IMPACTS_OF_MARKETING_AUTOMATION_ON_BUSINESS_PERFORMANCE. Imam Abdul Rahman bin Faisal University.

» Referenties

Conclusie beste Marketing Automation Software 2023

  • Meest gebruiksvriendelijke marketing automation software – Salesforce
  • Beste intuïtieve marketing automation software – ActiveCampaign
  • Beste gratis marketing automation software – HubSpot
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *