In dit artikel

Verschil Tussen Cloud Security en On-Prem Security (2024)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste beveiligingsoplossing voor uw organisatie kan een uitdaging zijn. Het is een probleem waar ik ook mee te maken heb gehad bij het afwegen van de voordelen van cloudbeveiliging tegen die van on-premises beveiliging.

In dit artikel delen we de belangrijkste verschillen tussen deze twee benaderingen, inclusief de voor- en nadelen, om u te helpen de beste keuze voor uw bedrijf te maken. Klaar om door het landschap van beveiligingsopties te navigeren en een helder inzicht te krijgen? Lees verder!

Key Takeaway

Mijn beste cloud security van 2024 volgens onze test is Trend Micro. Deze software heeft zeer uitgebreide opties om jouw cloud goed te beveiligen. En deze partij is meermaals uitgeroepen tot leider in de Forrester Wave.

Samenvatting

  • Cloudbeveiliging en on – prem beveiliging verschillen in termen van infrastructuur, beheer en onderhoud, connectiviteit, opslagcapaciteit, betrouwbaarheid, rampenherstel, controle en naleving, beveiligingsmonitoring, schaalbaarheid, systeemupdates, aanpassing, integratie en kosten gedurende de gehele levensduur.
  • Bij cloudbeveiliging wordt het beheer en onderhoud uitbesteed aan de cloudserviceprovider, terwijl bij on-prem beveiliging de organisatie zelf verantwoordelijk is voor deze taken.
  • Connectivity is essentieel bij cloudbeveiliging omdat het afhankelijk is van een betrouwbare internetverbinding, terwijl on-prem beveiliging geen directe afhankelijkheid heeft van internetconnectiviteit.
  • Cloudbeveiliging biedt voordelen op het gebied van schaalbaarheid en disaster recovery, terwijl on – prem beveiliging meer controle en zichtbaarheid over gegevens en systemen biedt.

Key Differences Between On-Premise and Cloud Security

– Infrastructuur

– Beheer en onderhoud

– Connectiviteit

– Opslagcapaciteit

– Betrouwbaarheid

– Rampenherstel

– Controle en naleving

– Beveiligingsmonitoring

– Schaalbaarheid

– Systeemupdates

– Aanpassing

– Integratie

– Kosten gedurende de gehele levensduur

Infrastructure

Cloudbeveiliging en on-prem beveiliging gebruiken verschillende soorten infrastructuur. In de cloud worden systemen en gegevens opgeslagen op servers van derden. De aanbieder zorgt voor alles.

Zij hebben sterke muren, gesloten deuren en soms zelfs wachters om de servers veilig te houden. On-prem beveiliging is anders. Hierbij worden gegevens en systemen bij jou op kantoor of een andere plek van je bedrijf bewaard.

Jij moet dan zorgen voor de veiligheid van deze plek. Hoewel dit meer werk geeft, heb je wel alles zelf in handen.

Management and maintenance

Het beheer en onderhoud van cloud security en on-prem security verschillen sterk van elkaar. Bij cloud security wordt het beheer en onderhoud gedaan door de cloudserviceprovider. Ze zorgen voor updates, patches en andere beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de systemen up-to-date en veilig blijven.

Dit betekent dat het IT-team van de organisatie minder verantwoordelijkheid draagt voor het dagelijkse beheer.

Aan de andere kant vereist on-prem security meer betrokkenheid van het interne IT-team van de organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het installeren, configureren en onderhouden van beveiligingsmaatregelen op de lokale infrastructuur.

Dit omvat het updaten van software, het monitoren van systemen en het implementeren van patches om ervoor te zorgen dat eventuele kwetsbaarheden worden aangepakt.

Connectivity

Connectiviteit is een belangrijk verschil tussen cloudbeveiliging en on-prem beveiliging. In de cloud worden gegevens en systemen gehost en beheerd op externe servers, waardoor er een sterke afhankelijkheid is van internetconnectiviteit.

Dit betekent dat een betrouwbare en snelle internetverbinding essentieel is voor toegang tot en het beveiligen van gegevens in de cloud. Aan de andere kant wordt on-prem beveiliging lokaal gehost, wat betekent dat er geen directe afhankelijkheid is van internetconnectiviteit.

Dit biedt meer controle over de toegang tot gegevens en systemen, vooral in situaties waarin een internetverbinding niet beschikbaar is. Het is belangrijk om rekening te houden met de connectiviteitsvereisten bij het kiezen tussen cloud- en on-prem beveiliging, omdat dit van invloed kan zijn op de beschikbaarheid en prestaties van het systeem.

Storage capacity

De opslagcapaciteit is een belangrijk verschil tussen cloudbeveiliging en on-premise beveiliging. In de cloud heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel opslagruimte toe te voegen of te verminderen, afhankelijk van uw behoeften.

Dit betekent dat u flexibeler kunt zijn en alleen betaalt voor de opslag die u daadwerkelijk gebruikt. Aan de andere kant heb je bij on-premise beveiliging beperkte opslagcapaciteit, omdat het afhankelijk is van de capaciteit van je lokale infrastructuur.

Je moet vooraf investeren in voldoende opslagruimte en eventuele upgrades kosten extra tijd en geld.

Reliability

Betrouwbaarheid is een belangrijk verschil tussen cloudbeveiliging en onprem beveiliging. In de cloud is de betrouwbaarheid afhankelijk van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de cloudserviceprovider.

Ze zorgen voor het onderhoud van de infrastructuur en zorgen ervoor dat gegevens en systemen toegankelijk zijn. Aan de andere kant biedt onprem beveiliging directe controle en zichtbaarheid over gegevens en systemen, waardoor organisaties meer vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid van hun beveiligingsmaatregelen.

Het is belangrijk om te overwegen welk niveau van betrouwbaarheid uw bedrijf nodig heeft bij het kiezen tussen cloudbeveiliging en onprem beveiliging.

Disaster recovery

Als het gaat om disaster recovery, zijn er belangrijke verschillen tussen cloud security en on-prem security. Met cloud security worden gegevens en systemen opgeslagen in de cloud, wat betekent dat er een lagere kans is op gegevensverlies bij een ramp.

Dit komt doordat cloudserviceproviders strenge beveiligingsmaatregelen hebben en regelmatig back-ups maken van gegevens. In het geval van een ramp kunnen organisaties snel herstellen en toegang krijgen tot hun gegevens.

On-prem security daarentegen vereist dat organisaties hun eigen back-upoplossingen implementeren en onderhouden. Als er zich een ramp voordoet, kan het herstellen van gegevens langer duren en kan er een hoger risico zijn op gegevensverlies.

Control and compliance

Wat “control en compliance” betreft, is het belangrijk om te begrijpen dat zowel cloud security als on-prem security voldoen aan bepaalde controles en compliance-vereisten. Bij cloud security is de cloudserviceprovider verantwoordelijk voor het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het naleven van de compliance-standaarden.

Dit betekent dat organisaties moeten vertrouwen op de cloudserviceprovider om ervoor te zorgen dat hun gegevens en systemen voldoen aan de vereiste controle- en compliancenormen.

Aan de andere kant biedt on-prem security organisaties meer directe controle over het implementeren en handhaven van controles en compliance-vereisten. Omdat gegevens en systemen op locatie worden gehost, hebben organisaties volledige zichtbaarheid en controle over de implementatie van beveiligingsmaatregelen en het voldoen aan de vereiste compliance-standaarden.

Het is belangrijk op te merken dat zowel cloud security als on-prem security aan specifieke controles en compliancenormen kunnen voldoen, maar het verschil ligt in wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van deze controles.

Security monitoring

Bij het vergelijken van cloudbeveiliging en onprem beveiliging is het belangrijk om rekening te houden met het aspect van beveiligingsmonitoring. Beveiligingsmonitoring verwijst naar het proces waarbij de activiteiten en gegevensstromen in een systeem worden gevolgd en geanalyseerd om mogelijke beveiligingsincidenten te detecteren en te voorkomen.

Bij cloudbeveiliging wordt de beveiligingsmonitoring meestal verzorgd door de cloudserviceprovider, die gespecialiseerde tools en systemen heeft om de veiligheid van de gehoste gegevens en systemen te bewaken.

Dit zorgt ervoor dat eventuele beveiligingsincidenten snel kunnen worden gedetecteerd en adequaat kunnen worden aangepakt.

Bij onprem beveiliging ligt de verantwoordelijkheid voor de beveiligingsmonitoring meestal bij de interne IT-afdeling. Dit betekent dat het bedrijf zelf moet investeren in monitoringtools en systemen om mogelijke beveiligingsincidenten op te sporen.

Dit kan meer inspanning en middelen vereisen, maar het geeft ook meer directe controle over het beveiligingsproces.

Scalability

Schaalbaarheid is een belangrijk verschil tussen cloudbeveiliging en on-premise beveiliging. Met cloudbeveiliging kun je gemakkelijk opschalen of afschalen op basis van je behoeften.

Dit betekent dat je meer resources kunt toevoegen als je groeit, zodat je systeem niet overbelast raakt. Met on-premise beveiliging ben je beperkt tot de capaciteit van je lokale infrastructuur.

Je zult hardware moeten toevoegen of upgraden als je meer capaciteit nodig hebt, wat extra kosten en tijdrovend kan zijn.

System updates

Het updaten van systemen is cruciaal voor zowel cloudbeveiliging als on-prem beveiliging. Bij cloudbeveiliging wordt het beheer van systeemupdates meestal uitgevoerd door de cloudserviceprovider.

Dit betekent dat de provider verantwoordelijk is voor het installeren en updaten van patches en beveiligingsupdates in de cloudinfrastructuur. Dit zorgt ervoor dat de systemen up-to-date blijven en beschermd zijn tegen bekende beveiligingskwetsbaarheden.

Bij on-prem beveiliging ligt de verantwoordelijkheid voor systeemupdates bij de interne IT-afdeling. Dit betekent dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het installeren en updaten van patches en beveiligingsupdates op lokale servers en apparaten.

Het is belangrijk dat ze regelmatig controleren op updates en ervoor zorgen dat alle systemen worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

Het hebben van regelmatige systeemupdates is essentieel om de beveiliging van zowel cloud- als on-prem systemen te waarborgen. Hierdoor kunnen kwetsbaarheden worden gedicht en kunnen nieuwe beveiligingsfuncties worden geïmplementeerd om te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

Customization

Wat betreft aanpassing, biedt cloudbeveiliging over het algemeen minder flexibiliteit dan on-premise beveiliging. Bij cloudbeveiliging zijn de beveiligingsmaatregelen en configuraties vaak gestandaardiseerd en moeten worden aangepast aan de vereisten van de cloudserviceprovider.

Aan de andere kant biedt on-premise beveiliging meer controle en vrijheid om de beveiligingsmaatregelen aan te passen aan specifieke behoeften en vereisten van de organisatie. Dit kan nuttig zijn voor bedrijven die speciale beveiligingsvereisten hebben of die zich in gereguleerde sectoren bevinden waar specifieke beveiligingsnormen moeten worden nageleefd.

Het is belangrijk om op te merken dat aanpassingen in cloudbeveiliging beperkt kunnen zijn vanwege de gedeelde aard van de infrastructuur, terwijl on-premise beveiliging meer vrijheid biedt om aangepaste oplossingen te implementeren.

Integration

Bij het vergelijken van cloudbeveiliging en on-prem beveiliging is integratie een belangrijk punt om te overwegen. Bij cloudbeveiliging moeten systemen en applicaties worden geïntegreerd met de infrastructuur van de cloudserviceprovider.

Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van API’s en andere integratietools die worden aangeboden door de provider. Aan de andere kant vereist on-prem beveiliging integratie met de bestaande lokale infrastructuur en systemen van een organisatie.

Dit kan complexer zijn en vereist mogelijk maatwerk en configuratie. Het is belangrijk om de integratiemogelijkheden van zowel cloud- als on-prem beveiligingsoplossingen te evalueren om ervoor te zorgen dat ze naadloos kunnen samenwerken met andere systemen en processen binnen de organisatie.

Through-life costs

De kosten gedurende de levensduur van een beveiligingsoplossing kunnen sterk verschillen tussen cloudbeveiliging en on-prem beveiliging. Bij cloudbeveiliging zijn de kosten vaak meer voorspelbaar en flexibel, omdat u alleen betaalt voor wat u gebruikt.

Er zijn geen upfront kosten voor hardware en onderhoud, waardoor het financieel aantrekkelijk kan zijn voor organisaties met beperkte budgetten.

Bij on-prem beveiliging daarentegen kunnen de kosten hoger zijn in het begin, omdat u hardware moet kopen en onderhouden. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor softwarelicenties en personeel om het systeem te beheren en te onderhouden.

Which is the Best Solution for your Business?

Welke oplossing past het beste bij jouw bedrijf? Ontdek de voordelen van on-premise beveiliging en de voordelen van cloudgebaseerde beveiliging en maak een weloverwogen keuze.

Evaluating the Benefits of On-Premise Security

Als we de voordelen van on-premise beveiliging evalueren, is het belangrijk op te merken dat on-premise beveiliging directe controle en zichtbaarheid over gegevens en systemen biedt.

Dit betekent dat organisaties de volledige verantwoordelijkheid hebben voor de beveiligingsmaatregelen en geen afhankelijkheid hebben van cloudserviceproviders. On-premise beveiliging biedt ook een meer geïsoleerde en controleerbare omgeving, wat de kans op beveiligingsrisico’s kan verminderen.

Bovendien kunnen organisaties met on-premise beveiliging hun systeem aanpassen en aanpassen aan hun specifieke behoeften en vereisten. Het kan echter hogere upfront kosten met zich meebrengen, aangezien organisaties hardware moeten aanschaffen en onderhoudskosten moeten dragen.

Understanding the Advantages of Cloud-Based Security

Cloud-based security biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele on-premises beveiliging. Een van de belangrijkste voordelen is dat cloud security schaalbaar en flexibel is.

Dit betekent dat organisaties gemakkelijk kunnen opschalen of afschalen op basis van hun behoeften. Daarnaast hoeven organisaties geen dure hardware aan te schaffen of zich zorgen te maken over het onderhoud ervan.

Cloud security is ook kosteneffectiever omdat organisaties alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken. Een ander voordeel is dat cloud security gebruikmaakt van geavanceerde beveiligingsmaatregelen en technologieën die zijn ontworpen voor cloudomgevingen.

Dit zorgt voor een sterke beveiliging en bescherming van gegevens en systemen. Verder biedt cloud security ook een hoge mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid, aangezien gegevens en systemen worden gehost op redundante servers die constant worden bewaakt en onderhouden.

Considerations for Choosing the Right System

Er zijn verschillende belangrijke overwegingen bij het kiezen tussen cloud security en on-prem security.

Ten eerste is het belangrijk om de specifieke behoeften en vereisten van uw organisatie te begrijpen. Denk na over welke gegevens u moet beveiligen en hoe gevoelig deze zijn.

Ten tweede moet u rekening houden met de controle en zichtbaarheid die u nodig heeft over uw gegevens en systemen. On-prem security biedt directe controle, terwijl cloud security afhankelijk is van de beveiligingsmaatregelen van de cloudserviceprovider.

Daarnaast moet u nadenken over schaalbaarheid en flexibiliteit. Cloud security biedt de mogelijkheid om gemakkelijk op te schalen of af te schalen op basis van uw behoeften, terwijl on-prem security beperkt is tot de capaciteit van uw lokale infrastructuur.

Meer over ‘Cloud Security’

Wil je dieper duiken in het onderwerp van wat cloud security precies inhoudt? Ontdek het belang van cloud security en waarom het essentieel is voor moderne bedrijven. Verken de verschillende cloud security protocollen en begrijp het verschil tussen cloud security en on-premises security.

Ontdek de basisprincipes van cloud encryptie en hoe het jouw gegevens beschermt. Leer over back-ups en herstel in de cloud en ontdek waarom multi-factor authenticatie cruciaal is voor cloud security. Verdiep je in firewalls voor cloud beveiliging en begrijp de implicaties van GDPR voor cloud security.

Leer over de risico’s van onbeveiligde cloud opslag en hoe je een betrouwbare cloud security provider kunt kiezen. Verken de verschillen tussen openbare, private en hybride cloud beveiliging, en leer hoe je cloud security kunt auditen voor jouw organisatie.

En tot slot, werp een blik op de toekomstige trends in cloud security en ontdek hoe ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van sterke cloud beveiliging.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen cloudbeveiliging en on-premise beveiliging?

Het belangrijkste verschil tussen cloudbeveiliging en on-premise beveiliging is waar de beveiligingscontroles zich bevinden. Bij cloudbeveiliging zijn ze op het internet, terwijl ze bij on-premise beveiliging op je eigen locatie zijn.

2. Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van on-premise beveiliging?

Ja, er zijn risico’s verbonden aan on-premise beveiliging. Met name fysieke beveiliging van datacenters kan een uitdaging zijn, vergeleken met de virtuele beveiliging van de AWS-omgeving in de cloud.

3. Wat zijn de voordelen en nadelen van cloudbeveiliging?

Cloudbeveiliging biedt gemakkelijke provisioning en deprovisioning, en turnkey DDoS-beveiliging. Echter, historisch gezien werden cloudbeveiligingscontroles als minder robuust beschouwd dan on-premises oplossingen.

4. Hoe kies ik tussen cloud en on-premise beveiligingssystemen?

Om te kiezen tussen cloud en on-premise beveiligingssystemen, moet je jouw specifieke behoeften in overweging nemen. Denk aan zaken als identiteits- en toegangsbeheer (IAM), netwerkbeveiliging en de voors en tegens van elke optie.

5. Biedt cloudbeveiliging dezelfde toegangscontrole als on-premise beveiliging?

Ja, maar het kan verschillen. Beide bieden toegangscontrole, maar de manier waarop ze worden geïmplementeerd en beheerd kan verschillen tussen cloud en on-premise systemen.

6. Zijn er beveiligingsuitdagingen met on-prem oplossingen?

Ja, on-prem oplossingen kunnen hun eigen beveiligingsuitdagingen hebben. Deze kunnen variëren van fysieke veiligheid tot het bijhouden van updates en patches.

» Referenties


CSA Research.
https://cloudsecurityalliance.org/research/

» Referenties

Conclusie beste cloud security 2024

  • Beste cloud security in het algemeen – Trend Micro
  • Beste cloud security zakelijk en privé – Kaspersky
  • Beste cloud security met bekroonde antivirus – ESET
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *