In dit artikel

Scan en Herken Software: Cloud vs Lokaal Beheerd (2023)

In dit artikel

Het digitaliseren van facturen kan een tijdrovende klus zijn. Net als jou, heb ik ook de uitdaging ervaren om facturen handmatig te verwerken en te archiveren. Maar gelukkig is er nu scan en herken software, die het mogelijk maakt om deze taak te automatiseren, waardoor je veel tijd kunt besparen.

In dit artikel gaan we de voordelen en verschillen uiteenzetten tussen cloudgebaseerde en lokaal beheerde scan en herken software. Lees verder, want we staan op het punt om samen de manier waarop je facturen verwerkt te transformeren!

Key Takeaway

De beste scan en herken software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software bevat een automatisch systeem dat foto’s van bonnen of facturen kan lezen. Er wordt ook een boekingsvoorstel aan gekoppeld, wat veel tijd scheelt!

Samenvatting

 • Scan en herken software in de cloud biedt gemakkelijke toegang tot documenten vanaf elk apparaat met internet, automatische updates en backups, samenwerking en delen van documenten.
 • Lokaal beheerde scan en herken software biedt offline toegang en controle, gegevensprivacy en beveiliging, aanpassing aan specifieke behoeften.
 • Cloudgebaseerde software is handig voor mobiel werken en heeft automatische updates, terwijl lokaal beheerde software meer controle biedt over gegevensbeveiliging en aanpassingsmogelijkheden.

Voordelen van Scan en Herken software in de Cloud

– Gemakkelijke toegang en flexibiliteit: Met Scan en Herken software in de Cloud kunnen gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot hun gescande documenten vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waardoor ze flexibel kunnen werken, zelfs als ze onderweg zijn.

Gemakkelijke toegang en flexibiliteit

Met scan en herken software in de cloud, kun je vanaf elke plek werken. Je hebt enkel een computer en internet nodig. Dit maakt het erg handig als je veel onderweg bent. Ook kun je snel schakelen.

Je hoeft geen updates te doen of zorgen te maken om back-ups. Dat doet de cloud allemaal voor je. Hierdoor heb je meer tijd over voor andere taken. Dit maakt de software flexibel en makkelijk in gebruik.

Automatische updates en backups

Automatische updates en backups zijn belangrijke voordelen van scan en herken software in de Cloud. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Software in de Cloud wordt regelmatig automatisch bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen.
 • Dit betekent dat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste versie van de software, zonder dat ze iets hoeven te installeren of updaten.
 • Daarnaast worden er regelmatig automatische backups gemaakt van alle gegevens die in de Cloud zijn opgeslagen.
 • Dit zorgt ervoor dat er geen waardevolle informatie verloren gaat als er iets met de lokale hardware gebeurt.
 • Gebruikers kunnen dus gerust zijn, wetende dat hun gegevens veilig en up-to-date zijn.

Samenwerking en delen van documenten

Bij het gebruik van scan en herken software in de cloud is samenwerking en het delen van documenten gemakkelijk. Omdat de software in de cloud wordt gehost, kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd toegang hebben tot dezelfde documenten.

Dit maakt het eenvoudig om samen te werken aan projecten en informatie te delen met collega’s. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt altijd bij je bestanden en documenten. Dit bevordert de efficiëntie en productiviteit binnen organisaties.

Voordelen van Scan en Herken software lokaal beheerd

– Offline toegang en controle: Met lokaal beheerde Scan en Herken software kunnen organisaties documenten scannen en herkennen zonder afhankelijk te zijn van internetverbindingen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en controle.

Offline toegang en controle

Met lokaal beheerde scan en herken software heb ik de mogelijkheid om offline toegang te hebben tot mijn gegevens. Dit betekent dat ik zelfs zonder internetverbinding mijn documenten kan scannen en verwerken.

Dit geeft me de vrijheid en flexibiliteit om overal te werken, zelfs op plaatsen waar internet niet beschikbaar is. Bovendien heb ik volledige controle over mijn gegevens, omdat alles intern wordt opgeslagen en beheerd.

Hierdoor hoef ik me geen zorgen te maken over de beveiliging van mijn informatie. Het is geruststellend om te weten dat ik de volledige controle heb over mijn gegevens, zelfs als ik offline ben.

Gegevensprivacy en beveiliging

Wanneer het gaat om gegevensprivacy en beveiliging, is het belangrijk om te begrijpen dat het lokaal beheren van scan en herken software voordelen kan bieden. Met lokaal beheerde software heb ik volledige controle over de gegevens die worden verwerkt en opgeslagen.

Dit betekent dat ik de beveiligingsmaatregelen kan bepalen en de toegang tot de gegevens kan beperken. Bovendien worden de gegevens opgeslagen op mijn eigen servers, wat betekent dat ik geen vertrouwelijke informatie hoef te delen met externe cloudproviders.

Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat de gegevens veilig blijven en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers. Gegevensprivacy is van groot belang en het lokaal beheren van scan en herken software kan me helpen deze privacy te waarborgen.

Aanpassing aan specifieke behoeften

Ik vind het belangrijk dat scan en herken software kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Dit betekent dat het programma flexibel moet zijn en de mogelijkheid moet bieden om verschillende soorten documenten te verwerken en aan te passen.

Bijvoorbeeld, als een bedrijf naast facturen ook andere documenten wil scannen en herkennen, moet de software deze functie kunnen bieden. Op deze manier kan de software volledig geïntegreerd worden in de bestaande workflow en processen van het bedrijf.

Daarnaast moet de software ook aanpasbaar zijn in termen van het soort gegevens dat kan worden herkend. Elk bedrijf heeft verschillende behoeften op het gebied van gegevensherkenning, dus de software moet flexibel genoeg zijn om aan deze behoeften te voldoen.

Meer over ‘Scan en herkensoftware’

In een digitaal tijdperk waar efficiëntie centraal staat, wordt de kracht van Financiën en administratie software steeds meer benut. Een van de voornaamste tools hierin is scan en herken software. Maar hoe werkt dit nou precies? Voor de nieuwsgierigen onder ons die zich afvragen hoe de werking van deze software in elkaar steekt, hebben we een diepgaande uitleg voor je klaarstaan. Natuurlijk komen ook de voordelen en het belang van veiligheid aan bod. Voor de kostenbewuste gebruiker zijn er tevens gratis opties beschikbaar om kennis te maken met deze technologie.

Benieuwd naar de technische aspecten? We bespreken de verschillen tussen cloud en lokaal beheerd scan en herken software, geven je een handige handleiding voor het instellen en delen optimalisatie tips. Natuurlijk kan technologie soms kuren hebben, daarom helpen we je ook graag met de meest veelvoorkomende problemen. Voor de bedrijfsleiders is er uitgebreide informatie over bedrijfsprocessen optimalisatie en de mogelijke integraties. De technologische evolutie blijft niet stilstaan. Daarom duiken we ook in de fascinerende wereld van AI en machine learning, werpen we een blik op het toekomstbeeld en verkennen we de toepassingen in de gezondheidszorg, voor accountants en in de detailhandel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Scan en Herken Software: Cloud vs Lokaal Beheerd?

Scan en Herken Software is een automatisering tool die poststukken en boekingsdocumenten scant voor digitale archivering en factuurverwerking.

2. Hoe wordt Scan en Herken Software geïmplementeerd?

De software kan worden geïmplementeerd in de cloud of lokaal op uw eigen hard en software, afhankelijk van wat het beste bij uw bedrijf past.

3. Hoe helpt Scan en Herken software met factuurverwerking en archief?

Met optische tekenherkenning, kan de software automatische datainvoer doen, wat helpt bij documentverwerking, declaratie en factuurverwerking.

4. Wat zijn de voordelen van geautomatiseerd scannen in vergelijking met handwerk?

Geautomatiseerd scannen bespaart tijd en vermindert de kans op fouten in documentmanagement en bestandsbeheer.

5. Hoe werkt tekstherkenning in Scan en Herken Software?

Tekstherkenning in Scan en Herken Software zet gescande documenten om in bewerkbare tekst, wat helpt bij het efficiënt beheren van uw boekhoudsoftware.

» Referenties


1. Julie Hom, Janet Nikowitz, Rebecca Ottesen, & Joyce C Niland. (2022). Facilitating clinical research through automation: Combining optical character recognition with natural language processing. Clin Trials, 19(5), 504-511.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35608136/

» Referenties

Beste scan en herken software van 2023

 1. Beste scan en herken software – e-Boekhouden
 2. Beste scan en herken all-in-one software – e-Boekhouden
 3. Beste scan en herken software voor klein(ere) bedrijven – Gekko
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *