In dit artikel

CRM Software: Cloud vs Lokaal Gehoste Systemen (2023)

In dit artikel

Het kiezen van een CRM-systeem kan een lastige keuze zijn, met de opties van cloud-oplossingen versus lokaal gehoste systemen. Ik begrijp je dilemma; ik heb het zelf ook meegemaakt, maar heb ontdekt dat bijna twee op de vijf bedrijven in Nederland een CRM-systemen gebruiken.

Dit artikel zal je helpen om de voor- en nadelen van beide opties te begrijpen en je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf. Laten we deze reis samen beginnen en een perfecte CRM-oplossing vinden!

Key Takeaway

Mijn beste CRM systeem van 2023 volgens onze test is Monday. Deze software zet gebruikersgemak, eenvoud en vertrouwen voorop en dat is te merken. Je kunt terecht bij hun kennisbank en kan met hun blogs op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Samenvatting

  • Cloud CRM-systemen zijn vaak goedkoper omdat je een maandelijkse bijdrage betaalt, terwijl lokale CRM-systemen duurder zijn omdat je de software moet kopen en een IT-team nodig hebt voor installatie en onderhoud.
  • Cloud CRM biedt flexibiliteit en besparingen door middel van abonnementsmodellen en schaalbaarheid, terwijl lokale gehoste systemen meer controle en aanpassingsmogelijkheden bieden.
  • Beveiliging is belangrijk bij zowel cloud- als lokale CRM-systemen, maar bij cloudsystemen is de beveiliging de verantwoordelijkheid van de hostingpartner, terwijl je bij lokale systemen meer controle hebt over je gegevens.

Wat is het verschil tussen Cloud en on-premises CRM systemen?

Bij het vergelijken van cloud- en on-premises CRM-systemen zijn er verschillen in implementatie, kosten, flexibiliteit, besparingen, beveiliging en aanpassingsmogelijkheden.

Verschillen in implementatie en kosten

Cloud CRM en lokale CRM kosten en installeren anders. Cloud CRM is vaak goedkoper. Je betaalt een maandelijkse bijdrage. De leverancier doet de set-up online. Het kan snel gaan. Lokale CRM kost meer geld vooraf.

Je koopt de software. Er is een IT-team nodig om het te installeren en onderhouden. Dit kan veel tijd kosten. Maar je kunt meer controle hebben over de gegevens met lokale CRM.

Flexibiliteit en besparingen

Bij het kiezen van een CRM software, is het belangrijk om te kijken naar de flexibiliteit en besparingen die cloud- en lokale gehoste systemen bieden. Met cloud CRM kunnen bedrijven profiteren van flexibele abonnementsmodellen, waardoor ze alleen betalen voor wat ze nodig hebben.

Dit kan kosten besparen, vooral voor kleine bedrijven met beperkte budgetten. Bovendien kunnen cloud CRM-systemen eenvoudig worden geschaald om te voldoen aan de groeiende behoeften van een bedrijf.

Aan de andere kant bieden lokale gehoste systemen meer controle en aanpassingsmogelijkheden. Bedrijven hebben volledige controle over hun gegevens en kunnen deze aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Beveiliging en aanpassingsmogelijkheden

Ik wil graag met je praten over de beveiliging en aanpassingsmogelijkheden van CRM-software. Beveiliging is een belangrijk aspect bij het kiezen van een CRM-oplossing, zowel in de cloud als lokaal gehost.

Bij lokale systemen heb je meer controle over je gegevens, maar er bestaat nog steeds een risico op dataverlies of diefstal. Bij cloudsystemen is de beveiliging de verantwoordelijkheid van de hostingpartner.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereisten voor gegevensbeveiliging. Wat betreft aanpassingsmogelijkheden, bieden zowel cloud- als lokale CRM-systemen flexibiliteit om het systeem aan te passen aan de behoeften van je bedrijf.

Hoe kies je de juiste CRM oplossing voor jouw bedrijf?

Bij het kiezen van de juiste CRM-oplossing voor jouw bedrijf is het belangrijk om eerst jouw sector en bedrijfsprocessen te identificeren. Daarnaast moet je ook rekening houden met het aantal gebruikers en de implementatietijd.

Ten slotte is het essentieel om integraties en veiligheidsmaatregelen te overwegen.

Identificeer jouw sector en bedrijfsprocessen

Om de juiste CRM-oplossing te kiezen voor jouw bedrijf, is het belangrijk om je sector en bedrijfsprocessen te identificeren. Elk bedrijf heeft unieke behoeften en vereisten, dus het is essentieel om te begrijpen hoe CRM-software kan worden geïntegreerd in jouw specifieke sector en bedrijfsprocessen.

Denk na over de specifieke uitdagingen waarmee jouw bedrijf te maken heeft en hoe CRM kan helpen bij het oplossen van deze uitdagingen. Dit zal je helpen bij het bepalen van de functionaliteiten en eigenschappen die je nodig hebt in een CRM-oplossing.

Bovendien zal het identificeren van jouw bedrijfsprocessen je helpen om te bepalen hoe CRM kan worden geïntegreerd in deze processen, waardoor efficiëntie en klanttevredenheid worden verbeterd.

(Dutch Output): Om de juiste CRM-oplossing voor jouw bedrijf te kiezen, is het belangrijk om te weten in welke sector jouw bedrijf opereert en welke processen er binnen jouw bedrijf plaatsvinden.

Op deze manier kan je een CRM-systeem vinden dat specifiek is afgestemd op de behoeften en eisen van jouw sector en bedrijfsprocessen. Door rekening te houden met de specifieke uitdagingen waar jouw bedrijf mee te maken heeft, kan je bepalen welke functionaliteiten en eigenschappen noodzakelijk zijn in een CRM-oplossing.

Bepaal het aantal gebruikers en implementatietijd

Het is belangrijk om het aantal gebruikers en de implementatietijd te bepalen bij het kiezen van een CRM-oplossing voor jouw bedrijf. Het aantal gebruikers verwijst naar het aantal medewerkers dat toegang nodig heeft tot het CRM-systeem.

Dit kan variëren van enkele tientallen tot honderden gebruikers, afhankelijk van de grootte van je organisatie. Het is essentieel om een CRM-oplossing te kiezen die voldoende licenties biedt om aan de behoeften van jouw team te voldoen.

De implementatietijd heeft betrekking op de tijd die nodig is om het CRM-systeem volledig operationeel te maken in jouw organisatie. Cloud-gebaseerde CRM-systemen hebben over het algemeen een kortere implementatietijd dan lokaal gehoste systemen.

Dit komt omdat cloud-gebaseerde systemen al zijn geconfigureerd en direct beschikbaar zijn. Bij lokaal gehoste systemen moeten er echter servers worden geïnstalleerd en configuraties worden uitgevoerd, wat meer tijd kan kosten.

Overweeg integraties en veiligheidsmaatregelen

Om de juiste CRM-oplossing voor jouw bedrijf te kiezen, is het belangrijk om integraties en veiligheidsmaatregelen te overwegen. Kijk naar de mogelijkheden om de CRM-software te integreren met andere systemen die je gebruikt, zoals een ERP-systeem.

Dit zorgt ervoor dat gegevens gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld en processen naadloos kunnen verlopen. Daarnaast is het essentieel om te kijken naar de beveiligingsmaatregelen die de CRM-software biedt.

Zorg ervoor dat gegevens veilig worden opgeslagen en beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang. Het is ook belangrijk om te weten wie verantwoordelijk is voor het beheer en de controle van de gegevens.

Conclusie

Dus, bij het kiezen van een CRM oplossing voor jouw bedrijf, is het belangrijk om de verschillen tussen cloud en lokaal gehoste systemen te begrijpen. Cloud CRM biedt flexibiliteit, besparingen en gemakkelijke toegang, maar het kan veiligheidsproblemen met zich meebrengen.

Aan de andere kant geeft lokaal gehoste CRM je meer controle over je gegevens, maar het kan duurder en moeilijker te implementeren zijn. Overweeg dus zorgvuldig wat het beste past bij jouw bedrijf en behoeften voordat je een beslissing neemt.

Meer over ‘CRM Systeem’

De moderne bedrijfsvoering kent het belang van een CRM systeem niet te onderschatten. Voordat je in de wereld van CRM duikt, is het cruciaal om te weten hoe je de juiste CRM kunt kiezen. Eenmaal gekozen, is een CRM implementatie stappenplan onmisbaar, of je nu een groot bedrijf hebt of op zoek bent naar CRM voor kleine bedrijven. De keuze tussen cloud vs lokaal CRM is een veelvoorkomende overweging, net zoals het belang van klantenservice optimalisatie met CRM.

In een digitale wereld wordt CRM in marketing automatisering steeds belangrijker, en het vermogen om data-analyse via CRM te benutten kan je bedrijfsstrategie transformeren. CRM speelt ook een sleutelrol in pipelinebeheer en helpt bij het in acht nemen van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. De integratie van CRM en social media is tegenwoordig ook essentieel, net zoals het onderhouden van klantenrelaties op afstand. Benieuwd naar de toekomst? Ontdek de toekomstige trends van CRM. Voor diegenen die een flexibeler systeem overwegen, is er open source CRM. Tot slot is een kosten-batenanalyse van CRM altijd een slimme zakelijke zet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is CRM-software: Cloud versus lokaal gehoste systemen?

CRM-software: Cloud versus lokaal gehoste systemen zijn twee soorten klantrelatiebeheer (CRM) systemen. Cloudoplossingen zijn online en Onpremise CRM-systemen zijn lokaal gehost.

2. Wat zijn de verschillen tussen cloud en onpremise CRM-systemen?

Cloudgebaseerde systemen worden via internet gebruikt, terwijl lokaal gehoste CRM-software op je eigen computer staat. De implementatie, dataopslag en beheer van gegevens verschillen ook.

3. Wat zijn de voor- en nadelen van gehoste CRM-oplossingen?

Cloud CRM-systemen bieden makkelijk toegang en vaak minder IT-werk. Maar er kunnen zorgen zijn over gegevensbescherming. Lokaal gehoste CRM-systemen geven meer regie, maar kosten vaak meer tijd en moeite om te onderhouden.

4. Hoe veilig zijn mijn gegevens in de cloud versus lokaal?

In zowel Cloud als Onpremise CRM-systemen is veiligheid belangrijk. De verantwoordelijkheid voor de beveiliging van gegevens kan echter verschillen tussen de twee.

5. Kan ik kiezen tussen online en onpremise CRM-software?

Ja, bedrijven kunnen kiezen tussen online en onpremise CRM-software op basis van hun behoeften voor zakelijke efficiëntie en klantgegevensbeheer. Het is belangrijk om alle factoren te overwegen voordat je een keuze maakt.

» Referenties


Menzel, Malte Jens & Reiners, Torsten. “Customer Relationship Management System: A Case Study on Small- and Medium-sized Companies in North Germany.” In Devos, Jan; van Landeghem, Hendrik; Deschoolmeester, Dirk (Eds.), Information Systems for Small and Medium-sized Enterprises: State of Art of IS Research in SMEs (pp.169-197), October 2014. Springer.
https://www.researchgate.net/publication/257412923_Customer_Relationship_Management_System_A_Case_Study_on_Small-_and_Medium-sized_Companies_in_North_Germany

» Referenties

Conclusie beste CRM systeem 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *