In dit artikel

Facturatie Software: Cloud-Gebaseerd vs Lokaal (2023)

In dit artikel

Zit je ook met het dilemma van het kiezen tussen cloud-gebaseerde en lokaal-gebaseerde facturatie software? Ik zat ooit in dezelfde situatie, dus ik begrijp hoe ingewikkeld deze beslissing kan zijn, zeker met het groeiende aanbod en de veranderende fiscale regels.

Gelukkig heb ik me uitgebreid verdiept in beide opties en hun voor- en nadelen. Bereid je voor op een helder overzicht dat je helpt de beste keuze te maken voor jouw facturatieproces!

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Samenvatting

 • Cloud – gebaseerde facturatie software is populair en biedt toegang tot informatie vanaf elke locatie.
 • Bij het kiezen van facturatie software moeten bedrijven letten op serverbelasting en fiscale vereisten.
 • Voor bedrijven die controle en beveiliging belangrijk vinden, kan lokaal-gebaseerde facturatie software een goede optie zijn.
 • Lokaal – gebaseerde software kan worden aangepast aan specifieke behoeften en helpt bij het beheren van financiële administratie.

Cloud-Gebaseerde Facturatie Software

In de wereld van facturatie software is er een groeiende trend naar cloud-gebaseerde oplossingen.

Marktaanbod

Er zijn heel veel keuzes als je zoekt naar facturatie software in de cloud. Hier is een kleine lijst van wat er te vinden is:

 1. Sage’s Cloud ERP-software: Het geeft je echte informatie over je bedrijf. Dit komt uit de feiten.
 2. Exact Online: Dit is een ERP-pakket gemaakt door Exact Software. Ze zijn erg groot in business software in de Benelux.
 3. Google Anthos: Dit is speciale software voor het beheren van containerclusters.
 4. CRM-software: Deze maakt je facturen netjes en in jouw eigen stijl.
 5. Modulaire software: Veel bedrijven kiezen dit omdat het hun werk beter laat lopen.

Aandachtspunten

Bij het kiezen van facturatie software zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de serverbelasting bij cloud-gebaseerde software.

Meer partijen die tegelijkertijd werken kan leiden tot piekbelasting. Daarnaast is het goed om te controleren of de software voldoet aan de fiscale regels en vereisten voor jouw bedrijf.

Ook is het handig om te overwegen of je behoefte hebt aan een modulaire softwareoplossing voor een efficiënte bedrijfsvoering. Tot slot kan het nuttig zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor facturatie in de eigen huisstijl bij CRM-software.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een cloud-gebaseerde facturatie software is Exact Online. Deze software, uitgegeven door Exact Software, is populair onder bedrijven in de Benelux. Het biedt een efficiënt en overzichtelijk facturatieproces waarbij facturen kunnen worden opgemaakt in de eigen huisstijl.

Daarnaast biedt het toegang tot realtime informatie over de organisatie, wat erg handig kan zijn voor het beheer van facturatieprocessen. Cloud facturatie software zoals Exact Online kan dus zorgen voor een betere toegankelijkheid van informatie en een efficiënter beheer van facturatieprocessen.

Lokaal Gebaseerde Facturatie Software

Lokaal gebaseerde facturatie software is een alternatief voor cloud-gebaseerde facturatiesystemen. In plaats van het werken in de cloud, wordt deze software geïnstalleerd en uitgevoerd op een lokale server of computer.

Dit kan voordelen bieden voor bedrijven die gevoelige gegevens hebben of die meer controle willen hebben over hun facturatieprocessen.

Met lokaal gebaseerde facturatie software kunnen bedrijven hun gegevens opslaan en beheren op hun eigen server. Dit betekent dat ze volledige controle hebben over wie toegang heeft tot de gegevens en hoe deze worden beveiligd.

Bovendien hoeft het bedrijf geen afhankelijkheid te hebben van een externe internetverbinding om toegang te krijgen tot de facturatie software.

Daarnaast kan lokaal gebaseerde facturatie software worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Hierdoor kan het systeem worden geïntegreerd met andere bedrijfssoftware, zoals CRM-software, boekhoudsoftware en andere administratieve systemen.

Dit zorgt voor een efficiënter facturatieproces en helpt bedrijven om hun financiële administratie effectiever te beheren.

Kortom, lokaal gebaseerde facturatie software biedt bedrijven meer controle, beveiliging en aanpassingsmogelijkheden voor hun facturatieprocessen. Het stelt hen in staat om hun gegevens op hun eigen server op te slaan en te beheren, wat kan bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van hun facturatieactiviteiten.

Meer over ‘Facturatie Software’

De digitale transformatie heeft gezorgd voor het ontstaan en de snelle evolutie van facturatie software. Begrijpen waarom bedrijven overstappen op deze technologie begint bij het erkennen van het belang van facturatie software. Wanneer je overweegt over te stappen, kan het een dilemma zijn om te kiezen tussen cloud vs lokaal facturatie software. Maar wat zijn nu de essentiële kenmerken? Onze must have functies facturatie software artikel zal je verder helpen. Bovendien helpt het juiste systeem je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en je roi te verhogen.

Met zoveel keuzes op de markt, kan het uitdagend zijn om de juiste facturatie software te kiezen. Het contrast tussen open source vs proprietaire facturatie software kan je besluitvorming beïnvloeden. Onze beginnersgids facturatie software biedt een introductie voor nieuwkomers. Als je al software in gebruik hebt en overweegt over te stappen, bekijk dan onze gids over data migratie facturatie software. Aanpassingen zijn soms nodig, en onze aanpassen facturatie software gids is er om je te helpen. Er zijn ook oplossingen specifiek voor kleine bedrijven, zorginstellingen en e-commerce. Ten slotte is het essentieel om op de hoogte te blijven van de wettelijke eisen voor facturatie software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Facturatie Software: Cloud-Gebaseerd vs Lokaal?

Facturatie Software: Cloud-Gebaseerd vs Lokaal gaat over het gebruik van online facturatie software in de cloudomgeving versus lokale facturatie software op je harde schijf.

2. Hoe werkt een cloudgebaseerd facturatieprogramma?

Een cloudgebaseerd facturatieprogramma werkt in een cloudomgeving. Het helpt bij het beheer van factuurcycli, administratiesysteem, en klantrelatiebeheer in grote ondernemingen.

3. Wat is het voordeel van een lokaal ERP-systeem?

Met een lokaal ERP-systeem kunnen bedrijven hun factuurbeheer en bedrijfsadministratie op hun eigen harde schijf beheren.

4. Wat is het verschil tussen CRM-software en een SaaS CRM-systeem?

CRM-software is vaak lokale software voor sales processen en marketing. Een SaaS CRM-systeem is een cloudoplossing voor dezelfde taken maar dan in de cloudomgeving.

5. Kan ik mijn boekhoudprogramma integreren met online facturatie software?

Ja, vaak kunnen boekhoudprogramma’s worden geïntegreerd met zowel cloudgebaseerde facturatieprogramma’s als lokale facturatie software voor een volledige bedrijfsadministratie oplossing.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *