In dit artikel

Cloud-gebaseerde vs On-premise WMS Systemen (2023)

In dit artikel

Je vraagt je misschien af: “Moet ik mijn bedrijf overschakelen naar een cloud-gebaseerd WMS-systeem of bij mijn huidige on-premise systeem blijven?” Ik begrijp je verwarring, het is een vraag waar veel bedrijven mee worstelen.

Uit mijn onderzoek blijkt dat 94% van de bedrijven gebruik maakt van cloudoplossingen. Deze blog helpt je de voor- en nadelen van beide systemen te begrijpen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Key takeaway:

De beste WMS systeem van 2023 volgens onze test is Stockitup. Het systeem heeft veel functionaliteiten, maar is toch gebruiksvriendelijk. En een groot pluspunt: bij de installatie is persoonlijke begeleiding mogelijk.

Dus, klaar om de magie van WMS-systemen te ontdekken?.

Samenvatting

  1. Cloud-gebaseerde WMS-systemen hebben veel voordelen, zoals lagere kosten, flexibiliteit en betere beveiliging.
  2. Met een cloud – gebaseerd systeem kun je overal toegang krijgen tot je gegevens en apps, zolang je een internetverbinding hebt.
  3. On – premise systemen vereisen hogere kosten, meer complexiteit en hebben een hoger risico op gegevensverlies en downtime als gevolg van hardwareproblemen.
  4. Cloud – gebaseerde systemen maken snelle implementatie en updates mogelijk en zijn daarom aantrekkelijker voor veel bedrijven.

Cloud-gebaseerde WMS-systemen

Cloud-gebaseerde WMS-systemen zijn erg in trek vandaag. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van on-premise serversystemen. Voor één ding hoef je geen grote investeringen te doen in dure IT-infrastructuur.

Al je gegevens en apps zijn op externe servers. Dit is ook goed voor als je bedrijf groeit. Je kan snel meer of minder aanpassen als dat nodig is.

Een ander voordeel van een cloudgebaseerd WMS is dat je het van overal kunt gebruiken. Je hebt alleen een internetverbinding nodig. Daarnaast zijn deze systemen veiliger. Jouw gegevens staan op externe servers, niet op jouw eigen computer.

Hierdoor is er minder kans dat je iets verliest als er iets mis gaat met jouw hardware. Ook het inzetten en updaten van deze systemen gaat sneller en makkelijker dan met on-premise systemen.

Zo kan jouw bedrijf snel nieuwe dingen proberen en gebruiken.

On-premise WMS-systemen

On-premise WMS-systemen zijn een andere optie die bedrijven kunnen overwegen. Met deze systemen moeten alle hardware en software lokaal worden geïnstalleerd en onderhouden. Dit kan hogere kosten en meer complexiteit met zich meebrengen.

Daarnaast is er een hoger risico op gegevensverlies en downtime als gevolg van hardwarestoringen of andere problemen. Het installeren en updaten van on-premise WMS-systemen kan ook veel tijd en moeite kosten, omdat het vaak complex is.

Hoewel on-premise systemen nog steeds worden gebruikt, bieden cloud-gebaseerde WMS-systemen over het algemeen meer flexibiliteit, lagere kosten en betere beveiliging, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor veel bedrijven.

Meer over ‘WMS Systeem’

De wereld van warehousing en logistiek is complex en voortdurend in beweging. Het belang van een wms systeem is dan ook niet te onderschatten voor bedrijven die efficiënt willen opereren. Er zijn tal van voordelen aan een wms systeem, maar ook nadelen van wms systemen die men moet kennen. Velen vragen zich ook af wat het verschil is tussen een wms systeem en erp. Als je overweegt om een WMS in je bedrijf te implementeren, is het handig om het stappenplan voor wms implementatie te raadplegen en bewust te zijn van de fouten tijdens een wms implementatie.

De technologie evolueert voortdurend, en het is dan ook essentieel om op de hoogte te zijn van de toekomstige wms trends. Er is ook een groeiend debat over cloud versus on-premise wms. Daarnaast wordt de focus op duurzaamheid in combinatie met wms en veiligheidsmaatregelen binnen een wms steeds crucialer. De integratie van artificial intelligence in wms belooft revolutionaire verbeteringen, terwijl een goede orderverwerking met wms essentieel blijft. Voor inspiratie zijn er beste praktijkvoorbeelden van wms beschikbaar, en voor verdere vragen kun je terecht bij onze veelgestelde vragen over wms.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Cloud-gebaseerde en On-premise WMS Systemen?

Cloud-gebaseerde WMS Systemen zijn op het internet, terwijl On-premise WMS Systemen op jouw server staan.

2. Wat zijn de voordelen van een On-premise WMS systeem?

Bij On-premise WMS systemen, heb je volledige controle over jouw serverruimte, inclusief airconditioning, brandbeveiligingssysteem en bijbehorende hardware zoals UPS (Uninterruptible Power Supply) en generator.

3. Zijn On-premise systemen duur?

Ja, On-premise systemen kunnen duur zijn als gevolg van de kosten van een dure server, generatoren en bijbehorende infrastructuur.

4. Wat zijn de voordelen van een Cloud-based WMS systeem?

Cloud-gebaseerde WMS systemen bieden kostenbesparing, flexibiliteit en gebruiksgemak. Ze vragen geen grote investering in servers en bijbehorende hardware.

5. Hoe zit het met de veiligheid van Cloud-gebaseerde systemen?

Cloud-gebaseerde systemen bieden veilige hosting en implementatie opties door middel van SaaS (Software as a Service) platforms. Ze verminderen het risico van dataverlies door middel van cloud computing.

6. Welk type WMS systeem moet ik kiezen?

De keuze tussen Cloud-gebaseerde en On-premise WMS systemen hangt af van je bedrijfsbehoeften. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

» Referenties


Gartner. “What are Warehouse Management Systems (WMS)?”
https://www.gartner.com/reviews/market/warehouse-management-systems

» Referenties

Conclusie beste WMS systeem 2023

  • Beste WMS systeem algemeen – Stockitup
  • Beste WMS systeem voor mkb – Afosto
  • Beste WMS systeem met veel functies – Yerpa
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *