In dit artikel

Contractbook Review (2022) Tijdelijk 10% Korting!

Contractbook Review (2023) | Tijdelijk 10% Korting!

In dit artikel

Afspraken vastleggen binnen je onderneming is erg belangrijk. Als je afspraken met je klant of leverancier maakt, maar ze niet schriftelijk vastlegt, dan gaat het misschien weleens mis. Je hebt dan niets in handen om je gelijk te behalen bij een conflict. Nu gaan we hier natuurlijk niet van uit, maar het is dus wel belangrijk dat er een contract wordt aangemaakt met afspraken, om miscommunicaties te voorkomen. Dankzij de aanbieder Contractbook is het mogelijk om contractbeheer en contractmanagement op de juiste manier vast te leggen! Hoog tijd voor een Contractbook review om je er alles over te vertellen. Lees je mee? 


Klik hier voor 10% korting op het eerste jaar!

Wat doet slecht contractbeheer?

Slecht contractbeheer zorgt ervoor dat er inefficiënte processen ontstaan op het gebied van het opstellen en ondertekenen van contracten. Het zorgt ervoor dat er fouten ontstaan in de contracten, dat de verkeerde personen de contracten goedkeuren of ondertekenen en dat niet iedereen in de organisatie op de hoogte is van de gemaakte afspraken met een klant of leverancier. Dit heeft uiteindelijk invloed op je inkomsten, maar het kost medewerkers ook meer tijd om de contracten op te stellen. Of er wordt bijvoorbeeld geen eenduidig sjabloon gebruikt. Daarnaast is het frustrerend om elke keer de archiefkasten of e-mails te moeten doorlopen om uit te zoeken waar een contract opgeslagen is. Tijd voor een geautomatiseerd contractbeheer, dus! 

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

Wat is goed contractmanagement?

Door goed contractbeheer worden niet alleen duidelijke afspraken op papier gezet en weet de klant of leverancier precies waar ze aan toe is. Documenten en contracten worden ook op de juiste manier afgesloten en opgeslagen. Goede contractmanagement software binnen je bedrijf is daarom heel belangrijk! Met deze software leg je gemakkelijk de afspraken vast in een contract. Het zorgt ervoor dat je veel tijd bespaart en dat alles netjes op papier staat. 

Door goed contractmanagement worden ook de prestaties van leveranciers beheerst en verbetert. Bijvoorbeeld op het gebied van tijd, kwaliteit en kosten. Het helpt om tevredenheid over de geleverde dienst of product te verhogen. Daarnaast zijn de risico’s beheersbaar die voortvloeien uit de contracten, want iedereen weet waar hij aan toe is. Een organisatie kan dan alvast inspelen op bepaalde situaties en het inkoopproces wordt beter. Ook kan er beter worden ingespeeld op kostenefficiëntie en effectiviteit. Contractbook is hiervoor een goed contractmanagement systeem dat je helpt alle huidige contracten op orde te brengen en de nieuwe netjes te maken. Laten we bekijken wat dit bedrijf precies doet! 

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

Wie is Contractbook?

Contractbook is een aanbieder van efficiënt contractbeheer voor moderne bedrijven. Zij biedt een tool aan waar je alle juridische documenten in creëert, ondertekent en opslaat. Waarom? Om de transparantie binnen je bedrijf te vergroten. Zo is iedereen op de hoogte van welke afspraken er zijn gemaakt met klanten, want dit lees je gemakkelijk terug in de documenten. Door het gebruik van Contractbook wordt er veel tijd bespaard en er wordt toegezien op de naleving afspraken. Ook heeft Contractbook een klantgericht platform. Daar controleren en beheren juridische professionals de documenten van alle klanten gedurende de levenscyclus. Dat gebeurt altijd digitaal, efficiënt en veilig. Door het platform is er een nauwere samenwerking mogelijk en dat is precies wat veel bedrijven wensen.

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

De contract management software van Contractbook heeft een gebruiksvriendelijke editor, die beschikt over 150 gratis contractsjablonen. De documenten worden gegenereerd door een eenvoudige vragenlijst te beantwoorden. Met die editor maak je het document volledig op naar eigen wens. Je voegt eventueel nog verschillende tabellen of functies toe en synchroniseert de gegevens. Binnen een paar muisklikken is er een correct contract opgesteld. 

Een fijne functie van Contractbook, is dat je geen pdf-versies met elkaar hoeft te vergelijken om de fouten op te sporen. In één document houd je alle wijzigingen gemakkelijk bij. Met deze software van contractbeheer houd je alle overeenkomsten op één plek en herinneringen worden automatisch verstuurd als er een contract afloopt. Contractbook biedt een tweestaps verificatie aan, waardoor het voor gebruikers veiliger is om in te loggen. 

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

Voor- en nadelen van Contractbook

Contractmanagement software aanbieder Contractbook biedt veel voordelen aan. Hieronder heb ik deze voordelen van Contractbook voor je benoemd. Ik heb ook een aantal nadelen van contractmanagement software aanbieder Contractbook voor je verzameld. Lees maar mee!

Voordelen van Contractbook

✅ De software is toegankelijk voor klanten en medewerkers. Door een tweestapsverificatie is het gemakkelijk en veilig voor nieuwe gebruikers om zich aan te melden bij dit programma; 

✅ Bij dit programma is het mogelijk om van wel 150 sjablonen gebruik te maken;

✅ Het pakket mag je zelf samenstellen door verschillende add-ons;

✅ De wijzigingen die je maakt, worden in één document bijgehouden. Dus je hoeft niet meer 2 pdf-documenten (of meer!) naast elkaar te leggen, om te kijken wat er in het document gewijzigd is;

✅ Het programma is gemakkelijk in gebruik te nemen; 

✅ Je ontvangt een automatische herinnering wanneer er een contract afloopt; 

✅ Contractbook reviews van gebruikers zijn erg positief over het programma;

✅ Een Contractbook demo is eenvoudig aan te vragen via de website. 

Nadelen van Contractbook 

❌ De website en helpcentrum zijn volledig in de Engelse taal. Dit is niet fijn voor Nederlandse gebruikers die niet vaardig zijn in de Engelse taal; 

❌ De kosten voor een abonnement van Contractbook beginnen bij €999 per maand. Dit is het goedkoopste pakket wat Contractbook aanbiedt. Dat is een hele grote investering voor kleine bedrijven; 

❌ Je betaalt extra als je nieuwe add-ons, zoals een sales-add-on of HR-add-on wilt aanschaffen. Deze voorbeelden kosten €300 per stuk extra; 

❌ In meerdere Contractbook reviews lees je dat de klantenservice niet altijd even goed beoordeeld wordt; 

❌ Contractbook apps zijn er helaas (nog) niet. 

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

Contractbook ervaringen 

Ben je benieuwd naar hoe de Contractbook reviews van andere gebruikers zijn? Ik heb een aantal Contractbook reviews voor je verzameld. Daarin lees je wat gebruikers van deze aanbieder vinden. 

Anders vertelt over zijn ervaring: ‘De gratis versie is erg goed en heeft alles wat ik nodig heb. Ik zit in de beginfase van mijn bedrijf. We hebben met succes de upgrade uitgevoerd naar het Core-plan en dit is een groot succes. Alle sjablonen zijn eenvoudig opgezet en alle contracten worden automatisch ondertekend en opgeslagen. Dit werkt perfect!’

‘Contractbook bespaart ons zoveel moeite met de contracten, ik wilde dat ik dit eerder had ontdekt. We krijgen gemakkelijk een overzicht uit het systeem van alle ondertekende contracten. Alles staat op één plek en we hoeven geen computers na te lopen op zoek naar pdf-documenten van contracten. Daarnaast is de klantenservice top. We hebben vaak een reactie om 22:00 uur ’s avonds ontvangen. We ontvingen zeer gedetailleerde e-mails met instructies wat we moesten doen, dit heeft ons heel goed geholpen,’ zegt André over Contractbook.

Ook Jonas is erg tevreden over Contractbook: ‘Contractbook is de beste oplossing op de markt. Alle samenwerkingsovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten worden elke maand op tijd verzonden. Daarnaast worden er automatisch herinneringen verstuurd als het niet ondertekend is. We zijn erg blij met dit platform en kijken uit naar de ontwikkelingen die komen gaan!’

Contractbook Review (2022)  Tijdelijk 10% Korting

Contractbook in vergelijking met andere aanbieders 

Hierboven heb je alles gelezen over contractbeheer van de aanbieder Contractbook. Nu ga ik Contractbook vergelijken met andere contractmanagement aanbieders, zoals DocuSign, PandaDoc en Juro. 

Contractbook biedt overzichtelijke contractmanagementsoftware aan. Het geeft veel duidelijkheid. De software is voor jou en je collega’s toegankelijk. Je geeft gemakkelijk toegang aan je partners, die ook alle contracten inzien. Door een tweestapsverificatie gebeurt dit snel en veilig. Daarnaast is er een geautomatiseerde workflow waar de contracten na ondertekening in belanden. Voor pakket Foundation betaal je €999 per maand. Aanvullend kunnen hier modules naast gekocht worden. 

Contractbook vs DocuSign

De aanbieder DocuSign biedt een compleet pakket aan. Het contractwerk wordt geautomatiseerd en met één druk op de knop worden overeenkomsten gemakkelijk aangepast. Een groot voordeel is dat er kansen en trends in kaart gebracht worden door de analyses die gedaan worden. Het programma helpt om sneller verkoopovereenkomsten te sluiten, juridische beoordelingen te versnellen en inkoopkosten te verminderen. De prijzen per abonnement beginnen bij €9 per gebruiker per maand. 

Contractbook vs PandaDoc

Met PandaDoc maak, keur, onderhandel en onderteken je alle documenten. Niet alleen de contracten; het is mogelijk een om complete workflow te creëren van alle verkoopdocumenten! Met meerdere personen kijk je alle documenten in of werk je er gezamenlijk aan en het is gemakkelijk om de opmerkingen te verwerken. Via je smartphone onderteken je het document ook eenvoudig. Je maakt gebruik van een uitgebreide bibliotheek waarin je voorstellen, formulieren en offertes vindt. Het is wel een duurder pakket, want per maand betaal je €49 per gebruiker. Bij een groot bedrijf lopen die kosten al snel op.

Contractbook vs Juro

Juro biedt een software aan waarmee je live contracten in je browser opstelt. Het programma is snel en schaalbaar. Daarnaast zijn er 4.000 tools te integreren bij Juro. Juro is volledig all-in-one-contractautomatisatie. Het is namelijk mogelijk om verschillende aspecten binnen één softwarepakket af te handelen. En contracten zijn op te stellen, te tekenen en te versturen met dit programma. Juro is gemakkelijk te koppelen aan andere programma’s, zoals Gmail, Workday en Google Drive. De mogelijkheden die je verder met deze contractmanagementsoftware hebt, zijn erg onduidelijk. Voor Juro betaal je €44,37 per maand voor het goedkoopste pakket dat het bedrijf aanbiedt. 

Ook overtuigd? Contractbook bestellen!

Wil je ook Contractbook aanschaffen voor je bedrijf? Ben je overtuigd dat je bedrijf geautomatiseerder met dit programma gaat werken? Dat kan ik mij goed voorstellen! Vergeleken met de andere aanbieders, biedt Contractbook immers de meeste voordelen.

Goed nieuws: je bestelt dit contractmanagement software nu met 10 procent korting! Je betaalt dan per maand een abonnement van €899, want je ontvangt een korting van wel €100 per maand. Met de software van Contractbook maak jij voortaan sneller contracten aan, want er zijn veel sjablonen beschikbaar. Je verstuurt deze gemakkelijk via het systeem en je team is met dit programma helemaal op de hoogte van waar iedereen mee bezig is. Deze software is echt een verrijking voor je bedrijf! 


Klik hier voor 10% korting op het eerste jaar!

Meer interessante software voor jouw online groei?

Wil je meer interessante software gebruiken? Naast software voor financiën en administratie is er ook software voor HR en personeelsbeheermarketing softwaresoftware voor bedrijfsvoeringsoftware voor klantbeheer en software voor projectbeheer en planning. Er is ook software voor websites en e-commercebeveiliging softwaresoftware voor klantenservice en ondersteuning en software voor business Intelligence (BI) en analyse. Genoeg keuze dus om jouw organisatie te laten groeien!

Als we kijken naar alle software oplossingen voor klantbeheer software mag het beste CRM systeem en sales software natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werkt het perfect samen met contract management software zoals Contractbook en met digitale handtekening software.

Voor verdere optimalisatie zou je kunnen kijken naar retail software of een compleet partner portaal.

Meest gestelde vragen over Contractbook 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over Contractbook? Je vindt de meest gestelde vragen hieronder. Mocht je vraag er niet bij staan, laat dan gerust een reactie achter. Dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

Is er een Contractbook korting mogelijk?

Ja, er is een Contractbook korting mogelijk. Via de links in dit artikel krijg je het eerste jaar 10 procent korting op de pakketten van Contractbook. Dat is mooi meegenomen, want je betaalt voor het goedkoopste pakket €999 per maand. Dit pakket heet Foundation en heeft de minste functionaliteiten. Het is wel mogelijk om een onbeperkt aantal gebruikers toe te voegen. Deze 10 procent korting krijg je uiteraard ook op de andere pakketten. Het pakket Groei kost €1.499 per maand en het meest complete pakket Enterprise kost €2.499. Uiteraard ontvang je bij aanschaf per pakket steeds meer functionaliteiten voor jouw groeiende onderneming.

Hoe gebruik je Contractbook als digitale contract management tool?

Contractbook gebruik je als digitale contract management tool door de contractensjablonen, onderhandelingen, e-ondertekening, levenscyclusbeheer en archivering automatisch te laten verlopen. De software is gemakkelijk te downloaden en in gebruik te nemen door klanten en medewerkers. Het is goed beveiligd door middel van een tweestapsverificatie. Het pakket is zelf samen te stellen met verschillende add-ons. Contracten worden op maat gemaakt door gebruik van wel 150 sjablonen. Maar: door een vragenlijst in te vullen, zien alle contracten er toch anders (en dus uniek) uit. Via de website vraag je gemakkelijk een demo aan, dus doe dat! (1)

Met welk programma kan je Contractbook koppelen via API?

Contractbook koppel je met het programma Zapier via API. De API-integratie koppel je door de API-sleutel aan te schaffen. Zo kun je je contracten eenvoudig organiseren en automatisch aanmaken op basis van gegevens uit andere systemen. Er moet wel een ontwikkelaar in het team zitten om de API te integreren in het systeem, want de API-sleutel met inbedding wordt niet automatisch geïmplementeerd. Je krijgt hem toegestuurd vanuit Contractbook en moet het dan zelf afhandelen.


Klik hier voor 10% korting op het eerste jaar!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *