In dit artikel

Hoe Integreer Je Email Marketing Software met CRM (2023)

In dit artikel

Ben je overweldigd bij het proberen om je email marketing software te integreren met je CRM? Geen paniek, ik heb er ook eerst mee geworsteld. Na grondige research en eigen ervaring, heb ik een eenvoudige gids samengesteld om de twee te combineren.

Dit artikel garandeert je een stap-voor-stap aanpak die niet alleen efficiënt is, maar ook de resultaten van je digitale marketing campagnes kan verbeteren. Klaar om de verkoop- en marketingprestaties van je bedrijf te optimaliseren? Laten we beginnen!

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

 • Integrating email marketing software with CRM allows for better communication with customers, as all information is stored in one place.
 • This integration can improve marketing campaign management, making it easier to plan, execute, and analyze email campaigns.
 • By integrating CRM with email marketing, businesses can generate better leads, track customer responses to emails, and improve their sales pipeline.
 • Combining email marketing software with CRM leads to improved data management and increased efficiency within the business.

Waarom moet je e-mailmarketingsoftware integreren met CRM?

Het koppelen van je e-mailmarketingsoftware met CRM is slim. Het helpt je beter te praten met klanten. In plaats van losse stukjes informatie, zie je alles in één plek. Je weet wie je mailtjes leest en wie een aankoop doet.

Ook zie je wie klachten heeft. Dat is handig! Zo kan je snel iets doen als een klant niet blij is. Het helpt ook om meer te verkopen. Als iemand vaak jouw product koopt, kan je dat zien in de software.

Dan kan je die persoon speciale aanbiedingen sturen.

Door CRM en emailmarketing samen te voegen, maak je je werk makkelijker. Je hoeft niet meer in verschillende systemen te werken. Je ziet alles op één plek. Alles werkt dan samen.

Dat bespaart tijd. Ook fouten maken wordt zo minder makkelijk. Als je bijvoorbeeld een nieuw adres invoert, hoef je dat maar op één plek te doen. Met de software van MailBlue wordt dit nog makkelijker.

Die heeft emailmarketing en CRM samen in één pakket.

Voordelen van het integreren van e-mailmarketingsoftware met CRM

Het integreren van e-mailmarketingsoftware met CRM biedt verschillende voordelen:

 • Verbeterde klantcommunicatie: Door e-mailmarketing en CRM samen te voegen, kun je effectiever communiceren met je klanten. Je kunt gepersonaliseerde e-mails sturen op basis van hun aankopen, contactmomenten of klachten.
 • Efficiënter beheer van marketingcampagnes: Met de integratie van e-mailmarketingsoftware en CRM kun je al je marketingactiviteiten op één platform beheren. Dit helpt bij het plannen, uitvoeren en analyseren van je e-mailcampagnes.
 • Betere leadgeneratie: Integratie van CRM met e-mailmarketing stelt je in staat om leads nauwkeurig te volgen en te meten hoe zij reageren op jouw e-mails. Dit kan helpen bij het identificeren van potentiële kansen en het verbeteren van je verkooppijplijn.
 • Verbeterd data management: Door CRM en e-mailmarketingsoftware te integreren, kun je ervoor zorgen dat alle klantgegevens gesynchroniseerd zijn tussen beide systemen. Dit leidt tot een beter overzicht van de klantinformatie en een efficiëntere workflow.
 • Verhoogde efficiëntie: Het combineren van e-mailmarketingsoftware met CRM kan processen stroomlijnen en de efficiëntie binnen jouw bedrijf verbeteren. Je kunt workflows automatiseren en repetitieve taken verminderen.

Meer over ‘Email Marketing software’

Voor iedereen die zich wil verdiepen in email marketing software is onze complete gids een must-read. Het begrijpen van de top 10 functies kan enorm helpen bij het kiezen tussen platformen zoals Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. En wist je dat de CRM-integratie een cruciale rol speelt in het beheer van je contacten?

Effectieve optimalisatie van email campagnes en slimme automatisering zijn slechts het begin. Het is ook essentieel om inzicht te hebben in de analyse van campagne data. Houd bij het versturen van e-mails altijd rekening met de AVG. Verbeter de betrokkenheid van je ontvangers door personalisatie in emails, A of B testen en het begrijpen van de open rate en click through rate. Bekijk hoe de toekomst van email marketing software eruit ziet, ontdek de voordelen van cloud-based oplossingen, implementeer social media integraties en optimaliseer je bereik met segmentatie van je email lijst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘Hoe Integreer Je Email Marketing Software met CRM’?

‘Hoe Integreer Je Email Marketing Software met CRM’ gaat over het samenvoegen van je emailmarketing software en CRM voor beter klantrelatiebeheer.

2. Hoe kan ik mijn emailmarketing strategie verbeteren met CRM?

Door integratie van CRM en emailmarketing, kan je beter gegevenssynchronisatie hebben. Dit helpt bij het creëren van effectieve email campagnes.

3. Wat zijn de voordelen van het koppelen van een CRM-systeem aan emailmarketing?

Een koppeling tussen CRM en emailmarketing kan helpen bij het automatiseren van je salesproces. Het kan ook zorgen voor betere marketing automation.

4. Kan ik MailBlue CRM en emailmarketing samenvoegen?

Ja, je kunt MailBlue CRM en emailmarketing samenvoegen voor een betere automatisering functie en rendement.

5. Is CRM niet alleen voor sales?

Nee, de integratie van marketing automation software en CRM is niet alleen nuttig voor sales. Het kan ook helpen bij het implementeren of migreren van een CRM-systeem.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

 • De beste email marketing software – Brevo
 • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
 • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *