In dit artikel

Facturatie Software Integreren met CRM: Een Gids (2023)

In dit artikel

Bent u op zoek naar een manier om uw facturatieproces te stroomlijnen? Net als u heb ik ook geëxperimenteerd met verschillende tools, en ontdekte dat het integreren van facturatie software met CRM een efficiënte oplossing kan bieden.

Dit artikel zal u begeleiden bij het integratieproces, van het kiezen van de juiste software tot de daadwerkelijke implementatie. Klaar om uw facturatieprocessen naar een hoger niveau te tillen? Laten we beginnen!

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Samenvatting

 • Het integreren van facturatie software met een CRM systeem biedt voordelen zoals efficiënt beheer, betere klantenservice en geautomatiseerde facturatie.
 • Belangrijke aspecten bij het kiezen van een CRM systeem zijn de prijs, betalingsopties, contractduur en eventuele kortingen.
 • Er zijn gratis CRM systemen beschikbaar die basisfunctionaliteiten bieden en bedrijven kunnen helpen hun klantrelaties te verbeteren zonder extra kosten.

CRM Systeem Kosten

– Het prijsmodel van een CRM systeem kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

– Betalingen voor een CRM systeem kunnen op verschillende manieren worden gedaan, zoals maandelijks, jaarlijks of per gebruiker.

– De contractduur en opzegtermijn van een CRM systeem zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het bepalen van de kosten.

– Sommige CRM systemen hanteren een vaste prijs, terwijl andere flexibele prijzen aanbieden op basis van het aantal gebruikers of functionaliteiten.

– Kortingen op CRM systeem kosten kunnen worden aangeboden, bijvoorbeeld bij langdurige contracten of voor bepaalde klantgroepen.

– Er zijn ook gratis CRM systemen beschikbaar die basisfunctionalite

Prijsmodel CRM Systeem

Het prijsmodel voor een CRM systeem kan erg verschillen. Sommige bedrijven vragen een vast bedrag per maand. Anderen bieden een jaarlijks abonnement. Weer anderen vragen geld voor elke keer dat je het systeem gebruikt.

Archie CRM is niet de goedkoopste, maar biedt wel veel voor haar prijs. Het is dus slim om de kosten van verschillende CRM systemen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt.

Kijk ook naar wat je krijgt voor je geld. Soms is het duurste systeem niet het beste voor jouw bedrijf.

Betaling

Bij het kiezen van een CRM systeem is het belangrijk om rekening te houden met de betalingsopties. Sommige CRM systemen werken op basis van een maandelijks abonnement, terwijl andere een vaste prijs per jaar hebben.

Het is ook belangrijk om te kijken naar eventuele kortingen die worden aangeboden voor langere contractduur. Daarnaast kan het zijn dat er gratis CRM systemen beschikbaar zijn, hoewel deze mogelijk beperktere functies hebben.

Het is handig om een shortlist te maken van de top 3 gratis CRM systemen en deze te vergelijken op functies en betalingsvoorwaarden. Kijk goed naar de prijsmodellen en betalingsmogelijkheden voordat je een keuze maakt voor een CRM systeem.

Contractduur en opzegtermijn

Bij het kiezen van een CRM systeem is het belangrijk om te letten op de contractduur en de opzegtermijn. Je wilt een systeem dat flexibel is en gemakkelijk kan worden aangepast aan de behoeften van je bedrijf.

Let op hoe lang je aan een contract vastzit en wat de opzegtermijn is als je besluit om van CRM systeem te veranderen. Zo kun je ervoor zorgen dat je geen onnodige kosten maakt als je wilt overstappen naar een andere softwareoplossing.

Vaste prijs

Een vaste prijs is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een CRM-systeem. Het betekent dat je een vast bedrag betaalt voor de software, ongeacht het aantal gebruikers of functies dat je gebruikt.

Dit kan handig zijn omdat je precies weet wat je maandelijkse kosten zullen zijn en er geen verrassingen zijn aan het einde van de maand. Het is ook gemakkelijker om budgetten te plannen en financiële administratie bij te houden.

Dus als je op zoek bent naar voorspelbare kosten, is een CRM-systeem met een vaste prijs zeker iets om te overwegen.

Korting op CRM Systeem Kosten

Als het gaat om het kopen van een CRM systeem, is het belangrijk om te kijken naar de kosten. Sommige CRM systemen bieden kortingen aan, wat kan helpen om de kosten te verlagen. Het is belangrijk om de verschillende prijsmodellen te begrijpen en te onderzoeken of er kortingen beschikbaar zijn.

Het vergelijken van de prijzen kan je helpen om de beste deal te vinden en geld te besparen op de kosten van het CRM systeem. Daarnaast zijn er ook gratis CRM systemen beschikbaar, maar het is belangrijk om de functionaliteiten en beperkingen van deze gratis opties te begrijpen voordat je een beslissing neemt.

Gratis CRM Systeem

Een van de belangrijke aspecten bij het kiezen van een CRM systeem is de prijs. Gelukkig zijn er ook gratis CRM systemen beschikbaar. Deze systemen bieden basisfunctionaliteiten om klantgegevens te beheren en te organiseren.

Hoewel gratis CRM systemen misschien niet alle geavanceerde functies hebben die betaalde systemen bieden, kunnen ze nog steeds waardevol zijn voor kleine bedrijven met beperkte budgetten.

Enkele populaire gratis CRM systemen zijn HubSpot CRM, Zoho CRM Free Edition en Bitrix24. Deze systemen zijn gebruiksvriendelijk en kunnen helpen bij het verbeteren van de klantrelaties en het stroomlijnen van bedrijfsprocessen.

Top 3 Gratis CRM Systemen

Ik heb de moeite genomen om een top 3 van de beste gratis CRM systemen voor je op te stellen.

Naam van CRM SysteemOpmerkelijke KenmerkenVoordelen
Zoho CRMZoho CRM biedt salesforce-automatisering, marketingautomatisering, klantenservice en voorraadbeheer.Het is een veelzijdig CRM systeem dat verschillende aspecten van klantrelaties beheerst.
HubSpot CRMHubSpot CRM automatiseert de taken die verkopers haten en neemt geen kostbare verkooptijd in beslag.HubSpot CRM helpt bedrijven groeien door goede relaties met hun klanten op te bouwen.
Archie CRMArchie CRM heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding maar is niet de goedkoopste optie.Archie CRM is uitermate geschikt voor bedrijven die een kwalitatieve CRM-oplossing zoeken zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.

Met deze drie gratis CRM systemen kunnen bedrijven hun klantrelaties verbeteren zonder extra kosten. Elk van deze systemen is uniek en biedt verschillende functies en voordelen. Het is belangrijk om je behoeften en prioriteiten te kennen om het juiste systeem te kiezen.

Integratie van Facturatie Software met CRM

Wat zijn de voordelen van het integreren van facturatie software met CRM en welke functionaliteiten biedt deze integratie? Lees verder om erachter te komen.

Voordelen van Integratie

Integratie van facturatie software met een CRM systeem heeft verschillende voordelen:

 1. Efficiënt beheer: Door integratie kunnen factuur- en klantgegevens op één plek worden beheerd, waardoor dubbel werk wordt voorkomen en tijd wordt bespaard.
 2. Betere klantenservice: Met de gekoppelde gegevens hebben medewerkers direct toegang tot klantinformatie, transactiegeschiedenis en saldo’s, waardoor ze beter kunnen reageren op vragen en problemen van klanten.
 3. Verbeterde financiële administratie: Het koppelen van facturatiedata aan het CRM systeem maakt het gemakkelijker om financiële gegevens bij te houden, zoals openstaande facturen en betalingsstatus.
 4. Geautomatiseerde facturatie: Door integratie kunnen facturatieprocessen worden geautomatiseerd, waardoor fouten en vertragingen worden verminderd.
 5. Beter inzicht in klanten: Door facturatiegegevens te koppelen aan klantinteracties in het CRM systeem, krijgen bedrijven een completer beeld van hun klanten en kunnen ze gerichtere marketing- en verkoopstrategieën ontwikkelen.

Functionaliteiten van Integratie

Bij het integreren van facturatie software met een CRM systeem, zijn er verschillende functionaliteiten die kunnen worden benut:

 1. Automatische synchronisatie van factuurgegevens: Met de integratie kunnen facturatiegegevens automatisch worden gesynchroniseerd tussen de facturatie software en het CRM systeem. Dit zorgt voor een nauwkeurige en up-to-date weergave van financiële gegevens.
 2. Toegang tot factuurinformatie in het CRM systeem: Door de integratie kunnen gebruikers direct toegang krijgen tot factuurinformatie binnen het CRM systeem. Dit maakt het gemakkelijk om klantgegevens te bekijken en bij te werken met betrekking tot uitstaande facturen, openstaande saldi en transactiegeschiedenis.
 3. Geautomatiseerde facturatieprocessen: Integratie stelt bedrijven in staat om geautomatiseerde facturatieprocessen in te stellen, waardoor tijd en moeite wordt bespaard bij het maken en verzenden van facturen. Dit zorgt ook voor consistente en gestroomlijnde factureringspraktijken.
 4. Klantinteracties vastleggen: Door de integratie kunnen klantinteracties, zoals telefoongesprekken of e-mails, worden vastgelegd in zowel de CRM software als in het facturatiesysteem. Dit helpt bij het bijhouden van communicatiegeschiedenis en biedt een compleet overzicht van de klantrelatie.
 5. Verbeterde efficiëntie bij klantenbeheer: Door de integratie hebben gebruikers alle relevante informatie over klanten op één plek, waardoor het gemakkelijker wordt om klantgegevens te beheren en een gepersonaliseerde klantervaring te bieden.
 6. Betere financiële administratie: Door de integratie worden financiële gegevens direct gekoppeld aan klantgegevens, waardoor het gemakkelijker wordt om betalingen bij te houden, openstaande facturen te volgen en financiële rapporten op te stellen.

Stappen voor Integratie

Om facturatie software te integreren met een CRM systeem, zijn er enkele stappen die gevolgd moeten worden. Hier is een overzicht van deze stappen:

 1. Kies de juiste facturatie software: Zoek naar een facturatie software die compatibel is met uw CRM systeem en die voldoet aan uw behoeften en vereisten.
 2. Maak verbinding met het CRM systeem: Configureer de instellingen in zowel de facturatie software als het CRM systeem om ervoor te zorgen dat ze goed met elkaar kunnen communiceren.
 3. Importeer klantgegevens: Zorg ervoor dat alle relevante klantgegevens vanuit het CRM systeem worden geïmporteerd naar de facturatie software, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot deze informatie tijdens het factureringsproces.
 4. Synchroniseer transactiegegevens: Stel een synchronisatieproces in tussen de facturatie software en het CRM systeem, zodat alle transactiegegevens automatisch worden bijgewerkt in beide systemen.
 5. Pas sjablonen aan: Personaliseer sjablonen voor facturen, offertes en andere documenten om uw merkidentiteit weer te geven en een professionele uitstraling te creëren.
 6. Test de integratie: Voer testfacturen uit om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en dat er geen fouten optreden tijdens het proces.
 7. Train medewerkers: Zorg ervoor dat uw medewerkers getraind zijn in het gebruik van de geïntegreerde systemen, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de voordelen en efficiëntie die het biedt.
 8. Onderhoud en updates: Zorg ervoor dat uw facturatie software regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden, zodat eventuele problemen snel worden opgelost en uw integratie soepel blijft verlopen.

Meer over ‘Facturatie Software’

Facturatie software is onmisbaar in de hedendaagse bedrijfswereld. Begrijpen waarom het zo belangrijk is, begint bij het lezen over het belang van facturatie software. Terwijl de technologie blijft evolueren, is het fascinerend om de evolutie van facturatie software te volgen. Maar waar sla je deze software op? Maak een geïnformeerde keuze tussen cloud vs lokaal facturatie software. Het kiezen van de juiste tool gaat echter niet alleen over opslag. Het is essentieel om de must-have functies van facturatie software te kennen en te begrijpen hoe deze software kan helpen bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Voor bedrijven die hun software willen aanpassen, is er een handige gids voor het aanpassen van facturatie software. Maar de behoeften variëren per bedrijfsgrootte en sector. Van kleine bedrijven tot zorginstellingen met gespecialiseerde software, en zelfs voor de dynamische wereld van e-commerce. Terwijl je navigeert door de wereld van facturatie software, moet je ook rekening houden met wettelijke eisen, fiscale naleving en het belang van AVG compliance. En wat dacht je van de integratiemogelijkheden zoals CRM integratie of zelfs met bekende platformen als QuickBooks? Bovendien verandert de rol van AI in facturatie software en het groeiende belang van duurzaamheid snel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent het om facturatie software te integreren met CRM?

Het integreren van facturatie software met CRM betekent dat je jouw online facturatie systemen koppelt aan je klantrelatiebeheer (CRM) systemen.

2. Wat zijn de voordelen van facturatie software integratie met CRM?

Door de integratie kan je administratiesoftware en zakelijke tools efficiënt beheren. Het helpt ook om verkoopteams hun getekende deals en callcenter CRM effectief te beheren.

3. Hoeveel kost het om facturatie software te integreren met online CRM software?

De kosten van online CRM software en systeemintegratie hangen af van de leverancier van de facturatiesoftware en de specifieke criteria voor de facturatiesoftware.

4. Kan ik mijn facturatie software integreren met mijn huidige CRM apps?

Ja, bijna alle facturatie apps en CRM apps bieden integratieoplossingen aan. Het is belangrijk om een sjabloon voor facturatiesoftware te kiezen dat goed samenwerkt met je huidige CRMsoftware.

5. Hoe makkelijk is het om facturatie software te integreren met CRM?

Het proces is eenvoudig als je de juiste gids volgt voor Facturatie Software Integreren met CRM. Het zorgt voor een soepele systeemintegratie tussen je facturatie- en klantrelatiebeheer systemen.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *