In dit artikel

Hoe Integreer je een CRM-systeem met een Boekhoudprogramma? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad met het beheren van je klantrelaties en boekhouding tegelijkertijd? Zo ja, dan ben je niet alleen. Het is een uitdaging die ik zelf heb meegemaakt en na ongeveer 100 koppen koffie en uitgebreid onderzoek, heb ik eindelijk de oplossing gevonden: de integratie van een CRM-systeem met een boekhoudprogramma! In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je een CRM-systeem integreert met een boekhoudprogramma om zo jouw bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren.

Vertrouw me, dit wil je echt niet missen!

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Samenvatting

 • Een CRM – systeem integreren met een boekhoudprogramma kan helpen om klantrelaties en boekhouding effectiever te beheren.
 • De integratie biedt voordelen zoals betere verkoopresultaten en verbeterde communicatie tussen sales en finance teams.
 • Volg drie stappen om de integratie uit te voeren: kies de juiste CRM-software, gebruik integratietools en configureer de integratie in beide systemen.

Voordelen van het integreren van een CRM-systeem met een boekhoudprogramma

Integreren van een CRM-systeem met een boekhoudprogramma heeft veel voordelen. Dit helpt je bedrijf om beter te presteren. Verkopers leren meer over hun klanten. Dit kan leiden tot betere verkoopresultaten.

Een geïntegreerd CRM-systeem maakt samenwerken makkelijk. Sales en finance teams werken dan beter samen. Ze praten ook beter met elkaar. Dit zorgt voor een betere communicatie tussen deze teams.

Deze integratie kan ook bijdragen aan het inrichten van een goede CRM-oplossing. Dat is heel handig!

Hoe een CRM-systeem te integreren met een boekhoudprogramma?

Het integreren van een CRM-systeem met een boekhoudprogramma kan op verschillende manieren gedaan worden. Hier zijn drie stappen die je kunt volgen:

 1. Kies de juiste CRM-software: Selecteer een CRM-systeem dat compatibel is met je boekhoudprogramma. Zorg ervoor dat het CRM-systeem de mogelijkheid heeft om te integreren met andere softwareoplossingen, zoals het boekhoudprogramma dat je gebruikt.
 2. Maak gebruik van integratietools: Gebruik tools zoals MailChimp of Zapier om de integratie tussen je CRM-systeem en boekhoudprogramma te vergemakkelijken. Deze tools bieden vaak kant-en-klare integraties en vereisen geen technische kennis.
 3. Configureer de integratie: Pas de instellingen aan in zowel het CRM-systeem als het boekhoudprogramma om ervoor te zorgen dat ze goed met elkaar communiceren. Zorg ervoor dat gegevens, zoals klantinformatie en verkoopcijfers, moeiteloos kunnen worden uitgewisseld tussen beide systemen.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Als je je verdiept in de wereld van boekhoudprogramma’s, is het essentieel om te beginnen met onze complete gids boekhoudprogramma. Het gebruik van een cloud-based boekhoudprogramma heeft zijn voor- en nadelen, terwijl het data importeren boekhoudprogramma zorgt voor naadloze integratie van je financiële gegevens. Bovendien is het van groot belang om bekend te zijn met de functionaliteiten boekhoudprogramma en hoe automatisering boekhoudprogramma kan bijdragen aan efficiëntie.

Daarnaast is het goed om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates en upgrades boekhoudprogramma. Het uitvoeren van een kosten-batenanalyse boekhoudprogramma kan je inzicht geven in de financiële voordelen van jouw gekozen software. De link tussen facturatie en boekhoudprogramma’s is cruciaal voor het beheren van je inkomsten, terwijl het integreren van een CRM-systeem de klantrelaties kan verbeteren. Voor organisaties zonder winstoogmerk is er het specifieke non-profit boekhoudprogramma. En tot slot, zorg ervoor dat je de verschillen kent tussen compliance en boekhoudprogramma en het traditionele gebruik van boekhoudprogramma vs excel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een CRM-systeem en een Boekhoudprogramma?

Een CRM-systeem is bedrijfssoftware voor Klantrelatiebeheer. Een Boekhoudprogramma is online software voor jouw boekhouding.

2. Hoe integreer je een CRM-systeem met een Boekhoudprogramma?

De integratie van een CRM-systeem met een Boekhoudprogramma doe je door middel van koppelen van de systemen. Dit kan zowel een losstaand systeem zijn als onderdeel van ERP.

3. Wat zijn de voordelen van het integreren?

Door te integreren, krijg je beter inzicht in de zakelijke processen. Het helpt ook bij gegevensbeheer en maakt de bedrijfssoftware beter.

4. Kan ik mijn webshop software en kassasoftware ook integreren?

Ja, je kunt je webshop software en kassasoftware ook integreren met je CRMsoftware en ERPsysteem.

5. Waar moet ik op letten bij het integreren van mijn bedrijfssoftware?

Bij het integreren van bedrijfssoftware, moet je rekening houden met online gebruik en de mogelijkheid van softwareintegratie.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *