In dit artikel

Data Backup en Herstel in Kassa Software (2023)

In dit artikel

Heb je ooit meegemaakt dat je waardevolle gegevens kwijt bent geraakt door een fout in je kassa software? Ik begrijp precies hoe frustrerend dat kan zijn, vooral omdat 75% van de data verloren gaat door menselijke fouten en apparatuur falen.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: het maken van regelmatige backups en het inzetten van doeltreffende herstelstrategieën. Dit artikel laat je zien hoe je je data veilig kunt stellen met behulp van verschillende backupmethoden.

Key takeaway:

De beste kassa software van 2023 volgens onze test is Lightspeed. Zonder technische kennis bouw je met deze kassa software gemakkelijk een professionele webwinkel.

Dus, klaar om de controle over je gegevens terug te nemen?.

Samenvatting

 • Gegevensverlies kan optreden door fysieke rampen, beveiligingsbreuken en softwarefouten.
 • Maak regelmatig backups van je gegevens en bewaar ze op een veilige plaats.
 • Beveilig je backups met versleuteling om ongeoorloofde toegang tot je gegevens te voorkomen.
 • Offline tape transport en offsite opslag bieden extra beveiliging en kostenbesparingen bij het maken van backups.

Redenen voor gegevensverlies door kassa software

Er zijn verschillende redenen waarom gegevensverlies kan optreden door kassa software, zoals fysieke rampen, beveiligingsbreuken en abnormale softwarefouten.

Fysieke rampen

Fysieke rampen kunnen grote schade toebrengen aan je kassa systeem. Zulke rampen zorgen vaak voor gegevensverlies. Denk aan een brand of overstroming. Ook een simpele koffiemok die omvalt kan al zorgen voor veel problemen.

Je kunt dit niet altijd voorkomen. Daarom is het slim om backups te maken van je gegevens. Deze backups moet je op een veilige plaats bewaren. Zo zorg je dat je altijd een kopie hebt van je belangrijke data.

Een goede backup kan je veel geld en stress besparen. Zorg er dus voor dat je dit op tijd regelt!

Beveiligingsbreuk

Een beveiligingsbreuk kan ernstige gevolgen hebben in kassa software. Het kan leiden tot ongeautoriseerde toegang tot gevoelige gegevens, zoals klantinformatie en financiële gegevens.

Dit soort inbreuken kunnen ontstaan door zwakke wachtwoorden, verouderde software of menselijke fouten. Het is belangrijk om maatregelen te nemen om beveiligingsrisico’s te verminderen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, regelmatig bijwerken van de software en het implementeren van beveiligingsfuncties zoals encryptie.

Het is ook essentieel om regelmatig back-ups te maken en deze op een veilige externe locatie op te slaan, zodat bij een beveiligingsbreuk de gegevens nog steeds beschikbaar zijn voor herstel.

Gemoedsrust

Ik begrijp dat gemoedsrust belangrijk is als het gaat om gegevensbackup en herstel in kassa software. Het verlies van gegevens kan immers leiden tot financiële schade en het verlies van klantgegevens.

Daarom is het essentieel om regelmatig backups te maken en deze op een veilige en externe locatie op te slaan. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar, zoals air gapped backup, versleutelde data op backups en offline tape transport en offsite opslag.

Deze methoden helpen bij het waarborgen van de dataveiligheid en kunnen u gemoedsrust bieden, wetende dat uw gegevens beschermd zijn. Dus, neem actie en zorg voor een goede backup, zodat u met een gerust hart kunt werken zonder bang te zijn voor gegevensverlies.

Methoden voor gegevensbackup en herstel in kassa software

Air gapped backup zorgt voor extra beveiliging door het creëren van een fysieke scheiding tussen de backups en het netwerk, waardoor de gegevens beschermd zijn tegen beveiligingsdreigingen.

Air gapped backup

Een air gapped backup is een methode voor het maken van een veilige kopie van je gegevens in kassa software. Hierbij wordt de backup opgeslagen op een fysiek gescheiden apparaat, zoals een externe harde schijf of USB-stick. Deze scheiding zorgt ervoor dat de backup niet kan worden aangetast door eventuele beveiligingsproblemen of online bedreigingen.

 1. Air gapped backups bieden extra bescherming tegen hackers en malware.
 2. Het fysiek scheiden van de backup voorkomt dat gegevens kunnen worden verwijderd of gewijzigd.
 3. Deze methode is vooral handig bij het beschermen van gevoelige informatie en waardevolle bedrijfsgegevens.

Versleutelde data op backups

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevens op je backups veilig zijn. Een manier om dit te doen is door de data op de backups te versleutelen. Versleuteling zorgt ervoor dat de gegevens onleesbaar zijn voor anderen, tenzij ze over de juiste sleutel beschikken om ze te decoderen.

Op deze manier kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot de gegevens op de backups. Dit helpt bij het beschermen van vertrouwelijke informatie en voorkomt ongeoorloofde toegang tot je bedrijfsgegevens.

Zorg er daarom voor dat je backupoplossing versleuteling ondersteunt, zodat je gegevens goed beveiligd zijn, zelfs als de backups in verkeerde handen terecht komen.

Offline tape transport en offsite opslag

Offline tape transport en offsite opslag is een andere methode die gebruikt kan worden voor gegevensbackup en herstel in kassa software. Het houdt in dat de backup van de gegevens wordt gemaakt op tapes, die vervolgens fysiek naar een externe locatie worden getransporteerd voor veilige opslag.

 1. Fysieke scheiding van de backupgegevens van het kassasysteem, wat extra beveiliging biedt tegen beveiligingsinbreuken of fysieke rampen zoals brand of overstromingen.
 2. Betere bescherming tegen ransomware – aanvallen, omdat de tapes niet verbonden zijn met het netwerk.
 3. Mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens snel te herstellen door simpelweg de juiste tape terug te brengen naar de locatie.
 4. Kostenbesparing, omdat tapes goedkoper kunnen zijn dan online cloudopslagoplossingen.

Meer over ‘Kassa software’

Als je je ooit hebt afgevraagd wat kassa software precies inhoudt, ben je niet de enige. Met verschillende soorten kassa software beschikbaar, kan de keuze overweldigend zijn. Gelukkig maken de gebruiksvriendelijke kassa software voordelen het voor bedrijfseigenaren gemakkelijker om te beslissen. Wanneer je klaar bent voor de implementatie van nieuwe kassa software, wil je een soepele overstap om onderbrekingen te voorkomen.

Het kiezen tussen eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software is een cruciale beslissing voor de financiële planning van een bedrijf. Terwijl de veiligheidsfeatures en avg of gdpr compliance essentieel zijn voor de integriteit van het systeem, zorgen data backup en herstel voor gemoedsrust. Klanten feedback is ook vitaal, dus het is de moeite waard om de klantenservice beoordelingen te checken. Tot slot kunnen efficiëntie tips en het gebruik van shortcuts in kassa software systemen het dagelijks gebruik sterk verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Data Backup en Herstel in Kassa Software?

Data Backup en Herstel in Kassa Software is een systeem om gegevens te beschermen. Het maakt automatische backup van databestanden zoals artikel- en klantgegevens in een MDB-database.

2. Hoe werkt de backupmethodiek in InfokasV?

De backupmethodiek in InfokasV maakt gebruik van externe backup en automatische backup. Deze Backupsoftware beschermt uw gegevens en helpt bij het herstellen van data als er iets fout gaat.

3. Wat is de rol van een opstartcd in gegevensherstel?

Een opstartcd helpt bij het herstel proces. Als er problemen zijn met de apparatuur, kan de opstartcd helpen om de gegevens te vinden en te herstellen.

4. Hoe zorgt de Kassa systeem software voor gegevensbescherming?

Kassa systeem software biedt functies zoals data protection en gegevensbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens veilig zijn en dat er geen gegevens verloren gaan.

5. Wat zijn de algemene voorwaarden voor Data Backup en Herstel?

De algemene voorwaarden voor Data Backup en Herstel zijn afhankelijk van de gekozen backup oplossingen en herstel software. Het is belangrijk om deze goed te begrijpen om te zorgen voor juist gegevensbeheer en -opslag.

» Referenties


Oracle. “What Is POS?”
https://www.oracle.com/food-beverage/what-is-pos/

» Referenties

Conclusie beste kassa software 2023

 • Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
 • Beste kassa software betaalreader – Zettle
 • Beste kassa software in het algemeen – Count-IT
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *